Vänsterpartiet inget stödparti?

Läste i dagens aftonbladet att Lars Ohly vägrar att se sig själv och sitt parti som något stödparti till Socialdemokraterna och miljöpartiet. Detta tycker jag att han gör rätt i. Vänsterpartiet och miljöpartiet är ju inte direkt något stora partier något av dem och därmed så har de idag alldeles för stor makt att påverka politikens utformning.

Därför tycker jag att vi ska införa ett lite mera demokratiskt väljarsystem. Demokrati betyder ju att majoriteten bestämmer i besluten som ska fattas och att det är enkel demokrati som gäller, flest röster vinner. I och med detta system så har USA det mest demokratiska systemet eftersom det parti som får flest röster i en valkrets får det områdets samtliga röster i parlamentet sen. I och med ett sådant system så blir det färre partier som slåss om makten och då måste de komma överens och samarbeta inom partierna innan de går till val i stället för att stå och slåss i riksdagen om dem. Större hänsyn och mera jobb inom partierna innan det kommer ut till väljarkåren med andra ord.

Vad skulle detta innebära för Sverige? Jo, vi skulle ha en riksdag som bestod av betydligt färre partier än det gör idag, en effektivare politik eftersom de slipper sitta och nattmangla och köpslå långt ut på småtimmarna i varenda liten skitfråga som finns.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0