Lönesänkningar, hmm

Kan detta rädda jobben? Inte i det långa loppet. Den enda som förlorar på detta är löntagarna i det långa loppet. Förvisso så gör den svenska arbetsgivarrörelsen allt för att få oss att tro något annat, men de kan inte ge några garantier på att detta ska rädda jobbet utan de TROR att dessa insatser ska göra det. En enormt stor skillnad är det på att tro och veta.

Sänker man sin lön med 10% så sänker man också sin semster ersättning, man sänker sin pension, man sänker sin sjukersättning, man sänker sin a-kassa också och en hel del andra ersättningar... Ersättningar som redan idag är mycket låga och som man så väl behöver den dagen som man blir sjuk eller arbetslös. Vilka är då de stora vinnarna av dessa lönesänkningar? Jo, självklart så är det direktörer, företagare, arvodeslyftande styrelseledamöter samt aktieägare. Det är återigen de ekonomiskt starka i samhället som är vinnare i denna fråga och vi svagare de stora förlorara och i och med det så ökar löneklyftorna ytterligare.

Jag tycker att det är hög tid för den gemensamma LO familjen att aggera. Vad ska man annars med ett fackförbund till? Ett fackförbund som allt för länge har stått vid sidan om och inte aggerat när den svenska politikerkåren förstör den svenska arbetsmarknaden. Ett förstörande som började med att rättigheten till att strejka i stort sett togs bort. Vi ska vara så himla eniga och sitta och prata med varandra i de olika frågorna, tiden går och ingenting händer och det lilla som händer är bara småslag i luften. Se hur det gick för sjuksköteskorna efter deras strejk - inte mycket hände där inte. Men det är klart landstingen tjänade en hel del på det.

Vi ska inte tro att en arbetsgivarorganisation gör något för att vara snälla mot arbetstagarna utan de är bara ute för att skydda och bevaka sina egna intressen.

Skärpning inom arbetarrörelsens samtliga led och ta nu äntligen tag i arbetarnas verkliga behov, så väl fack som politiker.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0