Vargavinter

Ja, då var jakt säsongen över. Vargar har fallit och de har blåst av jakten i Värmland för denna gång. Artikel från vf.
Ja, det är allt bra konstigt att man går från att vargstammen är för liten, till att man kan tillåta jakt på varg och det har fällt det antal som får fällas på i stort sett en enda jaktdag. Detta måste innebära att återigen har jägarkåren rätt och byråkraterna fel.  Jägarkåren har under lång tid stridit om att få reglera vargantalet då de påstår att det finns mera varg i våra skogar än vad statens representanter säger. Så i fortsättningen tycker jag att staten ska lyssna mer på skogsfolket än de gör.
Ja ja, återigen kallt ute och vargjakten är över. Den första vargavintern i manna minne har kommit.
Micke

Kommentarer
Postat av: Tom Örbeck

Ska dom som inte vill ha rovdjur bestämma över vargpopulationen?

Vet du inte att om vi ska få ha en genetisk frisk stam utan inavel, så måste art och habitatdirektivet uppfyllas. Sverige har skrivit på detta åtagande. Innan dess anser jag att vargjakt inte ska tillåtas, men mera information till skogsfolket och mera resurser till dom som behöver skyddsstängsel för att skydda tamboskapen.Visserligen kan vi ha årligen vargjakt som allt annat, fast först en stark stam med nytt ryskt blod.

2010-01-02 @ 21:04:29
Postat av: Mikael Ensson

1. Alla jägare är inte rovdjurshatare.

2. Varg stammen är inte betjänt av inavel nej, utan den mår garanterat bra av att få in nytt blod.

3. Varför kan man inte i en kombination med jakt och nytt blod få en starkare stam? Jägarkåren lyckades med det när det gällde älg och rådjur.

2010-01-02 @ 23:28:16
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/
Postat av: nesse

ja håller fullständigt med om att vi måste kunna reglera vargstammen. sen om 210 djur är den rätta siffran vet ja inte.. personligen tycker ja det är lite.men men.. sånt finns det andra som förstår sig på.. Däremot att 12000 älgjägare ska få ge sig ut å skjuta av 27 djur ä r rent utav sjukt. Ja tycker det bästa vore om typ 2 riktigt duktiga jägare från varje län fick ta på sig ansvaret, Följa vargarna å sen kolla upp noga innan de skjuter. så de vet att de skjuter rätt djur osv..

Dessa som är ute nu är inte rätt folk.Det känns som det inte varit nån koll alls utan det har skjutits så fort man sett en varg. dessutom har det skjutits å man vet inte ens om man träffat djuret.

det kan va så att det är 22 döda vargar å 10 skadskjutna.det är fan ett problem. då kan det sluta med att dubbla så många dör av denna jakten än vad man tänkt

2010-01-03 @ 11:05:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0