Pappers Sverige.

Oj, vad roligt det är att vara arbetslös i Sverige och helt plötsligt bli kallad till arbetsförmedlingen, men denna dag gick det inte bra att gå eftersom personen i fråga blev sjuk och spydde och i och med det så står man ju inte till arbetsmarknadens förfogande.

DÅ ska a-kassan ha ett intyg från försäkringskassan att man verkligen har varit sjuk och anmält det till dem. MEN, sedan så måste försäkringskassan ha ett arbetsgivarintyg för att kunna skicka ut detta intyg då de MÅSTE fastställa en sjukpenning grundad nivå innan de kan skriva ut det intyget.

Ett mycket konstigt tänkande måste jag säga då man med automatik får en karensdag, precis som alla andra, och då man inte varit sjuk mera än en dag så är det ju inga pengar man ska ha utan bara ett Intyg.

Visst är det skönt att leva i det papperslösa Sverige av idag. Det har väll aldrig skrivits så himla många intyg åt höger och vänster som det gör idag. Kan någon förklara detta?

Micke

Kommentarer
Postat av: Ole Aarsand

Reglerna för de svagaste i samhället blir bara konstigare och konstigare. Kanske dags för en ny utvandring? Funderar på Litauen eller nåt, där är man rik även om man som jag har den absolut lägsta pension man kan ha i Sverige, vilket inte är mycket mer än existensminimum. Stora skillnader minsann!

2009-05-07 @ 09:31:12
Postat av: vibbe

Är inte meningen att man ska kunna bli sjuk i dagens sverige.. speciellt inte om man är arbetslös.. dom skiter väll i det .. det är inte dom som blir utan pengar...... Bra skrivet.

2009-05-07 @ 10:08:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0