Maktkampen i Eda fortsätter.

För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg i tidningen som också är publicerat här. Nu har våra politiker helt vänt kappan mot vinden och riktat sin ilska mot en av kommunens chefer - kommunchefen. Denna ilska som finns inom ledningen och därmed framförallt inom Socialdemokraterna är mycket märklig. Är det ilska eller frustration runt sin egen okunskap, brist på ledarskap, avsaknad av kunskap och folklig förankring. Vissdrligen så kan man kalla sig folkvald när man har blivit vald av folket på valdagen, men sedan så är det en förutsättning att man också är ute och pratar med folket och väljarna emellan valen.

De flesta av beslutsfattarna inom socialdemokraterna kommer inte ens på Arbetakommunens möten och därmed så kan de inte kalla det att de har föreningen bakom sig.

Sedan så är det ju faktiskt så att journalisterna under en längre tid har vänt sig till Bo Nilsson i egenskap av kommunchef i olika frågor. Detta borde de inte ha gjort då hans arbete som kommunchef är att leda och fördela arbetet inom kommunens förvaltning - precis som alla kommunchefer har och detta ska han eller hon göra oavsett vilket parti som sitter vid makten. De politiska uttalanden som gjorts från hans sida i olika projekt är ju något som kommunalrådet ska göra och det är ju till honom som journalisterna ska vända sig till i de olika frågorna.

Med andra ord, för att stärka sitt eget kommunalråd och dessa aktoritet så måste nu kommunchefen avgå eftersom vi närmar oss ett val med stormsteg och detta kräver ju sin framförhållning. Vänta och se.

Micke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0