Summerar mitt 2000 - 2009.

Oj, ska försöka komma ihåg.

År 2000 så föddes min underbara dotter som heter Linnea förresten, dessutom var det väldigt blött i Arvika detta året. Typ hela innerstan stod under vatten.

17 september 2002 så vände mitt liv rejält. Jag tod då en överviktsoperation vid Torsby sjukhus, efter att ha vägt som mest 185 kilo.

2003 så kom mitt minsta barn av tre. Lilla Rasmus tittade fram. Dessutom valde jag att sterilisera mig det året, jag tror det var då i alla fall.

Hmm, sen så gifte jag mig ock skiljemig under denna period och hitta på mycket annat som jag inte talar om här innan jag kom in i det förhållandet som jag levt de senaste 3 åren.

När 9/11 och flyattackerna var, ja då hände det minsann saker. Då var jag i Norge och körde taxi. Hmm, tänkte man då. Norge natoland och jag har då aldrig sett så många militära lastbilar ute på en gång. Det var till och med prat om att det skulle stänga gränsen. Ja, tänkte man då och hur fan ska jag då ta mig hem. Men, hem kom jag och inga gränser stängdes.

Under fjolåret så tog jag busskort också förresten.

Räcker nog med den summeringen skulle jag tro.

Micke

Vad Olofsson ser.

Ja, det är ju intressant att det är två kvinnliga partiledare som tillsammans ser dessa saker. Både Maud Olofsson (C) och Gudrun Schyman (FI) är ju enormt skickliga debattörer och borde kunna försvara dessa saker på annat ställe än i aftonbladet. Men, det som är lite extra intressant är att höra båda två i talar stolen eller ännu bättre i en debatt för då brukar de exakt samma debatt teknik som de manliga parti ledarna och av dessa två är Maud Olofsson (C) värst. Men sen minsann är det synd om dem?

Men återigen intressant att hon ser detta. Hon såg inte lågkonjunkturen komma och att många av landets arbetare hade gått ur a-kassan efter att regeringen chockhöjde avgiften (men fick till slut erkänna), hon såg inga problem runt SAAB affären och regeringen skulle ingenting göra (men fick till slut plocka fram ett paket , som träder i kraft om ingen affär blir av), hon såg inget avtal som vattenfall har skrivit med Tyska staten (men fick erkänna att hon visste om det till slut). Ja, det är mycket som vår näringsminister inte sett. Men det gäller ju förstås ganska många av regeringens medlemmar, går med ögonbindlar och ser inte verkligheten.

Så återigen, tack Maud för att du har fått upp ögonen för något och gott nytt år.

Micke

Ont i öronen och är rädd.

Tänk på hur många djur det är som lider dessa tider. Artikel från nwt.se här.

Visst får djurägare också acceptera att folk vill skjuta smällare och raketer. De, precis som jag var tvungen att göra, är tvungna att låta folk ha ett liv. Men det måste också raketskjutare göra. Varför måste det hållas på och skjuta flera dagar i förväg? Eller för den sakens skull också efter den dagen som man brukar skjuta på.

Nej, tänk på våra fyrbenta och håll er till en dag är ni snälla.

Micke

Reinfeldt eller Sahlin

Är det den viktiga frågan det....... Artikel från Aftonbladet.se här

Visserligen vet vi om att det är de som är de kandidaterna som tävlar om att leda Sverige. Men för mig är det inte noga vilken av dem som är statminister eller inte utan jag är mera intresserad av den skillnad på politik som drivs av de två olika allianserna. De Röd - Gröna eller de Blå - Gröna. Skillnaden är enorm om man börjar titta.

Vem tjänar jag mest på som person och vem tjänar Sverige mest på som nation? Ja, på fråga ett får var och en svara som de vill då det är personligt och på fråga två, ja det beror ju på hur man ser på Sverige det. Som ett land som ska klara välfärden i Sverige eller om vi ska synas utåt.

Oavsett så blir mitt svar på de frågorna att vi tjänar mest på att ha en Röd - Grön röra som kära Carl Bildt kallade det en gång i tiden. Men som sagt, det är min personliga åsikt. Visserligen har den nuvarande regeringen gjort en hel del bra saker för landet, men också enorma oigenomtänka saker också. Saker som kommer att ändras, men bara till en del av en ny Röd - Grön regering.

Micke

På twitter finns jag med http://twitter.com/Ensson.

Jag ska försöka bli bättre på att använda det mediet också.

Micke

Rick Falkvinge.

Från PP är nu en ny länk från denna blogg.

Läs och begrunda.

Micke

Piratpartiet

Intressant är det att se om PIRATPARTIET kommer in i Sveriges riksdag med det enkla budskap som vi har. Att vi har klar och enkel strategi om att de som röstar med oss i våra tre kärnfrågor, ja då röstar vi med dem i resten så länge som det inte bryter mot våra grundprinciper. Men, detta är ett risktagande på enorm nivå och jag vet med mig själv en massa frågor som jag inte skulle kunna rösta på det ena eller andra sättet på, beroende på vem vi har sålt vår röst till och då faller ju hela strategin. Detta blir klarare och klarare ju närmare folket man kommer i de olika folkvalda församlingarna som finns.

Det är lätt att sitta och köra denna strategi i Bryssel, där är den hållbar. Men frågan är om den är det i riksdagen och den är absolut inte det på Lansting och Kommun nivå. Det blir för nära folket och man måste ta ett helt annat ansvar för den politik man bedriver. Att sätta målet att komma in i Europaparlamentet utan politik - ja det är ingen större mer fara då knappt någon går och röstar. Men att tro att man kan komma in i Riksdag, Landsting och Kommun, nej det är nog ganska dött. Men utifrån den fastlagda strategin så kommer inte PIRAPARTIET att ändra sin ståndpunkt heller då det egentliga intresset inte ligger de nationella församlingarna inte från centralt håll inom partiet utan det kravet om de nationella samlingarna har kommit från medlemmarna inom partiet. Jo, kanske att riksdagen var planerad men tyvärr inte resten.

PIRATPARTIET skulle kunna vara ett parti där man bygger en politik där vi gemensamt tar tillbaks makten från kapitalet och börserna till folket. En gammal hederlig Robin Hood politik eller om man så vill en PIRATpolitik. Gå till val tex på att vi ska häva de förtroendevaldas "pensioner" efter några år i riksdagen, eller avskaffandet av hyrpersonal inom vården för att åter få pengar till vårdplatser, eller avskaffande av tjänstemannastyret inom landstingen och kommunerna, avskaffa monopolet av undervisningsmaterial..... Vi kan säkerligen fortsätta ett bra tag till... Men detta ligger ju inte i den linje som PIRATPARTIET har just nu, men det kanske är något för framtiden. Sen är det självklart så att en person inte kan få igenom alla sina egna förslag utan man får komma överens och gemensamt jobba mot ett gemensamt mål.

Politik är levande, våga vara med och forma den.

Micke

Nazister av idag.

Några få länder runt om i världen kan göra precis vad de vill och världen samt FN står med bakbundna händer och tittar på och kan inget göra. USA och Israel är två av dessa länder.

Jag trodde inte världen skulle acceptera några fler koncentrationsläger efter andra världkriget. Men tyvärr har vi ingenting lärt oss. Israel håller det Palestinska folket i ett koncentrationsläger på Västbanken och i Gazaområdet. USA är så snälla och hjälper till med alla till buds stående medel.

Sen har vi då religösa fanatiker som de i Iran som håller hela länder i bojjor. se inslag från TV4 här Gör man inte som de religöst vanföreställda Allatoyor i detta land, ja då blir man mördad. Hmm, ja mycket konstigt är det i världen. En del länder får man handla med och en del inte. Hur vore det om du också bojkottade Israeliska varor? Jag har medvetet valt att göra det för att på detta sätt ta ställning. Men hur ska man klara av att göra det mot ett jätteland som USA?

Micke

Tuttar

Jag tycker faktiskt att detta nyhetsinslaget är bra jag. Se det här

Det är inte ofta man ser något sådant från en lokal nyhetsreporter. Ett tecken på fantasi, uppfinnelserikedom och kreativitet. Hoppas på att flera vågar följa efter - för då blir de lokala nyheterna något man kommer ihåg en längre mer tid.

Micke

Kommentarer.

Kommer nu att ändra på hur ni lägger upp kommentarer.

Har haft tidigare att alla kommentarer måste godkännas av mig.

Samma regler kommer att gälla som tidigare. Inga rasistiska, inga på hopp på annan än mig. Eller på annat sätt som strider mot lagar och regler. Sådana kommer att raderas.

Hoppas ni respekterar detta.

Micke

Förändring vid maktskifte?

Vi har nu under en lång tid sett att regeringen Reinfeldt har raserat den svenska välfärdsmodellen på många områden. Vi har en opposition som står och skriker om detta vid sidan av och som tjänar % i undersökningarna inför stundande val. Men vad kommer att ändras efter valet? Bra fråga, men jag ska lista vad jag tror inte kommer att förändras:

1. Jag tror att en S - ledd regering inte kommer helt att gå tillbaks till den gamla modellen i sjukförsäkringsmodellen. Något var tvunget att göras, för alldeles för många utnyttjade det. Men den väg som är nu är inte heller bra då allt för många blir tvingade att leva på socialbidrag då de inte får någon hjälp någonstans. En medelväg kommer att skapas.

2. Avdragsrätten för fackföreningsavgiften och a-kassan kommer inte att återföras

3. Inte heller kommer avgiften att sänkas till facket eller a-kassan utan självfinansieringsmodellen kommer att stå kvar.

4. Konungahuset kommer att finnas kvar - fastän detta har varit ett krav sedan S startades.

5. Pigavdraget kommer att vara kvar och tjänstefolkets tid är tillbaks i det offentliga. De har funnits där hela tiden, men nu har det blivit ett vitt arbete och inte ett svart.

6. Vattenfall kommer vidare att ge staten miljarder i vinst, men här tror jag MP kommer in och kräver att en del av vinsten ska gå till forkning.

7. FRA kommer att finnas kvar utan förändring och en S regering kommer att gå med på ACTA.

Jag, så tror jag det kommer att bli, men är ju enormt många flera frågor än detta.

Micke

Synd om fru Olofsson?

Nej, det är det absolut inte. Finns artiklar på flera ställen, aftonbladet.se och expressen.se

Detta är ett sätt att flytta fokus från en oansvarig regeringspolitik till att det skulle ha med hennes kön att göra. Regeringen har ju vid upprepade tillfällen stått och konstaterat att deras politik inte håller. En politik som de rivstartade med efter förra valet då det vann makten och så här i efterhand konstaterar de att den inte är hållbar.

Vi har en arbetslöshet som stiger, vi har en massa konkurser, vi har sjukförsäkringreformen som totalt lamslår de svenska kommunerna tackvare regeringens förnedring av de sjuka, vi har ett statlig bolag (vattenfall) där regeringen inte aggerar för att få fram miljövänlig teknik, vi har införandet av FRA och pågående förhandlingar om ACTA, vi har önskan om att registrera folks politiska åsikter samt om de är fackligt engagerade.

Men i stället för att prata om de viktiga frågorna, så ska vi nu höra på en näringsminister som står och beklagar sig över att alla ser henne på ett annorlunda sätt, bara för att det är en kvinnlig näringsminister i Sverige. Hmm, enklaste sättet att mörka ett misslyckande är ju att vrida debatten till något annat och som jag skrev tidigare, är det det som hon gör.

Kasst.

Micke


Tyvärr, dömd.

Ja oavsett vad vi tycker så blev han fälld. Läs artikel från aftonbladet här.

Lagen säger att man inte får använda våld mot varandra. Även om det i vissa fall kan vara förstårligt att sånt sker. Men tyvärr blev denne man dömd fastän jag tycker att snorungen förtjänade det. Vart var samhället och domstolarna när denne lille ligist höll på och vart var dennes föräldrar? Vad är det för några föräldrar som tillåter att detta går till rättegång, med tanka på vad deras unge har gjort och troligtvis fortfarande gör? De måste vara så stolta över sin son.

Micke

Ek

Nu går denna tant ut och yttrar sig. Kolla här

Detta är ett så gammalt och förlegat system så det är bara de trångsynta som kan tycka att det är något bra med ett sådant förslag.

Jag tycker att det är så sjukt så det liknar ingenting. Det är väll inte könet som ska avgöra vem som ska sitta på ett uppdrag eller inte utan det är väll kunskapen.

En partikollegas flickvän uttrycker det på ett mycket bra sätt: "Jag knullar mig hellre till en plats än att bli kvoterad till den, för då har jag i alla fall gjort något för att få den."

Micke

ECT - scientologerna

OJ - vad dessa varelser har fel. Läs bloggen om ECT här.

ECT används till mycket mera än så här. Jag har själv varit med under mängder av behandlingar under mina tre år som skötare på en psykiatrisk akutavdelning.

Jag ser inga som helst fel i denna behandling. Visst, den ser brutal ut och låter också brutal för den oinsatte. Men för den insatte är det den mest humana metod som kan erbjudas. Nästan inga bieffekter och de vanligaste försvinner inom några timmar, så varför denna hysteri runt denna behandlingsform?

Jag vet så många människor som denna behandling har hjälpt. En del av dem vet jag läser min blogg, så ni får kommentera själva då jag inte kan säga något pga min tystnadsplikt. Men jag har sett många glädjetårar från både den behandlade och dess anhöriga under åren och skulle jag vara i behov av hjälp någon gång själv så hoppas jag att mina anhöriga går med på denna behandlingen till mig också.

Micke

DÖDA

Nu måste vi ut och avliva alla örnar också och inte bara alla vargar, björnar och järvar. Läs artikel här

Det är oavsett vad man säger tragisk och ledsamt när man får ett sällskaps djur eller sitt levnadsbröd förstört och dödat av ett rovdjur. Det är en familjemedlem och eller ett levnadsbröd som försvinner. Men det är också ett djur som angripit på grund av sin instinkt.

Jag tror att det viktigaste är att man låter jägarkåren runt om i vårt land vara med och tycka till i dessa frågor och att de ska ha en mycket stor makt i dessa frågor som har med rovdjurspolitiken att göra. Det är bara att titta på historien bakåt i tiden. Vi hade byrokrater som satt och bestämde om hur älgjakten skulle gå till - vilka djur som skulle sparas och inte. Älgstammen var liten och sjuk på den tiden. Sedan släppte man in skogsfolket - jägarna - älgstammen blev starkare, friskare, flera i antalet och större i storlek. Det är så att en man/kvinna som är van med skogen är de som ska yttra sig i dessa frågor. Det är de som kan.

