Män som hatar kvinnor

En underbar film, men som som vanligt inte är lika bra som boken, men den är fortfarande jättebra.

Mycket sevärd och bra film

Betyg: ++++

Filmen sedd på Palladium i Arvika.

Micke

Mindre jobb, mindre pengar?

Detta är inte intressant för mig. Jag tänker inte gå ner i lön för att rädda mitt jobb, en kollegas eller chefen från konkurs. Inte betalar en arbetsgivare ut extra bonusar till oss vanliga när företaget går bra. Så varför ska jag hjälpa han/hon nu? Nej, det är inte arbetarens fel om ett företag går dåligt och det kanske inte är chefens heller utan det kan ju vara konjunkturens, men det är just den risken man är villig att ta som företagare och då får man skylla sig själv om man inte har ordning på pengarna och sparat under de goda tiderna.

Tycker det är skandalöst att ett fackförbund som metall har gått med på detta en gång i tiden och förstört den svenska arbetsmarknaden. Men det är ju återigen bara ett bevis på att fackförbunden med IF Metall i spetsen sitter och slickar röv så mycket de kan. Socialism? ha - Kapitalism kallas det!

Micke

Vill detta av ett parti.

1. Inför förmögenhetsskatten igen.

2. Det ska kosta lika mycket oavsett vad det är för fel på kroppen, samma pris hos tandläkaren som hos läkaren. Det ska vara skattefinansierat (men bara på folktandvården, så att pengarna stannar inom den offentliga kassan)

3. Avskaffa alla statliga pensionsavtal samt övriga extra förmåner under och efter anställningen eller det politiska uppdraget.

4. Minst en fördubbling av barnbidraget.

5. Minst 10.000 i lönelyft inom vård, skola och omsorgs personal oavsett tidigare inkomst. (Men detta ska inte drabba nuvarande bemanning utan det ska snarare bli mera folk som gör jobbet)

6. Avskaffa behovet av hyrpersonal, så som läkare och sjuksköterskor inom landstingen och kommunerna i Sverige (detta måste göras gemensamt på alla fronter via sammarbetsorganisationen - Sveriges kommuner och landsting)

7. Höjd a-kasse ersättningen till 90 % av lönen och avskaffa taket. Fördubblat antal dagar som man kan gå arbetslös samt bort med kravet om utökat geografiskt sökområde.

8. Helt skattefinansierat kollektivtrafiksystem i Hela Sverige (Inga avgifter alls på tåg och buss).

9. 95 % ersättning vid barns sjukdom.

10. Stäng kärnkraftverken till och med 2025. Inför importförbud av elektricitet från kraftverk som drivs av fossilt bränsle eller från kärnkraft.

Någon som tycker att detta borde vara bra?

Micke

Varför blev jag socialdemokrat?

När jag växte upp så fick jag lära mig att vi skulle dela med oss. Vi skulle hjälpa andra och vi skulle inte vara själviska. Detta är en grund som jag också försöker att lära mina barn idag och som jag tyvker att jag lyckats ganska bra med. Men detta är ju någonting som man hela tiden måste hålla vid liv i sitt dagliga aggerande och aldrig glömma bort för om många skulle göra så, då tror jag att världen skulle bli mycket bättre att leva i.

Varför vill jag då inte tittulera mig som socialdemokrat idag?

Min grundstomme inom politiken är solidaritet. Vi som kan ska dela med oss till de andra i samhället. Både till andra i Sverige och till andra i andra länder. Sker detta i den aktiva politiken och inom näringslivet idag? Nej, det tycker jag inte att det gör på något sätt och vis utan vi är i stället tillbaks till 20 och 30 talet fastän i modern form där staten har bundit händerna bakom ryggen för arbetaren i och med att strejkrätten försämrades för att inte säga togs bort helt, samt på många andra sätt dagligen försämrar för den lilla människan. Vi ska lyda och vi ska kuvas. Och detta oavsett vilket parti som styr samt tyvärr också inom de fackliga leden.

Socialdemokrati för mig är solidaritet och det har vi inte med tanke på alla fallskärmar, pensioner, lägenhetsaffärer, resor, mygel med bolag så att man kan lyfta pension från regering och riksdag etc etc.. Allt inom den lagliga gränsen men åt helvete långt utom den moraliska.

Därför sällar jag mig inte till skarar socialdemokrater längre.

Micke

Äcklig

- En sann berättelse om en mors grymhet.

av: Constance Briscoe

En bok som handlar om ett barn som växer upp i England. Hon är född 1957 och får under allt för många år utstå moderns psykiska och fysiska misshandel. Men detta barn är starkt och sätter tidigt ner foten och bestämmer sig för att bli advokat. Hjärtskärande och bedrövande bok, ytterligare en bok som ingår i kategorin "det får inte ha hänt, men det har det". Detta är författarinnans egen berättelse om sin uppväxt.

