Låt oss göda de redan rika. - Mera Socialbidrag skall betalas ut!!!

Jag tycker att det är så underbart att vi delar ut en massa socialbidrag i Sverige. Speciellt till alla dessa bankers direktörer som sedan vi skattebetalare får skjuta till skattepengar för att bankerna ska överleva. Jag tycker att det känns så himla skönt att mina skattepengar går till så viktiga saker.

Konkursbanken är en av många aktörer på denna marknad. De är förövrigt den enda storbank som är med i den statliga garantin och konkursbanken verkar gå med en förlust på närmare 9 miljarder i år och har begärt in åtskilliga kronor från sina ägare i numemitioner och dessutom fått pengar från statskassan. Ingen ränta betalas ut till spararna i konkursbanken, men de ska ha avgifter för allting och sedan ska konkursbankens direktörer få dela på en bonus på 800 miljoner kronor. Fy satan vilket sjukt banksystem vi har i Sverige. Konkursbanken går för övrigt ut med reklamen - vi tänker som du och att de är folkets bank. Ja, jävlar snacka om falsk marknadsföring.

Finansminister Anders Borgh står och beklagar sig över att bonusar nu ska betalas ut, men gör han något aktivt? Ja, inte mycket - visst vi kan konstatera att Sverige har gått i spetsen och kallat till ett möte inom EU i denna fråga och vad kom det ut från det? Ja, ett aja baja ungefär. Som om direktörerna bryr sig. Ni sitter ju i stort sett samma skuta och ror.

Staten och kapitalet sitter i samma båt............ En alldeles förträfligt bra låt.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0