Micke

Oj oj

Ja, då var det återigen dags då för en larmrapport. Läs den här om du vill.

Ja, vi känner igen detta. Det är ju inte första gången som allting ska stanna. Återigen en person som forskaranslag och har alldeles för lite att göra för pengarna. Styrelsen har säkert krävt att få se resultat på forskningen, och oj vad brått det blir att kasta ur sig något.

Hmm, ingen störra panik med andra ord. Folk har förutspått jorden under gång och så vidare många gånger nu, men svaret på detta är väldigt enkelt. Den som lever får se. Det kommer säkerligen flera sådana larmrapporter i framtiden.

Men kanske bäst att gräva ner sig i en håla i marken med en gång.

Micke

Ok att vara jagad av fogden?

Om man väljer att vara politiskt engagerad och brinner för sitt parti oavsett färg så brukar man till sist hamna på en valsedel som leder till ett förtroendeuppdrag från väljarkåren.
Är det i detta läge ok att ha skulder hos kronofogden?
Ja, det skulle jag nog säga att det är. Det handlar ju om att man vill förändra samhället. Att man vill något. Att man har ett engagemang för tex sin kommun.
Eller vi kanske ska stänga ute halva Sveriges befolkning från ett politisk engagemang då det faktiskt rör sig om så många som någon gång är i dessa register och som får kämpa sig framåt i livet tills det är färdigbetalt? Nej, jag tycker inte att detta är en så stor sak, utan vi måste vara på det klara i att vi alla kan hamna där och att detta inte gör oss till dåliga människor.
Är jag en dålig människa?

Partyform?

Ja, det tål ju att tänkas på. Artikel från aftonbladet här.

Hmm, ja som om jag skulle komma i form på 24 timmar, det som har tagit 33 år att bygga upp.. Tvivlar starkt på detta. Men, det är väll återigen något som ska få folk att hoppas och för dem som kanske har ett gram för mycket på kroppen och inte sådana som mig som har 20 kilo för mycket.

Micke

Sillsallad - Recept, tillägg

Hmm, var alldeles för lite sill med så jag hade i mera. Men det kan ni ju göra efter tycke och smak. Receptet som jag skrev sist - ja det räcker till många, beroende på hur glada de är i sill då vill säga. Men uppskattar att min mängd blev ca, 2.5 liter.

Micke

Från Kärlek och uppror

Bestjäl oss och kalla det nationalekonomi.
Gör oss hemlösa och kalla det regionplanering.
Förnedra oss och kalla det socialvård.
Gör oss galna och kalla det mentalhygien.
Förgifta oss och kalla det miljövård.
Söv ner oss och kalla det konsumtionsideologi.
Gör oss arbetslösa och kalla det rationalisering.
Vilseled oss och kalla det reklam.
Sälj våra kroppar och kalla det sexuell frihet.
Bedra oss och kalla det inkomstpolitik.
Förtingliga oss och kalla det levnadsstandard.
Håna vårt arbete och kalla det förtidspension.
Ljug för oss och kalla det ordets frihet.
Förtryck oss och kalla det demokrati.

av: Claes Andersson

Pirat i parlamentet.

En person, gör det någon skillnad? Artikel finns här

Visst är det så att en person kan påverka om han/hon vill det och har något vettigt att framföra. Piratpartiet har något vettigt att framföra. Men tyvärr är det inte alla som har förstått det. Piratpartiet kan kännas som ett enfrågeparti i mångt och mycket, och partiet har inte tagit ställning i en massa frågor, som de stora partierna har. Piratpartiet väljer i stället att focusera på en enda fråga, men i gengäld är detta en enormt stor fråga. Det finns folk som tror att piratpartiets enda fråga är: Rätten till fildelning, men oj vad fel man kan ha då.

Rätten till ett privatliv skulle jag säga att den stora frågan är som Piratpartiet driver. Rätten till ett privatliv på internet, rätten till att få behålla tillgången till sin mail, rätten till att kunna betala sina räkningar över nätet, rätten till att få ha sin mobiltelefon med sig på utlandsresor utan att den ska kunna gås igenom av en tulltjänstman, rätten att få ha sin dator, ipod eller annan utrustning ifred precis som med mobiltelefonen vid utlandsresor. Ja listan kan göras enormt mycket längre. För det är just detta som den svenska staten, oavsett parti vill, samt att det jobbas aktivt inom EU med just dessa frågor. Den som jobbar hårdast med just denna fråga är Frankrikes president.

Det handlar alltså om rätten till ett privatliv. Vi har ju sett att den svenska nuvarande regeringen också vill inskränka våra andra rättigheter som rör föreningsfriheten och att de vill registrera politiska åsikter. Hmm, inte bra eller nyttigt alls. Vart går gränsen vad som är ok? Jag, personligen tycker att den gränsen är passerad för länge sen.

Micke

Skit och vatten

Ja, det sägs att när Rv 61 drogs om förbi Åmotfors, ja då ska visst kommunen ha tvingat de boende i södra By att ansluta sig till det kommunal vatten och avloppsnätet. Oj, vad fel en del man kan ha när det gäller uppgifter i denna fråga.

Dessa hus som de pratas om (tror det är 5 i antalet) har länge haft problem med sitt vatten och avlopp. Avloppet har varit under all kritik då reningen av vattnet inte fungerat som det ska. Man har varit tvungen att använda vissa tvättmedel som inte orsakar "så" stora skador på vattnet i sjön som ligger precis intill. Visserligen är det ju en bra sak att man använder miljövänligare tvättmedel, men ännu bättre om avloppet fungerar. Vattenkällan som de använt har inte haft det mått som den borde heller. Sommartid har kommunen fått bjuda dem på vatten och pumpa ner vatten i källan åt dem.

Ja, att påstå att detta var en tvångsanslutning är fel. Det borde ju snarare ha setts som en barmhärtighetsåtgärd. Dessutom tycker jag att det var en lämplig tidspunkt att göra det på, när ändå det var maskiner på plats och en massa jordmassor flyttade. Lika bra att passa på då kostnaderna blir lägre att göra mycket på en och samma gång i stället för att skicka maskinerna dit vid ett senare tillfälle.

Micke

Dalmas

Jag har fått en irriterad kommentaror till bloggen som jag summerar som så här:

1. Säkerligen uppväxt utan kärlek.

2. Troliga Narkotika/alkohol problem

3. Svårt scizofren

4. En person som är en sådan NOLLA att han/hon inte vågar stå för sina ord

5. Lever säkert på socialbidrag och tycker att samhället är häftigt trots att han/hon är en parasit

6. Misshandlar säkerligen sin partner och tycker att det är tufft.

7. Lämna mig eller våga stå för den du är, ditt lilla patetiska svin.

Micke

Bork = En mediakåt nolla

Ja, först av allt får jag väll gratulera Frölunda till 4 - 1 (även om jag tippade 3 - 1, med ont Färjestad hjärta).

Ni gjorde en underbar insats under hela matchen och jag hoppas på flera sådana matcher i framtiden. Detta arrangemang måste det bara ske mera av i framtiden.

Det jag tycker är att tv4 ska byta ut Herr Bork som "expert" kommentator. Vad har denne man myckats med? Intet.

BYTA!!!!!!!!!!!

Micke

Impotenta 08or

Ja, detta är ju inte konstigt med alla fjollor som bor i denna stad. Artikel finns här
Micke

Å FÄRJESTAD Å FÄRJESTAD

Kommer nu att möte Frölunda utomhus i kväll.
Kul och jag önskar att jag vore där.
Resultat: 3 - 1 till Frölunda, tyvärr.
Micke

Prövar en ny sort.

Nu prövar jag en ny öl som jag inte prövat tidigare... Fagerhult Export. Skulle sitta fint till en älgstek tror jag.
Micke

Ledsen och saknar dig.

Sista kortet jag tog på dig, gumman min. Sex år fick vi tillsammans. Vet att du har det gott hos mormor och morfar och att jag alltid kan komma och hälsa på.... Men det har alltid varit vi.... Älskar dig och kommer alltid att göra så.
Puss på dig.
Micke

Historia

Den 23:e var jag och sambon och lyssnade på denne glade speleman på den lokal krogen här i Åmotfors där vi bor. Han heter Thomas Skistad och det var roligt att träffa denne "kille" igen. Det var många år sedan jag träffade han sist och vi har ju i stort sett vuxit upp tillsammans då jag var dagbarn hos hans familj under mina första 9 levnadsår.
Gott gung och trevlig stämning trots att det fanns folk som skulle ha hållit sig hemma.
Micke

HEL?

Ska jag engagera mig här tro??

Micke

Ska sälja

Igår mailade jag iväg en arbetsansökan till VVLC, eftersom de är ute och söker en säljare och för att vi på taxi i Värmland blir uppsagda inom kort. Hoppas lite på det jobbet, då det är något jag inte gjort hittills. Ska bli kul att se om man kommer till intervju i alla fall..

Micke

Spottar.

finns nu och på twitter. Där heter jag twitter.com/Ensson

Men hur gick detta ihop med rubriken?

Micke

Lämna PP?

Jag börjar tröttna lite grann på PP, bara en massa tekniskt prat om hur tekniken ska läggas upp för att nå ut, men ingen tar debatten och vågar samordna en gemensam politik - utan där ska vi lägga oss och rösta med dem som röstar på oss.

Tycker detta i grunden är en feg inställning, men det är ju så partiet har lagt upp sin strategi. Kanske läga att lämna? Eller ska man stanna? Politik är ju enormt kul, men kanske lämnar arenan då man hela tiden stångar huvudet i väggen.

Micke

Nr 21

Hall of fame - Jörgen Jönsson
Gott att du äntligen fick den plats du förtjänade. Hedersplats.
Micke

Pullande läkare.

Att en kvinna, som är sövd, används som ett exempel utan att hon får reda på det som undersökningsobjekt, ja det kan vi ju tycka vad vi vill om. Men det är ju inget nytt fenomen. Men jag tycker rubriken är ganska intressant.
Detta är något som pågår och har pågått under en längre mer tid. Visst är jag säker på att en majoritet av befolkningen skulle gå med på att detta skulle ske i alla fall, men är det så farligt egentligen att patienten inte tillfrågas? Det är en sak att läsa om olika sjukdomar i böcker, men man måste också få praktisk erfarenhet av saker och ting för att kunna säkerställa den medicinska säkerheten för framtiden.
Men som sagt, det är ju en fördel att fråga först. Jag har själv varit utsatt för en sådan sak under en operation under lokalbedövning, men då blev jag tillfrågad först. Jag tror inte de läkarstuderande som var inne hos mig var ett dugg intresserade av att se något annat av mig än pågående operation. Det är ju så att de är fokuserade på det som de ska göra för stunden med människan som de ska undersöka. Ingår i jobbet liksom.
Nej, fortsätt med fältstudier kära läkarstuderande, sen får vi väll fundera på var och en om det är så farligt eller inte. Jag bryr mig inte. Sover jag så sover jag.
Micke

Värdelösa bilförare

Ja, tyvärr gäller detta även på andra ställen. Ställen som stress inte hör hemma på så som i trafiken.
Aftonbladet har här en artikel som är lite knepig.
Ni vet ju om själva att man ska ta god tid på sig och släppa på gasen. Klarar du inte av att hantera bilen i en viss hastighet, ja då är det inte väglaget det är fel på utan dig som förare. Detta är en grundregel i trafiken. Släpp på gasen och låt det ta tid. Du kommer i alla fall fram snabbare om du kommer en timme senare fram än om du får ligga på sjukhus några veckor.
Micke

Översia och Nersia

Ja, detta är alltid roligt att diskutera. Vilken favorit har ni? Översia eller Nersia.
Jag tycker faktisk att helheten är det viktigaste jag och att man inte ska tänka på Översia och Nersia.
Allting blir så mycket bättre och trevligare om Översia och Nersia samarbetar och inte bråkar och krånglar med varandra. Översia har länge haft storhetsvansinnet i sig och tror att de kan konkurrera med Nersia, men nu har Nersia blivit starkare än Översia.
Då får man på Översia svälja sitt storhetsvansinne och konstatera att om intresse ska finnas för Översia, ja då måste man samarbeta med Nersia. Visst, det bor ju fortfarande inte lika mycket folk på Nersia som det gör på Översia, men konkurrensmöjligheterna är nu vända så att Nersia har mer attraktionskraft än Översia. Men Översia kan, om de vill, dra fördel av Nersia.
Men, då ska man försöka sig på att stå starka mot Nersia och sen stå och beklaga sig för att konkurserna kommer på Översia. Detta borde man ha förstått när intresset började växa för Nersias fördelar.
Samarbeta mellan Nersia och Översia, så ska ni se att Charlottenbergs köpmän även överlever i centrum i stället för att sparka er trötta och krångla om småsaker som ni gör nu. Även Översias handlare borde ju vara intresserade av att tjäna pengar, precis som de på Nersia är.
Helheten är bäst mellan Översia och Nersia.
Micke

OK med en högljud rap från hjärtat.

Tänka sig att det nu år 2009 snart 2010, finns de personer som tycker att det är äckligt med en rap. En rap är ett tecken på att man uppskattat det som finns (snarare fanns) på bordet och att man åt sig proppmätt. En rap är liksom bara luft som behöver ut. Är detta verkligen så illa att man gör?

Nej, det tycker jag verkligen inte. Men man ska tänka på i vilket sammanhang man gör det. Vart man är och gör det så att säga. Det finns tyvärr många föräldrar och andra som har svårt med att förklara just detta och i och med det så förbjuder de barnen att göra det alltid. Men det är ju faktiskt så att det är en enorm skillnad på en restaurang middag, bankett eller hemma vid köksbordet. Men att ta genvägen och säga att det är bordskick att aldrig rapa, ja det är ju lättare än att förklara skillnad på middag och middag.

Ganska fascinerande är det också att det inte är ok att rapa eller fisa hemma, men sen springer samma personer och rapar och fiser högljudt på fyllan och att slå folk på käften är ok.

Vad är värst? En rap eller misshandel?

Bordskick eller folkvett?

Micke

Pang

Ja, då var julaftonens bekymmer och glädje avstökat. Barnen är nöjda och jag vet att vi andra är det också. Själv är jag mera än nöjd med dagen.

Mat finns det kvar i massor, så det hamnar i frysen och blir många middagar framöver. Nu är det bara att kolla att den ena julklappen fungerar med datorn. Håller på att installera den nu i skrivandet stund.

