Ann - årets ungdomsledare i eda kommun

Äntligen en av mina eldsjälar som har fått Eda kommuns ungdomsledarpris. En underbart duktig eldsjäl som har varit med och fostrat enormt många scouter i denna kommun.

Grattis Ann.

Micke

Postkodlotteriet - Aftonbladet

För ca 5 veckor så skrev jag ett inlägg här om postkodlotteriet. Detta blev dessutom skickat som ett nyhetstips till Aftonbladet. Döm om min min förvåning när det häromdagen kom en utbetalningsavi från Aftonbladet på 900 kronor minus skatt. De hade nappat på mitt skrivande och börjat undersöka det hela och gjort en artikel om det hela där de hade sökt upp en av dessa vinnare som vinner igen och igen.

Jag tyckte att det var skitroligt att det jag skrivit här kan ligga till underlag för något sådant.

Micke

Utan spår

Handlar om en ganska vanlig grundhistoria - det goda mot det onda och som vanligt vinner det goda och självklart då är det FBI som löser problemet och en ensam polis är hjärnan bakom allt. Undrar vart alla dessa supersnutar finns, för i det vanliga samhället så klarar polisen bara ta fast vanliga människor som kör för fort eller utan bälte.

Det som gör denna filem sevärd är det nya sättet som mördaren för ut sitt agerande på och dessutom sätten han mördar på. Inte mycket blodstänk och så som det är i SAW filmerna, men bara tanken är vidrig i denna film.

Betyg: +++

Filmen hyrd på 61an i Åmotfors. och finns säkerligen på andra ställen också.

Micke

Vårt land

Om man tittar sig runt i vårt avlånga land, visst har vi det egentligen väldigt vackert här. Många kulturskatter, fina landskap och i stort sett bara trevliga människor.

Micke


Svar till Västra värmlands sparbank.

Skriver här ett svar till västra värmlands sparbank som svarade mig i dagens Arvika nyheter, ser lite konstigt ut, men läs tidningen så får du ett sammanhang.

Efter att ha läst WWS svar i dagens tidning så blir jag ännu mera förvånad.

Då jag förstår att det kostar pengar att driva sju bankkontor runt om i västra värmland, så var detta ju en ganska onödig kommentar, men det som jag verkligen ifrågasätter är om Öiwind Neiman talar sanning om det är anledningen till alla avgifter som banken som han är ansvarig för tar ut, då hans egen kassörska svarade att det var för att täcka omkostnader i och med pengatransanktionen som jag ville göra när jag kom med kontanterna i hand. Hon refererade ingenting att det var för att täcka omkostnader för deras lokaler och kontor. Om det är lokalerna som är orsaken så tycker jag att det är dax att se sig om efter billigare lokaler, eller sluta dela ut pengar till olika saker runt om i vårt närområde då dessa pengar i stället kan användas till inköp av billigare lokaler i stället och är det kostnader runt om pengatransaktionen så borde samma kostnad finnas när jag flyttar mina pengar från WWS till en nischbank via nätet, men då kostar det minsann ingenting, mera än den fasta årsavgiften för själva tjänsten.

WWS går också ut med att det inte är någon fara för banken i den finansiella kris som pågår då det mestadels har placeringar här i den västra delen av värmland. Det verkar ju ganska livsfarligt då vi är en av de störst drabbade områdena i Sverige just nu i form av varsel och företagskonkurser.

De senaste åren så har de blivit enormt mycket dyrare att tex betala sina räkningar direkt vid disken på WWS, samma sak försökte posten och desss dotterbolag svensk kassa service på för att rädda en sjunkade skuta och jag tror att det är här som den stora anledningen till avgifterna som WWS skinnar sina kunder på i och med att vi som är födda på 70 talet och uppåt ifrågasätter mera och kritiskt granskar våra beslut och i den kampen så är inte WWS den stora vinnaren utan snarare den stora förloraren.

För övrigt  så skrev jag att personalen flinade åt mig och svarade mig på ett hånfullt sätt - och Öywinds kommentar blev att personalen hade gjort rätt och flinande (se Öywinds svar mån.17/11 i an) - är slang för nedlåtande leende - fin kundsyn WWS har.

Micke

Ännu en vecka har gått.

Ännu en vecka har gått med mina underbara barn och idag ska de gå över till sin mamma klockan 5 som vanligt. Igår bakade vi kladdkaka och riskakor med choklad med barnen och det var roligt. Länge sedan, jag är ju inte så pysslig av mig, men Vibbe mor får ordning på mig.

Micke

Gamla filmer

Någon av er där ute som läsar bloggen har frågat mig om varför jag inte skriver om gamla filmer. Det kan jag göra. Har sett 1000 tals av filmer. Tala bara om vem ni vill ha ett svar på om vad jag tycket.

Micke

Dödens våning

Det finns patetiska filmer, mera patetiska filmer och jävligt patetiska filmer. Denna film tillhör den senaste av kategorierna.

Varför i helvete göra en film om en hyresvärld som är allt annat än frisk? Psykotiskt scizofron psykopat är kanske det närmaste man kommer - men dessa diagnoser går ju inte ihop i verkligen. Ett problem - men inte i filmens underbara värld, eller hur det nu var.

Filmen finns att hyra på nöjesbutiken i Arvika.

Betyg: Mega - - - - - -

MIcke

Shrooms - get ready to get wasted

En lite udda film, som påstås vara en skräckfilm på fodralet, men jag vet inte om det kan kallas för skräck. Ett rent helvete för dem som upplever det, men skräck - nej.

Följer det hackiga mönstret som de elaka rör sig på i många skräckfilmer på den senaste tiden.

Ett oväntat slut, men vi får en ledtråd under filmens gång som jag missade - inte bra av mig.

Betyg:+++

Micke

Rambo

En nästan klassisk rambo rulle.

En Sylvester Stallone som börjar på att bli gammal och sentimental, men som följer det klassiska Rambo stucket - töm magasinen och låt blodet spruta. Mycket bra special effekter. Ganska roligt attt tänka på att Rambo kan kämpa för den goda sakens skull.

Betyg: +++

Micke

Irene Huss - Guldkalven

En klassisk Irene Huss film i den svenska kategorin polisseriefilmer. Lika bra som alltid, men som vanligt så avslöjade jag vem som hjärnan bakom allt var. Men för en gångs skull så var det inte Irene som knäckte nöten, ett annorlunda inslag.

Betyg: ++++

Micke

Outpost

Ja ni kära läsare. Återigen en film som är seg, seg och återigen seg, förvisso med ett något annorlunda slut, men ändå. En hel jävla timme innan det händer något och då händer allt på 25 minuter. Trisst.

Betyg: --

Finns att hyra på nöjesbutiken i Arvika

Micke

Vinterdäck - sommardäck.

Tänk så många det är som överskattar sin körförmåga bara för att de nu har fått på några små dubb i sina däck. Det är ingen självklarhet att man håller bilen på vägen i alla fall. Tänk på det och lätta på gasen - det finns andra på vägen än du.

Micke

21

En film som bygger på en verklig händelse, säkert med lite förändringar, men ändock en bra historia. Räkna inte spela 21 eller black jack.

Betyg: ++++

Finns att hyra på 61:an

Micke

RSS 2.0