De gamla ska få frukost vid 13 tiden.

Ledande politiker i budgetberedningen i Eda kommun tycker att det är helt okej att de gamla ska få sin frukost serverad klockan 13.00.

Detta är ju ganska intressant tycker jag. Eller snarare helt förkastligt. Förkastligt och omänskligt. Man nedvärderar inte en människa på detta sättet.

Budgetberedningen lägger sparförslag till vården som gör att man blir tvingade till kraftiga nedskärningar inom personalstyrkorna. Personal som många gånger är den enda sociala kontakt som de gamla har. Personer, som idag jobbar inom hemtjänsten, vittnar om sin förtvivlan om hur deras kollegor försvinner mer och mer och om hur det är idag (innan besparningarna har genomförts) och att en del äldre får sin frukost serverad vid 11 tiden. Hur ska det då bli om det som planerat försvinner fyra undersköterskor ytterligare? Fruktansvärt omänskligt är väll det enda svaret man kan ge på den frågan.

Jag tycker att det är hög tid att socialnämnden och MAS i Eda kommun avgår. Inte för att de i alla lägen gör ett dåligt jobb, men kan de garantera den goda omsorg som de ska samt den mediicinska säkerheten för patienterna. Denna avgång ska ses som en markering mot Budgetberedningens inkompetens. Men i sådana här lägen får man också tänka på att de personerna som sitter i budgetberedningen i Eda kommun är folk som inte är vana med att jobba med folk utan mestadels inom industrin på olika sätt och vis.

Ett tips från mig till er - Kolli kan man nästan behandla som man vill. Men varje människa är unik och en individ och har ett liv. Ett liv vi ska vårda och ta tillvara på.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0