Någon politiker eller parti, som kan tänka sig att slåss för pappors rätt?

Jag letar efter ett parti som kan hjälpa mig med att få Sverige att bli mera demokratiskt för oss pappor och som ger oss rätten att vara pappa och inte skyldigheten till att vara det. Jag har inte hittat det, men vore tacksam om någon kunde ge mig ett svar på om det finns. Många politiker är det som står och skriker och kallar sig för Feminister och jämställhetsförespråkare, men är det verkligen jämställdhet de är ute efter, eller är det att stärka kvinnors situation i samhället mot männen och är detta i sådana fall samma sak som att kämpa för jämställdheten? Knappast.

Det är bra att de kämpar för kvinnors rätt på olika sätt och vis inom många områden. Det handlar inte om det. Det handlar om oss män och om vi har rättigheter när vi idag blir föräldar eller om vi bara har skyldigheter. De mest vanliga problemen som man kan se på detta inom är när det gäller att det kommer barn till världen.

1. Barnet föds - där är det inget vi män kan hjälpa till med, av naturliga skäl, mera än att finnas till (detta gäller också under graviditeten) och det är bra nog för många kvinnor att vi män gör.
2. Barnet får automatiskt mammans efternamn om inte paret är gifta (då fastställs också faderskapet automatiskt till maken, kan inte en kvinna vara otrogen?) Är man alltså gift så får barnet det efternamn som föräldrarna väljer.
3. Kvinnan får automatiskt HELA barnbidraget, även om pappan är med som sambo i familjen eller har barnet/barnen på halvtid. Pappan får halva barnbidraget OM mammam FRIVILLIGT lämnar ifrån sig det. Hur många skiljsmässor är det runt om i Sverige där paren skiljs åt som goda vänner. De flesta som jag känner till så är föräldrarna inte så goda vänner idag utan bråkar runt/om barnen
4. Pappan SKA vara hemma minst 2 månader. Detta är dock något som gäller båda föräldrarna och inte bara mannen.
5. Om föräldrarna är skiljda så är det det bästa för barnen att vara lika mycket hos sin pappa och sin mamma. Därmed så krävs det dubbel uppsättning av det mesta och extra utrymmen som kostar pengar. Dessutom så får båda föräldrarna en dagisräkning fördelat i procent av den totala tiden som de brukar.
6. Om båda föräldrarnas ekonomi är av sådant slag att de kan uppbära bostadsbidrag, så får den förälder där barnet/barnen är folkbokförda ett förhöjt bidrag med 200 kronor/barn, bara för att barnen står på en adress i ett dataregister. Det är alltså en extra ersättning utöver det som gäller inkomst och kvadratmeter som hyrs och som bara gäller vart barnet/barnen är folkbokförda, skumt.
7. Skulle det uppstå en tvist mellan föräldrarna angående vårdnaden så är det fortfarande så att mamman vinner vårdnaden i flera fall än pappan. Detta håller dock på att ändra sig till det bättre, men är fortfarande långt ifrån bra.

Detta är några saker som jag kommer på nu och som jag verkligen tycker att det är dags för våra svenska partier att ta till sig och verkligen börja jobba med inom respektive partier.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0