Tar en paus i bloggandet.

Tills efter nyår i alla fall..

Gott nytt år med er..

Micke

Alexander Erwik.

Denne underbara skribent kan vi hitta på www.finest.se/alexerwik.

En kille som skriver om vimlet i kändislivet och livet i stort. Han har en finger och tanke av guld (förr i världen kallades det penna, men nu är vi ju i dataåldern), underbart att läsa det han skriver. Jag trodde att det skulle vara en massa skvaller när jag började läsa denna blogg, men icke. En känsla, ett djup och en skicklighet i allt.

Skitbra gjort. Fortsätt skriva, Alexander.

Micke

Ekonomiska krisen 2008

Nu så har det konstaterats varför 2008 blev ett så dåligt ekonomiskt år för börserna runt om i världen.  Varför - jo, för att det var så många konkurser i USA i olika banker somt bolånemarknaden i USA.

Hmm, det kan inte var så att grunden till konkurserna samt de dåliga bolånen var ett tecken på oansvariga ekonomer och värdelösa företagsledningar som var orsaken?

Micke

Israel och humanitär hjälp.

Det finns inga garantier att folket på Gazaremsan ska sluta skjuta raketer in i Israel så därför vill inte Israel gå med på en vapenvila för att det ska kunna skickas in humanitär hjälp i Gazaremsan.

Nej, det är klart att inga sådana garantier finns. Det är ju ökänt att Israel under många år gör precis som de vill med det palestinska folket och stoppar diverse sändningar in och ut från Gaza eller hindrar folk att gå till jobbet eller på annat sätt stör freden i området. Allt eftersom det passar Israel och då är det faktiskt fullt förståligt att de palestinska folket tröttnar. Inte för att det är rätt med krig ändå, men man måste ha det i åtanke när man kritiserar de båda parterna. Det krävs två parter för att få till en konflikt. Gazaremsan och västbanken är ju faktiskt de största koncentrationslägren som finns i världen, allt med omvärldens godtycke och ingen världledare kritiserar detta, lika lite som de kritiserar basen på Kuba. Varför är det så? Jo, för att de största terroristerna i världen är inte Usama Bin Laden och hans gäng, inte heller var det Saddam Hussein utan det är Israel och framförallt den Amerikanska armén och dess befälhavare. Varför ingen vågar göra något åt det.. Ja, tänk om de kunde, men de har ju händerna bakbundna i FN så då måste vart och ett land göra något åt saken, men de vågar inte det för då blir de straffade tillbaks av USA.

Tyvärr så är det ju så, enade vi stå söndrade vi falla.

Micke

The love Guru

En film med många bra och roliga saker, men som blir lätt tjatig precis som det lätt blir. Uppenbart slut också.

Betyg:++

Filmen finns att hyra på Nöjesbutiken i Arvika.

Micke

Krigets skugga

Det finns visst folk med en egen åsikt, även inom SS under andra världskriget. Äntligen så har detta skildrats på film och de var säkert flera.

Betyg: +++

Finns att hyra på Nöjesbutiken i Arvika.

Micke

Nyhets och politiktorka.

Märks att det är storhelg.... Händer ju ingenting i världen som är något större mera att skriva om.... Förvisso ett krig på Gazaremsan, men det har det ju varit av och till de närmaste 50 åren eller så så det är ju inget större mera att orda om det, dessutom har jag redan ordat om det.

Sedan så har vi de rödgröna som kräver ett statliga stimulanspaket till kommuner och landsting för att dessa ska slippa säga upp folk - ja, det är ju också gammal hederlig socialdemokratisk politik. Men jag tycker faktiskt att det är ett bra förslag i alla fall. Vi blir ju bara allt fler och allt äldre så det är en bra och vettig lösning tycker jag.

Jaja..

God jul mer er ute i cyberrymnden.

Micke

Sorry..

Ny dag i morgon att skriva på....

God kväll..

Micke

Polisens insats mot mc gängen

Nu äntligen har vår svenska poliskår fått upp ögonen för de svenska motorcykelgängen. Vi är många som sett hur de växt år för och och värst är ju inte själva utan denne jävla svans med wannabes som springer ledarnas ärenden för att bli populära.

Vi har allt några här i hålan Åmotfors också, varav den ena är lite värre än de andra. Suttit inne flera gånger för att ha misshandlat diverse personer i sin närhet. Gripits vid ett flertalet tillfällen vid olika husrannsakningar i dennes hem för diverse vapenbrott och narkotikabrott. Polisanmäld vid ett flertalet tillfällen för misshandel och olaga hot - ej åtalad för dessa än eller de är nedlagda i brist på bevisning. Trakaserar sina grannar varenda dag i stort sett.

Ja detta är väll bara något av allt det som denne samhällsparasit har gjort och gör sig skyldig till. Men händer det något? Nej, denne person får lugnt befinna sig ute och förstöra andras liv, men det värsta är ju inte det som polisen inte gör utan det som han gör och som aldrig polisen får reda på utan det ska tystas ner för att de som berättar det är rädda eller för att det ska tystas av andra skäl.
Sådana här saker ska man inte tysta ner, utan man ska berätta det man vet och inte vara rädda för att säga sanningen för vem vill stå med dåligt samvete för att det kanske händer något allvarligt och då om man inte har varnat och pratat om saker och ting så står man där och skäms.

Jag säger inte att jag är guds bästa barn, för vi har ju alla våra fel och brister - men det är skillnad på brister och ett direkt stört beteende också.

Stå upp för det ni vet och för vad ni tycker så kan vi tillsammans ställa oss upp stå emot och varna så många vi kan för denne odåga och om någon trots detta skulle välja att inte lyssna så kan vi i alla fall säga: "vad var det vi sa".

Micke

Körslaget

Fy satan vad mycket bättre klass det har blivit på detta program sedan i fjol.

Tycker för övrigt att det var gott att kör Timo lämnade. Inte för att de var dåliga, för det är ingen i år, men han kunde ju inte stå still utan fjantade runt. Kan ju hända att han kanske är Sveriges bästa live artist, men här platsade han inte in.

Robert Wells gör en Canes och kör på traditionella rocklåtar som alla vi gamlingar som är födda på 70 talet och nedår känner igen. Men glöm inte att kör Canes vann när de körde Nockturne. En klassiker som de gjorde enormt vackert och bra mitt i tävlingen. När jag hörde den så sa jag till min sambo att nu vann de hela tävlingen. Något sådant måste årets vinnare göra också och inte bara med i populärgunget utan visa att de verkligen är i en klass över alla andra.

Micke

Sparbanken Finn

Nu bryter sig sparbanken Finn ur jättekoncernen Swedbank och ska bli en fristående bank i koncernen, precis som vår sparbank här i västra Värmland och som ni förstår så heter alltså banken här Västra Värmlands sparbank, VVS.

Detta kommer då med största sannorlikhet leda till att Sparbanken Finns ledning kommer att stå och skrävla om hur bra deras bank går och de kommer att stödja sig på den lokala förankringen. En lokal förankring som visserligen är jättebra om man verkligen har en ärlig anledning till det.
Men som vi har sett så leder det visserligen inte till en massa höga bonusar och fallskärmar till direktörer och andra i bankens ledning och det är ju bra. Men, det ger hellre ingen ränteavkastning till spararna i banken, inte om de följer samma spår som VVS gör. VVS har en inställning till sina kunder som innebär - Ingen ränta eller enormt liten, ganska hög utlångsränta, höga och många avgifter, lokala kontor i ganska stor omfattning, vinster som man delar ut till välgörande ändamål som medicinsk utrustning till det lokala sjukhuset (något som landstinget egentligen borde utveckla och inte bankens sparare) vinster som i stället kunde komma spararna till gagn. Sedan så skyller VVS på att de inte kan ge kunderna någon ränta för de har så många bankkontor.

Ja - Lycka till ni som är med i Sparbanken Finn. Jag hoppas verkligen att ni har en bankledning som ser er som kunder och inte som mjölkkor att dra avgifter ur som "vår" bank här i västra värmland gör - en bank som jag förövrigt tröttande på och gick över till en liten internetbank i stället. En bank som växt och som jag är jävligt nöjd med. Tyvärr så börjar räntorna dala där också och det gillar jag inte, så skärpning ni också - min bank Skandiabanken.

Micke

Israel - Gaza

Återigen så har Israel visat vart de står i denna kampen mellan länderna. De ska med våld bekämpa våld. Rätt eller fel väg. Ja, inte tycker jag att det är rätt väg, från varken Palestina eller Israel - men jag tror inte denna konflikt någonsin kommer att gå över.

Lite roligt är det dock att USA, som skryter om att de ska bekämpa terrorismen i världen samt störta en massa diktaturer inte ens yttrar sig i denna fråga.

Kanske vore dax att tvinga dessa båda grupper till förhandlingsbordet med att införa ett handelsembargo eller handelstullar till och från dessa länder på typ 1000%. Vem skulle då köpa vin eller apelsiner från detta område eller för den sakens skull andra varor till detta område? Vem i detta område skulle ha råd med varor som är belagda med 1000% importtullar?

Men, det är klart, som vanligt är det politik bakom och om FN skulle få för sig att lägga en resolution i denna fråga så kommer USA att lägga sitt veto i frågan och därmed så blir det ingenting av detta. Israel är ju trots allt en vän till USA. Skulle EU själva hitta på något liknande så skulle USA och Israel göra likadant mot EU.

Ja, så är det med kampen mot terrorismen. Så länge USA's intressen inte skadas så är det ok, men gå emot USA och du blir bannlyst.. Kampen mot terrorismen??!!  HAHA.. Ekonomisk politik och kampen om att vara herre på täppan över oljan och så mycket andra resurser i världen stämmer nog bättre det.

Micke

Bocken i Gävle.

Gott att se att traditionen lever.. HEHE

Synd om alla er som vill ha den - kul för alla oss som väntar på detta.

Micke

Kärnkraftens vara eller inte vara?

Visst är detta en bra fråga. Valet för mig själv är inte svårt och det är inte vara och anledningen till detta val redovisas här under. Sturplanscentern vill visst behålla den - visst inte ens att det fanns centerpartister på stureplan jag.

1. Kärnkraften är en av världens renaste energikällor. - Ja, det stämmer om man tittar enbart på driften av det hela. Tittar man på utgrävandet av uranet så är det allt annat än rent och inte heller under bearbetningen till bränslestavar. Sedan så ska denna transporteras till kärnkraftverken och därifrån och dessa resor är allt annat än korta och därmed inte direkt miljövänliga. Sist och det mest farliga och som ingen kan ge ett exakt svar på hur farligt är slutförvaringen. Hur länge ska det ligga? Vilket annat material håller emot så länge som det behövs? Kommer det att kunna sprida sig? Ja, många är dessa frågor och ingen kan ge ett exakt svar mera än - om det skulle läcka ut så blir det jävligt otrevligt för många personer.

