Israel - Gaza

Återigen så har Israel visat vart de står i denna kampen mellan länderna. De ska med våld bekämpa våld. Rätt eller fel väg. Ja, inte tycker jag att det är rätt väg, från varken Palestina eller Israel - men jag tror inte denna konflikt någonsin kommer att gå över.

Lite roligt är det dock att USA, som skryter om att de ska bekämpa terrorismen i världen samt störta en massa diktaturer inte ens yttrar sig i denna fråga.

Kanske vore dax att tvinga dessa båda grupper till förhandlingsbordet med att införa ett handelsembargo eller handelstullar till och från dessa länder på typ 1000%. Vem skulle då köpa vin eller apelsiner från detta område eller för den sakens skull andra varor till detta område? Vem i detta område skulle ha råd med varor som är belagda med 1000% importtullar?

Men, det är klart, som vanligt är det politik bakom och om FN skulle få för sig att lägga en resolution i denna fråga så kommer USA att lägga sitt veto i frågan och därmed så blir det ingenting av detta. Israel är ju trots allt en vän till USA. Skulle EU själva hitta på något liknande så skulle USA och Israel göra likadant mot EU.

Ja, så är det med kampen mot terrorismen. Så länge USA's intressen inte skadas så är det ok, men gå emot USA och du blir bannlyst.. Kampen mot terrorismen??!!  HAHA.. Ekonomisk politik och kampen om att vara herre på täppan över oljan och så mycket andra resurser i världen stämmer nog bättre det.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0