OK med en högljud rap från hjärtat.

Tänka sig att det nu år 2009 snart 2010, finns de personer som tycker att det är äckligt med en rap. En rap är ett tecken på att man uppskattat det som finns (snarare fanns) på bordet och att man åt sig proppmätt. En rap är liksom bara luft som behöver ut. Är detta verkligen så illa att man gör?

Nej, det tycker jag verkligen inte. Men man ska tänka på i vilket sammanhang man gör det. Vart man är och gör det så att säga. Det finns tyvärr många föräldrar och andra som har svårt med att förklara just detta och i och med det så förbjuder de barnen att göra det alltid. Men det är ju faktiskt så att det är en enorm skillnad på en restaurang middag, bankett eller hemma vid köksbordet. Men att ta genvägen och säga att det är bordskick att aldrig rapa, ja det är ju lättare än att förklara skillnad på middag och middag.

Ganska fascinerande är det också att det inte är ok att rapa eller fisa hemma, men sen springer samma personer och rapar och fiser högljudt på fyllan och att slå folk på käften är ok.

Vad är värst? En rap eller misshandel?

Bordskick eller folkvett?

Micke

Kommentarer
Postat av: nesse

Behöver ju inte rapa med öppen mun vid bordet så matrester flyger i grannens tallrik he he.

Fisa kan man göra på dass. Fast ja själv brukar släppa mina överallt.

2009-12-25 @ 14:44:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0