2. Vi har inga andra alternativa energikällor. - Nej, inga som är mätbara till det idag och vi kommer aldrig att få det heller om vi inte tvingar fram det genom lagbeslut. Jag var med och fattade politiska beslut för många år sedan om vi skulle fortsätta med klorblekt papper i Sverige. Alla pappersbruk gick ut och skrek "det går inte att göra vitt papper utan klor". Trotts detta så fattade vi beslutet att efter detta årtalet (kommer inte ihåg exakt när) så får det inte säljas eller produceras klorblekt papper i Sverige. När dagen kom - ja visst fan var pappret fortfarande vitt och ingen märkte något av övergången. Klart att saker och ting går att lösa om man bara vill.

3. Kärnkraft är billigaste alternativet. - Ja, det må så vara sant så länge det håller sig som det ska och vi i Sverige har ju faktiskt väldigt säker kärnkraft också. Men för att få fram ett renare alternativ så måste det ibland få kosta. Jag tror nämligen att alternativen redan finns, men att det är bekvämare att rulla på i gamla spår.

4. Kärnkraft är billigare än olje och kol kraftverk. - Ja, det är också sant. Det är också sant att kärnkraften är renare. Men, letar vi efter andra alternativ så kanske vi hittar något annat.

5. Stänger vi de svenska kärnkraftverken så importerar vi smutsig energi istället. - Ja, det är ju en lätt väg att ta. Ett alternativ till detta är att vi inom Sverige och EU beslutar att inga nya kärnkraftverk eller kraftverk baserade på kol eller fossila bränslen får byggas efter 2012. Ingen el får exporteras från EU området eller mellan EU's medlemsländer efter 2015 som kommer från kol eller fossila kraftverk. Ingen import av sådan får ske till EU området heller efter detta år. Efter 2020 får det inte heller produceras elektricitet från kol eller fossila ej heller från kärnkraftverk och från detta år så ska de gamla kärnkraftverken släckas allt eftersom bränslestavarna tar slut. Efter detta så är det upp till energibolagen att lösa problemet.

Var nu inte så naiv och tro på att detta inte skulle gå att genomföra, för det går. De stora bolagen är beroende av inkomster och de har stora aktieägare som fortfarande vill tjäna sina pengar och dessa kommer då att trycka på för att få till en utveckling inom denna fråga.

Det går om vi vill och ju flera det är som trycker på ju bättre är det.

Micke

Hancock

En bra film förr oss som har en liten barnslig sida och älskar våra superhjältar. Gott att Will Smith har slutat med fresh prince och gör sina underbara tolkningar av actionhjältar. Tyvärr ett förutsägbar slut för att få till en nummer 2, men det är ju så det är det.

Filmen finns att hyra på Nöjesbutiken i Arvika.

Betyg: +++

Micke

PPM förvaltare - helt värdelöst

Jag har skrivit om detta förr och jag skriver om det igen för de stora bankerna bara lurar er för att komma åt era ppm pengar och därigenom kunna få ut ändå mera avgifter från kunderna.

1. Jag testade Swedbank om hur de ville förvalta mina pengar och av någon anledning så ville de att alla mina pengar skulle placeras i just deras fonder. Varför? Jo, svaret är ganska enkelt - då får de nämligen in fondförvaltningsavgifter förutom att de tar en avgift för att förvalta dina PPM pengar.

2. De stora bankernas fonder går inte lika bra som de små. Ja, detta gäller ju även en hel del stora. Då kan man ställa sig en fråga - varför informerar inte bankerna om dessa fonder? Och om de gör det så är det högriskfonder som man inte ska välja utan de avråder till det?

TIPS - kolla in Baring Hong Kong China found. En fond jag har själv tillsammans med många. Fonden går bra som fan och min pension ökar som fan, varje år. Kolla in Simplicity India - En fond som för stunden går lite sämre, men som har gett jävligt bra avkastning historiskt sett. Kolla in Odin fonderna - också fonder som går jävligt bra historiskt sett. Alla dessa fonder har dessutom en ganska låg förvaltningsavgift - en aspekt som man också måste väga in i sammanhanget. Storbankernas avgifter är ganska höga, med tanke på det dåliga resultat som de visar.

Dessa fonder är de som jag brukar pendla mellan, men jag har också en hel del knutet i räntepapper och inte bara aktiefonder, lite försiktig måste man vara och enligt senaste prognosen så ska jag få lite över 30000 i månaden i pension. En pension som ligger avsevärt mycket högre än min lön idag, tackvare att förtjänsten är såpass hög som den är.

Lägg ner lite arbete själv. Du klarar det bättre själv, det är enklare än du tror.

Micke


När mörkret faller

En svensk film med flera olika fruktansvärda handlingar. En film som bara måste ses. Tyvärr så är det på mångt och mycket en verklighet för allt för många personer i Sverige idag.

Sänds på Tv1000 just nu.

Betyg: ++++

Micke

Thomas Quick

Denne man slutar aldrig att förbrylla denna skrivare och nu får han som han vill en gång till - ytterligare uppmärksamhet.

Om han är skyldig eller oskyldig - ja det vet jag inte och det är svårt att sia något om det.

Men om det är som han säger, att han lurat systemet för att komma över droger så är det en enormt skicklig gjord kupp mot det svenska rättsväsendet, allt för benzodiazepiner. Ja, man kan ju fundera på om det verkligen är sant. Man kunde ju bara ha spelat lite allmänt korkad och åkt in och ut från psykvården under åren också för att hämta sina mediciner eller vad man ska kalla det i detta fall om man ska tro honom - droger.

Många är det, sk. förståsigpåare, som helt plötsligt poppar fram ur ingenstans och hävdar att de aldrig trott på han eller att de haft starka tvivel. Hmm, vart har de varit innan? Mig veterligen så finns det bara en förståsigpåare, som hela tiden, hävdat att Quick inte gjort det han påstår och det är Leif GW Persson.

Inte lätt att veta hur man ska ställa sig till saker och ting i detta fallet, men en sak - om han döms som oskyldig nu om han får resning i Högsta domstolen så tycker jag inte JK ska utdöma något skadestånd till han för att han suttit oskyldigt dömd. Han har ju faktiskt erkänt morden och i och med det så får han skylla sig själv.

Micke

Drottning Silvia - 65 år.

Säga vad man vill om monarkins vara eller inte vara. Jag vet att jag tycker att den ska vara kvar, men det är inte det jag vill skriva om nu. Men ett grattis på den stora dagen till Drottning Silvia.

Drrottningen längtar efter barnbarn samt så tycker hon att vi allihop ska respektera Kronprinsessan Viktoria samt dennes eventuella blivande make Daniel i deras privata sfär. Ett ganska roligt uttalande tycker jag från en blivande svärmor, drottning och mormor. Med tanke på att OM dessa två ska få bli makar så måste de fråga kungen samt regeringen om lov. Hmm, ja så privat kan det ju vara att en massa måste ge sitt godkännande först. Var det inte drottningen som sade till TT i intervjuen att de ungas kärlek är det viktigaste. Konstigt då i sammanhanget att paret har väll knappt kunnat vara sambos än eftersom det verkar som att kung Carl Gustav är den som säger nej (i alla fall om man ska tro på skvallerpressen).

Ja, snacka om att det är kärleken och den privata sfären som är det viktigaste för kungafamiljen.

Haha.

Micke

Skoattack på George Bush

Att visa sina skolsulor för en människa i arabvärlden är något av det mest kränkande man kan göra. Det har vi hört ganska mycket om den senaste tiden efter det att journalisten kastade sina skor på den amerikanske presidenten George Bush. En stackars journalist som nu kan dömas till fängelse i mellan 5 och 15 år för sitt tilltag.

En ganska fascinerande historia tycker jag och inte bara för den uppståndelse som hans skor har fått och som dessutom nu blivit storsäljare, så pass stor att fabriken har fått nyanställa 100 personer, inte heller fängelsestraffet som han kan dömas till utan det mest facinerande som jag tycker är hur dåligt bevakad den amerikanska presidenten egentligen är.

Där står alltså två länders ledare och talar inför en hög med samlade journalister mitt inne i ett land som är en krigszon. En journalist får inte bara ett tillfälle att kasta sin sko utan två. Vart var secret service? Tänk om det hade varit något med ett vapen av något slag? Tog ju flera sekunder innan denne journalist hade brottats ner och innan någon övervuvudtaget reagerade. Tänk om det hade varit en ak47a? Ja, det kan ju vara så att George Bush inte räknas som så "viktig" att skydda nu när USA har en ny president som strax tar över, men jag tvivlar på att så var fallet. Snarare så att bevakningen var stenhård utanför, men det har ju visat sig förr att vill man som terrorist få in ett vapen så gör man det på det ena eller andra sättet.

Air force one, secret service och kampen mot terrorismen i all ära, men i bland oftast så är det ju så att hotet finns där man minst anar det.

Micke

Påvens tal

Kyrkan vill rädda regnskogen och det är ju en bra tanke, men i samma meningen så vill han rädda mänskligheten från homosexuellas handlingar då dessa är en synd. Hur fan kan det vara en synd? Kärlek mellan två vuxna personer - en synd!?

Vatikanens syn på homosexuella är lika gammal och förlegad som området de har sin verksamhet på. En relik som är allt annat än nytänkande. Men, kan man förvänta sig något annat då det i stort sett bara är gamla gubbar som styr där? Nej, det kan man inte. Kyrkans bästa ska bevaras. Kyrkans bästa? Ja, vad kan det vara. Ja, vid ett flertalet tillfällen så har ju kyrkans män på olika sätt förgripit sig på personer i olika åldrar och kyrkan har gjort allt för att tyst ner det. Trodde visserligen inte att kyrkans män var så trångsynta, men ganska uppenbart så är det så. Kyrkans bästa - ja kanske, men sanningen kommer alltid ikapp och då blir skadan än större.

Låt de homosexuella få vara det om de vill. Det gör inte dem till varken bättre eller sämre människor. Det ger dem däremot en chans att få ett normalt öppet liv med den partnern de själva vill. Låt dem få ha sitt liv med kärlek till sin partner som de själva väljer och med samma mänskliga rättigheter som hetrosexuella har. Bara sjukt och föråldrat att ens tänka något annat.

Micke

Bloggvärlden.

Nu har jag snurrat runt lite i bloggvärlden och jag förstår mig inte på vad som är så himla kul med att läsa om andra människors liv. Hur fan vet ni att det stämmer?

