Politiska uttalanden och fördömmanden.

Många pressmedelanden och andra uttalande har kommit under dagen där olika politiker uttrycker sin oro över Israels invasion av Gaza. Storbrittaniens premiärminister är en av många som uttryckt sin oro för vad som sker. Socialdemokraterna, vänsterpartiets och miljöpartiets ledare är också några som har uttryckt sin oro på lite olika sätt och kommit med förslag.FN's generalsekreterare och EU's ordförande är andra som uttrycker sin oro och ställer önskemål och krav på den Israeliska regeringen. FN kan dock inte göra ett skit eftersom USA har lämnat in sitt veto och satt käpparna i hjulen för en starkare gemensam slag i sak för att få denne mänskliga katastrof som händer i Gaza just nu.

Som vanligt så står den svenska alliansen (M,C,FP och Kd) med byxorna nere och gör inte ett dugg. Visserligen så är Carl Bildt just nu ute på uppdrag tillsammans med EU för att förhindra en än värre katastrof än den som redan pågår, men det är ju fortfarande på ett EU mandat och inte på uppdraget av den svenska regeringen.

Här vi alltså en enorm nackdel med en alliansregering som har USA och Israel vänliga moderaterna med i ledningen samt en stadsminister från detta parti. En annan nackdel med en alliansregering oavsett färg är, att om man inte har uppställda mandat att få yttre sig i sakfrågor, från början så blir den lika flat och intetsägande som den svenska regeringen är idag.

Kära svenska regering och käre statsminister - VÅGA ÖPPNA KÄFTEN OCH BÖRJA AGGERA I TID NÅGON JÄVLA GÅNG.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0