Betyg: ++++

Micke

Besparningar inom kommunal och annan offentlig sektor.

Tänk att det går att bli så fruktansvärt korkad som ledande politiker och inte se sammanhanget.

Fallskärm - Beparningar - Pensionsavsättning - Besparning - Konsult - Besparning och så här håller det på i en allt mer stigande spiral. Men det är klart, lider man av syndromet; Jag håller dig om ryggen så håller du mig så blir det ju skygglappar på.

Det är ju som det var på 30 talet just nu i den svenska lönesättningen. De som har mycket ska ha mera och arbetaren ska få mindre. Vi kanske ska införa kvoter om hur mycket mat som får köpas ut också och fattighem? Då borde det väll bli bra, kära ledande politiker?

Micke

Sverige - en demokratisk stat?

Vi, här i Sverige, är vana att hävda att vi lever i en demokratisk neutral stat. Vi har rösträtt och rätt att genom tal och skrift tycka och tänka vad vi vill.

Vad står det då i lagen om hur många procent av landets befolkning som måste rösta för att ett val ska anses giltigt? Ingenting, utan det är enkel majoritet som gäller.

Så slutsumman blir alltså. Om en person röstar i Sverige så är detta valet giltigt, men är det ett demokratiskt system?

Micke

Det fria ordet.

Har vi rätt att uttrycka oss om saker och ting som vi tycker en person eller flera gör fel utan att det ska gå under ärekränkning? Har vi rätt att reagera mot biltrafik/motorcykel trafik igenom ett bostadsområde utan att behöva bli hotade till livet?
Har vi rätt att bli glada över två kamraters förhållande utan att behöva få stryk för det?
Har vi rätt att klaga över hund skit på gräsmattor där barn leker utan att man ska behöva dö för det?
Har man rätt att få ha barnens leksaker utomhus utan att dessa ska behöva bli omkullsparkade av någon som stör sig på dem när de står på min gräsplätt?
Har man rätt att säga sin åsikt utan att bli kallad "ditt feta svin", "din jävla fitta" etc?
Har man rätt att skriva om dessa saker utan att man ska behöva "dö" eller "passa sig" eller slippa att någon ska "vänta på dig"?
Har man rätt att slippa ta emot sms med hotelser?
Har man rätt att bli respekterad av polisen när man anmäler dessa händelser?
Har man rätt till en hyresvärd som bryr sig när man anmäler dessa händelser?
Har man rätt till ett lugnt boende?

Välkommen att skriva i kommentarer om vad ni tycker i detta fallet.

Sekter och hemliga sällskap i Sverige och i världen

Skriven av Clas Svahn

Varför fick man inte denna information i skolan? Får man denna information idag eller ligger det i den högre skolan (universitet och högkolor)? Mycket här som jag trodde att jag visste, men jag kan återigen konstatera att jag vet väldigt lite. Nu har jag ju läst denna författare och fått dennes bild av "sanningen". Sen måste var och en ha lov att skaffa sig en egen sanning i varje ämne. Men detta är i alla fall en, som jag tror, mycket bra tolkning av sanningen.

Mycket läsvärd bok och jag ska läsa mera av denne författare.

Betyg: ++++

Micke

Slav

skriven av: Mende Nazer och Damien Lewis

En sann historia som bygger på författaren Mendes egna upplevelser. När man läser denna bok så möter man en enormt skrämmande del av världen och man sitter och hoppas på att det ska gå bra för denna tjej. Man hoppas också på att det ska vara en gammal bok som är skriven i början av 1900-talet, men tyvärr inte. Boken skilldrar händelser som händer i början av 2000 talet och troligtvis händer än idag. Underbart är det i alla fall att det finns goda människor här i denna onda värld som finns till för att hjälpa till och rädda dessa stackare.

Betyg: ++++

Micke

Tommy Glader

Har äntligen lyssnat på det vi sa på mötet när han försvarade den frysta maten. Vi var några som inte trodde på han när han sa att det skulle bli så bra med den frysta maten i stället för närproducerat... konstigt att det logiska ska vara så ologiskt ibland, men det är väll för mycket begärt för jag tror inte Herr Glader äter mat från Konsum frys i röda förpackningar varje dag heller utan vill ha mat lagad från det egna köket. Den hemlagade husmanskosten är ju den bästa!

Micke

Moralen i Eda kommun.