Men då det är så himla kul så tar vi det nu, en gång för alla - är 32 år, skiljd 3 barnsfar med ny sambo jycke och katt. Klädstil - det som finns i garderoben, men går oftast med slips då jag kör taxi. ja, mera spännande än så är det inte. Gillar livet, laga mat och en massa annat. Politik är en stor passion. och detta var sista  gången jag skrev om det.

Micke

Nya länkar.

Nu kan ni se de nya länkarna som jag har börjat samarbeta med här på bloggen.

Dels är det politikerbloggen.se samt superbloggaren Alexander Erwik. Spana i dessa, helt olika inriktningar - men enligt mitt tycke jätte bra båda två.

Micke

Giftiga nötter till EU?

Är detta så farligt egentligen? Eller är det normalt? Kan man bli tvingad att köpa in giftigare partier?

Svaret på dessa frågor är nej. Inget farligt med det, normalt är det inte och man kan inte tvinga någon att köpa av dessa giftiga partier. Nyttigheten är inte det som jag vill skriva om utan om konsumenternas rätt att säga nej.

Läser man om en produkt och om ett företag så kan man som konsument ställa krav på sin handlare och vem är det då som skulle köpa in ett sådant parti om ingen vill köpa det? Jo, ingen. Så problemet är ganska litet om man vill, men visst vill man göra en höna av en fjäder så gör man det.

Nu är det ju så att EU bara (som organisation) får smaka på sin egen medicin. Det är ju inte så direkt ovanligt att medlemsländerna tvingas att acceptera saker och ting som EU bestämmer i och med att de är just medlemsländer och då blir det ju sak samma i detta fall för EU. Men, oavsett så har vi FORTFARANDE vår rätt och skyldighet som konsumenter att säga nej till dessa varor. Det kan ingen ta i från oss.

Micke

Landstingens kostnader.

Nu så har äntligen Sveriges kommuner och landsting vaknat och insett att det börjar bli för dyrt med hyrläkare. Men, de har ju kommit på en ganskla konstig lösning på detta problem, en lösning som inte kommer åt själva roten på problemet.

Lösningen som de kommit på är att de ska göra en gemensam upphandling med andra landsting för att de ska kunna pressa kostnader. Men vad beror det på att läkarna vill jobba på detta sätt? Jo, självklart är det för att de tjänar mera pengar på det, samt att de har andra fördelar vid anställningen. Skulle inte detta vara något att erbjuda dem om de är det i landstingens tjänst i stället?

Problemet ligger alltså på planet om att landstingen inte är nog rädda om sina läkare och att det finns en arbetsmarknad för dem som ger dem bättre villkor än vad landstingen kan erbjuda. Hur vore det om denna marknad försvann? Ja, tror man på att det går så är det ingen omöjlighet. Hur vore det om Sveriges kommuner gjorde gemensam slag i sak och sade nej till hyrläkare? Finns arbetsmarknaden kvar då? Visserligen finns en risk att en del läkare kommer att fly till andra länder, men sanningen att säga så kommer de flesta att så småningom gå tillbaks till sina arbetsplatser och återuppta sina tjänster där - tjänster som idag tillsätts av hyrläkare för att täcka när dessa läkare är ute och jobbar som hyrläkare, rena ekorrhjulet...

Så om det ska finnas pengar kvar till vård och omsorg så är det läge att gemensamt stoppa både hyrläkare och annan inhyrd personal. Detta är en skenande kostnad som äter hål i våra offentliga finanser.

Micke

Korsriddarna.

En lång film som jag trodde skulle handla om blod och slag, men det visade sig inte stämma riktigt utan för en gångs skull så visades en annan sida...

Mycket sevärd film. Finns att hyra på nöjesbutiken i Arvika nu.

Betyg:++++

Micke

Hur i helvete!!!!!!!!!!

En pappa som döms till fängelse i ett år och 3 månader och dennes sambo till ett år efter att ha förstört denne stackars pojkes liv!!! Hur i helvete fungerar det svenska rättsväsendet och vad tänker domarna med, arslet? Något annat svar kan inte ges att dessa ärthjärnor inte kan vara något annat än inskränkta fanstyg efter all denna tortyr som denne lilla kille varit med om.

Plocka sonen ifrån dem och tvångskastrera dem, jde ävla svinen ska inte ha med barn att göra.

Micke


Carneige banken - arvode för bra jobb!

Ja, ni kära läsare. Föga förvånad så har dessa herrar i detta bolag nu fått för sig att d gjort ett bra jobb och att de förtjänar bonus för det. Hmm, borgare är ju knappast kända för att älska statligt ägande, så banken måste ha varit katastrofalt dåligt skött, annars hade inte staten lagt vantarna på den.

Men som vanligt så ska mycket ha mera och fan ska ha flera så därför så ger de sig nu pengar och klappar varandra på ryggen och talar om hur duktiga dessa herrar är, för det är oftast herrar i kostymer.

Fy satan vilket ruttet system den svenska och säkerligen också den internationella finansvärlden är.

Micke

Direkten

Jävlar vad underbart det är att Direkten nu har kommit till lilla Arvika och finns nu på Nöjesbutiken där.

Jag tycker att det är så fantastiskt otroligt att Swedbank har kostnader vid räkningsbetalningar så att de måste ta ut nästan 50 kronor på varje räkning som betalas, men den lilla uppstickaren har bara kostnader på 29. Ganska otroligt stor skillnad som jag hoppas och tror att många personer kommer att uppmärksamma, då bankvärldens avgiftssystem bara är hederligt skitprat för att mjölka ur oss mera pengar.

Jag tror inte att Direkten förlorar pengar heller på sina inbetalningar.

Flera konkurenter till bankvärlden önskas. Vi kanske ska hjälpas åt och störta den??

Micke

ökande fondförvaltningsavgifter.

Varför blir jag inte förvånad? Ännu mera avgifter som det svenska banksystemet ska mjölka ur sina sparare. Ja, när ska det göras en sammanställning av alla dessa avgifter som vi betalar som konsumenter och företagare och sedan ska dessa kollas mot bankernas vinster så får vi nog snart ett svar på hur mycket de tjänar på avgifterna. Antar att det ligger någonstans runt 75%, men detta är bara ett antagande. Och vad blir den effekttiva räntan vi betalar då???

Sedan kan vissa bankdirektörer, som försvarar detta system här i västra värmland, skylla på att det kostar att ha kontor etc. Men dessa banker är ju också utdöende banker då de hela tiden förlorar marknadsandelar.

Micke

Väljarras för socialdemokraterna.

Är detta så konstigt egentligen?

Man väljer en partiledare, som visserligen förespråkar en vettig idiologi enligt mig, men som låter som en gammal avdankad dagisfröken.

Man väljer ett samarbete med vänsterpartiet och miljöpartiet - en allians mot alliansen. Hmm, kallas detta för att komma med något eget? Knappast med tanke på att borgarna redan gjorde det för 4 år sedan så har de rödgröna mängder med jobba att göra innan de är ikapp. Frågan är om de någonsin kommer ikapp. Ett samarbete med miljöpartiet är dessutom det samma som att  förlora valet då det enda de kan tjata om är miljösaker och enda alternartivet de verkar ha är att höja skatten på bensin och diesel. Visserligen är det rätt och riktigt att man ska vara rädd om miljön, men ge glesbyggden då ett vettigt alternativ så att vi också kan använda oss av allmänna kommunikationer. Inför helt gratis kollektivtrafik inom hela Sverige eller hela EU - då har vi sedan gjort miljön en jättetjänst.

Stå på de svagas sida i samhället i enlighet med de gamla anorna inom Socialdemokratin. Denna grupp är det idag inget parti som ställer upp för. Jag pratar om de fattigaste pensionärerna, barnfamiljerna, socialt utstötta, arbetslösa och utförsäkrade. När man ska göra något för denna grupp så är det bara en liten summa pengar som tillförs och det enda som händer är att man kanske får lite mera i pension eller annan ersättning, men då sänks bostadsbidraget eller annat bidrag så slutsumman blir noll eller minus i alla fall och gapet mellan klyftorna ökar ytterligare. Det gap som inte gjort något annat än att öka de senaste 15 åren oavsett vilken regering som suttit vid makten.

Ställ er på de lågavlönades sida. Jag pratar om de traditionella kvinnoyrkena inom vård, skola, omsorg och service. Ge dessa ett rejält lönelyft för det fantastiska arbete dessa personer gör varje dag. För att komma dit så  måste kommuner och landsting få ett rejält tillskott i kassan och hur man löser det, det låter jag vara osagt. Jag vet bara att det hela tiden pratas om denna grupp och att det ska göras en satsning, som sedan blir ett patetiskt slag i luften. Alltså återigen, bara löjliga ord och mål, som ni i grund och botten inte står för. Och det gör inget annat parti heller för den sakens skull. Men här finns en enormt stor väljarkår som behöver hjälp och denne väljarekår är också Sveriges ryggrad, en ryggrad som gör ett fantastiskt arbete, varje dag för många personer.

Micke

Barnhemmet

Mycket bra och välgjord spansk film. En film med en röd, om man är lite vaken. Tyvärr så var jag inte nog allert för att upptäcka detta utan fick en aha upplevelse.. Vackert slut..

Betyg: ++++

Filmen är hyrd på Nöjesbutiken i Arvika.

Micke

In love with the dead

En kinesisk film där det händer mycket oväntade saker, men dessvärre en film som jag inte klarade hålla mig vaken till... Det är ett tecken för min del att filmen inte är något bra.

Filmen är hyrd på Nöjesbutiken i Arvika.

Betyg: +

Micke

Liza Marklunds - gömda

En patetisk debatt har uppstått runt en bok. En bok som i grunden tar upp ett viktigt och svårt problem för många människor i Sverige idag. Visserligen ska boken vara verklighetsbaserad och det är den säkerligen också, för någon i alla fall.

Oavsett så är det så att författaren gör allt för att skydda sina källor så mycket som denne kan. Oavsett så är sanningen så att många kvinnor flyr från sina män runt om i Sverige idag av den ena eller andra anledning.

Hur jävla patetiskt är inte denne fråga att prata om bokens äkthet eller inte när vi i stället kan lägga krut på att prata om allvaret i att en kvinna ska behöva fly för sitt liv och leva gömd för en galen gubbjävel gör livet surt för dem.

Skärpning!

Micke

Sebraflickor

Jag kallar dem så i alla fall, med tanke på att de jag har träffat, med självskadebeteende så som att rispa sig på olika ställen av kroppen, enbart har varit flickor. Vad beror det på att dessa flickor i väldigt tidig ålder börjar skada sig?

Det jag skriver nu gäller inte alla, men många.

