Skoattack på George Bush

Att visa sina skolsulor för en människa i arabvärlden är något av det mest kränkande man kan göra. Det har vi hört ganska mycket om den senaste tiden efter det att journalisten kastade sina skor på den amerikanske presidenten George Bush. En stackars journalist som nu kan dömas till fängelse i mellan 5 och 15 år för sitt tilltag.

En ganska fascinerande historia tycker jag och inte bara för den uppståndelse som hans skor har fått och som dessutom nu blivit storsäljare, så pass stor att fabriken har fått nyanställa 100 personer, inte heller fängelsestraffet som han kan dömas till utan det mest facinerande som jag tycker är hur dåligt bevakad den amerikanska presidenten egentligen är.

Där står alltså två länders ledare och talar inför en hög med samlade journalister mitt inne i ett land som är en krigszon. En journalist får inte bara ett tillfälle att kasta sin sko utan två. Vart var secret service? Tänk om det hade varit något med ett vapen av något slag? Tog ju flera sekunder innan denne journalist hade brottats ner och innan någon övervuvudtaget reagerade. Tänk om det hade varit en ak47a? Ja, det kan ju vara så att George Bush inte räknas som så "viktig" att skydda nu när USA har en ny president som strax tar över, men jag tvivlar på att så var fallet. Snarare så att bevakningen var stenhård utanför, men det har ju visat sig förr att vill man som terrorist få in ett vapen så gör man det på det ena eller andra sättet.

Air force one, secret service och kampen mot terrorismen i all ära, men i bland oftast så är det ju så att hotet finns där man minst anar det.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0