God fortsättning på er ute i vida världen.

Micke

Får se

om det är detta som sökes, men nu länkar jag detta inlägg så får vi se om det är detta som sökes...

Micke

Att gå i väntans tider........

Ja, nu så går man då i väntans tider och det enda man kan göra är att titta till vattnet lite då och då. Jag håller alltså på med att avluta lutfisken. Allt för att denna svenska delikates ska bli fastare i köttet igen. I morgon serveras den med vitsås, stekt fläsk och lite stekflott från fläsket. Oj, vad gott det blir.

Micke

Reinfeldt medlem i KKK

Enligt Reinfeldt så floppade Köpenhamnavtalet för att?? Läs artikel här i Aftonbladet

Jag kan inte på något enda ställe se vart vår statsminister i klartext talar om att det är tackvare USA och Kina som avtalet floppade. De största miljöbovarna i världen. Fy fan vad svagt av dåvarande EU ordförande Reinfeldt. Men med tanke på hur denna karl kränger sig och slingrar sig i varenda fråga, ja då kan man inte begära annat. Tänk om "maktens" män och kvinnor kunde lära sig att tala ur skägget.

Anledningen till att det floppade är att Kina kan inte gå med på ett sådant avtal pga två saker. Det är ett land i stark utveckling och de är beroende av Kolets kraft för att värma upp sina hem och för att ge kraft i kraftverken. USA kan inte heller gå med på ett sådant avtal då de i sin tur är beroende av Kolbaserade drivmedel (diesel och bensin) samt av Kapitalister.

Så återigen Reindfeldt - tala sanning om att du liksom USA och Kina är styrd av KKK - Kol, Kolbaserade drivmedel samt Kapitalism. Då håller du dig i alla fall till sanningen.

Micke

Gaza våldtas av USA

Hela omvärlden skiter i Gaza och dess befolkning. Inte bara som man kan läsa om i denna ledare i VF utan detta är ju något som har pågått i flera års tid, egentligen ända sedan andra världskriget. Och anledningen till detta? Jo, det kallas för USA, ekonomiska intressen och allierad i mellanöstern.

Hade organsiationen inom FN varit uppbyggd på ett helt annat sätt än det är idag så hade vi sett en helt annan världsbild också än den som råder. USA hade sin enda allierade i mellanöstern under många år i staten Israel. På senare år har man också fått Syrien samt Saudi arabien. Då USA kämpar emot den muslimska världen så är detta en bra språngbräda för USA. USA har också stärkt sina band med Egyptien så att dessa också stänger in det muslimska folket i Gaza.

Jag kan inte förstå att en organisation som FN kan acceptera att ett land som USA har den enorma makt som de har över FN samtidigt som USA är den som har den största ekonomiska skulden till FN också. Ganska intressant. Mycket käft, inga pengar och en jävla attityd helt enkelt. Skrävlare och förtryckare. Vilket annat land skulle klara sig ifrån brott mot de av FN reglerade krigslagarna än Israel tackvare USA's veto? Är inte detta om något sjukt så säg! Och synen på mänklighetens rättigheter i krig skilljer sig ingenting åt oavsett om den amerikanska presidenten heter Obama eller Bush - samma skrot och korn i grunden.

Vad skulle omvärlden då kunna göra mot detta maktmissbruk. Ja, det är ju massor det. Men tyvärr är ingen intresserad av att lyssna samt att alla alltid är rädda för storebror USA som gör vad de vill. Sjukt, korrupt och fruktansvärt - länge leve våra mänkliga rättigheter.

Micke

Äntligen

Brann bocken i Gävle i natt

Tycker att det är en tradition som man bara går och väntar på. Visst finns det personer som vill ha denna bocken, men vi är troligtvis flera som gillar traditionen om att den ska brinna.

God Jul på er i stugorna.

Micke

Swedbank på väg mot konkurs.

En artikel hittad i Svenska dagbladet som ni kan läsa här

Och vad ska en säga om detta?? Swedbank utnyttjar sina kunder, ger dem ingen ting annat än en jävla massa avgifter på allt. Hoppas ni har gjort som jag och lämnat skandalbanken bakom sig. Den är så gammal och förlegad i sitt tankesätt så det är helt otroligt. Tycker det är sjukt att staten ens skjuter in pengar som de gör i denna bank. Låt skiten gå i konkurs.

De förtjänar inte längre att behålla några kunder, de förtjänar att hamna i ättestupan och konkursen rand. De saknar tillit hos sina kunder, men kunderna är så jävla tröga och stannar hos dessa idioter som bara utnyttjar dem gång på annat. Avgifter och förlora pengar har de lätt för att göra. Hur bra går Roburs fonder liksom??

Nej Lämna denna skandalbank innan dina sparpengar försvinner.

Micke

Så där ja.

Nu är det bara att göra en Janssons Frestelse kvar då.

Tävla åt mig här.

Micke

Matlagningen inför julen

Påbörjas nu. Listan på vad som ska göras presenterades här på bloggen häromdagen.

Påminner alla om tävlingen

Snälla, ni med gott hjärta inför julen. Rösta på mig!!

Micke

Tomten är död

Jag satt här i min godan ro, spela lite poker på facebook och njöt av lugnet efter en dag med julstädande och julpyntande. Vad sker? JO:Jaha, bara att ställa in hela julen här, när tomten går och dör några dagar innan. Vad ska jag nu göra med tre ledsna barn och allt.

Förslag?

Micke

Tomten är död

Jag satt här i min godan ro, spela lite poker på facebook och njöt av lugnet efter en dag med julstädande och julpyntande. Vad sker? JO:Jaha, bara att ställa in hela julen här, när tomten går och dör några dagar innan. Vad ska jag nu göra med tre ledsna barn och allt.

Förslag?

Micke

Tar till spriten

Att ta till spriten är inte fel alla gånger utan det har till och med visat sig att det har sina positiva sidor, även om iogt-nto tycker att så inte är fallet.

Artikeln kan ni läsa här

Arvika sätter sitt namn på kartan igen. Är allting någonting med sprit att göra. Detta måste vara Sveriges bästa festival ställe.

Micke

TÄVLING

Påminner mina läsare om tävlingen jag är med i. Jag behöver fler röster där.

Här kan du rösta på mig


Jag behöver verkligen all hjälp jag kan få och just nu fattas det bara 159 röster. Jag har idag och i morgon på mig och ni kan rösta både idag och i morgon. SNÄLLA, alla med GOTT hjärta.

Rösta på mig.

Micke

Skolad av Mafffian och Bilderberggruppen.

Vår käre Statsminister Fredrik Reinfeldt kommer nu tillbaks till inrikespolitiken efter att ha varit EUs ordförande i 6 månader. Han har fått med beröm godkänt av samtliga statsmän inom EUs ledning. En ganska intressant sak egentligen,

Vilka är dessa gossar (majoriteten är den)? Vart ifrån har de sina rötter? Vilkas syfte tjänar de? Många är frågorna om dessa maktens män.

Många är de värlsledare som kommer från Bilderberggruppen och om den kan du läsa här.

En mycket intressant läsning och inte helt ointressant med tanke på att den nyvalde ordföranden i EU också kommer ifrån dessa leden. Led som styrs av makthavare med enorma ekonomiska intressen. Bill Gates är en av dess medlemmar. Men allt detta kan ni läsa om på länken ovan.

Vad innebär detta då om käre Reinfeldt? - Jo, han har nu gjort sin inträdesprov inom denna krets och kommer säkerligen att ses i denna krets många gånger framöver och tillslut har han en säker plats bland maktens yttersta elit. Visst, det finns många som kallar detta för den svenska avundsjukan och att alla kan komma någon vart i livet om man vill. Jo, det är förvisso sant. Det kan vi alla, på våra egna sätt. Men en hänvisning till dessa person är att det är läge att vidga dina vyer över det som du normalt följer. Inte till nästa nivå utan ytterligare nivåer uppåt i den interna hierarkin inom Sverige, Europa, Världen, Makten, Kapitalet. Ja, du kommer snabbt att se att i den inre kretsen sitter makten i toppen och har en mängd med underhuggare under sig. En maktelit som styrs av pengar, makt och maffia.

Och vi lever i en demokrati? Nej, en inbildad demokrati där makten inte alls ligger i de folkvalda församlingarna utan i olika grupper utanför, den inre kretsen. Som regel kallad AU i de olika partierna. Där hittar du makthavarna i Sverige och inte i riksdagen eller regeringen.

Micke

Överkåt slyna

Just nu är min hund överkåt. Springer och luktar på allting hon finner på promenaderna. Ja, inte lätt när det är löptider.

Micke

Mera funderingar på dagens svar i VF

Värmlands trafik upphandlar fordon och inte förare för att slippa att schemalägga matraster. Hmm, en förare kan alltså få köra tur och retur Arvika - Göteborg utan rast. Hmm, har hänt mig. Trafiksäkerheten i detta. Det är som sagt så att det är arbetsgivaren har det yttersta ansvaret.

Men jag tror att det kommer att gå så långt att det kommer att orsaka en olycka och då står det en från ledningscentralen och konstaterar att det var ju olyckligt och att vi måste se över reglerna. Som det brukar vara med andra ord.

Micke

Dags för inläggning på psyket?

Ja, kanske är så kanske inte.

Nej då, inte är svaret. Vet att det finns många som har behovet ute i världen och att jag inte ska skämta om det, men jag gör det ändå.

Mitt erkännande: Detta är första julen sedan skiljsmässan för ca fyra år sedan som jag funnit en liten glädje i julstökandet. Därför tänkte jag att det kanske var dags för inläggning.

Micke

Fick visst svar i dagens VF

Svaret kan ni läsa här

Och mitt svar till Torbjörn Danielsson kommer här, vilket också kommer att mailas in till VF.


Jag vet att det är precis så som herr Danielsson säger. Trafikledningen gör så gott de kan med matrasterna och behoven kan behöva uträttas lite här och där. Jag vet också att trafikledningen gör så gott de kan med att lösa matraster etc. Och Ja, jag vet fortfarande att jag har betalt för mina raster och jag vet också att min arbetsgivare och trafikledningen på resetjänsten är mycket nöjda med mitt sätt att sköta mitt jobb och jag är också nöjd, som regel, med det jag får tillbaks.

MEN - du svarade just på det som jag trodde och att det upphandlas bilar och inte Chaufförer. Förstår det också i sammanhanget. Men, jag tycker att det är mycket underligt att det inte med automatik läggs in en rast under en dag och att chauffören blir meddelad detta i tid så att han/hon blir meddelad detta i god tid så att han/hon kan planera upp vart etc. Sen är det klart att jag vet att alla chaufförer på samtliga bolag är flexibla med rasterna (undantag finns, men de är lätträknade). Tycker bara att denna lilla lilla lilla sak skulle göra vårt samarbete ännu mera underbart än det redan är.

Inget är så bra att det inte går att göras bättre.

Micke

Ja, äntligen

Börjar det att se ut som en jul ska göra här också. Tomtar lite här och där, de rätta dukarna och det doftar gran.

I morgon ska jag slava vid spisen i massor.

Jansson frestelse
Sill sallad
Skinkan kokas och griljeras
Älgbullarna ska ordnas
Medister kakorna ska stekas
Revbenspjällen ska kokas och stekas
Ägg ska kokas och röran ska blandas
Räkor ska skalas och marineras
Julkorven ska kokas
Grillkorven ska snittas och stekas
Prinskorven ska stekas
Rödbets sallad ska göras

Ja, det tror jag är allt som kan göras med maten i morgon. Resten får jag göra på julafton. Men då luktar det julmat med grandoft i hela lägenheten sen.

Micke

Surt liv

Att vara satt i skuld är ett helvete för enormt många människor i Sverige idag. Vi blir jagade av kronofogden, delgivningsmän och inkassobolag och det är en mardröm att gå till postlådan varje dag och få ont i magen när man ser brevet och tänker: En till.

Livet rasar, man kan inte göra någonting och man ser glöden i mina barns ögon falna mer och mer ju fler gånger jag måste säga: Pappa har inte råd.

Visst så får man skylla sig själv som har hamnat i denna sitsen. Men saker och ting händer i livet och ibland saker och ting som man inte kan rå för till fullo själv, även om det är så i de flesta fall.

Men i Sverige idag har det kommit till den punkten att det är a-kassor och försäkringskassan som förstör mångas liv. Sena utbetalningar och långa handläggningstider och en jävla massa pappersarbete som kan knäcka även den starke. Men vem bryr sig om oss? Vi är ju bara en del av fotfolket.

Om man jobbat och bott i Norge och flyttar tillbaks till Sverige. Varför ska det då behöva ta flera månader att öppna upp för barnbidrag? Hmm, konstigt egentligen skulle jag säga då detta är något som inte är inkomstprövar utan en fastslagen summa varje månad. Dessa pengar är ingen förmögenhet på något sätt och vis, men ett glädjande tillskott i en redan ansträngd budget.

Tycker att försäkringskassans handläggningtider skulle sättas vid 30 dagar i samtliga ärenden, annars ska det betalas ut skadestånd till den sökande på ett tusen kronor per dag som de drar över. Dessa pengar ska betalas ut i 14 dagars perioder och vara skattefria. Allt för att elda på i baken på handläggarna. Visst systemet skulle säkerligen utnyttjas och diverse hinder finns, men problem är till för att lösas och i dagens datavärld med snabb kommunikation egentligen inga problem om bara viljan finns.

Försäkringskassan borde skämmas.

Micke

Älgbullar

1 kilo älgfärs
1 gul lök (finhackad)
2 ägg
0,25 dl ströbröd
2 msk dijon senap
Hackad persilja
3 hg Fläsk
Salt (havssalt och inget annat)
Peppar (min blandning i kvarnen som jag skrivit om förr)

Lägg strö brödet och ägget i en bunke. Rör runt och låt svälla, hacka allt som ska hackas och blanda med äggen och ströbrödet. Ha i senapen och köttfärsen och fläsket och blanda noga.

Ha stekpannan på medel värme, vatten på händerna och snurra dina köttbullar, stek dem gyllenbruna runt om.

MUMS

Micke

TÄVLING

Jag är med och tävlar om en ny telefon på halebop.se.

Jag behöver all hjälp jag kan få!!

Här kan du rösta varje dag denna vecka 52

Snälla, hjälp hjälp hjälp och uppmana gärna alla andra att göra det med. Fattas bara 170 röster ca just nu så kom igen.......