På det ena eller andra sättet så är det ett uttryck för: se mig, jag finns, jag vill och jag kan. De har av någon anledning i mycket tidig ålder av någon anledning fått bära något tungt. Kanske är det en förälder som gjort något, en kompis som svikit, en kille som utnyttjat, ett ansvar som är för tungt att bära eller annat som ett barn inte ska behöva utsättas för. Är det meningen att barn ska få vara barn eller ska de behöva möta vuxenvärlden så snabbt som dessa har gjort?

När de, efter många år, kommer i kontakt med vården så är de dessvärre inmålade i en hörn och gör nu allt för att skydda sig. Mängder av personer har svikit dem under åren, så varför ska de lita på en främling? En främling, som låser in, håller fast och som medicinerar. Mediciner mot destruktivitet en destruktivitet som i grund och botten är den enda behandlingen, som tjejen känner till, för att komma över sin ångest. En ångest som är uppbyggd av svek från nära och kära, ett svek från samhället då ingen såg, ett svek mot sig själv för innerst inne så vet man att det man gjort och gör är fel - kan man behandla detta med mediciner? Eller är det annat som ska till?

Jag upptäckte, när jag jobbade in om vården, att dessa flickor ofta får diagnosen borderline eller personlighets störd. Eller så säger man, passa dig för dem för ger du dem lillfingret så tar de hela handen - men är detta konstigt då ingen har räckt ut handen mot dem förr? En hand som erbjuder något som ingen har erbjudit förr? En trygghet i mörkret?

Räck ut en hand till dessa trasiga flickor och upptäck en vacker, underbar personlighet som finns där under. Låt denna vackra blomma se ljuset igen och märk hur hon växer och låt henne ta stegen själv, små små små och du har en vän sedan resten av livet. Jag har gjort det förr, jag gör det idag och jag kommer att göra det igen. Det tar tid, men det är det värt för varje tjej som kommer ur detta elände.

Micke

Utslänga ur lokal i Malmö.

Återigen ska rättvisa skippas med gatuslagsmål och allmän vidrighet, allt detta ena dagen för att de blev utestängda från en lokal och andra dagen för att en 10 åring hade blivit slagen av polisen första dagen. Som jag ser det så är dessa två ursäkter bara löjliga och patetiska för att få ge sig ut för att förstöra.

1. De har säkerligen fått ett brev om att de kommer att få lämna denna lokal, precis som alla andra som blir uppsagda, men det är ju så lätt "att råka glömma" eller som det heter på svenska - skita i det. Man kan ju alltid fråga om det finns någon annan ledig lokal som ni kan använda. Men, nu är då frågan - ska ni få den chansen när anhängare beter sig som svin och låter andra stå för notan? Jag tycker att ni kan skaffa er en egen lokal utan kommunens hjälp och ta konsekvenserna från ert löjliga aggerande.
2. Vad skulle ge er rätten att få hjälp av stat och kommun till att få en lokal så som era barn beter sig på gator och torg? Tänka sig vad mycket annat nytta polisen kunde göra än att stoppa dessa skitungar i olika åldrar. Patetiska drägg som håller på på detta sätt.
3. Dag 2 var ni ute och bråkade för att dag 1 så fick en 10 åring stryk av polisen? Ja, det kan man ju säga sitt om på lite olika sätt, men att polisen gav sig på en 10 åring är inte rätt. Men, vad i helvete gjorde en 10 åring ute mitt i natten i ett kravallområde?! Otroligt att dennes föräldrar får behålla vårdnaden om barnet, då det ganska uppenbart är så att dennes föräldrar inte sätter sitt barns väl och ve i första hand, så som det står i socialtjänstlagen. Min 10 åring är inte ute och springer mitt i natten och är ute på stan och krånglar och det är av en enda anledning och det är för att vi har uppfostrat honom på ett sunt sätt och det för att vi älskar honom.

Skärp er - era jävla barnsliga patetiska samhällsparasiter.

Micke

Olagliga avgifter vid korttransaktioner i butiker.

Föga förvånad så har det nu konstaterats att vissa affärer tar ut en avgift för att få betala med kort i deras butik om summan man ska betala är under ett visst belopp. Denna avgift är i sig olaglig då det står i avtalet mellan tex visa och butikerna att sådana avgifter inte får förekomma. Frågan är: varför finns det avgifter överhuvudtaget för kortbetalningar i affärer? Varför ska en butiksinnehavare dels betala hyra för en eller flera som tar kort samt avgift varje gång denne terminal används?

När man använder ett kort i affär så sker alltså en elektroniskt transaktion som flyttar pengar mellan kortägarens konto och butikinnehavarens konto. Denna transaktion är alltså något som sker helt elektroniskt och som inte någon människa är inblandad i. Frågar man varför det finns avgifter så är det för att uppehåla servicen. Hmm, låter ju lite granna som om jag skulle kräva dricks i taxin annars kör jag inte. Konstigt och vridet system kan man också kalla det och så länge ingen klagar eller skriver om det så kommer heller ingenting att ske.

Som vanligt så går de svenska storbankerna ut och skandalerar om denna sak. Handelsbanken lovar kunden sin avgift tillbaks från banken om butiksinnehavaren har gjort fel men man måste kunna bevisa det på ett kvitto. Mesiga "folkets bank" swedbank vill att kunderna kommer in till banken så att de får klaga på de butiksinnehavare som gjort detta. Någon bank som skulle kunna tänka sig ta ut en årsavgift för kortet och bara andra fasta årsavgifter av sina kunder (både privarpersoner och företagare) det finns väll knappast - för då kan de ju inte gå med så stora miljardvinster som de svenska bankerna gör i dag. Sverige och finansvärden har gått från att man förr blev sedd som kund och man fick ränta eller betalade ränta av bankerna till idag så får man ingen ränta utan betalar en massa i ränta samt en enormt massa avgifter till än det ena än det andra. Det är viktigt att de svenska företagen redovisar sina avgifter när man handlar på avbetalning, men det hade varit bra om en sådan redogörelse och kunde komma från de svenska bankerna så att man kan se hur mycket vi svenska kunder betalar i avgift i genomsnitt/år både bland privatpersoner samt företag, men det är ni för fega för, kära finansvärd för då får ju den svenska kunden reda på sanningen.

Micke

Micke

50 öringen - avskaffas eller vara kvar?

Ja, detta är ju en fråga som man kan ställa sig. Detta lilla jävla mynt som bara ligger längst ner i plånboken och som sällan används. Jag tycker att detta mynt ska tas bort.

MEN - jag tycker också att de svenska affärerna ska sluta att använda sig av ören på sina prislappar på varorna. Det är bara så löjligt att de finns där så det finns inte ord för det. Alla vet ju om att allt det olika som står bakom kronotalet på prislappen är bara till för att det ska se billigare ut, samt att det är bara en extra marginal som affärerna har. Det kallas för psykologisk prissättning.

Micke

Papperslösa till fastighetsanställdas förbund?

Ja, återigen så har ett av de svenska fackförbunden försökt att använda sig av sin kapacitet och tänka till för att få flera medlemmar. Nu ska de ut och ragga papperslösa som lever och arbetar under enormt dåliga villkor i Sverige. Grundtanken är fin och bra på alla sätt och vis, men är det realistiskt? Knappast, verkar bara vara ett sätt att få en massa mediatid.

Det finns en anledning till att dessa personer lever just papperslösa. De lär ju knappast skrika för att få bättre villkor om de inte ska befinna sig här överhuvudtaget. Jag tror inte att man löser detta problem på detta sättet utan jag tror att man måste återigen angripa problemet från ett annat håll och då tror jag rätt väg är att kraftigt angripa arbetsgivare som beviserligen använder sig av sådan arbetskraft. På vilket sätt det ska göras, det finns det säkerligen andra personer som kan uttala sig om, men en sak som jag skulle tycka vore bra, det är ett 5 eller 10 årigt näringsförbud med omedelbar verkan som dessa personer påträffas på en arbetsplats och som beviserligen gör ett arbete. Hur detta ska bevisas? Ja, via foto eller annan dokumentering vore väll det bästa.

Micke

Den psykiatriska vården - skit eller bra?

Jag vet inte om man kan svara det ena eller andra på denna fråga utan det måste granskas från fall till fall. Men, jag ska försöka ge min syn på det hela ur mina ögon sett av tre års erfarenhet som utbildad mentalskötare och jobb på en psykiatrisk akutavdelning.

Att jobba inom den svenska psykatrin kräver enormt mycket av varje person varje sekund. Många gör en enorm insats varje dag, varje timme, varje minut, varje sekund. Patienterna är i många fall väldigt sjuka samt en del av dem är också utstötta av det svenska samhället, så pass illa att knappt kommunerna vill ta sitt lagliga ansvar då de räknas som en börda. Detta sägs inte, men det märks av kommunernas behandling av dessa. Många får hjälp, men enormt många får det inte. Social missär existerar i många fall.

Man möter många människor med många olika behov och dessa behov kan också växla från sekund till sekund, men man kämpar på i alla fall. Landstingen betalar usla löner för insatsen man gör, men man gör det ändå för att man trivs med att jobba med det man gör och man drivs av ett kall.

Något händer i det svenska samhället och journalisterna får något att skrika (skriva) om, något har gått fel i behandlingen av en person och hela det vårdande systemet ska nu granskas under lupp. Rätt eller fel, ja säg det. Brister finns, fel diagnoser ges, men det är fullt naturligt då det är människor som inte har klart uttalade fel så som vid ett benbrott som man kan ha en röntgenbild att se på. Men av alla de som får en diagnos så är det i de allra flesta fallen en helt rätt och riktig diagnos som ges. Våra läkare inom psykatrin, som jag har träffat, är enormt skickliga (det finns ett undantag av alla de som jag träffat, men den tänker jag inte nämna vid namn då det är oetiskt och kan drabba patienterna som träffat denne läkare).

Men skriver de svenska journalisterna något om alla de som kommer in till psykiatrin och blir behandlade och som kommer ut och får ett "normalt" liv och som sedan aldrig återkommer? Alla amningspsykoser, depressioner, andra psykoser av olika slag eller andra psykiska sjukdomar. Personer som kommer fram till oss, som de träffade inom sjukvården, och tackar oss och berättar hur underbart livet har blivit sedan de varit inne. Hur de anhöriga har reagerat och som nu visar en förståelse om hur det är att vara sjuk. Det nämns aldrig i de svenska tidningarna, men dessa personer (de finns många av dem kvar i mitt minne och i mitt hjärta) är de som gör jobbet roligt och värt att jobba för.

Detta var min syn på det hela och självklart så¨gör även andra avdelningar inom somatiken, geriatriken etc ett underbart och fantastiskt bra jobb också.

Fortsätt att kämpa på alla nya och gamla kollegor inom de olika delarna, ni gör ett underbart jobb, varje dag och ni är allesammans GULD värda.

