Första maj - Valupptakt?

Visst är det underbart att se de röda fanorna mot skyn. Historiens vingslag visar sig och vi ska alla förenas i kampen för socialismen. Vi ska stå på enad front och hålla handen och sjunga internationalen och "förenen eder bröder och systrar".

Återigen så gör socaildemokratin en kraftansträngning för att visa sig utåt med pompa och ståt i enligthet med socialismens anda och skickar ut sina höjdare runt om i landet för att tala inför de jublande massorna (redan medlemmar som regel). Men vad vill de då med denna kamp? Vill de egentligen någon större mer skillnad? Ja, det gör de. I alla fall på många fronter, men inte alla.

De skickar ut den gamle statsministern som står och pratar om att partiledningen inte gör nog för att bråka med regeringen. De syns inte nog mycket. Ja, detta är ju sant. Partiledningen syns nästan inte alls. Bara Östros och Sahlin. Sedan så talar han vidare om vikten av en solidarisk fördelningspolitik och då spricker hela hans anseende i mina ögon. En socialdemokratik, föredetta partiledare och statsminister, som står och pratar om en solidarisk fördelningspolitik och sen i nästa stund inte lyfter lön från sin företag utan "bara" vinst och därmed kan behålla sin ersättning från staten fullt ut. Är detta en solidarisk fördelningspolitik det? Kanske beror på vems ögon man ser det från, men inte i mina ögon är det det, utan i mina ögon så kan han lika gärna gå och sätta sig och vara tyst.

Sedan så har vi då kära Wanja som står och försöker släta ut saker och ting som har skett inom AMF och LO den senaste tiden. Med att det är sånt som händer. Vilken jävla ursäkt! Funderar på att råna en bank jag och sedan skylla på det är sånt som händer. Tror inte lagens långa arm är helt överens med mig i denna fråga. Detta är sådant som inte ska hända när man står för en solidarisk fördelningspolitik och kallar sig själv för socialist. Det är ju just sådana fallskärmar etc som har varit den viktigaste kampen för LO och Socialdemokratin igenom åren, men sedan i början av 1990 talet så har partiledningen och LO Ledningen stått med händerna i byxfickorna och valt att inte göra ett dugg åt denna sak och då ska man ställa sig frågan: Varför detta? Troligtvis för att de inte vill för att de själva tjänar för mycket pengar och i och med detta får en felaktig syn för att gynna arbetarrörelsens intressen.

Visst så blir inte saker och ting bättre för arbetaren med en borgerlig regering. Det har det aldrig blivit och kommer det aldrig att bli. Borgerlig politik är det samma som ren kapitalistisk politik och det gynnar då inte oss "vanliga". Men finns det då något arbetarparti? Ja, vet inte jag om det finns det. Men det finns ju fortfarande den möjligheten att vi börjar engagera oss var och en ddär vi tycker att vi hör bäst hemma och försöker att förändra innifrån. Den rätten har de fortfarande inte tagit ifrån oss i alla fall, än. Men vem vet, kanske i framtiden.

Sluta med att knyta händerna i byxfickorna och svär över saker och ting och res er upp och gå till kamp för det som ni tycker och var med och förändra Sverige och EU till det bättre. Mycket är bra, mycket är dåligt - men allt är möjligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0