Lärare och Fröknar ljuger för föräldrar!

Att lämna sina barn till Förskolan (Nu heter ju allt det, även dagis) eller till skolan är för många föräldrar ett stort steg till en början. Man är inte barnets enda vuxna som har koll på ens barn längre, dagligen utan det är en främling. En främling som är en aktoritär person och i de flesta fall även utbildad inom sitt område, de flesta brukar också vara skickliga pedagoger. Detta gör ju att man blir fundersam på hur det går för sitt barn i förskolan/skolan. Man frågar den man träffar när man lämnar och hämtar. Man är på utvecklingssamtal etc. Man får oftast höra att allting är så bra, utvecklas fint. Finns det några bekymmer, problem? Nej då, allt är bara fint.

Nu ska jag beskriva en sak som hänt mig och många andra i Eda kommun, dock inte i skrivandets stund.

Sedan en vecka efter utvecklingssamtalet, kommer det ett brev från socialnämnden i Eda kommun. "Vi har fått en anmälan från Gärdesskolan i Åmotfors. De har en stor oro över att ditt barn far illa. Vi har beslutat att ge dig en tid för ett samtal över vad du tycker och om vad det är skolan har skrivit. Dokument från skolan får du på mötet."

Hmm, hur kan man vara så falsk och sitta och ljuga för en förälder under ett utvecklingssamtal och säga att allting bara bra och sen visar det sig att samma person har anmält till soc en månad innan... Vuxet och ansvarigt? Nej, inte det minst skulle bli mitt svar på den frågan.

Nu blev utredningen om mitt barn nedlagt i alla fall och allt är frid och fröjd. Men om man då ser hur illa personal tar hand om barnen på skolan. Ja, vart anmäler man då? Man kan inte anmäla till socialen utan man måste gå ut i det offentliga ljuset och anmäla skolan till skolverket. Med namn och person nummer. Ja, det är ju en sak om det gäller ett enskilt barn. Men om det gäller en hel skola? Detta behov skulle finnas och frågan är om det inte är till socialen som man ska anmäla det till i enligthet med SoL - de ska utreda om man får besked om att barn riskerar att fara illa eller om det far illa.

Micke

Kommentarer
Postat av: Mariann

Och en annan sak är att om föräldrar inte skickar med utekläder/ombyte så kan man åxå bli anmäld till soc. Hur är det då när skolan inte ser till att barnen använder kläderna? Då måste man väl kunna anmäla skolan för detta åxå..

Vet inte hur många gånger jag har hämtat min unge på dagis och han BARA har t-shirt under overallen eller jackan.. Och sen när han blir sjuk så tycker dom att det är konstigt att han är sjuk så ofta.. Inte ett dugg konstigt tycker jag.. Okey att han lätt blir svettig å varm, men ändå!! Ett barn SKA ha ordenligt med kläder på sej när det är minusgrader ute!!

2009-12-20 @ 14:49:14
Postat av: veronica

de ställer....

2009-12-20 @ 16:09:57
Postat av: Tobias Eriksson

KOMMENTAR PÅ MICKES INLÄGG



din berättelse är EXAKT vad vi har gått igenom just nu och håller på att gå igenom.känns rent ut sagt för jävligt och vi har formligen blivit förda totalt bakom ljuset av skolan och dess lärare.



Dessutom skall väl en anmälan sluta i något bra villket i detta fall skadat vår flicka och familj totalt.



vore trevligt att kunna ta kontakt med dig och talas vid och utbyta erfarenheter



Mvh

2010-02-10 @ 10:19:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0