Micke

HJÄLP

HJÄLP - Jag behöver ett bättre blogg verktyg. Snälla... Gå in på min länk här eller på halebop.se och rösta på nummer 4771.... Be era vänner att göra det samma...... Ni får mera än gärna också uppmana flera att rösta på mig. PLEASE

Rösta här

Micke

Reinfeldt eller Mona. Välj på Pest eller Kolera.

Som gav oss en massa människor som riskerar att bli ekonomiskt utfrysta från det Svenska samhället tack vare regeringens mål om full sysselsättning. Det Reinfeldts moderater egentligen menar är att vi ska ta bort det sociala trygghetssystemet som finns i Sverige och klarar du inte av att skaffa dig ett arbete, ska du bo på gatan, tigga och leva på Soppkök, precis som den amerikanska modellen

Ni kan läsa vad Reinfeldt säger här.

Välfärdens utveckling står samma korkskalle till statsminister och säger. Ställ er återigen frågan. Vilken välfärd och för vem ska den vara tillgänglig? Moderaternas och regeringens modell är och har så varit de senaste 40 åren ungefär - kan du betala för dig så får du ta del av sjukvården, barnomsorgen etc. Återigen precis som det är i USA. Reste då? Ja, de spelar ingen roll. Vi tillhör tjänarklassen (det är så de ser på arbetarna) och oss skiter de i.

Och så kommer ett nytt utspel från Reinfeldt Trygghet från våld och brott. Yep, en polisstat som det är i USA. Kontroll från staten. Registrering av politiska åsikter. Registrering om vad vi gör på internet. Registrering om du är med i facket och a-kassan. Ja, i stort sett registrering av det mesta. Känns det igen? Detta är mina vänner en blandning av systemen från USA och Storbrittanien. Frankrike är också på väg mot denna modell. Tyvärr är det inte hela sanningen som vår käre statsminister far med. För det verkligt farliga våldet som finns i vårt samhälle, det klarar inte polisstaten kontrollera. Vill inte och kan inte då detta innebär en mycket större arbetsinsats rent fysiskt. Enklare att övervaka och slå till när man ser elektroniska saker och sedan fällande domar och konstatera att statestiken blivit bättre över uppklarade brott.

En kombination av det vänstra och det högra alternativen anser jag vore det bästa. Just nu är det pest eller kolera politik som förs i Sverige.

Micke

Skalat ungarNu blir kanske exhustrun lite olycklig men nu är håret på pojkarna klippt. Ser betydligt bättre ut. Synd bara att det inte samma är så lätt att odna på far deras. :-)

Angående den svenska avundsjukan.

Här finns det en konstig insändare i dagens VF

Alltså, denna skibent är en som strävar efter återkomsten av den kommunistiska staten i samhället. Våra partirepresentanter ska kunna lyfta miljoner och företagsledningarna ska ha miniimalt - LÄNGE LEVE DET KOMMUNISTISKA SAMHÄLLET!!!!

Jag tycker nog tvärtom jag. Vi ska vara rädda om våra gemensamma skattekronor. Sen kommer vi aldrig att komma åt de storpamparna inom kapitalismen. De skiter nämligen fullständigt i andra folk än sig själv. Men vi kan ju alltid hoppas på att folk börjar tänka på vilken bank som de är kunder ii och avstår från skandalbanker som: Nordea, Swedbank, Handelsbanken etc. Kolla hur de delar ut till sina direktörer och kunderna får ingenting. Detta gäller tyvärr även småbanker som här jag bor som är anslutna till Swedbank. Här heter den Västra Värmlands Sparbank. Ger ingenting annat än sk. Närhet till sina kunder. Kunderna får ingenting annat än avgifter på en jävla massa och direktören och andra anställda plockar bonusar.

Här har vi något som vi måste prata om vid lunchborden för att gemensamt lära oss och dessutom komma fram till vilka krav vi ska ställa som konsumenter för att på detta sätt få lite makt över kapitalet. Vi kan tala om vad vi tycker, vi kan skrika och låta och framförallt se oss om vad som sker.

En annan sak vi kan göra aktivt är att leta Energibolag till våra hem. Tro inte att Fortum, Vattenfall, Eon är några billiga bolag utan det är precis tvärtom. Sen skickar de ut räkningarna flera månader innan de ska vara betalade. Gamla har en tendens att betala räkningarna med en gång de kommer. Och så lätt har man fått en bonus på sparräntan som bolag. Lätta pengar för dem.

Micke

Grandoft

Ungarnas iver (tre är mina och en på lån), oj de nästan slogs om det lilla julpyntet som fanns..... hehe

Den stora ville inte vara med till en börjanKonstuktion med hjälp av Lego var mera intressant, men kröp till slut fram och hängde på.Slutresultat:
Fyra (en lånad) små och ett stort barn (ja hon blir det vid jul, hehe). Lyckat resultat.

Micke


Kolla vad jag skrev 11.00 idag!!!!!!!!!!

Kolla vad som är på aftonbladet 17:12

Rätt igen. Är sånt jävla röstfiske så det liknar inget. AVGÅ Maud Olofsson

Micke

HELare Eda?

Med ett HELare Eda så får vi folk som är ganska borta när det gäller politik.

De har via sina invalda gång på annat visat att de inte drar sig för att hänga ut anställda i media. Detta gör man inte som arbetsgivarrepresentant så som man med automatik blir när man hamnar i kommunfullmäktige och sen vidare till olika styrelser och nämnder.

De har gång på annan också bevisat att de SKA ha ALL sin vilja igenom och att de totalvägrar att se att andra kan ha något bra med i sina förslag. Har de väl bestämt sig för en sak, så är det det som gäller. Trots att deras förslag innehåller en mängd med direkta fel.

Visst håller jag med om att man kraftigt måste se över tjänstmännens behov och uppgifter. Sak samma som att man ska satsa på Hela eda och inte som det idag sker bara i central orten.

Men det finns så ohyggligt mycket merasom vi måste göra inom denna kommun. En del saker kan vi påverka själva så som skatter, vägar och skolor. Men när det gäller arbetslöshet, utförsäkrade, statsbidragen etc - ja där är HEL inget alternativ överhuvudtaget då de inte har någon kontakt uppåt inom politken, utan är ett litet lokalt gnäll parti.

Vad tjänar man på att ha en massa byggdeskolor här och där? Pengar till dessa tas från? Upprustning av sockervägen. Vart tas dessa pengar ifrån? Ja, vi kan hålla på så här ganska länge till... och det enda svaret de har att ge - minskad kommunal administration. Hmm, finns det så många miljoner att tjäna på detta? Tvivelaktikt, utan att ha kollat på siffror. Men, visst ska den ses över precis som allt annat i kommunen.

HEL är och FÖRBLIR ett populist parti med frågor som bara lockar väljare som sedan inte förstår sammanhanget inom politiken. PRECIS som partiledningen inom Hela Edas Lista (HEL)

Micke

De gamla ska få frukost vid 13 tiden.

Ledande politiker i budgetberedningen i Eda kommun tycker att det är helt okej att de gamla ska få sin frukost serverad klockan 13.00.

Detta är ju ganska intressant tycker jag. Eller snarare helt förkastligt. Förkastligt och omänskligt. Man nedvärderar inte en människa på detta sättet.

Budgetberedningen lägger sparförslag till vården som gör att man blir tvingade till kraftiga nedskärningar inom personalstyrkorna. Personal som många gånger är den enda sociala kontakt som de gamla har. Personer, som idag jobbar inom hemtjänsten, vittnar om sin förtvivlan om hur deras kollegor försvinner mer och mer och om hur det är idag (innan besparningarna har genomförts) och att en del äldre får sin frukost serverad vid 11 tiden. Hur ska det då bli om det som planerat försvinner fyra undersköterskor ytterligare? Fruktansvärt omänskligt är väll det enda svaret man kan ge på den frågan.

Jag tycker att det är hög tid att socialnämnden och MAS i Eda kommun avgår. Inte för att de i alla lägen gör ett dåligt jobb, men kan de garantera den goda omsorg som de ska samt den mediicinska säkerheten för patienterna. Denna avgång ska ses som en markering mot Budgetberedningens inkompetens. Men i sådana här lägen får man också tänka på att de personerna som sitter i budgetberedningen i Eda kommun är folk som inte är vana med att jobba med folk utan mestadels inom industrin på olika sätt och vis.

Ett tips från mig till er - Kolli kan man nästan behandla som man vill. Men varje människa är unik och en individ och har ett liv. Ett liv vi ska vårda och ta tillvara på.

Micke

Jycke - efter bilder.

Mia påbörjar förvandlingen från Luspudel till näpen råttan.OCH SLUTRESULTATET:

Bus i snön sen med syster från samma kull och med en äldre syster:


Var inte rädd för mörkret

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där.
Vi se ju inga stjärnor,
där intet mörkret är.

I ljusa irisringen
du bär en mörk pupill,
ty mörkret är allt, som ljuset
med bävan längtar till.

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,
som ljusets hjärta bär.

Av: Erik Blomberg

Från boken: Kärlek och uppror.

GM's falskspel

Spelar ingen roll vem eller vilka det är som lägger bud på SAAB. Låt det gå i konkurs. GM´s aktieägare är bara intresserade av att vi ska reagera och att svenska staten ska gå in och köpa upp SAAB. Något som staten också kommer att göra - de har inget annat val.

1. De måste rädda skinnet på Maud Olofsson (Snart val - och fiasko med sjukförsäkringsreformen)

2. Många blir arbetslösa (Inte bara hos SAAB utan hos en massa underleverantörer

3. Kostnaden för a - kassan (kommer att spräcka alla beräkningar, som sagt snart val)

Men de som verkligen inte ska ha några pengar är GM's aktieägare. Köp i stället upp det efter konkursen och driv det vidare.

Micke

Åt helvete!!!!

Har så mycket minnen från detta ställe. Ett ställe där enormt mycket ondska har funnits och där det finns en historia som vi måste bevara för framtida generationer. Ett ställe som drivs av frivilliga medel som samlas in från oss som har varit där. Jag var där 1994 under min tid inom SSU med en mycket bra vän som heter Linda. Minnena från detta sitter kvar än idag.

Hur fan kan man göra så här??


En bit av vårt gemensamma arv har blivit slaktat och jag hoppas verkligen att de klarar återställa allt till det som det var.

Micke

Kan färdtjänsten göra så?

Läs artikel från artonbladet här


Tror väll knappast att det är färdtjänsten som har kastat ut stolen utan det är nog en inkompetent taxichaufför som borde skaffa sig ett annat jobb.

KUNDSERVICE - hört om det din ärkenöt?

Micke

Kopparbärs - Tomterock

Här hittar du en god skiva till julen

Micke

Jycke - föreBild ettBild 2Tre bilder på jycken innan hon ska till Arvika och besöka Mia och bli lite fin. Om några dagar så lämnar hon mig också efter många år (Minsta ungen har blivit allergisk). Är ledsen för detta. Men vad göra då?

Kommer mera kort efter att vi kommit från Mia på denne jycken min.

Micke

Tävling

Sitter och funderar på om vi ska ha någon form av tävling här på bloggen.

Men vad ska vi tävla i? Vad vill ni ha för vinster?

Micke

Sillsallad - Recept

2 dl Gräddfil
1,5 dl Majonäs
1 dl Hård Vispad grädde

3 hekto Löksill
4 Hård kokta ägg (Spara ett ägg till garnering)
2 Söta äpple
Röd, grön och gul Paprika (en av varje)
1 knippa dill (spara de finaste topparna till garnering)
Rädisor
Purjolök (efter behag av både den vita och gröna delen, strös även lite på som garnering)

Nymalt från pepparkvarnen (Innehåll i min: Enbär, Svartpeppar, Vitpeppar, Kryddpeppar, Rosépeppar)

Hacka allt smått, blanda i en skål. Rör ner det kladdiga. Smaka av med blandningen från kvarnen.

Garnera med de Skivor av ägg som läggs över blandningen som ligger i en skål, strö på finhackade rädisor i den mängd du vill ha, dillen ska strös på också som du sparat. Några varv med kvarnen över allt......

Klart.......

Hoppas jag inte tar livet av er med detta test, jag kommer att provsmaka detta på onsdag när jag gjort denna blandning..

Gör ni den, så kommentera mea än gärna.

Micke

Nytänkande?

Från taxibilen fick jag höra följande om Eda kommuns investering för att få ner hastigheterna runt skolan i Åmotfors. Nu är det andra försöket de gör med att sätta hinder i vägen. De kanske lyckas bättre nu.

Men, varför inte bara sänka farten till 30 förbi skolan. Ha fartkameraövervakning år båda hållen som alltid är aktiva? Måste vara en mycket billigare lösning än det som är byggt nu. Hur många dagar tar det ytterligare innan första turen igenom skyltarna har tagits?

Tack för tipset, kunden från Ånnebol.

Micke

Kommunal fjollor som lägger sig varje gång

Visst är det underbart att gång på annan läsa en artikel som denna här?!?!

Gång på annan ser vi våra underbara människor, som jobbar inom de olika grenarna inom vården, bli lovade att nu ska det ställas höga krav på arbetsgivarna (Landstingen och kommunerna). Sedan kommer de med ett förslag om löneökningar etc och man vet inte om man ska skratta eller gråta.

Sen har vi våra politiker som står och tävlar om att skrika i kapp och tävlar om de röstandes gunst om att de ska prioritera kvinnoyrkena. Det ska bli kraftigt höjd löner, heltider och mera personal. Det ska satsas på fortbildning och allt ska bli frid och fröjd.

Sen smyger det sig på en avtalsrörelse - landstingens och kommunernas direktörer går ut och skräner. "Får vi dessa löneökningar då måste vi säga upp folk. Vi kommer inte klara av dessa löneökningar. Heltider är en omöjlighet". Ja, vi har alla hört dessa saker så många gånger.

Kära förtroendevalda politker - sluta ljuga för ni är inte seriösa i er debatt.

Rättigheten till en heltid, ja det är inte arbetstagarens bekymmer om det inte passar er, men det är en rättighet att få det. Rätten till en lön det går att leva på - ta pengar till allt annat än från personalens välbefinnande. Våra löner styr enormt mycket av våra privata liv. Håll er till lagar - detta görs inte idag. När en vikarie närmar sig fast jobb i enlighet med LAS, då rings inte denne in. Allt för att slippa fast anställningar. Man hoppar alltså över erfarenheten. Sen gnäller man på de privata som gör likadant. Detta är vardagen för samtliga chefer inom de Svenska kommunerna och landstingen.

Ska vi göra listan längre angående det oseriösa i ert sammanhang?

