Kungen och vargjakt

För många många år sedan så bestämde sig staten att lyssna mera på vad jägarna och skogsfolket tyckte angående den svenska älgstammen. Den blev då allt mindre i storleken och antalet älgar sjönk i de svenska skogarna. När de svenska jägarna fick säga sitt så började den svenska älgstammen växa både i storlek och i antal.

Nu så har vi, under en längrre tid, hört att vi ska bevara den svenska vargstammen. Det tror jag att samtliga svenskar kan skriva under på också. Men de personer som har den verkliga kunskapen om hur och vart den ska vara är inte någon byrokrat i Stockholm eller annan svensk stad utan det är den svenska jägarkåren och därmed de personer som är vana att röra sig i skog och mark som ska vara med och bestämma detta - precis som med älgstammen.

Många har yttrat sig öcer vår svenska konungs senaste uttalande angående den svenska vargstammen, men glöm då inte att även om han är en Stockholmare så är han ändå en pesonen med stort intresse och kunskap av den svenska naturen, skötsel och jakt i de svenska skogarna och inte en byrokrat som de flesta andra som yttrat sig i denna fråga efter hans utlåtande. En massa personer från naturskyddsföreningar etc.

Lyssna på den lilla människan som är van skogen återigen.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0