Bensinbolag - statoil, jet, uno-x och marknadskrafter - Kartell!!

Satt och diskuterade med en kund i taxibilen häromdagen om lite saker och det visade sig att denne mannen hade mycket viktiga saker att för fram då han verkade tro att ingen skulle lyssna på honom angående bensinbolagens kartell bildning och deras dråpliga försök att minska sitt monopol i Sverige. De bolag det rör är Statoil, Jet, Uno-X och norsk Hydro.

Denne passagerare har jobbat åt ett av landets många länsstyrelser och har konstaterat att dessa bolag egentligen ägs av samma personer och därmed så har man en kartell. De drivs av samma ekonomiska intressen och har en enormt stor del av den europeiska marknaden och i och med detta så kommer den europeiska konsumentintresseorganisationen in som är till för att kontrollera ochskydda den gemensamma marknaden till oss kunders stora intresse.

Därför håller nu UNO - X, statoil och norsk Hydro just nu på att lägga ner en massa landsortsstationer med det dåliga argumentet - För dålig lönsamhet. Men, det egentliga orsaken är att man måste nu minska sin försäljning och därmed minska sin ställning på marknaden för att därmed minska risken att åka fast i det gemensamma kontrollnätet som finns inom den europeiska unionen. Dessutom så slipper man på detta sätt ett enormt nederlag samt eventuellt skadeståndskrav.

Jag frågade mannen, som berättade detta, varför han inte berättade detta för det svenska konsumentverket och han svarade då att han gjort detta för några år sedan då han började se tendenserna runt vilka bolag som ägde vad och vem som köpte upp mer och mer av varandra och ingenting har hänt efter detta. Vad beror detta på? Är det svenska konsumentverket också köpta eller är det så att den svenska staten väljer att hålla käften, då staten tjänar mera pengar i form av ökade skatteintäkter på bensin, diesel och råolja? Självklart är det det sistnämnda alternativet som styr.

SKärpning och hoppas att något kommer att göras mot dessa pengastinna, feta bolagsdirektörer som styr Statoil, UNO-X, Norsk Hydro och Jet.

MIcke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0