Jag tycker att Kommunal ska vara allvarliga i sitt resonemang och konstatera att ni inte klarar av att sköta ert förtroende uppdrag. Arbetsgivarna hotar med att säga upp folk och ni springer iväg med svansen mellan benen. Kass förhandlingsstrategi måste jag säga. Stå för era medlemmars rättigheter om ett bra lön, bra anställningsvillkor och en trygg och rättvis anställning.

Micke

Trötta journalister på Aftonbladet

Artikel angående Göran Persson

Hmm, Göran Persson blandar ihop sina uppdrag. Ja, detta var ju inget nytt. Inte heller att denne man skulle vara ett hot mot demokratin är ju direkt ett nyhet. Han är en buffel och har alltid varit en ledare som har utnyttjat sin maktställning och tryckt ner småfolket så mycket han kan. Kolla hans debatt teknik. Förnedrande för samtliga som har mött han i en debatt och förnedrande för en demokrati att ha en sådan man som statsminister.

Samma teknik ser vi idag utnyttjas av Centerns och Folkpartiets ledare, och de går de ju bra för enligt SIFO. Ja, det gick bättre för Socialdemokraterna när Göran försvann och Mona kom in. Synd bara att den verkligt kommetente inom de Socialdemokratiska leden själv har valt att tacka nej.

Micke

Tjyvigt, dagen efter.

Uj, trött och sliten så att det förslår. Detta är inte roligt alls och likadant blir det varenda gång. Men jag trivs ju med det så varför ska jag ge upp något som är kul och gillar. Kanske bättre att dra igång varenda dag i stället för fredagar och lördagar? Frestande är det om man inte vore så jävla sliten dagen efter. Kanske åldern som tar ut sin rätt? Ja, så kan det nog vara.

Men jag skulle aldrig ge upp mitt nuvarande jobb helt. Kanske gå ner i tid och göra något annat och bara ha detta arbete som extra knäck och vara ute med taxin på Fredag och Lördags natt och se alla goa och fulla kunder.

- Vad fan trodde ni? Att jag skulle bli alkis på heltid?

Lärare och Fröknar ljuger för föräldrar!

Att lämna sina barn till Förskolan (Nu heter ju allt det, även dagis) eller till skolan är för många föräldrar ett stort steg till en början. Man är inte barnets enda vuxna som har koll på ens barn längre, dagligen utan det är en främling. En främling som är en aktoritär person och i de flesta fall även utbildad inom sitt område, de flesta brukar också vara skickliga pedagoger. Detta gör ju att man blir fundersam på hur det går för sitt barn i förskolan/skolan. Man frågar den man träffar när man lämnar och hämtar. Man är på utvecklingssamtal etc. Man får oftast höra att allting är så bra, utvecklas fint. Finns det några bekymmer, problem? Nej då, allt är bara fint.

Nu ska jag beskriva en sak som hänt mig och många andra i Eda kommun, dock inte i skrivandets stund.

Sedan en vecka efter utvecklingssamtalet, kommer det ett brev från socialnämnden i Eda kommun. "Vi har fått en anmälan från Gärdesskolan i Åmotfors. De har en stor oro över att ditt barn far illa. Vi har beslutat att ge dig en tid för ett samtal över vad du tycker och om vad det är skolan har skrivit. Dokument från skolan får du på mötet."

Hmm, hur kan man vara så falsk och sitta och ljuga för en förälder under ett utvecklingssamtal och säga att allting bara bra och sen visar det sig att samma person har anmält till soc en månad innan... Vuxet och ansvarigt? Nej, inte det minst skulle bli mitt svar på den frågan.

Nu blev utredningen om mitt barn nedlagt i alla fall och allt är frid och fröjd. Men om man då ser hur illa personal tar hand om barnen på skolan. Ja, vart anmäler man då? Man kan inte anmäla till socialen utan man måste gå ut i det offentliga ljuset och anmäla skolan till skolverket. Med namn och person nummer. Ja, det är ju en sak om det gäller ett enskilt barn. Men om det gäller en hel skola? Detta behov skulle finnas och frågan är om det inte är till socialen som man ska anmäla det till i enligthet med SoL - de ska utreda om man får besked om att barn riskerar att fara illa eller om det far illa.

Micke

Våldtar arbetslösa.

Efter tips från en läsare......

Att som socialtjänsteman KRÄVA att du ska stå till arbetsmarknadens förfogande är lagligt. Men är det lagligt att kräva att du ska jobba åt olika kommunala alternativ? I Eda kommun kallas det för AME och står för ArbetsMarknadsEnheten. I Arvika kallas det för Jobbcenter. Kollar man Socialtjänstlagen är det väldigt tveksamt och om man ska ut i en ska det göras under mängder med regler.

1. Praktik - SKA leda till ett arbete eller utbildning

2. Ska vara en upprättad handlingsplan innan praktik i samråd med den person det gäller.

Två villkor som inte soc uppfyller något värst ofta.

Sedan så blir man utnyttjad att göra diverse gratis arbete åt kommunen och ursäkten för detta är att de bara gör jobb som inte skulle ha blivit gjort annars. Hmm, ok.. Reparationer av möbler skulle inte ha blivit gjorda utan de skulle ha kastats. Vad är billigast? Blomarrangemang som görs - ok, de skulle inte ha gjorts. Sannering av lägenheter? Ja, det är ju egentligen en privat marknad som kommunen sparar en jävla massa på. Vi kan fortsätta länge till.

Hur ser det ut i din kommun? Har ni några personliga erfarenheter? Vad tycker vi generellt om detta? Kom igen nu gott folk?? Jag tycker detta är åt HELVETE.

Micke

Ping

ar vidare på ett ställe till..... Allt för att komma uppåt i statestiken.

Störst i Värmland? Störst i Sverige? Vet inte, men ju fler jag stör med mina inlägg och som tittar hit, ja ju bättre ligger jag ju till...

Micke

Jä grönner itte litte.......

Först av allt ska jag tacka en läsare och kund för detta tipset. Kul att ni intresserar er i min blogg.

Lite fundering angående det Svenska vägverket och matematik. Ursäkta den dåliga kvalitén, men hitta mig gärna en sponsor till en bra kameramobil så ordnas bättre bilder. Enda kravet jag har är att det ska vara Nokia. Men lär ju inte hitta någon sponsor ändå, men värt ett försök. Reklam på sidan får ju självklart sponsorn.

Bild Nedanför Granngården, Arvika på Rv 61

Tuff tuff, jag är på väg hemåt från jobbet en tidig söndagsmorgon. Trött som en gnu var jag. I alla fall, Åmotfors 18 km kan vi utläsa. Bilden är tagen i Arvika.

Tagen vid Speked korset Rv 61 Arvika

Nu har bilen gått lite längre. En mycket dålig bild, men vi kan konstatera Arvika 6 km och Åmotfors 15. Hmm, Har det helt plötsligt blivit 21 km mellan orterna?

Bild tagen vid Korsningen vid klättenbacken utfarten från Sälboda Rv 61 Arvika

Lite längre mot Åmotfors hittar vi nästa omgång med skyltar Arvika 15 och Åmotfors 8, ja det verkar bli längre och längre mellan orterna. Inte konstigt att det är drygt hem en söndags morgon. Nu är vi uppe i 23 km.. Huvva.

Bild tagen i Åmotfors Rv61 riktning mot Arvika

Äntligen hemma.... Arvika 22 kilometer.

Ganska kul att se att på en vägsträcka på låt oss säga 2 mil. Ja, då har vägverket lyckas mäta sträckan, inte mindre än 4 gånger med 4 olika resultat. Hört om kalibrering av mätutrustning?

Micke

Byter Outfit.

Denna fråga som jag skrev om i förra inlägget är innget lätt fråga. Jag vet att jag kallat lite personer här på bloggen förr för bimbo etc. Men det är ju inte säkert att det är så. Orden är skrivna för att väcka reaktion, men inte mycket hände,

Men för att förstå vad jag menar med outfit. Ska jag nu länka till de mest populära bloggarna på blogg.se.

Kenza

Foki


Fattybom

Emmelist - The Naked Truth

En till jävla blogg

Där har ni topp fem. Signaler som de sänder ut? Signaler som vi sänder ut? Vad tycker ni? Tycker att världen har blivit ganska bedrövlig faktiskt. Men vilka kan ändra den då? Jag, du, vi eller någon annan? Tyvärr är det sista det vanligaste att det är alltid någon annan som ska tycka till eller försöka ändra på något. Men just i denna fråga har vi faktiskt ett eget ansvar också.

Du duger som du är. Du ska vara stolt för den du är. Du ska inte tracka andra. Du ska vara en bra kamrat.

Kramar värmer mycket mera än man tror.

Micke

Dagens outfit

Ja, det är en rubrik som vi hittar allt för ofta. En ganska bisarr sak, egentligen. Vad ger detta för signaler till samhällets yngre generationer (gammal är jag ju, men inte lastgammal - eller jo kanske).

Varför kan vi inte få vara som vi är och bli älskade för det? Vi är tvungna att passa in. Sola oss, operera, butox etc. Allt för att inte bli mobbade och socialt utstötta. Ska man leta kläder så är det likadant, oavsett kön. Ganska tragiskt tycker jag, om det nu är någon som bryr sig om vad jag tycker.

Hade ett samtal i taxin igår, med en förälder som just rådde sin dotter att inte bli överviktig, mullig eller lite som putar över byxmidjan. Visst det är upp till var och en, men tycker fortfarande det är synd om vi i en tidig ålder ska jaga ett kilo eller två för att en 14 åring tex ska bli mobbad av sina "kamrater". Men jag ska tillägga att mamman inte gjorde detta för att vara elak mot dottern utan för att hon inte skulle bli retad, mobbad och utstött.

Snedvridet samhälle,

Micke

Off

Nu är det läge för att sluta skriva för denna dag och göra lite annat. jag ska nämligen jobba natten nu, fredag och lördag.

Hoppas att ni har fått lite kul läsning denna vecka. En del av er har stört sig, men de flesta har jag nog roat mest tror jag. Nya saker att skriva om önskas. Skrev lite igår om det som ni läsare skickat och har lagt upp lite filmer som jag tycker är mycket sevärda. Hoppas ni ger dem en chans, speciellt Zietgeist rullarna.

Har blivit publicerad återigen av Arvika Nyheter idag, glömt att skriva om det förrän nu, samt så har jag skickat lite info till tidningen efter ett långt och givande samtal med redaktionen där. Hoppas och tror att det blir ett bra reportage i slutändan.

Micke

Sanningen?

Bra film är det i alla fall. Man får ju lite att tänka på. Se den här

Makt? Kontroll? Zeitgeist.

Film ett

Film två

Film tre - zeitgeist film ett

Film fyra - zeitgeist film två

Micke

Reinfeldt misshandlar de svaga i samhället.

Ja, detta var den en annan mig som skrev i kommentars fältet till denna artikel angående regerings sjukförsäkringssystem.

Ja, nu är de allihop ute och kämpar med att försöka reparera skadorna som regeringens oansvariga socialförsäkringspolitik. En politik som går ut på att alla ska ut och jobba på det ena eller andra sättet oavsett hur sjuk man är för då ska man kunna hitta ett annat jobb. Ja, nu är det ju så att det inte riktigt fungerar på detta sätt i alla lägen, även om tanken i det hela kanske inte är så dum. Men man kan inte hasta igenom ett sådant stort förslag som detta är. Här har vi väll det största felet med förändringen som skedde.

Regeringen Reinfeldt startade sin politik med en rivstart efter det förra valet. Man hade fruktansvärt bråttom med att driva igenom sin politik. En politk som går ut på att så många som möjligt ska jobba, skatterna ska ner. Arbetslösa och sjuka ska leva på socialbidrag och med så hög skatt som möjligt. Ja, tragiskt att man väljer att sparka på den som redan ligger. Men å andra sidan, är detta ju traditionel Moderat politik som vi ser drivas igenom med hull hår.

Nu är Jan - Evert Rådström också ute och ser sig om i vårt lilla län och påstår sig fundera på vad det var som gick fel. Ja, svaret på den frågan är väldigt enkel. Ni blev genomskådade av samtliga i Sverige, först var det facket och era politiska motståndare var de första som gjorde det. Regeringen gick ut och sa - Nej då, så blir det inte. Sen kom försäkringskassans personal ut och konstaterade sak samma och regeringens svar blev återigen sak samma - så blir det inte. Men när journalisterna började dåna ut i denna fråga och regeringen konstaterade att det är snart val, ja då står den Moderatledda Alliansen som några hundvalpar och böjer huvudet och med svansen mellan benen och påstår sig veta att något gick fel. Yep, ni kommer att förlora valet på denna fråga. Och ni påstår er bara vilja göra något åt saken, men vad är ni egentligen ute efter? Vågar ni gå ut med det offentligt Rådström?

Micke

Ett litet ord

Det finns ett litet ord
Som ej ofta används på vård jord

Den stillar smärta
Den stillar gråt
Det lilla ordet är förlåt.

Okänd författare.

Bolagen knullar konsumenter.

Bensinbolagen och Elbolag skiter fullständigt i oss Konsumenter och har kartellbildning så det osar fett om det. De är enbart intresserade av att ha svarta siffror i bokföringen och knullar människor på vägen för att nå dit. Bensinbolaget Statoil och Energibolaget Vattenfall är de värsta bovarna i dramat.

Den ena följer den andra gäller ju inom de olika bensinbolagen. Är ju bara att se på när de gör något åt bensinpriser (läs höjer för det är det som de gör oftast). Den ena ursäkten är billigare än den andra. Höjda världsmarknadspriser, krig, förstöra källor kan man ju acceptera men resten av de gulliga ursäkterna då: Misstanke om höjda världmarknadspriserna eller misstanke om att oljekällorna snart är slut. Ja, de ursäkterna måste man ju säga är lite konstiga påhitt från de stora bolagen. Och angående stora bolag so hoppar vi nu över till vem som äger vem...