Micke

Uppskov av utförsäkrade? Socialdemokratiskt förslag

Vi har i evigheter kämpat för den svenska trygghetsmodellen och det är den svenska arbetarrörelsen som genom politik och facklig aktivitet har kämpat för den och byggt upp den. När alliansen demonterade den efter valet så stod socialdemokratin vid sidan av och klagade och till viss mån kämpade emot förslaget som trots allt vann laga kraft.

Idag så ser vi nu effekterna av det hela och nu så kommer inom kort att mängder utförsäkras från försäkringskassan och i och med det så ska de ut på en arbetsmarknad som för tillfället ser allt annat än ljus ut. Jag tror dock på att den svenska läkarkåren inte sjukskriver en massa folk i onödan, utan de gör det för att det finns ett behov för det, ett medicinskt behov av något slag. En bedömning som görs från fall till fall av den som träffar personen i fråga och som bedöms efter kundskap och erfarenhet hos läkaren.

Nu ska denne personen helt plötsligt kastas ut i arbetslöshet för att inte denne längre har rätt till att vara sjuk utan då får denne ta ett annat jobb. Alltså en möjlighet, som idag redan finns, men som ligger inom sjukförsäkringssystemet och jag tänker då på arbetsprövning. Sjukförsäkringssystemet är ju en del av de offentliga och som betalas av statsbudgeten. Nu så gjorde regeringen om systemet och arbetslöshetskassan skulle bli självfinansierad av dem som är med i varje a-kassa. Hög arbetslöshet inom en grupp innebär alltså högre avgift för samtliga som är med i den, helt i enlighet med solidaritetens grundtanke. Men är det rätt att föra över ansvaret för personer, som kanske egentligen inte skulle vara ute i arbetslivet utan de borde nog vara kvar i sjukskrivningssystemet utan att skicka med pengar för denna förändring?

Jag tycker inte, till skillnad från socialdemokraternas Veronika Palm att detta förslag ska skjutasupp utan det ska ändras till det systemet som vi hade, men med en aktivare handledning av praktikplatser från försäkringskassan, då social isolering är också ett handikapp i längden.

Nej, tillbaks till att se oss arbetare (eller slavar eller tjänstfolk som regeringen verkar se oss) som individer och personer och inte som ett kollektiv. Varje människa har rätt att bli sjuk. Varje männsika har rätt till att få synas. Varje människa är unik.

Micke

Reinfeldts tal

Straff, straff och ännu mera straff och hårdare tag..

Varför blir man inte förvånad att vår käre landsfader att han lade mest krut på denna fråga? Det är ju redan ökänt att den borgerliga alltians regeringen satsar stenhårt på en förmyndarstat och förtryckarstat. Frågan som man bör ställa sig i sammanhang som har med brottslighet är. Vad är den bakomliggande orsaken? Det finns alltid en sådan om man verkligen går till grunden med en sådan fråga.

Jag fick lära mig, när jag jobbade på ett behandlingshem för rättspsykpatienter, att det finns alltid en intressant historia bakom ett tragiskt människoöde och vart kommer man om man bara kocentrerar sina resurser till brott och straff och inte så mycket på behandling? Jag säger inte att det är fel med hårdare straff i många fall och jag vill inte heller försvara de kriminella och deras aktiviteter, men man får aldrig glömma bort människan i sammanhanget och att varje männsiska är unik.

Tyvärr så kan vi se i de allra flesta fallen, en person som samhället har glömt bort i redan unga år. En person som om någon hade vågat att bry sig och sett, öppnat dörren för, räckt ut en hand till eller på annat sätt erbjudit sitt stöd, kanske aldrig hade hamnat i den situationen som de hamnade i. Men, tyvärr så är, den svenska moralen "sköt dig själv och skit i andra" alldeles för djupt rotat i oss. Vi är rädda för att låna ut oss till en främling ett litet ynka slag eller för att stöta oss med andra. Jag är mycket glad för att det finns folk, runt om i Sverige, som går mot strömmen och gör det i alla fall. Visserligen kan man inte skylla på sin barndom att man blir kriminell, men det är lätt att hamna i de spåren som man har sett under sin uppväxt. Jag har själv en bekant som har hamnat i den - mamma är narkoman och använder tunga droger hela tiden och pappan är alkolist - hur lätt är det för denne person att hamna i något annat än ett missbruk? Vart var lärare, socialen, andra anhöriga, grannar etc när denne växte upp? Tänk om ändå något hade skett vid typ 2 3 års åldern så kanske han/hon hade sluppit leva i missbruk själv idag.

Lyssna på den svenska jämmerdalen med Björn Affzelius så förstår ni hur jag menar. En fantastisk text, citat: "om du misshandlar din hustru och förtrycker dina ungar så väljer grannen din att blunda, men om du inte sörjer för att gräsmattan är ansad, så tar det hus i helvete och grannen blir fly förbannad" slut citat.

Micke

Flera besökare.

Jag tycker att det är roligt att det har blivit flera besökare till denna blogg, men jag har en liten önskan. Lämna gärna kommentarer på det som ni läser - bra eller dålig, det spelare ingen roll. Gå till angrepp på mig om ni vill, men inte på andra. Inga kommentarer med personangrepp på andra kommer att godkännas inte heller rasistiska eller andra som dem likasinnande kommentarer.

Micke

Insamlingar, rosa bandet, cancerforskning.

Jag tycker att det är jättebra att det samlas in pengar till olika ändamål i Sverige, men jag är och har alltid varit lite fundersam över varför det bara samlas in pengar till Rosa bandet och inte till det blå? Är inte vi män värda att få hjälp?

Forkningen runt om olika sorters cancer behöver all hjälp den kan få. Framstegen är enorma och det är bra, men det är lång väg kvar att vandra. Lite förundrad är jag att inte tv samlar in pengar till cancerforkningen utan bara till bröstcancerforkningen via olika galor. Cancer är en sjukdom som innebär ett enormt lidande för mängder med personer som drabbas av den och inte bara för personen som fått diagnosen utan det är också många anhöriga som far illa av den.

Önskedrömmen hade ju varit att man kunde ha en gala för samtliga former, men det inser ju var och en med lite sunt bondförnuft att det skulle vara en omöjlighet utan Jag tycker att vi ska ha en gemensam för samtliga former som finns.

Fram för cancergala och inte bara en gala för Rosa bandet.

Löneutveckling i lågkonjunktur.

Läste på E24.se att allt flera tvingas att välja mellan mindre i lön eller att få sparken. Många väljer enligt denna artikel att gå ner i lön. Helt jävla otroligt sanslöst om jag får säga min mening, men ännu mera BISARRT tycker jag fackets kommentar till det hela vara - vi kan ingenting göra. VI KAN INGENTING GÖRA! Vad i helvete betalar vi fackavgifter för och vems ärenden springer ni egentligen.

Jag har skrivit om detta problem förr om att ni sitter alldeles för mycket i varandras knän och jag undrar om den fackliga representanten har läst min blogg och nu funderar på att vara ärlig och gå ut med sanningen i det hela och därmed bekräfta att jag har rätt?!

Jag efterlyser återigen lite jävlar anamma från den svenska arbetarrörelsen och inte bara stå med knuten näve i byxfickan, detta är inte något vi kommer att se något av, inte med Mona Sahlin i ledningen i alla fall för maken till mesig partiledare finns inte. Har ni nört om STREJKRÄTT eller om möjligheten till vild strejk? Har ni hört om solidaritet? Har ni hört om att vi arbetare vill känna oss värdefulla?

Fy satan vilka jävla fjollor som leder detta landet och dessvärre så är ledarna inom facket lika flata. Det måste vara underbart att vara arbetsgivare idag och få stoppa undan ännu mera pengar till sig själv.

Micke

Arbogarättegången, del 3

Nu så har åklagaren inriktat sig på att knäcka och psyka den tyska misstänka kvinnan. En desperat jakt eller ett logiskt handlande? Tycker mest det verkar vara en kamp just nu mellan en åklagare och en åtalad. Men detta är ju också ganska normalt i en rättssal i Sverige. Det är ju därför de är där. Men är det verkligen nödvändigt att fråga ut henne om hennes sexliv? Vad har det för intresse för utredningen? Har det någon betydelse i utredningen? I samtliga dessa frågor kan vi nog enas om ett gemensamt svar: NEJ.

Det har ingen betydelse för utredningen eller åtalet i stort, men om han lyckas få henne förbannad av någon anledning i rättssalen så skulle det stärka hans åtal mot henne, men jag står fast vid min tidigare amatör diagnos av henne och i och med det så kommer inte åklagaren att lyckas med sin strategi då hon med största sannorlikhet går på lugnande medicinering. Ska han lyckas med det så måste han ta ett samtal med hennes medicinskt ansvariga läkare och denne ska fatta beslut i enlighet med patientens bästa och då lär det inte vara att gå åklagaren till mötes och förvärra hennes symtom.

Åklagaren kommer att fortsätta att pressa henne på samma vis som han hela tiden gjort, men jag börjar tycka att han mer och mer verkar gripa efter tomma saker i luften och att han inte har något konkret att ta på och detta ställer bara henne starkare och starkare i rätten och han ser bara dummare och dummare ut. Jag tror dock att hon är den skyldige till morden och mordförsöket, men alla är ju oskyldiga tills motsatsen har bevisats.

Det ska bli intressant att fortsätta följa denna utvecklingen och se vad som sker.

Micke

Statlig utredning angående spelandets påverkan på oss människor.

Det var helt underbar att se den statliga utredningen om hur farliga olika spelformer är för oss människor och deras farlighet ska vara avgörande om vem eller vilka som ska få handha dessa olika former.

Det är ganska konstigt att spelandet på hästar inte är lika farligt som på människor eller hundar. Det är ju som vanligt bara en dålig ursäkt för staten att behålla en enormt viktig inkomstkälla för dem. De är inte ett dugg intresserade varken av att förlora monopolet på spelandet eller hjälpa människor i nöd.

Micke

TV-licensens vara eller inte vara?

Är det rätt att man ska behöva betala TV licens för att man innehar en TV, Video, dator eller annan enhet som kan ta emot en utsändning från det allmänna?

Jag tycker inte att denna fråga är speciellt intressant att fundera på då lagtexten är klar på saken att om man innehar EN så ska man betala. Jag tycker också att det är bra att vi i Sverige har en statlig tv som inte (i alla fall utåt sett) är styrt av staten utan som drivs som egna bolag. Ett företag som kritiskt granskar utan kontroll är väll alltid bra även om en del journalister springer ärenden åt de höga hönsen inom Sverige.