Edas kommunchef är anställd på konsultbasis och inte som person. Lönen inbetalas till hans bolag och inte som person och i och med detta så kan denne man, Jan-Olov Seveborg kvittera ut en pension från Karlstad kommun på 41250/månad. Detta ser varken han eller Edas kommunalråd HP Jessen varken något lagligt eller moraliskt fel i. Lagligt håller jag med om att det inte är något fel, men moraliskt är det ett enormt fel och misstag. Samma moraliska fel som Edas Socialdemokratiska politiker har gjort om och om igen sedan de tillträdde efter valet och som gjort att de kommer att förlora valet nästa gång.

Tänk om dessa, förgångna politiker kunde vakna upp i sina drömmars värld och börja vara folkliga igen.

Micke

LO ledningen...

Inget svar än på min insändare från LO i värmland om det är också deras gemensamma syn. Vad kan detta bero på? Eget intresse då det har en likvärdigt avtal? Möjligen eller snarare troligen, skulle jag säga.

Ganska fascinerande är det också att TV4 driver en hetsjakt just nu på denne ledning i kristider, men jag tycker att det är himla konstigt att det bara är LO man på. Hur ser det ut i de andra leden? Hur ser det ut i den egna koncernen? Det vågar de inte yttra sig om, eller? Jag försvarar inte LOs agerande överhuvudtaget. Det är förkastligt och fel, men de är inte ensamma utan alla makthavare är av samma skrot och korn. Sedan så har vi populisten Lars Ohly (vänsterpartiets partiledare) som är ute och gnäller i tv om dessa avtal och pensioner. Vad kommer han själv att få i pension från riksdagen? Vad har han själv för förmåner i riksdagen? Jag vet att han har mycket större förmåner både under tiden han sitter i riksdagen samt efteråt än vad vi vanliga arbetare har. Precis som alla andra riksdagsmän.

Det finns inget arbetarparti i Sverige idag. Det finns i ideologin, men inte i den praktiska politiken.

Micke

Tänk så gött dä ä

Å leve i datta lanne Sverige ida. Sola skiner å dä blir varmare å varmare för hör dag som går. Isera smälter å snön töer unna mer å mer å då blir grönare å grönare för hör dag og. Dä ä så gött å se di bruna skitige jala bli lite lätt ljusgröna da dä börjör å gro där og. Trä å bösker skefter farg en del ha bleve litte röe, en del litte lila å nöggre lite gulaktige. Varmen i lufta stiger å dä ä helt underbart gött å sette i sola å drecke kaffe.

Sen så setter jä i taxin å lyssner på p1 för en gångs skull å hör en massa gnällkäringer klage på att dä prates på dialekt på radion. Höffer ska datta väre så färt da? Jä tycker att dä ä gott att vi alle kan få väre som vi ä jä å att vi itte behövver järe om öss för å döge öt alle andre. Tänk så mye bättre allt skulle väre om vi kunne väre lite mer tölige mä varann. Nöggre kärringer å för den sakens skull en göbbe å ville att alle skulle prate som di gär i Stockholm. Ja, jävlar i dä segger jä bare, dä ä att e jävvla gnälling på di föllka å di tycker att di prater sö himla vackert så..

Nej, prat jamnt som di vill i radion å på tvn, jä tycker att dä ä gött å höre att vi ä ett stort lann med rik kultur och store skellnader jä.

Micke

ÄNTLIGEN!!

Så spelar det ingen roll vad för saker man har mellan benen som spelar någon roll om man ska få gifta sig eller inte. Nu kan samtliga gifta sig med dem som de själva vill och nu är det bara kärleken mellan två personer som avgör.

Gott att det fattas några vettiga beslut i den Svenska riksdagen.

Micke

Finanskrisen i världen.

Sverige verkar drabbas hårdare av den pågående lågkonjunkturen än vad som tidigare var beräknat, enligt finansminister Anders Borgh. Ingen kunde ha vetat att den skulle bli så stor, säger denne hästsvans beprydda moderate finansminister. Hmm, konstigt skulle jag vilja säga. Det är flera som vid tidigare prognoser har sagt att de insatser som regeringen hittills har gjort inte har varit nog. Är dessa personer ingen? Eller kan det vara så, så som jag tror och har trott och tyckt länge, att den svenska regeringen saknar kompetens. Är nog snarare så att det är en kombination av de två faktorerna. Lågkonjunktur och inkompetens är aldrig en bra kombination.

För tillbaks de skattesänkningsintäkterna från de rika och förmögna till statskassan för att senare föra över dem till den offentliga sektorn för att stimulera ekonomin. Detta är en mycket viktig sak att införa tycker jag.

En rad skattesäkningar för de rika har införts för "att rädda jobben", en insats som är ett vilt slag i luften och ett jävla slöseri med skattemedel.

Skärpning regeringen!!

Micke

RSS 2.0