Tillsatser i maten? - Professor Marie-Louise Danielsson-Tham tycker till.....

"Utan tillsatser i maten riskerar vi att dö"

Professorn i livsmedelshygien Marie-Louise Danielsson-Tham värnar om livsmedelstillsatser: Utan natriumnitrit i korv och skinka skulle människor avlida i matförgiftning. Det finns en enkel anledning till att tillsatser används i många livsmedel: de skyddar maten från att förstöras och bli farliga för konsumenterna. - Detta är ett direkt urklipp från DN hemsida från idag.

Hon tycker alltså att det är helt ok med kemikalier och andra tillsatser i maten för att maten ska hålla längre...

Denne professor hävdar alltså, stick i stäv med Ledande kockar runt om i världen, att kemikalier är bra för maten då den får längre hållbarhet för oss konsumenter. Chef Ramsey, Chef Jamie Oliver, Professor Gert Klötzke, kocken Melker Andersson och Anna Skipper (från du vet vad du äter i tv) - alla dessa hävdar, liksom jag att vi ska ha allt mindre halvfabrikat, helfabrikat och kemikalier i maten och så småningom ska den bort. Vi ska ändra våra matvanor och LÄRA oss laga riktig mat från grunden och maten ska vara producerad så nära det går och då kan jag berätta en liten hemlighet för dig Kära professor - då blir inte maten körd fram och tillbaks över hela världen för att vi ska få billigare mat och i och med det så blir maten både godare, nyttigare och mera hälsosam och då behöver vi inte heller ha en massa tillsatser.

Jag tror att i och med ökningen av kemikalier i maten så har vi fått en massa ökade sjukdomar i Sverige. Sjukdomar som inte kan kopplas till det ökade intaget av kemikalier, men som har ökar drastiskt under de senaste 10 åren så som cancer. Det finns idag inga medicinska studier angående denna koppling, men det hade varit intressant med en sådan för att kolla upp sambandet.

Det är bara att se på när jag blev sambo. När hon lärde sig att göra såser från grunden och inte använda en påse från något av våra ledande producenter så blir maten mycket godare och nu gör hon jättegoda såser. Nu ska hon bara lära sig att använda smör och kryddor och inte snåla på det. Kryddor - direkt från kvarnen. Gott gott.

Nej, kära professor Marie-Lousie, det är nog läge att tänka om och inte hänga kvar i ett gammalt förlegat system.

Micke

Kommentarer
Postat av: bengan

Jag läser en, ytterligare, utmärkt invändning i DN. Det är inte nödvändigt att korven ska hålla i sex veckor. Sett från konumentens synpunkt, alltså.

2008-12-15 @ 11:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0