Ytterligare inskränkningar av yttrandefriheten.

Var justitieminister, Beatrice Ask, tänker ytterligare begränsa vår frihet i och med att Internetleverantörerna ska bli tvingade att spara IP adresser i minst 6 månader. Detta är visserligen inget remiss än, men bara tanken på det hela är oerhörd.

Med tvång ska vi kuvas och registreras, staten ska registrera vad vi gör på nätet. Vart går gränsen? Vart är våra rättigheter till privatliv?

Med andra ord så är det också ok att vi registrerar vad var och en gör med sina VISA kort, vad vi tycker i de olika politiska frågorna, hur vi röstar, vad skickar till varandra i form av kärleksbrev, vad vi konsummerar på systembolaget, hur ofta vi åker med tåg/buss och taxi, vad vi handlar på affären, registrera vart vår mobiltelefon är i fall om att det händer ett brott i ett område.

Grundtanken i detta förslag är inget annat än att kontrollera oss vad vi gör. Vi går mer och mer till en stat som bara jobbar efter marknades intressen och som inte bryr sig om vår demokratiska fri och rättigheter som är grundade enligt internationell lag.

Länge leve det fria ordet, rättigheten till att ha en åsikt.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0