Maud Olofsson och regeringens trovärdighet - i bott.

Först kom bank krisen - Anders Borg kommenterade: våra svenska banker har ett bra system och det kommer inte att drabba oss.

Hur gick det sen? Carnegie Bank tvångsförvaltas av den svenska staten efter skandalaffärer och nu på senaste tiden så visar det sig att Handelsbanken har lånat ut enorma summor till samme man.... Hmm, tryckt banksystem vi har?? och Finansinspektionen är ute och säger att bankerna strax behöver kapitaltillskott.. Hmm..

Sen kom finanskrisen - Anders Borg ute i medierna igen och talar om hur trygga finanser det är i Sverige. Hmm, ja kanske det, om inte annat så blir det nu när de flyttar kostnaderna från statskassan och över till kommunerna. Tanken var en annan, men ack så fel det blev. Men, finanserna är ju tryggade för staten.

Sen kom krisen inom Fordonsindustrin - nu rycker Maud Olofsson (näringsminister) ut och skryter så fint om att den svenska staten minsann ska se till att inga pengar kommer till USA i form av stöd till företagen Volvo och SAAB, inga lånegarantier eller någonting skulle de få. Vad gör de nu? Jo, de sitter och förhandlar med bilbolagen i fråga - ja så länge höll det löftet.

Ja, det är bara ett tecken på att den nuvarande Svenska regeringen lovar runt och håller tunt. De kunde gå till val på en gemensam plattform som de hade gjort upp tillsammans, men så fort en fråga kommer utanför denna valplattform så stuper det för dem.

Dåligt och inkompetent ledarskap kallas det och ingenting annat.

Micke

Kommentarer
Postat av: vibbe

tyvärr så är det ju så att politikerna sällan håller vad de lovar och säger nu för tiden... Har typ alltid vart så enligt mitt tycke och då spelar det ingen roll vad det är för parti som styr.

2009-01-13 @ 07:35:50
URL: http://nikegirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0