Röd-Gröna röran - fyra år för sent.

Nu så äntligen ska våra kära partier som påstår sig vara lite mera av det vänstra blocket göra gemensam sak och göra en gemensam plattform och driva fram sina gemensamma linjer inför nästa val. Samma strategi som borgarna så framgångsrikt körde i förra valet. Jag trodde inte det var tillåtet med plagiat i Sverige. Jag tror tyvärr inte att detta alternativ är ett framgångsrikt alternativ och de största förlorarna på ett sådant samarbete är socialdemokraterna.

Det borgarna vann på var att alla är och har alltid varit ganska överens i de flesta frågor. Inga större skillnader i själva blocket. Hur ser det då ut i det röd-gröna blocket? Jo, en enorm skillnad på många frågor och speciellt inom de stora frågorna.  Lyckad kombination, ja i alla fall för borgarna - Grattis till fyra år till.

Vi kan förvänta oss en skattehöjning på inkomsterna, rejäla skattehöjningar på fosila bränslen (ett patetiskt alternativ för att förbättra miljön) samt att de svaga i samhället kommer att få en bättre a-kassa och sjukersättning (men glöm att allting går tillbaks till det som det var innan borgarna kom till makten). Ännu större nedskärningar inom försvaret kan vi också räkna med. Vi kan också glömma att förmögenhetsskatten återinförs (de kostar de egna alldeles för mycket).

Vem är då kvar och ska värna den lilla människan? Fan vet. Kanske ska bli soffliggare i stället.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0