Dödsfall inom psykiatrin.

Den svenska journalistkåren löper amok och jagar syndabockar för att två personer har avlidit inom den svenska psykvården och detta för att någon/några har tagit ett förbjudet grepp och eventuellt orsakat dödsfallen. Dödsfallen är i och för sig tragiska oavsett vad som var orsaken till det hela och jag vet att kollegorna gör allt de kan i varje situation för att undvika skador på patienten, andra patienter, sig själva och kollegor.

Den stora frågan är kanske - vad ska vi göra med den svenska psykiatrivården? Behövs den förändras överhuvudtaget? Varje år så är det alltid någon som får en allergisk reaktion av något läkemedel runt om i Sverige, men inte fan slutar vi använda dem för det.

Den svenska psykiatrivården är svår och komplex på många sätt och vis. Det är viktigt att det tänks på detta på många sätt och vis och inte bara när det händer tragiska saker som kanske kunde ha lösts på ett annat sätt, kanske inte.

Det är viktigt att i ett sådant läge skapa en så snabb och lugn situation som möjligt inne på en avdelning/mottagning för att inte oroa andra patienter så att de blir sjukare i sin sjukdom dessutom så måste man skydda andra patienter för den oroliga patienten samtidigt som man måste skydda patienten själv så att den inte skadar sig själv med tillhyggen eller andra saker. Enormt många och snabba beslut som ska fattas i en redan svår och besvärlig situation. Jag vet att ingen kan föreställa sig hur det är att vara intagen på en avdelning inom psykiatrin som inte förr har varit det och ingen kan heller föreställa sig hur det är att jobba där som inte gjort det hittills och med det så har den skrikande journalisten ett ansvar att ta reda på fakta innan han/hon skriver om detta.

Med detta inte sagt att dödsfallen inte är tragiska eller att de kanske kunde ha undgåtts, men visst vi kan gärna demokstrera hur det kan se ut om ni vill, vågar och kan, men det kommer att göra ont - för det som personalen inom det svenska psykvården utsätts för är ibland inte vad ni kan tänka er.

Gudskelov att långt ifrån alla patienter är våldsamma utan vi pratar nu om några få fall varje år.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0