Svenskt näringliv vill åter till tiggartiden och statarbarn!

Läs Artikel i VF här

Det är ju ganska fascinerande att man vill urholka vår rätt till en högre lön på detta sätt. Allting annat i Sverige blir dyrare och dyrare men lönerna följer inte alls med i samma utveckling. Inte för den vanliga löntagaren i alla fall och nu vill svenskt näringsliv ytterligare suga ur arbetarna pengar. Ja, detta har det ju skrivits om förr, öven på denna blogg. Pengarna är väll en sak, det intressanta är det som artikeln fortsätter med, de sista kommentarerna.

Citat från artikeln: "En annan fråga som arbetsgivarna vill diskkutera är konflikträtten.
– Sympatiaktioner borde förbjudas, menade Kenneth Krantz. Det är orimligt att små nyckelgrupper kan användas för att slå ut mycket stora verksamheter.
Även användningen av personal från bemanningsföretag och reglerna för arbetstidens förläggning kan väntas bli avhandlade.
Globaliseringen innebär ju att när vi har natt så arbetar folk på andra sidan klotet.
– Det är en realitet vi måste anpassa oss till, menade Kenneth Krantz.
" Slut citat.

Man vill med andra ord ytterligare försämra för löntagarna i och med att vi inte längre ska kunna få sympati strejka. Först så var det strejkrätten, sedan kom det krisavtal och nu vill de förstöra våra solidariska modell inom arbetarleden. Dessutom har de ju inte gjort någon hemlighet av att ungdomar och invandrare ska ha mycket lägre löner än andra. Detta för att de ska få det enklare att komma in på arbetsmarknaden. Jo, säkert att det skulle vara anledningen. Den som tror på detta är ju bara hur naiv och blåögd.

Dags att tänka på: "Arbetare förenen eder för solidaritet, jämlikhet och rättvisa". Men det är klart, det är ju ganska fel att tro att det skulle lyckas då fackföreningsrörelsen går mestadels hand i hand med Svenskt näringsliv.

Micke

Kommentarer
Postat av: Johnny

kom nu micke nu tar vi hagelbörsa å moonshine å jager dessa rike politiske människor och ge te de fattige ;)

2009-12-08 @ 20:32:24
Postat av: vibbe

håller med dig micke. Men nu är det ju så att det finns ju inga arbeten för dom som inte redan har ett.

2009-12-09 @ 10:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0