Tillägg till mitt valprogram

Detta är ett tillägg till mitt valprogram. Det kommer säkerligen flera senare också då politik är levande.

Jag vill dessutom i Eda kommun:

* Sänka Kommunalskatten med 5 öre/100 lapp varje år - Jag har inget underlag för vad detta skulle kosta kommunen eller vad det skulle ge till invånarna i plånboken. Men borde ju inte vara en omöjlighet att sakta sänka skatten för att ge invånarna mera kvar och dessutom anpassa den kommunala verksamheten till det ändrade inkomstläget.

* Eda Bostad AB - ska gå i förgrunden och etablera boende i Eda kommun. Lägenheterna ska vara anpassade till dagens verklighet och inte till den standard som bostadsbolaget har idag. Standarden skall höjas för att öka attraktionskraften som hyresobjekt. Saker som bredband, kabeltv, varmgarage, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare etc. ska finnas i varje lägenhet och varje lägenhet som nyproduceras ska vara för de lite större familjerna. Försvaret att detta inte är en möjlighet för bostadsbolaget är att det blir för höga hyror då. Hmm, vem sätter hyrorna? Alltså en sak som går att ordna.

- Till dessa nyproducerade bostadsområden är det tänkt att man ska ha mest möjliga tekniska lösningar som finns för att tillgodogöra sig energieffektiviteten så mycket som möjligt. Jag tänker på att separera varmvattnet från diskmaskin, dusch och tvättmaskin så att den värmen går att återanvända för att värma upp bostäderna. Annan typ av ventilation som bygger på censorer om vart det befinner sig folk i hemmet och där kommer värmen då att ökas. Solceller och bergsvärme eller luftvärme är självklara alternativ till dessa bostäder.

- Det finns säkerligen andra lösningar som jag inte är så insatt i, men grundtanken är alltså. Stora boendealternativ inom Eda Bostad AB med högsta möjliga tekniska bekvämligheterna samt med en stor miljömässig inriktning. Kanske dessutom ett samarbete med företag som finns inom de olika områdena för att ge dem möjlighet att använda bostäderna som forskning och ta fram lösningar som de sedan kan använda vidare. Detta för att få ner byggnadskostnaderna ytterligare.

- Förövrigt så ska tanken vid inköp av vitvaror etc ändras inom Eda Bostad AB samt övriga kommunala instanser. Det ska inte längre vara inköpspriset som är det avgörande utan högsta möjliga miljöhänsyn som är huvudskälet till att en produkt väljs före någon annan.

Dessa två punkter är alltså ganska viktiga för att vi ska få en attraktivare kommun att bo i och i och med det ökande skatteintäkter då målet är ju att vi ska bli flera som är med och delar på kostnaderna i kommunen.

Micke

Kommentarer
Postat av: H51

Det går att bygga billigare , dessutom med passivhus o ecohus metoden.

Inom bara några år kommer detta alternativet vara den enda hållbara när det gäller nyproduktion.

2009-08-30 @ 21:42:15
URL: http://www.svanhus.se
Postat av: Johnny

Saker som bredband, kabeltv, varmgarage, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare etc.



Det tycker jag verkligen att alla lägenheter ska vara för att förenkla vardagen för oss alla även gamla som unga. det låter lyx men Eda bostäder har verkligen alldeles för mycket pengar i fickan pågrund av jävligt dyr hyra, ta ett ex: en 2:a på 62 kvm över 4000 spänn i åmotfors?? och ingen sån dära lyx heller.. helt sjukt hyra för bara bo under ett tak!!!!!!!!

2009-09-01 @ 10:59:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0