Fler tillägg till programmet.

För att ytterligare visa att vi är en underbar kommun att bo i så måste vi göra något. Ju flera vi är som är med och delar på att betala skatt till kommunen och därmed dela på kostnaderna. Ju mera pengar får vi över till annat än de mest viktiga sakerna.

För att lyckas med detta så måste kommunen underlätta för nyproduktion av egna hem samt för bostadsområden. Detta kan man göra på många sätt.

1. Minskning av pappersarbetet och dess handläggningstid. Jag är ingen expert på exakt hur man ska göra detta, det finns det andra som är. Men av erfarenhet så vet jag att den svenska pappersexercisen inte är att leka med och att det tar en enorm tid innan saker och ting faller på plats.

2. Den kommunala ägda marken som är avsedd för just sådan produktion ska vara gratis för den som väljer att bygga. En handpeng ska självklart läggas på marken baserad på kvm som används och olika för om det är enfamiljsbostad eller flerfamiljsbostäder. Denna återfås från kommunen efter att byggnationen av enfamiljshuset är klar och de har folkbokfört sig på den adressen i 6 månader. 6 månaders regeln kan inte tillämpas vid flerfamiljsbostäder utan här återfås handpengen när byggnationen är klar och färdigbesiktigad och klar för inflyttning.

3. Inkoppling på vatten och avloppsnätet samt eventuellt fjärrvärmenät ska vara gratis.

4. Vid barnafödande och båda föräldrarna står folkbokförda i kommunen minst 6 månader innan barnet föds ska föräldrarna få ett precent kort på 10000 att handla för i kommunen i valfri affär som ingår i de köpmannaföreningar som finns. Dessa precentkort ska vara personliga, inte gå att överlåta eller sälja eller lösas in mot pengar. Samma summa på presentkort och samma utformning på användandet skall också utfärdas till den som flyttat till kommunen och varit folkbokförd här samt betalat skatt till kommunen under en sammanhängande tid av ett år få.

Kommentarer
Postat av: Johnny

present kort på 10000 att handla för i kommunen i valfri affär. nej tycker jag att det är fel då är det risken dom utnyttjar det.. skulle hellre vara 5000 kr efter 6 månader boende och om dom bor längre så kan dom få 5000 kr efter 1.5 år boende inom kommunen, eller dom som är ensamstående förälder skulle mest behöva den lilla handpenning när det e verkligen kris!!!

2009-09-01 @ 11:03:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0