Eu:s miljöpolitik, topp politikers överenskommelse - kanon eller kalkon?

Åter igen så har våra eminenta folkvalda politiker enats och kommit fram till ett gemensamt beslut. Ett beslut (som vanligt inom EU) fullt med kompromisser och som dessvärre kommer att leda till ingenting i slutändan. Som vanligt med andra ord. Många vackra ord, dyra resor och övernattningar - allt för ett slag i luften.

Vi har sett det förr, Inflationmål som sätts inom unionen, arbetslöshetsmål, försvarspolitik, valuta, ja listan kan göras enormt lång och då när ett land inte klarar av att följa dessa gemensamt uppställda regler så förväntar man sig någon riktigt aktiv åtgärd från unionen, men vad händer? Jo, ett enkelt fy fy eller ajja bajja är allt som sker.

Så kommer det att bli i detta fallet också. Vår miljö är ett globalt problem och det hjälper inte att flytta problemet från ett ställe till ett annat.

Vi måste gemensamt ta en strid i denna fråga och för att verkligen minska våra utsläpp totalt sett inom hela EU så tycker jag att vi ska införa helt skattefinansierad kollektivtrafik inom hela EU.

Kostnaderna för detta projekt kommer att bli enorma, men det största problemet är inte kostnaderna för samtliga EU´s stater utan det största problemet kommer att bli att täcka förlusterna som kommer att uppstå då den privata bilismen i stort sett kommer att bli noll och därmed radikalt minskad inkomst till staterna då skatterna på bränslet i stort sett blir noll.

När vi kommer att märka av hur stor skillnaden inom eu området kommer att bli så kan vi sedan exportera detta vidare ut i FN, jag tror nämligen att vi kommer att märka en enorm skillnad inom 2 år nämligen - men vilket parti är intresserade av att driva en sådan här fråga? Jag skulle i alla fall rösta på det partiet.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0