Är det någon som har kollat upp varför UNO - X lade ner en massa småmackar för ett litet tag sedan? Ursäkten var återigen ganska löjlig måste jag säga. För liten försäljning trots att de som drev mackarna gick med vinst. Hmm, ska man tänka då, det argumentet håller inte utan då får man tänka lite till. Varför vill UNO - X sluta gå med i vinst? Kan det bero på ägarförhållande kanske? Yep, svaret hittar ni där. Kolla upp vem som äger de mesta småbolag under sig så som Jet och UNO - X, jo minsann här hittar vi en majoritets ägare som EU´s konkurrens verk börjat snegla lite på och bett lite statliga verk att kolla in - JO Statoil heter det företaget minsann. Ett företag som börjar få förstöra marknadsandelar och som hämmar konkurensen inom den Europeiska Unionen (EU). Något som EU inte gillar. Vad gör man då enklast? Jo, man tar bort lite bymackar (UNO - X) och låter någon annan driva det och sim salla bim har man trollat bort EU's regelverk och man kan lugnt jobba vidare, men snäppet under 50 % av marknaden och alla är nöjda och glada. Hmm, ja jävlar är väll det enkla svaret på det.

Sedan har vi det statliga vattenfall som går med många miljarder i vinst. Pappa staten, har här all möjlighet i världen att ta sin mjölk ko och tvinga fram ny teknik för en framtid med effektivare energi användning och renare teknik. Visst, är det så att kärnkraften är den idag renaste tekniken om man inte tänker på slutförvaring eller eventuellt olyckor, för i båda dessa fallen är inte tekniken ren eller hållbar. Men gör regeringen Reinfeldt och miljöminister Anders Carlgren (C) något åt saken?? Nope, inte ett dugg, Anders är just nu i Köpenhamn på en jävla miljökonferens och står och pratar i en talarstol om att världen gemensamt ska komma fram till ett miljödokument och en miljöpolicy som är hållbar för framtiden. Själja sitter regeringen med ett energibolag som de är majoritetsägare i och som i stället för att lägga pengar på att utveckla alternativa energikällor heller köper kolkraft från sina bolag i Tyskland, för så sitter de Svenska konsumenterna och är nöjda, tysta och glada. Ja, jävlar. Tror mig veta att den svenska konsumenten är mera aktiv i sitt tänkande än vad regeringen tror sig. Vad tar de oss för? Intet tänkande lodisar? Ja, då tror de fel minsann. Den svenske konsumenten och andra konsumenter skulle gladerligen se att regeringen betala ut lite av det överskott som Vattenfall genererar till framtida ren energii och som gagnar allas väl och ve och inte bara generar ett tillskott i statskassan.

Men det är väll för mycket begärt att Regeringen Reinfeldt med Anders Carlgren (C, miljöminister) och Maud Olofsson (C, Näringslivsminister) skulle klara av att övertala Anders Borgh (M, Finansminister) i denna fråga. De är inte nog enade i frågan eftersom det kan också gynna den lilla människan och inte bara de stora pamparna som är de största vinnarna i den aktiva politiik som sker av regeringen just nu.

Micke

Eda Bostad visar framfötterna.

Eda bostad har inte pengar att på ett bra sätt förvalta sina fastigheter som de äger, men de har pengar att investera i nya fastigheter i Charlottenberg. NÄR ska Eda Bostad AB bry sig om sin hyresgäster? En intressant fråga är det med tanke på hur de förvaltar fastigheterna idag. Istället fär att ordna till ordna till utemiljön i de olika bostadsområdena så målas ruttna brädor över för att spara pengar. Länge leve Eda Bostad AB. Aktiv förvaltning, nej men värdelös förvaltning och det var VD Erik Olsson själv som var i området och besiktigade renoveringen och konstaterade att det blir för dyrt - trots att man av hyresgästerna tar betalt för inre och yttre renovering månatligt i hyran. Enkel matemaik kvar, pengarna finns inte kvar då de är förbrukade till annat eller att det har missberäknati kalkylen. Hmm, ska man gå sköta ett kommunalt bostadsbolag eller gör man sig skyldig till tjänstefel? Döm själva, men i en privat firma skulle man få sparken.

Då får man alltså bolla över frågan till dennes arbetsgivare. Varför detta ointresse av att ta till vara på de gemensamma (skattemedel) i bolag?

Micke

Glas

Mitt hjärta är som glas,leker man med det går de i kras..
Vad hjälper när själen gör ont och hjärtat värker?'
När saknaden är som störst och tårarna aldrig vill ta slut..
Hur kommer man över?
Hur kommer man över någon man älskar så och som inte älskade tillbaka.. '
Är det sant som dom säger att tiden läker alla sår

Från en jag känner och inte ni

Vägverket

Visst är det fascinerande att det svenska vägverket kan sköta sina vägar så dåligt som de gör. Det är bara att titta på vägen mellan Årjäng och Arvika och det finns säkerligen en massa andra ställen runt om i vårt avlänga land som det finns liknande eller sämre insatser gjorda av vägverket eller dess entreprenörer.

Taxibilar (jag kör taxi själv i området), köpr omvägar för att koma förbi de värsta områdena, Är det denna brist på vägunderhållning vi betalar för? Tvivlar starkt på det. Den svenska standarden på vägnätet har minskar enormt allt eftersom vägverket kom på den geniala idéen med att låna pengar från de svenska kommunerna för att de skulle få förtur till de pengarna som de svenska vägverket hade. Årjängs kommun är faktiskt ett jäkligt bra exempel på den saken i frågan.

Utan er förre riksdagsman så hade inte Årjängs kommun och E18 kommit på kartan i den utsträckningen som det gjorde och det mjölkade skattemedel från oss andra. Och notat för kalaset . ja, det ser ni nu. Inte bara denna kommun eller väg som hjälpt oss till att få den vägstandard vi har idag, men tillsammans blir ni många och idiotibyggena suger mest.

Värt att tänka på när vi åker omvägen runt Koppom som är 7 kilometer längre men 10 minuter kortare.

Micke

Quick är bara en mediakåt missbrukare.

Tänk att vara så pantade som denne mannen påstår sig vara och ta på sig en massa mord, bara för att försörja sitt eget missbruk av benzo. Snacka om sinnesjuk man alltså. Tror nog faktiskt vi gör säkrast i att behålla honom bakom lås och bom för all framtid.

Micke

Underbart

Det är underbart att ha ett så bra samarbete mellan mig och mor till barnen som vi har det.

Visst fan, har jag och hon varit lite puckade iblande, vem har inte det liksom. Men det är nog mest jag.

Men nu flyter allt på helt underbaret och smärtfritt. Gott är det.

Micke

Piratpartiet = fegt eller strategi?

Ja, det är en fråga som vi ska ställa oss. Partiets linje är at vi ska plocka europaparlamentet (avklarat redan) sedan ska vi ta riksdagen (hmm, hoppas på det). Men sen då. Fotfolket och närheten till folket? Hmm, bra fråga. Den officiella linjen är att det inte gagnar demokratin med tomma stolar om vi inte skulle ha nog många kandidater. Förvisso sant, men varje mynt har en baksida.

Det finns de kommuner där vi sitter i stugorna och funderar på olika saker och där vi finns som gemensamt stödjer PP, sedan är det tyvärr så att folk inte vågar träda fram och stå för sin åsikt då de tror att de är själva. Tyvärr en alldeles för vanlig åsikt.

Tänka sig det valet det kunde bli om PP tog över valet och hamnade i en vägmästarställning eller än bättre finge egen majoritet? Men tyvärr kommer vi inte att få uppleva detta då PP väljer att vi inte ska kandidera om vi inte har folk nog till platserna vi kan tänkas på i ett val. Hmm, hört talas om nyval liksom? Verkar tyvärr inte så. Men vi skulle ha en jävla chans att på detta sätt jobba med och för det politikerförakt som finns om bara partiledningen hade vågat, men det gör de inte.

De har en medveten upplagd strategi i att plocka de säkra fästena först för att på detta vis plocka ekonomisk ersättning från det offentliga i form av olika partistöd som finns, partiet drivs tyvärr enormt mycket som ett företag och inte som ett parti. Partiets grundsyn ÄLSKAR jag, men vi måste också vara medvetna om att det sättet saker och ting görs på, kan sätta kniven i ryggen för oss när vi ska komma fram till gemensam sak.

Lite skrämmande är det ju att partiledningen redan nu ser på att partiet ska drivas av ett företag och att vi igenom det företaget ska välja partiföretradare för att föra fram partiets åsikter. Hmm, parti eller lobby organisation kanske man ska ställa sig frågan då. Detta är en utveckling av ett bra parti som jag inte stödjer. Läget för PP att omvärdera detta ställningstagande?

Micke

S vs M

Om man studerar SOCIALDEMOKRATERNAS interna dokument efter valet till Europaparlementet, ja då hittar man strax anledningen till den duell som de nu försöker sig på med Reinfeldt. De är avundsjuka på oss PIRATPARTISTER. Vi syntes och hördes i alla media och torg som vi bara kunde göra, och vi kommer att göra det igen. Visst är det så att vi kanske kommer att behöva göra om lite i våra strategier vi med, men vi syntes mycket mera med våra små resurser än vad dde etablerade partierna gjorde och det gör vi tackvare att vi har vett att använda alla kanaler som bara går. Ett enormt idéelt arbete ligger bakom både på riks och lokal planet. Heder år alla som kämpat och som kämpar.

Nu kommer vi då till alla gamlingar så som Mona och Fredrik och som ska försöka sig på att konkurera med oss på våra plan och ska nu använda sig av youtube och internet för att nå ut med sitt budskap. Intressant är det att vågar ge sig in i ett sådant medie som det är. Men, handen på hjärtat Mona, tror jag nog att du är den stora förloraren i denna debatten. Du har ingen debattröst utan mera en tantröst. Här kommer Fredrik att slå dig på fingrarna ganska mycket. Men nu är det ju så att vi små finns också i ett medie som Mona Och Fredrik vill ta ifrån oss i och med IPRED lagen och FRA lagen. Värt att tänka på. Ena stunden vill de nå ut till oss i cybervärlden och i andra stunden vill de ta ifrån oss den. Hmm, snacka om dubbla budskap.

Ja, sanningen är tyvärr så att riksdagspartierna, förutom V och MP vill kraftigt begränsa våra rättigheter att ta del av informationssamhället i och med dessa lagar som de är med och stiftar. Värt att tänka på inför nästkommande val. Rättigheten till informationssamhället eller skatter.

Micke

Ordets makt

Det är så underligt att man efter två års tjafsande via mail, telefon, person till person kontakt så händer det ingenting. Men efter att mitt inlägg här angående skylten på torget i Charlottenberg i Arvika Nyheter, ja då blev det minsann fart med att få ner skylten. Och gammel media har förlorat sin makt??

Micke

Veckans hjälte

Kan ni läsa om här

Jag tycker att denne man har gjort helt rätt. Jävla skitungar och det finns gott om dem.

Micke

En av mina svenska idoler

Här kan du läsa om han

Denna bjässe har alltid varit en inspirationskälla för mig. Muskler är snyggt om det är arbetandemuskler och inte anabola pumpade fjantar. Och det ska vi då inte anklaga denne man för att använda, för då skulle dessa tävlande inte orka med de tyngder och de uthållningstävlingar som de har.

Skicklig är både han och bror hans, men Magnus är snäppet bättre tycker jag. Vill för övrigt inte mucka med någon av dem. Det gör nog jävligt ont. :-)

Bloggreklam

Jag pingar och knuffar just nu lite överallt. Jag är på nyligen etc och skickar ut reklam om det jag skriver här. Jag har kollat lite på de olika ställena och de hävdar att de går igenom det som skrivs via några sökmoln eller vad det heter. Men jag kommer fortfarande inte med på tex bloggkartan eller knuff. Det är så jävla surt helt enkelt.

Micke

Klimatkonferensen

Tyvärr tro jag att denna klimatkonferens kommer att som vanligt mynna ut i ett dokument som alla är enade om och sen när det väl kommer till kritan, ja då gör inte stormakterna någonting åt det. Ett spel för galleriet som kostat ohyggligt mycket pengar med andra ord. Pengar som kan gå till något bättre än detta. Men håll nu tummarna för att jag har fel.

Micke

Idag är det dags.

Idag kommer jag att ägna hela dagen åt att skriva här på bloggen. Jag kommer att skicka ut så mycket jag bara kan. Om ni har något jag ska tycka till om så tas det tacksamt emot förslag på detta via de olika ställena ni kan få tag på mig som här i kommentarsfältet, min msn, yahoo, mobil eller mail.

Micke

Inlägget från Dalmas

De som kan känna sig utpekade är tillfrågade om det var ok att släppa dennes svar. De svarade ja.

Micke

Äganderätt.

Kan man äga sin partner? Finns det något fel i det? Vad tycker ni? Ska han/hon göra allt man säger?

Micke

Ljud - Religion

Är det så att vi i alla lägen ska anpassa oss till alla andra eller ska vi ställa oss upp och tala om vad vi tycker?

Visst kan det vara störande med en stereodunkande bil med trasigt avgassystem som kör förbi gång på annan på gatan. Men vad är det man stör sig på? Jo, ljudet. Då kanske man också ska ställa sig frågan om vi vill ha en minaret som förkunnar att det nu är dags att be. Jag skulle nog tycka att det kvittar för egen del, men vi måste vara öppna för allas åsikter.

Precis som vi måste anpassa oss på olika sätt till andra kulturer och religioner, du vi blir mer och mer ett mångkulturellt samhälle, ja men då måste ju också de som kommer med kulturerna och religionerna också anpassa sig till oss. Det kallas för att mötas på halva vägen. Vi kan inte bara stå och ta emot hela tiden utan vi måste också få kunna väcka frågan om saker och ting utan att för den sakens skull kallas för rasister eller främlingshatare. De etablerade partierna från vänster till höger försöker att möta Sverigedemokraterna med tystnad, men detta är inte rätt väg att gå. Frågan är vad de är rädda för? Jag tror, att de är rädda för att ta debatten för de VET att de kommer att förlora den.

Micke

Till DALMAS

Att du skriver om mig är en sak, men du trackar ner på andra som har varit inne och kommenterat på min blogg. Därför blir inte ditt inlägg godkänt. Hoppa på mig och ingen annan i dina framtida kommentarer, om du klarar det. Angående min arbetsgivare så vet jag att han inte bryr sig om vad jag skriver på min som du kallar det bisarra blogg.

Reglerna för bloggen är: Hoppa på mig och ingen annan, inga rasistiska eller andra olämpliga kommentarer på tredje person, inget annat heller som kan bryta mot svensk lag.


Micke

Aftonbladet = Bluffare.

Tänka sig att en så stor tidning som aftonbladet skulle vara en sådan motståndare mot demokratin och yttrandefriheten som de är. De censurerar inlägg på deras debattställen, fastän dessa inte strider mot de regler som tidningen själv har satt upp. Om man skriver ett inlägg som strider mot dessa regler, ja då får man en e-mail om vad man har gjort fel. Men nu bara försvinner inlägget utan kommentar till varför. Är detta verkligen bra journalistik? Nej, jag tycker att det är ett tecken på maktmissbruk och brott mot yttrandefriheten.