Med andra ord, skaffa dig dubbelt av allt, så slipper du betala någon licens. Det står nämligen inte i lagen (vad jag kan hitta på riksdagens hemsida) en eller flera utan det står bara en i samtliga skrivningar och ska man då tolka den lagen så kan den inte tolkas på något annat sätt än att man då slipper betala. Ljuger man?? Nej, men de får lära sig att skriva rätt.

Micke

Till veckan

Nu till veckan kan det bli lite sämre med mitt bloggande då jag kommer att jobba jättemycket, men jag kommer att göra det bästa jag kan. Kan tyvärr inte ha med mig datorn i taxin (lite dumt att skriva och köra, och brukar inte ha så mycket ledig tid på jobbet), men ska försöka skriva lite, mer eller mindre varje kväll i alla fall.

Jag har nu länkat min blogg med Bengans på nyheter24.se. En underbar bloggare med en giftig kommentar till mångt och mycket, men en klok och erfaren man. Verkligen läsvärd. Han skulle länka mig också.

Micke

PPM

Oj, vad nöjd en person var som Aftonbladet.se hade gjort ett uppslag om. Han hade nu skaffat sig en fondförvaltare över sina PPM pengar och de hade ökat med 25% sedan dess. Inga större problem att göra det i dessa tider egenligen, är bara att placera sina pengar i en Hedgefond.

Jag blev aktiv i mitt PPM sparande för ca 2 år sedan, när jag bestämde mig själv för att det var dags att göra något. Jag spanade in flera hemsidor som har med ekonomi att göra. Ekonominyheterna.se, avaza.se, di.se, morningstar.se är de jag brukar använda mig av. Sedan så gäller det att vara lite risktagande i sina val om man vågar och för att vinna på börden så måste man vara beredd på att förlora, för att kunna vinna, sedan måste man tänka.

Jag hade till en början mina pengar i olika Rysslandsfonder. Ryssland är ett enormt stort land som verkligen behöver byggas upp och som håller på att byggas upp. Men när de började krångla med lite smågrannar som de har så drog jag mina pengar därifrån. Det fattar ju vem som helst att de stora investerarna drar därifrån i orostider. Jag flyttade mina pengar till Kina, Indien och Brasilien i olika fonder. Dessa länder är också stora och min totala fondförmögenhet fortsatte att öka. Tyvärr så var jag inte så snabb med att fatta mitt beslut i början av detta året då de första tecknen, från USA kom, så jag förlorade en hel del pengar (49000), men det börjar jag hämta in nu igen.

Detta kostar mig ingenting och de senaste två åren så har jag ökat min förmögenhet med över 200%, med en arbetsinsats på ca 20 minuter varje dag och med ett allmänt intresse för nyheter. Jag hoppas verkligen att jag lyckas hålla i denna trend så jag slipper vara en fattig pensionär en gång i tiden utan kan ha pengar så jag klarar mig själv. Men det är klart vill man så kan man alltid låta någon annan sköta sina pengar, men det kostar. Pengar som de tar från dina PPM pengar, pengar som du i din tur kan tjäna ytterligare pengar på och som kan vara trevligt att ha den dagen du väljer att gå i pension.

Två enkla råd när det gäller fondförvaltning:

1. Ta dig lite tid och sätt dig in i olika fonder och se dig om med sunt bondförnuft

2. Låt dig inte luras av de stora förvaltarna och framförallt inte av de svenska bankerna. Det är inga av de som lyckas bäst i längden, varken när det gäller PPM pengar eller privata fonder.

Lycka till.

Micke

Djurrättsaktivister - svensk maffia eller civil olydnad?

Att svenska aktivister använder lite suspekta metoder, det har vi ju alla vetat om en längre mer tid. De bryter sig in på olika företag och demonstrerar mot än det ena än det andra. En del har stora organisationer bakom sig, men använder sig av icke våldsmetoder för att nå fram med sitt budskap, jag tänker på Greenpease. Deras metoder tycker jag är helt rätt och riktiga.

Men, som vi kunde se på inslaget på Tv3s insider, så finns det andra organisationer som använder sig av andra metoder. Där kanske inte det är budskapet som är det viktigaste, utan det verkar mest vara en massa förvirrade personer som tar till hot om våld och psykisk terror för att komma fram med sitt budskap och i tillägg till detta så använder de sig av direkt skadegörelse. Inte bra eller nyttigt på något sätt och vis i och med att budskapet slår tillbaks på budgivaren.

Skillnaden mellan organisationer som Greenpease och dessa andra huliganer är enorm. Greenpease stör och är i vägen för att komma fram med sitt budskap, men ingen människa hotas eller på annat sätt skadats och dessutom så står Greenpeace egna personer för det som de gör. Rak ryggat och ärligt och inte gömmer sig bakom smeknamn som den manliga fjollan gjorde som var med ost försvarade sina metoder i Tv3.

Visst, stå för det ni tycker, det ska man alltid göra. (Ni hittar mitt namn här på denna blogg också) Handla och kämpa för det ni vill, men gör det mot rätt personer. Det är inte skinnförsäljaren i Sverige som är den stora boven i detta drama utan det är helt andra personer. Samtliga skinnhandlare i Sverige har ingått ett avtal där djuren hålls helt i enlighet med de krav på god djurhållning som finns inom EU samt Sverige (Sverige har högre krav än EU). Vi ska däremot ta oss en titt på de verkligt stora bovarna i detta fallet som kallas för de stora producenterna. Jag är inte säker på vilka det gäller, men kan tänka mig att det är alla de stora kedjorna som finns. Deras kläder är oftast tillverkade i länder som har usla arbetsförhållanden och där man kan ta sig en seriös funderare över vart och hur de får tag på sina pälskragar och annat. Kina och Taiwan är några, och även de största producentländerna, för dessa företag. Här hålls olika djur i trånga burar och under andra vidriga förhållanden, de flås oftast också levande. Detta vet vi sedan många avslöjande reportage som har gjort av både svenska och utländsk media av olika de slag. Men inte fan vågar ni ge er både dessa bolag!

Jag har inga kläder eller annat som kommer från djur, ja mat har jag och har inga planer på att bli varken vegetarian eller vegan då jag gillar animaliska produkter. Ja, det är klart, jag har en plånbok av skinn (ox skinn), gör det mig till en dålig människa?

Nej, jag tror att anledningen till att ni ger er på en stackars skinnhandlare i en statsdel i Stockholm eller i någon annan Svensk stad, det är att ni är storstadsbor själva som bara ser era problem inom staden och knappt vet hur det går till utanför storstaden. Jag ser en bildsekvens framför mig, där storstadens människa står i en potatisåker, med en svensk bonde, och ska förklara hur man gör chips och att man friterar löven, men oj vad fel han hade. Jag kan också förklara för er att man inte retar strömmingen heller för att få den irriterad för att den ska kallas surströmming utan det är en gammal konserveringsmetod, kära hulliganer.

Micke

Tillsatser i maten? - Professor Marie-Louise Danielsson-Tham tycker till.....

"Utan tillsatser i maten riskerar vi att dö"

Professorn i livsmedelshygien Marie-Louise Danielsson-Tham värnar om livsmedelstillsatser: Utan natriumnitrit i korv och skinka skulle människor avlida i matförgiftning. Det finns en enkel anledning till att tillsatser används i många livsmedel: de skyddar maten från att förstöras och bli farliga för konsumenterna. - Detta är ett direkt urklipp från DN hemsida från idag.

Hon tycker alltså att det är helt ok med kemikalier och andra tillsatser i maten för att maten ska hålla längre...

Denne professor hävdar alltså, stick i stäv med Ledande kockar runt om i världen, att kemikalier är bra för maten då den får längre hållbarhet för oss konsumenter. Chef Ramsey, Chef Jamie Oliver, Professor Gert Klötzke, kocken Melker Andersson och Anna Skipper (från du vet vad du äter i tv) - alla dessa hävdar, liksom jag att vi ska ha allt mindre halvfabrikat, helfabrikat och kemikalier i maten och så småningom ska den bort. Vi ska ändra våra matvanor och LÄRA oss laga riktig mat från grunden och maten ska vara producerad så nära det går och då kan jag berätta en liten hemlighet för dig Kära professor - då blir inte maten körd fram och tillbaks över hela världen för att vi ska få billigare mat och i och med det så blir maten både godare, nyttigare och mera hälsosam och då behöver vi inte heller ha en massa tillsatser.

Jag tror att i och med ökningen av kemikalier i maten så har vi fått en massa ökade sjukdomar i Sverige. Sjukdomar som inte kan kopplas till det ökade intaget av kemikalier, men som har ökar drastiskt under de senaste 10 åren så som cancer. Det finns idag inga medicinska studier angående denna koppling, men det hade varit intressant med en sådan för att kolla upp sambandet.

Det är bara att se på när jag blev sambo. När hon lärde sig att göra såser från grunden och inte använda en påse från något av våra ledande producenter så blir maten mycket godare och nu gör hon jättegoda såser. Nu ska hon bara lära sig att använda smör och kryddor och inte snåla på det. Kryddor - direkt från kvarnen. Gott gott.

Nej, kära professor Marie-Lousie, det är nog läge att tänka om och inte hänga kvar i ett gammalt förlegat system.

Micke

Någon politiker eller parti, som kan tänka sig att slåss för pappors rätt?

Jag letar efter ett parti som kan hjälpa mig med att få Sverige att bli mera demokratiskt för oss pappor och som ger oss rätten att vara pappa och inte skyldigheten till att vara det. Jag har inte hittat det, men vore tacksam om någon kunde ge mig ett svar på om det finns. Många politiker är det som står och skriker och kallar sig för Feminister och jämställhetsförespråkare, men är det verkligen jämställdhet de är ute efter, eller är det att stärka kvinnors situation i samhället mot männen och är detta i sådana fall samma sak som att kämpa för jämställdheten? Knappast.

Det är bra att de kämpar för kvinnors rätt på olika sätt och vis inom många områden. Det handlar inte om det. Det handlar om oss män och om vi har rättigheter när vi idag blir föräldar eller om vi bara har skyldigheter. De mest vanliga problemen som man kan se på detta inom är när det gäller att det kommer barn till världen.

