Offentlig upphandling

Med bestörtning så kan vi nu konstatera att ytterligare ett företag, som transporterar åt det offentliga, återigen har gått i konkurs. Det är taxi Tingvalla, men vi har tidigare sett köla bussen gått samma väg. Vem blir nästa man som går i konkurs?

Det offentliga, i detta fallet värmlandstrafik som ägs av de värmländska kommunerna samt landstiget gemensamt, måste en gång för alla lära sig att tjänster som man köper kostar pengar. Det finns idag en mycket stor konkurrans om körningen som gör att vissa saker tummas på, saker och ting som det inte ska tummas på men som det görs i alla fall. Detta är självklart saker som inte ska ske men i om med att priserna är så utsatta som de är. Vi chaufförer och passagerarnas säkerhet tummas det på lite till mans inom transportörernas led, långt ifrån alla åkare gör så, men enormt många.

Våra barn åker i bilar som inte ska utföra sådana transporter i alla lägen och självklart inte andra passagerare heller. Det finns inte så många andra sätt för transportörerna att hålla igen kostnader på mera än på servicen. Diesel, bensin, löner, skatter, försäkringar etc är i stort sett omöjligt att spara in pengar på för då går det absolut inte runt och då är det bara servicen och därmed säkerheten kvar att tumma på.

Det är dax för värmlandstrafik och dess delägare att fundera på vad man vill ha ut av sina transportörer för man får ju faktiskt det som man betalar för. Så att vi slipper mera konkurser och personligt lidande iform av icke betalade löner, skatter, pensioner och andra förmåner till de anställda, samt ökad säkerhet för passagernas och oss yrkeschaufförer, vid nästa upphandling 

Micke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0