Vad kan då ursäkten vara för ett sådant beteende? Maktmissbruk? Rädsla? Ja, jag har ingen aning. Tycker bara att det är tragiskt att en tidning av denna storleken håller på med detta censurskap som de gör. PATETISKT. Varför ska vi längre tro något som Aftonbladet eller aftonbladet.se skriver.

Micke

Kvinnor ska se till att barn inte kommer till!

Varför är det så att kvinnan som ska skydda oss män från att bli pappa? Ta ert ansvar och använd kondom själva. Det är er skyldighet, pucko. Nu är det så att det finns sådana som mig som absolut inte vill ha flera barn, jag har redan 3. Jag gillar inte heller kondomer. Så vad var mitt alternativ. Kirurgi.

Micke

Min syn

Att vara taxichaufför är faktiskt ett helt underbart jobb. Människor är enormt tacksamma för en hjälp som vi ger varje dag. Ett handtag här och ett handtag där. Säker och lugn transport, ja i alla fall om man inte åker taxi i Stockholm för där är det kaos på det mesta.

Men jobbet har också sina baksidor. En central (i mitt fall resetjänsten som ägs av oss skattebetalare via värlandstrafik) har inte som regel att vi ska kunna ha raster under dagen och det händer allt som oftast att vi jobbar 10 timmar utan ordenlig matrast. Kissa gör man längs med vägarna och föda intas i form av en korv eller annat osund mat. Detta är inte bra och det är omänskligt av värmlandstrafik att se på oss chaufförer på detta vis.

Kollar man rent avtalsmässigt sett är det min arbetsgivare som har den skyldigheten att se till att vi chaufförer ska kunna ta en matrast. Men fungerar det rent praktiskt så? Nej, det gör det inte. Jag ser INGEN möjlighet till att min arbetsgivare ska kunna se till denna fråga då det är resetjänsten trafikledare som dirigerar oss i och med att vi är uppkopplade via en apparat som de skickar ut våra jobb på. DE sköter vår arbetsdag och inte arbetsgivaren. OCH om jag som chaufför inte utför det som kommer, ja då blir min arbetsgivare bötfälld. Hmm, och arbetsgivaren har ansvaret? Funderar på om resetjänstens anställda skulle vilja jobba i 10 timmar utan ordentlig rast? Någon som kan svara på det?

Micke

kanske flyttar

kanske flyttat bloggen... Nytt på g i alla fall, men jag fattar inte mycket av vad jag håller på med......

Micke

Älskar min håriga flickvän


Musik

Björn

Skära och inte rispa.

ARTIKEL

Ja, återigen en kostnadsfråga.

Om vi inte skär ballarna av de manliga kultingarna så kommer fläskköttet vi äter smaka fan som kommer från dessa djur.

Bonden har alltså två val. Skära med bedövning och skära utan bedövning. Ja, vi tar det minst kostsamma och skär utan bedövning. Yep, och vi har billigare fläsk kött. Enkelt och bra. Länge leve JULSKINKAN.

Micke

Nej ett nej; ja ett ja?

Värt att tänka på?

Kan man säga Nej och mena ett nej och är det så i alla lägen?

Kan man säga Ja och mena ett Ja i alla lägen?

Svaret på denna fråga är alltid Nej. Ta, ingenting för givet mina vänner och läsare. Ett Nej är INTE alltid ett Nej och ett Ja är inte ALLTID ett Ja.

Sugen på den ni mina läsare och kommentera om ni vill.

Micke

Sverige Sverige fosterland

Visst är det ett underbart land vi lever i. Vi ska vara föregångare på många sätt och vis.

Men om du väljer att vara en riktig förkämpe och satsa kapital i renare energikällor. Ja, det är helt ok så länge som du betalar skatt för det. Ja, visst har vi ett underbart land att leva i. Men gör våra förtroendevalda något åt det? Nope, varför inte? Jo, för att Maud Olofsson och gänget som styr vårt land just nu är bara fejk rakt igenom.

Micke

Bestå

Du ser att jag gråter.
Du ser mina tårar på min kind.
Kan du förstå var jag gråter?
Så många tårar för en enda sak.
En sak som är svår för själen att förstå.
Hoppas att tårar kan läka mina sår.
Det finns inget jag kan göra.
Inte mer än låta tårarna bestå.

Av: Malou Desiré Norrström

Bordell i Arvika

Har nu fått en förfrågan av en tjej i Arvika som har lust att starta en bordell i Arvika.

Kunder och arbetskraft efterlyses. Vem är intresserad?

Tack för tipset - du vet vem du är, men vågar du svara här?

Micke

08or och bilkörning

Artikel från aftonbladet

Med stor häpnad ger man sig in i trafiken med sin buss eller taxibil och konstaterar att 08or är helt värdelösa bakom ratten oavsett väglag.

De kör som idioter oavsett väglag och tror att de är kungar på gatorna och har inget vett mera än att de bara ska fram. Samma system som gäller på tunnelbanor etc så är ni så uppjagade så att ni inte ens kan stå still i rulltrappor.

Lär er att ta det lugnt i trafiken och i livet så blir livet mycket enklare att ta sig fram i.

Micke

Svenskar i Norge - möjlighet eller?

Visst är det en fantastisk möjlighet vi har att vi kan bo i ett land och jobba i ett annat. Vi här längs med den norska gränsen upplever detta lite till mans varje dag. Detta har sina bra och dåliga sidor. Man måste hela tiden själv hålla siig uppdaterad om vad som händer angående de rättigheter vi har i socialförsäkringssystemen som finns i de olika länderna. Trots att det bara är några meter mellan gränserna, ja då är det så att det i alla fall finns två olika system som hjälper oss från det statlig när vi behöver det.

Jag ska nu rada upp några exempel:

1. Om du jobbar i Norge och bor i Sverige och har barn - ja, då har du rätt till barnbidrag också från Norge. MEN - du får bara mellan skillnaden mellan svenskt och norskt barnbidrag. Denna ersättning kan också sökas retroaktivt.

2. Om du är kvinna och jobbar i norge har du rätt till 6 månaders föräldraledighet. Pappan har inte rätt till någon föräldraledighet om han jobbar i Norge. Här kommer det alltså uppkomma en konflikt med den svenska barnomsorgen (de tar inte emot barnet förrän barnet har fyllt 1 år).

3. Jobbar man med ren provisionslön så måste man själv teckna försäkring och betala Norska staten för denne.

4. Kolla upp din arbetsgivare - Om denne är seriös eller inte. Du är själv ansvarig för att din arbetsgivare betalar in din skatt etc till den norska staten. Som vanligt måste du spara dina lönelappar från Norsk arbetsgivare för att kunna bevisa att skatt är dragen, kan du inte göra detta så blir du betalningsskyldig till den Norska staten för din skatt.

Ja, här har vi lite att tänka på innan vi tar ett arbete i Norge. Det är enormt stora skillnader mellan den Norska och den Svenska socialförsäkringssystemet. Även skattesystemen är ju två helt olika system. Det är trots allt vi som skattebetalare som måste skydda våra ryggar och vårt svenska system ÄR unikt och min önskan ÄR att det så också ska få vara det. Många länder försöker att kopiera vårt system, men de har bara kommit en bit in på det och de har en lång bit kvar att vandra.

Micke

Angående om att det är Ok att Hora.

Ja, inlägget är seriöst. det är OK att vara hora och det är OK att köpa sex.

Vad är skillnaden med att köpa sex av en Hora eller att medverka i en porrfilm? Mera än att det ena just nu är olagligt och det andra lagligt. Men kroppar säljs för ett syfte - SEX.

Micke

Ok att Hora

Visst fan är det okej att vara hora och ta betalt för sex, lika gärna som att det är helt ok att gå till en hora att köpa sex. Vad är felet liksom? Jag ser inget fel i något av sakerna. Fullt naturligt och har varit det i evigheter. Just nu är det bara någon sport bland våra politiker att sträva efter att framstå som renheliga i så många frågor som möjligt.

Om man ger en tjej/kille pengar för sex, ja då är det fel enlig lagen. Men om man ger en tjej/kille en oförglömlig utekväll som sedan avslutas med sex, ja då är det ok. Vad är skillnaden? Kostnad som kostnad.

Micke

2012

Hmm.

En värdelös film med dåliga specialeffekter. Den innehåller dock två oväntade saker eller snarare en och en halv.

Ett. Köp din biljett för att rädda dig själv - Men priset är i Eurp och inte i dollar.

1/2 Skeppen finns i Kina och inte i USA.... Men anledningen att det bara blir 1/2 är att det är USA som ligger bakom.

Betyg: -

Men ingenting att se, länge leve fildelning så jag slapp betala för skiten.

Micke

Ett år gammal bild

Kan det bli vackrare?

Bilden är visserligen ett år gammal, men det är detta som jag möter på mitt jobb varje dag i taxin, ja i alla fall vinterstid i det djupa skogarna i västra värmland. Någon som kan slå den utsikten?

Tiger Woods

Tiger Woods för till sjukhus efter mystisk bilolycka. Ja, så började det att rapporteras om det som nu sker i familjen Woods. Ja, visst alltid en tragedi när någon brakar av vägen. Det började spekuleras i varför och helt plötsligt så går våra "stora" journalister på diverse tidningar så som Expressen och Aftonbladet och en mängd andra stora utländska tidningar ut med att han har en älskarinna och att det hade variir orsaken. Hmm, helt plötsligt har han nu 10 älskarinnor och att det är så synd om hans fru. Hmm, duger inte hustrun i sängen? Skit samma egentligen, detta är en sådan sak som journalister ska skita fullständigt i!

Förr i tiden var det viktigaste för tidningar och journalister att skapa opinion och att bilda folket. Var ligger det bildande i detta? Vill ni ha något att skapa opinion om är alla jävla sponsoravtal som finns inom de olika sporterna. Horribla summor som betalas ut till enstaka idrottsmän, enbart för att få med reklamen. En mycket större fråga tycker jag än vilka som gökar med vem inom sportskretsar, för det intresserar mig inte. Lika lite som det intresserar mig vem som mina grannar gökar med, det är inte mitt liv.

Micke

Bloggen kommer att förändras.

Utseendet på bloggen kommer att förändras och jag kommer att ta hjälp av folk som kan detta betydligt mera än jag. Även innehållet kommer att ändras. Politik kommer det att fortsätta vara, men jag kommer troligen att tona ner det lite eller blir det så att jag skriver lika mycket politik, men blandar upp det med annat...

Micke

Svenska hjältar galan.

Visst är det underbart att denna gala finns, att det vanliga fotfolkets insatser i vardagen syns och tas till vara på. Tårar, glädje och en underbar insats av samtliga som har gjort stor dåd.

Det som jag tycker är löjligt i sammanhanget är alla kändisar som sitter i publiken och grinar och håller på. Folk som normalt ser oss som arbetare och ingenting annat. Det är bara så värdelöst PR mässigt som helst.

Men all heder åt alla våra HJÄLTAR

Micke

Knulla för en hundring

Kunde man få knulla för en hundring? sa han till
mig vid busshållplatsen klockan 0.42
med de tomma frostiga gatorna omkring oss.
Först skakade jag på huvudet, men sa sen:
Inte för pengar, men om du dammsuger och diskar.
Då vägrade han i sin tur
och vände sig nedslagen bort för att gå sin väg.

Av: Eeva Kilpi

Otrogen.

Hur långt kan man gå innan man är otrogen?

Micke

Rekord

Den senaste tiden har denna blogg klättrat från plats 14000 ca till att landa runt 5000 på bloggtoppen. Jag har fått blodad tand, men vill gärna höja mig till att hamna bland topp 100 eller varför inte de topp 20. Men frågan är hur jag ska lyckas? Förslag på hur jag ska förändra min blogg för att komma dit? Vad vill ni läsa om här? Kom igen HJÄLP mig gott folk. Layouten funderas det redan på, något annat??

Micke

Pågående miljöarbete.

Med stor fascination sitter man och studerar världens ledare mötas just nu i Köpenhamn för att diskutera vårt gemensamma världsliga problem - den globala uppvärmningen. Ett problem som vi alla har vetat om i ganska många år just nu och försökt att påverka var och en på vårt eget sätt. Vi har källsorterat och gör än, vi byter ut vår villa uppvärmning, vi sätter i lågenergi lampor (som har visat sig vara skadliga också då de innehåller kvicksilver), vi gör en massa olika saker för att påverka och det vi gör är bra att vi gör. Men, räcker det eller snarare räckte det? Tyvärr inte, men det var definitivt värt ett försök. och vi måste självklart kämpa vidare.

Nu träffas världens ledare i Köpenhamn för att försöka gemensamt komma fram till olika saker som länderna ska göra för att påverka den globala uppvärmningen. Bra eller dåligt, ja det är ju i alla fall positivt att de försöker. Men tyvärr är det andra krafter än politiska som styr de värsta miljöbovarna i världen. De största miljöbovarna i världen är ju Kina, Indien, USA, Australien och Ryssland. Vad har dessa fem för någon gemensam faktor som gör dem till det? Jo, det finns faktiskt tre gemensamma nämnare för dessa fem och de är: 1. Kapitalism 2. Kolberoende 3. Oljebasserade drivmedel. Tre stycken mycket starka områden som har lobbyiester långt inne i maktens korridorer och som kommer/gör allt för att dessa gemensamma mål som nu sätts upp påverkar deras intressen så lite som möjligt. Här har vi alltså en enormt stor framtida påverkan från folk som har lite andra intressen än våra gemensamma.

Vet inte hur många delegater det är som är på mötet i Köpenhamn, men med tanke på att det är från hela världens hörn så kan man tänka på att det är några, för de politiker som är där har ju också en stab med folk med sig för att hjälpa dem och skydda dem, så det är allt några 1000 personer där. Den totala kostnaden för detta kalaset, ja det tror jag inte att jag vill veta ens. Sen har vi en massa organisationer som är där för att visa upp sig. Både seriösa och oseriösa. Kostnaden för att bevaka dessa oseriösa är ju inte direkt liten heller och om ordningsmakten skulle gå lite hårt fram, ja då klagas det och journalisterna jublar - skyll er själva om ni är så jävla puckade och muckar med kravallpoliser i sådana sammanhang.

Den totala kostnaden för detta, ja vi hade kunnat göra en hel del vettigt miljöarbete för den slanten.