1. Barnet föds - där är det inget vi män kan hjälpa till med, av naturliga skäl, mera än att finnas till (detta gäller också under graviditeten) och det är bra nog för många kvinnor att vi män gör.
2. Barnet får automatiskt mammans efternamn om inte paret är gifta (då fastställs också faderskapet automatiskt till maken, kan inte en kvinna vara otrogen?) Är man alltså gift så får barnet det efternamn som föräldrarna väljer.
3. Kvinnan får automatiskt HELA barnbidraget, även om pappan är med som sambo i familjen eller har barnet/barnen på halvtid. Pappan får halva barnbidraget OM mammam FRIVILLIGT lämnar ifrån sig det. Hur många skiljsmässor är det runt om i Sverige där paren skiljs åt som goda vänner. De flesta som jag känner till så är föräldrarna inte så goda vänner idag utan bråkar runt/om barnen
4. Pappan SKA vara hemma minst 2 månader. Detta är dock något som gäller båda föräldrarna och inte bara mannen.
5. Om föräldrarna är skiljda så är det det bästa för barnen att vara lika mycket hos sin pappa och sin mamma. Därmed så krävs det dubbel uppsättning av det mesta och extra utrymmen som kostar pengar. Dessutom så får båda föräldrarna en dagisräkning fördelat i procent av den totala tiden som de brukar.
6. Om båda föräldrarnas ekonomi är av sådant slag att de kan uppbära bostadsbidrag, så får den förälder där barnet/barnen är folkbokförda ett förhöjt bidrag med 200 kronor/barn, bara för att barnen står på en adress i ett dataregister. Det är alltså en extra ersättning utöver det som gäller inkomst och kvadratmeter som hyrs och som bara gäller vart barnet/barnen är folkbokförda, skumt.
7. Skulle det uppstå en tvist mellan föräldrarna angående vårdnaden så är det fortfarande så att mamman vinner vårdnaden i flera fall än pappan. Detta håller dock på att ändra sig till det bättre, men är fortfarande långt ifrån bra.

Detta är några saker som jag kommer på nu och som jag verkligen tycker att det är dags för våra svenska partier att ta till sig och verkligen börja jobba med inom respektive partier.

Micke

Porr på hotell??

Först av allt vill jag tacka Nyheter24.se som har snabba och aktuella nyheter och som jag får mycket inspiration ifrån.

Alexander Bard  har jag alltid tyckt vara en inspirerande varelse. Såg honom i Stockholm en gång när han trippade runt i hög klackat och rastade sin hund eller hundar (kommer inte ihåg, var många år sedan). En udda kufisk typ, men det är ju upp till han.

Nu så tycker han att vi ska ha porrfilmer på hotell.

Jag har ju hört att det finns folk som förespråkar porrfria hotell och de skriker och låter som vanligt - de kallar sig visst för feminister - jag kallar dem för rölaravor (värmländska för fjolliga, löjliga arslen). Feminismen och porrfria hotell och andra saker de skriker om ska inte kopplas samman.

Jag tycker att det är helt upp till varje människa om de vill se en porr rulle eller inte, sak samma som att 99,9% av dem som är med i dessa rullar gör det frivilligt och dessutom får ganska bra betalt för det. Jag har inget emot en bra hederlig porr rulle att leka till, antingen själv eller med min sambo.

PORR PÅ HOTELL, FRIHETEN ATT VÄLJA.

Micke

Kevin, idolvinnar - Kläder..

Killen sjunger ju jättebra, men det tycker jag även att Alice gjorde, men hon sjöng bättre. Men alla tycker vi inte lika och det är bara att finna sig i.

Men ett tips - Skaffa dig en personlig stylist, eller kräv att skivbolaget bjuder på en.. Det är inte bra att vara en stjärna och synas två dagar i rad i Tv, med samma kläder eller nästan identiska i alla fall.. Men det är klart, det kan ju ha varit och borde ha varit ett jävla festande och firande också och vem faen tänker på kläder då?

Men med tanke på hur många bimbos som skriver bloggar om sina jävla kläder och annat kraffs de har på sig varje dag och som de helst även byter tre eller flera gånger varje dag, så borde kläder vara viktigt i dagens Sverige, men det är klart, när n i flyttar hemifrån mamma och sköta tvättandet själva så blir det lite andra bullar..

Micke

Databevakningslagens omkostnader?

Detta ska visst vara ett beslut, eller vad man kan kalla det, av EU. Kostnaderna för denna lag var tänkt att de olika operatörerna runt om i Europa skulle ta och inte av de beslutande myndigheterna. Först så tvingar vi fram ett beslut som ska gälla alla, men för inte till medel utan detta ska andra betala. De andra betalar inte utan kommer att ta ut det av sina konsumenter. Konsumenterna har inte bett om detta, men får likaväl betala.

Kina och Kuba har ett likadant system där de övervakar, blockera all internet trafik som landets medborgare gör och har och tillåter endast det som passar regimen.

Vad är då skillnaden mellan Eu, Kina och Kuba? Jo Eu hävdas vara en demokrati, men Kuba och Kina går enträget ut med att de är diktaturer. Vem är ärligast?

Micke

Eu:s miljöpolitik, topp politikers överenskommelse - kanon eller kalkon?

Åter igen så har våra eminenta folkvalda politiker enats och kommit fram till ett gemensamt beslut. Ett beslut (som vanligt inom EU) fullt med kompromisser och som dessvärre kommer att leda till ingenting i slutändan. Som vanligt med andra ord. Många vackra ord, dyra resor och övernattningar - allt för ett slag i luften.

Vi har sett det förr, Inflationmål som sätts inom unionen, arbetslöshetsmål, försvarspolitik, valuta, ja listan kan göras enormt lång och då när ett land inte klarar av att följa dessa gemensamt uppställda regler så förväntar man sig någon riktigt aktiv åtgärd från unionen, men vad händer? Jo, ett enkelt fy fy eller ajja bajja är allt som sker.

Så kommer det att bli i detta fallet också. Vår miljö är ett globalt problem och det hjälper inte att flytta problemet från ett ställe till ett annat.

Vi måste gemensamt ta en strid i denna fråga och för att verkligen minska våra utsläpp totalt sett inom hela EU så tycker jag att vi ska införa helt skattefinansierad kollektivtrafik inom hela EU.

Kostnaderna för detta projekt kommer att bli enorma, men det största problemet är inte kostnaderna för samtliga EU´s stater utan det största problemet kommer att bli att täcka förlusterna som kommer att uppstå då den privata bilismen i stort sett kommer att bli noll och därmed radikalt minskad inkomst till staterna då skatterna på bränslet i stort sett blir noll.

När vi kommer att märka av hur stor skillnaden inom eu området kommer att bli så kan vi sedan exportera detta vidare ut i FN, jag tror nämligen att vi kommer att märka en enorm skillnad inom 2 år nämligen - men vilket parti är intresserade av att driva en sådan här fråga? Jag skulle i alla fall rösta på det partiet.

Micke

Idol - amatörernas tävling?

Kevin Borg, den härlige maltesen är endast 22 år gammal men är redan en stjärna! Han har bland annat deltagit i Maltas nationella final till Eurovision Song Contest 2006 och 2007. Båda åren var låtskrivarna bakom Kevin Borgs framträdande Jason Cossar och Sunny Aquilina som bland annat gjorde Maltas bidrag i Eurovision Song Contest 1998, ett bidrag som hamnade på tredje plats i tävlingen. Våren 2008 flyttade dock Kevin Borg till sin flickvän Sofia i Arvidsjaur och nu känner vi honom som Idol Kevin! - står det klart och tydligt på hans egen hemsida som han fans har gjort.

Av detta så kan man dra slutsatsen att Idoltävlingen bara är en jättebluff och ett jävla spektakel som är som gjort för att vi tittare ska tro på dem och ödsla vår tid på denna smörja.

Han är ju knappast en amatör så länge som han har kommit så långt i sitt artisteri som detta.

En stor jävla bluff är både han och denna tävling och jag tycker synd om de som trott något att de skulle ha en chans i denna "amatör" tävling. Alice tycker jag förtjänar att vinna denna tillställning.

Micke

Häftig bloggare på nyheter24.se

Gå in där och läs Bengans blogg. jag gillade den skarpt.

Micke

Arbogarättengången, nyvändning?

Helt i enlighet med svensk rättspraksis så fick nu tyskan kommentera eller ska man säga kritisera åklagerens åtal samt polisen utredning. Det är ju så att man kan tala själv eller via sin advokat i det svenska rättssystemet.

Hon kritiserar utredningen och åtalet på många punkter och det är inget konstigt med detta, det har ju flera andra gjort i denna utredning att det finns stora brister och så. Man får ju hålla en nogrann ordning när det gäller saker och ting när det gäller så här allvarliga saker som detta är. En noggrannhet som inte polis och åklagare har använt sig av.

Jag blev inte direkt förvånad när jag läste på nätet idag att den tyska kvinnan hade begärt att få kommentera utredningen samt åtalet och blev inte heller förvånad över att hon fick det. Jag har förr kallat henne för en psykotisk psykopat och min amatördiagnos kanske är fel, men tänk då på att en psykos (av den lättare formen) har vi alla drabbats av. Vi slutar äta, lever för stunden (kanske bara för sekunden eller den närmaste timmen), vi slutar med nästan allt och stirrar oss bara in på en sak och i det fallet som jag försöker beskriva det är i det fallet det är när vi möter kärlekens berusning och glöd. Detta är en lätt form av psykos, eller kanske bara ett psykosnära tillstånd, men vi har alla varit där. Problemet uppstår när man hamnar i en psykos som det bara finns behandling, medicinering eller en kombination av de båda för att komma ut ur. Frågan är om hon har varit så sjuk, om hon ens har varit det alls - jag är en amatör, glöm inte det ni som läser.

Citat - En psykopat är med en enkel förklaring en person som saknar förmågan att känna empati med sin omgivning. En psykopat vet vad som är rätt och fel, men tycker att han står över de regler och normer som finns i samhället. Han saknar vad man normalt kallar samvete. - slut citat (www.psykopat.se).

Och lägger man ihop det jag skrivit samt det citatet, ja jag tycker att det stämmer ganska bra i alla fall. Och jag tror fortfarande att hon är skyldig oavsett teknisk bevisning eller inte.

Micke

Aktieutdelning inom Volvo för år 2008!

Många har fått lämna volvo under den senaste tiden. Staten ger stödpaket. Synd om volvo och alla dess anställda. Som har förlorat jobbet eller som kommer att förlora jobbet.

MEN JÄVLAR VAD BRA DET MÅSTE ATT VARA AKTIEÄGARE SOM FÅR DELA PÅ 118 MILJARDER I AKTIEUTDELNING.

FY FAN och detta ska vi bevara och behålla??

Micke

Vaxholmsmålet och försämra strejkrätt för att försvara den svenska modellen.

Fri rörlighet av varor, tjänster och kapital ska ju gälla inom hela den europeiska unionen (EU). Detta är i grund och botten en väldigt bra tanke och inställning om det gällde alla länder och om det inte var en massa undantag till dessa.

