OS i länder med diktatur?

Är det rätt att låta ett land som har en diktator som styr landet? Har sport och politik något gemensamt? Ska man stänga ute ett land för att de inte har demokratiska val? Vad är rätt och vad är fel?

Jag tycker att det är helt rätt att Kina har de olympiska spelen då politik och sport har ett dugg gemensamt. Det är ganska intressant att IOK försökte stoppa Iraks deltagande i den olympiska spelen för att Iraks nationella kommité var för nära styrd av de politiska makthavarna i Irak - ett ganska otroligt argument egentligen då det uppenbart är så att en diktator kan få möjlighet att styra de olympiska spelen precis efter sitt eget tycka och smak. Men det är ju klart att det är vida kännt att ledarna inom IOK tar emot enorma gåvor - jag kallar dem för mutor - och då verkar det gå bra.

Oavsett vad så är det viktigast att vi får ett bra och roligt spel där bästa idrottsutövaren vinner ärligt, dessutom så tror jag och hoppas att vi slipper några terrordåd mot dessa spel. Inre politik och OS hör inte ihop.

Micke

Kommentarer
Postat av: Angelica

Sport är Sport och Politik är Politik kan man tycka. Faktum är dock att politik alltid har, och alltid kommer, gå hand i hand med allt i vår micro och macromiljö!

Människor styrs av kulturella, politiska och religösa faktorer och detta får man aldrig glömma!

Politik är alltså något vi beblandas med varje dag, vare sig vi vill eller inte.



Ett land som styrs av en diktator och i vilket man inte får tycka, tänka eller uttrycka sig som man vill (inte ens ha rätt att läsa vad man vill!) bör inte få ha en sådan världsomfattande 'folkfest' utan att det åtminstonde blir skriverier! (vilket också varit svårt eftersom restriktioner givits journalister)



Massa människor har fängslats och tvångsförflyttats bara pga deras åsikter. Det är dubbelmoral (av oss svenskar eftersom vi ska vara ett sådant öppet land) och dumhet att blunda för detta och på så vis stödja diktaturen!



:) Kusin A

2008-08-26 @ 19:55:32
URL: http://sjusadeles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0