Buss strejken - ett måste för Sverige och för välfärden

Buss strejken är nu ett faktum och det kommer att lamslå stora delar av Sverige. Arbetsgivarna klagar över att arbetarnas krav är för stora. Men faktum är att arbetarnas krav är inte alls för stora utan det är helt enkelt så att det äntligen har vaknats i busschaufför leden och foten har satts ner mot de översittarfasoner och skitarbetsgivare och dess planering. Detta har gjort att arbetsgivarna känner sig enormt trängda och jag hoppas innerligt att vi ska tränga dem ännu mera.

De pressar sina anbud som de lämnar in till det offentliga så långt att arbetaren sen måste slava under oanständiga villkor och med en arbetsplats som blir mer och mer otrygg för varje dag som går. Chaufförerna blir schemalagda vid de flesta linjeföretag så att de har max 9 timmar mellan arbetspassen och i stort sett dagligen delade arbetspass så att dagarna blir i sönder hackade och dessutom till en odräglig lön eftersom de har lagt så låga anbud så att det inte finns råd till att höja lönerna. VÄRDELÖS personalpolitk kallas det och dålig företagsekonomi.

Detta problem med värdelös personalpolitik, låga löner, pressade priser och dåligt fordonsunderhåll samt en inhuman arbetsmiljö har vi sett en längre mer tid, men arbetsgivareorganisationen har blundat och valt att inte se detta utan har låtit allt rulla på som vanligt.

Det heter ju att man ska ha betalt efter utbildning och ansvar. Hur många arbetsplatser har ett direkt ansvar för upp till 70 personer varje sekund och dessutom så har man ansvaret för övriga medtrafikanter att ta hänsyn till. Man kanske kör farligt gods samtidigt¨i bussen. En massa ansvar som vilar i en chaufförs händer varje sekund och som kan sluta med en förskräckelse i den andra sekunden.

Vi yrkeschaufförer har ett enormt ansvar varje dag varje sekund för oss själva och andra och detta ska också synas i lönekuvertet. Det är läge för fackförbundet Transport att sympatistrejka med Kommunal så att vi gemensamt lamslår Sverige. Vi kan visa att vi är starka och enade och att Sverige stannar utan oss.

UPP TILL KAMP KAMRATER - ENADE VI STÅ, SÖNDRADE VI FALLA.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0