Tyvärr så är det ju så att vi inom eu lever efter helt olika levnadsförhållanden i och med att många länder är låglöneländer. De tjänar förvisso bättre idag än de gjorde förr, men tror att de inte skulle ha någon emot att tjäna enligt de svenska normerna. Vem tjänar mest på denna löneskillnad? Jo, som vanligt är det inte den med liten plånbok med kvitton som innehåll utan det är företagsägare och dess toppskickt som tjänar mest på detta.

Den svenska modellen innebär mycket bra för vårt land och för oss arbetstagare. Ett skydd i mångt och mycket, men det förhindrar oss också till att göra vissa saker som att strejka och i och med denna indragning av strejkrätten som varit så har de förstört för enormt många lågavlönade som idag kunde haft det mycket bättre och den största gruppen som vi kan se denna försämring för hittas inom de traditionella kvinnoyrkena samt inom transportsektorn.

Så fort det är dax för våra undersköterskor, skötare eller sjuksköterskor att få lite mera i lönekuvertet så klagas det från sveriges kommuner och landsting att det inte finns pengar till detta och att det nu måste sägas upp folk. Människor som varje dag gör ett enormt bra arbete för att ta hand om våra sjuka och gamla runt om i Sverige. Men det är klart, det kanske inte är så noga med dem?

Sen har vi transport som kan strejka helt tills det kommer till lastbilssidan, tänk vad hemskt och maten, bensinen eller annat inte blir kört ut till oss eller om soporna inte blir tömda i hus och hem eller om papperskorgarna på gator och torg blir för fulla. Det vore ju inte bra om det skulle synas så väl att "småfolket" eller "tjänarna" var missnöjda med något i den "perfekta" "demokratiska" landet Sverige.

Tycker att det saknas en förkämpe för vårt gäng "småfolket" i Sverige. Visserligen har vi fackförbund etc, men det verkar mest vara klubben för inbördes beundran och kliar du min rygg så kliar jag din som gäller i dessa leden mellan facket - politikerna och direktörerna.

Bakbind facken och småfolkets rättigheter i stället för att bry er om oss eller lyssna på oss.

Micke

Datalagringslagen

Nu ska de spara allting som jag gör via telefon på det ena eller andra sättet. Underbar vår regering är! Not. Snacka om enormt kontrollbehov och en uppbyggnad till en ny polisstat. Visst, det kan ju kanske behövas när polisen heller jagar smågangstrar och fartsyndare, än att ta tag i våre verkliga problem som finns runt om i vårt avlånga land. Vore ju hemskt om våra kära poliser behövde göra något verkligt arbete och kanske bli smutsiga någon gång - uniformen är säkert jättedyr och vem vill ha en skrynkla på den?!

Ett tips, ni kan skicka ut enkäter till samtliga medborgare varje år och kalla in oss till förhör med jämna mellanrum också. Jag har inga problem med att berätta om saker och ting om ni vill veta.

Jävla skatte och förtryckarstat vi lever i. Tänk om våra pengar gick till något vettigt!!

Micke

Den svenska skolan.....

Den svenska skolan skulle bli framtidens skola. Eleverna ska lära sig ta eget ansvar och visa upp lappar (lappar är stenåldersalternativ) till sina föräldrar. Vilket barn vill sitta hemma inne och göra läxor när det är fint väder ute (vi har inga läxor, är det vanligaste svaret man får).. De skickar läxor över helgerna (vilket barn ska behöva sitta på en helg och göra läxor!!).

Framtidens skola är ett skämt. Anpassa skolan till att bli en arbetsplats där barnen gör sitt arbete där och då och låt dem vara barn under barntiden. Vi vuxna vill inte sitta och jobba gratis på våran fritid med jobbuppgifter utan då tar vi någon föreningsaktivitet som vi tycker om att hålla på med i stället. Sjukt att barnen ska behöva det.

Skärpning skolpolitiker och låt skolan bli en arbetsplats som är duglig att fostra våra barn.

Micke

Krispaket - bilindustrin..

Då så har den hysteri med att rädda företagen också kommit till Sverige. Jag vet att det är många arbetstillfällen vi pratar om. Jag vet att det är många som blir och har blivit drabbade av arbetslösheten. Jag vet att det är katastrof för många familjer.

Men jag vet också att aktieägarna har lyft ut avkastningar från bolagen. Jag vet också att Ford och GM har mjölkat ur vår bilindustri forskningsunderlag för att klämma in i sina egna märken. Jag vet också att direktörerna har lyft och lyfter sona fallskärmar och bonusar.

Kanske är dax att alla dessa människor som gemensamt har förstört för den internationella kreditmarknaden samt de övriga företagen, tar sitt ansvar och betalar tillbaks i form av nytt ägarkapital till företagen?

Micke

Stora bloggpriset - aftonbladet

ja, en sak är säker med det i alla fall. Jag lär inte vinna det!! Jag har nästan inga besökare (men är glad över de jag har) och kommer inte ens att bli nominerad.

Micke

Fildelning - fra - ipred..

Ska vi låta oss skrämmas av alla dessa lagar som ska få oss att sluta fildela eller ska vi fortsätta.

Jag tycker att vi ska fortsätta. Var lika aktiv som förut så ska vi gemensamt knäcka rättsväsendet som redan idag är överbelastat med arbete med att ge dem mera i högen av brott.. Domstolarna kommer inte att hinna med alla ärenden och inte polis och åklagare heller. Sakerna kommer att bli liggandes längst ner i högarna i alla fall.

Detta är bara ett slag i luften - Vi syns på nätet gott folk - Jag finns till mestadels på piratebay.

 Micke


Är tyskan i Arbogarättegången skyldig?

Att ta en människas liv kräver att man inte är helt normal på det ena eller andra sättet. Att ta två liv och försöka ta ett tredje samtidigt, gör det en människa mera onormal? Nej, inte om man lider av en psykisk sjukdom som denna tyska kvinna verkar göra.

Visserligen har inte den svenska polisen några direkta bevis på att det är hon som gjort det, men en massa indicier samt ett utpekande fram mamman som överlevde. Men det kan och borde i detta fallet vara nog.

Jag kan inte förstå hur en oskyldig (man eller kvinna) kan sitta och skratta under en rättegång där två barn har mördats och barnens föräldrar sitter och gråter i rätten utan att visa det minsta empati. Hon har ju dessutom vid ett flertale tillfälle bevisat sin inkompetens när det gäller medmänsklighet vid ett flertalet tillfällen. Detta är, enligt mig, ett tydligt tecken på en psykisk sjukdom. Vad diagnosen kan vara? Psykotisk psykopat kanske.

Fäll henne och skippa rättvisa.

Micke

Hemma - vab

Igår och idag och troligtvis även i morgon är jag hemma med vab då jag har två ungar av tre som spytt hela natten (känns som det i alla fall).

Det goda med det är att man får försöka göra lite saker som man ligger lite efter med. Som att skriva här tex, men då gick havererade min dator så jag håller på att fixa den nu och använder sambons att skriva på i stället. Trojaner och spyware i min (när ska jag lära mig sluta porrsurfa och fildela?).

Micke

Vårdcentralen verkstan i Arvika

Hört från en kollega på taxi i Arvika:

"Vårdcentralen verkstan ligger i de gamla lokaler till verken i Arvika. Därav namnet verkstan. Nu när Folktandvården har flyttat dit, så borde man alltså kunna byta namn på hela byggnaden - från verkstan till Tandvärken."

Tack för inlägget Gunnar.

Micke

Lågkonjunktur?

Är det verkligen en lågkonjunktur vi befinner oss i just nu? Jag är inte helt säker på det. Kollar man historiskt tillbaks i tiden så har vi under ca 5 års tid haft en brant stigande högkonjunktur. En högkonjunktur som inte har skådats i historien (förutom efter 2:a världkriget.) Vad har då hänt? Jo, några få finansvalpar i olika delar av världen har suttit och spekulerat med en massa pengar på olika sätt, samt lånat ut pengar till företagen. Företagen har sett hur hjulen har börjat röra på sig allt mer och mer och detta i sin tur har gjort att de i sin tur har lånat pengar och återigen så har dessa finansvalpar fått låna ut mera pengar. Allt som hjulen spinner på så har dessutom deras bonusar ökat och de kan gnugga händerna ännu mera. Bra eller dåligt? Värdelöst skulle jag vilja säga.

I samtliga System som vi befinner oss i så finns det alltid en motpol, ett jing-jang syndrom eller vad man ska kalla det. Men finns detta inom de systemen som finansvalparna jobbar i? Nej, och vi såg hur det gick under 1990-talet när bankerna hade lånat ut för mycket pengar sist gång och här är vi nu igen, fastän denna gång ännu större då hela världen har hamnat i kapitalismens händer.

Återigen är det lågkonjunktur i Sverige - nej. Det är ett normalläge efter att en enormt stark uppgång så måste det ske en inbromsning för att saker och ting ska få hämta sig. Se tex på volvo verken i Arvika. Kollar man tillbaks i historien så har de aldrig sålt så många frontlastare någongång förr som de gjort de senaste 5 åren. Marknaden är ju begränsad och de har bara tryckt ut maskiner. Nu har de nästan inga order liggandes och fok får gå? Lågkonjunktur eller andhämtning?

En stabil och stark ekonomi som har sina små upp och nedgångar och inte detta börsrally som vi har sett den senaste tiden.

Micke

Röd-Gröna röran - fyra år för sent.

Nu så äntligen ska våra kära partier som påstår sig vara lite mera av det vänstra blocket göra gemensam sak och göra en gemensam plattform och driva fram sina gemensamma linjer inför nästa val. Samma strategi som borgarna så framgångsrikt körde i förra valet. Jag trodde inte det var tillåtet med plagiat i Sverige. Jag tror tyvärr inte att detta alternativ är ett framgångsrikt alternativ och de största förlorarna på ett sådant samarbete är socialdemokraterna.

Det borgarna vann på var att alla är och har alltid varit ganska överens i de flesta frågor. Inga större skillnader i själva blocket. Hur ser det då ut i det röd-gröna blocket? Jo, en enorm skillnad på många frågor och speciellt inom de stora frågorna.  Lyckad kombination, ja i alla fall för borgarna - Grattis till fyra år till.

Vi kan förvänta oss en skattehöjning på inkomsterna, rejäla skattehöjningar på fosila bränslen (ett patetiskt alternativ för att förbättra miljön) samt att de svaga i samhället kommer att få en bättre a-kassa och sjukersättning (men glöm att allting går tillbaks till det som det var innan borgarna kom till makten). Ännu större nedskärningar inom försvaret kan vi också räkna med. Vi kan också glömma att förmögenhetsskatten återinförs (de kostar de egna alldeles för mycket).

Vem är då kvar och ska värna den lilla människan? Fan vet. Kanske ska bli soffliggare i stället.

Micke

RSS 2.0