Vi har inte alla kunskaper idag om hur vi ska lösa dessa globala problem, och frågan är ju om vi någonsin kommer att få den totala kunskapen eller om den kommer att utvecklas med tiden dessutom vet vi inte om det är för sent eller inte heller, men det är klart att det är bättre att göra någonting än ingenting. Men det vi vet är att kolkraftverk, kolbaserade drivmedel samt freon är inte direkt nyttiga för miljön. Inte är det nyttigt med den skövling som sker av regnskogen eller förstörandet av havsbottnar av de stora trålarna som går nu. Korallreven och havet räknas faktiskt till en av de stora syresättarna av jorden också. Orkar vi stoppa denna skövlingen samt att minska användandet av kol och kolbaserade drivmedel, ja då har vi kommit enormt långt. Men just i detta område kommer de stora gossarna in och gormar - kapitalisterna. Det räcker med att några få av dessa kommer att säga att då kommer många tusen bli arbetslösa så blir väljarna rädda och kryper till korset och kapitalisterna kan luta sig tillbaks och låta pengarna strömma in på banken igen. Kommer jobben att försvinna - JA det kommer de att göra, men vad de inte nämner är att flera kommer att få jobb inom de nya branscherna. Branscher som ska forskas fram och detta ger dessutom att en hel del utrustning måste bytas ut och detta ger arbeten.

Visst är inte detta den totala lösningen på våra gemensamma problem med någonstans måste man ju börja. Jag kommer ihåg en debatt vi hade en gång i tiden inom SSU om att vi inte längre skulle tillåta klorblekt papper. Industrin skrek: Det går inte att göra vitt papper utan klor, allt papper kommer att bli brunt etc. Vi satte ett datum att fram tills det datumet så fick man använda klor i processen men inte efteråt. Och tänka sig, industrin klarade av att ta fram ett alternativ till kloret. Föga förvånande egentligen, de vill ju fortsätta att tjäna sina pengar. Sak samma kommer det att bli med dessa miljöfrågorna. Energibolagen vill fortsätta att sälja ström till oss oavsett vart strömmen kommer på så länge som de gör en vinst. Biltillverkarna vill fortsätta att sälja bilar till oss oavsett vilket bränsle bilen går på. Det gäller bara att sätta ett slutdatum. Fram till dag X får vi sälja nytillverkade fordon med kolbasserade bränslen i EU och fram till Y datum får strömmen tillverkas på vilken sätt den vill. Men efter datum X och Y får inte detta ske. Vad tror ni kommer att ske - jo självklart kommer det fortfarande att komma ström i ledningen till oss etc. De vill tjäna pengar. Men kapitalet gör det inte själva utan vi måste tvinga fram det genom ett gemensamt datum för ett större område, typ inom hela EU. Sen kommer detta att sprida sig ut i vida världen, men självklart kostar det tid och pengar - men någonstans måste man börja.

Micke

Privata alternativ inom vården. Hmm.

Det var ett gäng med landstingsdirektörer som var ute och önskade flera platser för läkarstuderande för att på detta sätt öka antalet läkare i vårt avlånga land. Det ska visst vara läkarbrist i Sverige och detta har gjort att vi har kommit i behov att ett hyrläkarsystem, ett hyrläkarsystem som mjölkar vår gemensamma kassa på pengar och i och med det så måste landstingen spara pengar för att dessa hyrläkare får alldeles för mycket.

Nu har den geniala idéen med privata vårdcentraler kommit till skott.... Läs artikel här

Men detta är ju inte lösningen på vårt problem inom vården. Vårt gemensamma ansvar är att se till att pengar finns kvar till vårdplatser. Och om vi ska klara av det måste vi avskaffa den privata marknaden som stöds med skattemedel. Den privata marknaden ska självklart finnas kvar, men den ska INTE betalas med skattemedel.

Ta ett gemensamt beslut inom Sveriges Kommuner och Landsting med att avskaffa den privata marknaden för hyrpersonal och privata vårdcentraler. Här har vi framtiden som det ser ut nu kommer vi avveckla framtiden på det sättet som drivs nu.

Micke

Vem bryr sig?

Vem ser oss? Vem bryr sig om oss?

Jag är så van att inte synas så att jag blir varken förvånad eller ledsen längre.

Micke

DNA - register.

Vi har förvisso redan ett register med just blodprov från nyfödda sen en mängd år tillbaks i tiden i Sverige, men för att polisen ska tillgång till detta när de säkrat DNA så måste de fråga om lov till det. Registret kallas för PKU registret och finns från födda 1975 om föräldrarna godkänner det. Detta register är till för forskningssyfte, men vi kan alltså använda det till annat också. Enormt många brott begås med ett stort psykiskt och fysiskt lidande för den som har blivit drabbad personligen och tyvärr finns det många andra som också lider när till exempel ett mord begås (anhöriga och andra nära och kära). Visst så tycker jag fortfarande att man ska bli tillfrågad om man får använda proverna i forskningssyfte, men som en databas för just slagningar av polismyndigheten - ja det ser jag inget fel i.
En del partier och politiker skulle säkerligen hävda att detta är en kränkning av den personliga integriteten och det kan jag väll hålla med om att det är, men en än värre kränkning har ju redan begåtts vid till exempel en våldtäckt, så då får man tänka på att ett sådant register kanske räddar en person från en annan våldtäckt och den kränkningen som det innebär och då är inte denna eventuella kränkning som ett sådant register något att tänka på. Ändamålet med registret är ett gott syfte.

Vem ska då stå för kostnaden av ett sådant register? Ja, eftersom proverna succesivt samlas in när vi hamnar på sjukhus eller är och lämnar blodprover ja vart ligger merkostnaden? Ingen stor sådan kan man ju enkelt konstatera. Visst kommer det att ta några år att bygga upp ett register, men någon gång måste vi ju börja.

Micke

Framtiden

Gick och funderade nyss på hur världen och våra liv kommer att se ut om 30 år, Lite roligt är det. Vad tror ni? Hur kommer tvn hemma se ut? Kommer vi att ha en överhuvudtaget? Mobiltelefonerna? Bilarna? Skogen? Sjöarna? Lite intressant är det allt att gå så här och fantisera.

Micke

Mera Volvo till Arvika

Artikel

Se där ja, den Svenska modellen som är så hemsk och inte fungerar enligt vår regering som vill förstöra LAS för invandrare och ungdomar, de vill också ta bort en massa arbetsgivareavgifter och sociala avgifter för att företagen flyr Sverige. Då blir man ju lite fundersam på varför Volvo väljer att satsa på lilla Arvika.

Jag tror att detta beror på att de har en bra fabrik, skicklig personal och dessutom har konstaterat att om man väljer att lägga en produktion av det här slaget så blir också kvaliten mycket sämre och just därför satsar de på kvalite, ett genidrag om man vill behålla sina kunder.

LÄNGE LEVE VÅR SVENSKA MODELL!!!!!!!!!!!

Micke

??????????????

Behålla bloggen och skriva vidare? Avveckla bloggen och lägga ner? Göra om bloggens utseende?

Micke

Regeringen städar efter förra socialdemokratiska regeringen?

Är det verkligen så att man som minister som Sven Otto Littorin är kan ha så lite att tänka med så att man inte inser att man här har begått ett fruktansvärt misstag. Ja, det verkar inte bättre än så. Denna fråga kommer att bli den jobbigaste valfrågan som regeringen kommer att få tampas med igenom hela valrörelsen. Just nu har man varenda en som går att uppbringa ute för att försöka sig på att släta till sitt enorma misstag i denna fråga.

Det är annars inte ett normalt drag att Statminister, arbetsmarknadsminister, socialförsäkringsministern och till och med finansministern är ute och försvarar denna sakfråga. För det är faktiskt det som det är, en enkild sakfråga som ligger på socialförsäkringsministerns ansvarsområde. Men när de försöker att väva runt i denna fråga kommer de fram till att det är den gamla regeringens fel och måste koppla in flera olika steg, när det som de egentligen vill är att kraftigt förstöra eller snarare avskaffa det svenska socialförsäkringssystemet. Det är ju ingen hemlighet att MODERATERNA i många år har velat avskaffa vårt svenska system och tittat på det amerikanska. Ett system där allt som går att köpas är ok. I stället för att vi ska ha som vi har det här att vi tillsammans delar på kakan.

MEN - då ska man också ha i åtanke att en av huvudfrågorna som president Obama vann valet på var just att vi ska ha ett gemensamt skattefinansierat sjukvårdssystem. En fråga som han vann i stort sett alla i den fattiga delen av USAs röster på. Så visst, vill vi ha ett fattig Sverige mot ett Rikemans Sverige så ska vi behålla vår regering med Maud, Sven-Otto. Fredrik och de andra. Jag vill inte ha ett sådant Sverige.

SEX, Knulla, Fitta, Kuk - VARNING FÖR STARKA ORD, KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS

Ord som väcker enormt starka känslor och ju äldre man är ju mera reagerar man.

Detta har med tydlighet visat sig i och med att Arvikafestivalen nu har släppt sin reklam film med en tjej som onanerar. Skriverierna och andra medier har varit så vridna i denna fråga så det är helt otroligt. En reklamman uttalade sig i dagens Arvika Nyheter om att denna reklam var så fruktansvärd. Men för hans del tror jag det största bekymret var att Arvikafestivalen inte hade anlitat han.

Vad är det som är så fruktansvärt med att visa ansiktet och axlarna på en ung tjej som onanerar? Ingenting. Onani, sex i allmänhet är det mest naturliga som finns. Näst intill 100% av befolkningen gör det en eller flera gånger i sitt liv.

När jag hädanefter skriver vi så skriver jag om alla som en grupp. Vi suger kuk, vi slickar fitta, vi knullar, vi sätter på, vi gang bangar, vi sprutar, vi flatar, vi bögar, vi gruppar, vi pullar och runkar och vi lever på andra sätt ett sätt som kanske inte var så vanligt att prata om eller visas öppet förr som det är nu, men det gjordes likförbannat.

Sex säljer - ja det är ju inga problem med att konstatera efter denna uppståndelse, genialt PR trick och varenda en har svalt det - Senast Arvika var omnämnt lika mycket i all media tillsammans tror jag var vid översvämningen 2000.

Tycker Arvika kommun och andra ställen som ger bidrag till denna festival ska fortsätta göra det. Arvikafestivalen ger Arvika kommun, dess näringsidgar och en hel del andra företag utanför Arvika enorma extra tillskott i kassan, enormt mycket mera än någon annan förening i Arvika. Visst fan sker det saker och ting där, men det gör det också en vanlig dag i Arvika, enormt mycket mera än som kommer fram.

Fortsätt ert duktiga arbeta kära festival ledning. Ni är guld värda för många.

Micke


Ny dokusåpa!!!

Är så trött på alla påhitt som TV världen skapar när det gäller alla dessa dokusåpor och tävlingar. Just nu är det någon hysteri runt musik och dans och ärligt talat blir det ganska enformigt. Tänka sig alla dessa matlagningstävlingar då som pågår eller matlagningsprogram. Huvva.

Nej, en idé med enormt mycket spänning, fart, hetsjakt, livesändningar dygnet runt, gps positionering med fördröjning och sex. KAN en såpa bli bättre??

Upptagen Man/Kvinna säker Älskarinna/älskare. Sedan kan ju den bedragna jaga paret. Om de blir påkomna av sin andra hälft vinner de en summa pengar. Allt för att höja jakten....

Hmm, ja jäklar vilken show. Frågan är om hur mycket säkerhetspersonal det går åt?

Gillar ni idéen?

Kommentera gärna.

Micke


Svenskt näringliv vill åter till tiggartiden och statarbarn!

Läs Artikel i VF här

Det är ju ganska fascinerande att man vill urholka vår rätt till en högre lön på detta sätt. Allting annat i Sverige blir dyrare och dyrare men lönerna följer inte alls med i samma utveckling. Inte för den vanliga löntagaren i alla fall och nu vill svenskt näringsliv ytterligare suga ur arbetarna pengar. Ja, detta har det ju skrivits om förr, öven på denna blogg. Pengarna är väll en sak, det intressanta är det som artikeln fortsätter med, de sista kommentarerna.

Citat från artikeln: "En annan fråga som arbetsgivarna vill diskkutera är konflikträtten.
– Sympatiaktioner borde förbjudas, menade Kenneth Krantz. Det är orimligt att små nyckelgrupper kan användas för att slå ut mycket stora verksamheter.
Även användningen av personal från bemanningsföretag och reglerna för arbetstidens förläggning kan väntas bli avhandlade.
Globaliseringen innebär ju att när vi har natt så arbetar folk på andra sidan klotet.
– Det är en realitet vi måste anpassa oss till, menade Kenneth Krantz.
" Slut citat.

Man vill med andra ord ytterligare försämra för löntagarna i och med att vi inte längre ska kunna få sympati strejka. Först så var det strejkrätten, sedan kom det krisavtal och nu vill de förstöra våra solidariska modell inom arbetarleden. Dessutom har de ju inte gjort någon hemlighet av att ungdomar och invandrare ska ha mycket lägre löner än andra. Detta för att de ska få det enklare att komma in på arbetsmarknaden. Jo, säkert att det skulle vara anledningen. Den som tror på detta är ju bara hur naiv och blåögd.

Dags att tänka på: "Arbetare förenen eder för solidaritet, jämlikhet och rättvisa". Men det är klart, det är ju ganska fel att tro att det skulle lyckas då fackföreningsrörelsen går mestadels hand i hand med Svenskt näringsliv.

Micke

Expansiva Eda = 15 år efter sin tid,

Taget vid torget i Charlottenberg.

Ett företag som går ut med att man tar sina kunders intressens till godo och att man aktivt följer med i utvecklingen. Ja, det är vackra ord och som Eda Bostad AB marknadsför på sin hemsida med sammanfattningen: Ett bekymmersfritt boende med bra skötsel, närheten till centrum och störningsfritt.

Lite naivt är det att söka information om detta bolag. Om man kommer som utomstående till Eda kommun för att börja leta sig fram i kommunen så är ju kommunhuset en bra första anhalt. Där kan man stå vid ett vackert beläget torg i Charlottenberg och se sig om. Man ser en sparbank, ett gatukök, kommunhuset, biblioteket och några hyreshus. Där kan man också se en skylt framför det hyreshuset som heter Långholmen som hänvisar till att det är parkeringsförbjuden utanför markerat område och om man ser någon felparkerat så kan man ringa till Eda Bostad AB på telefon nummer 0571/20600.

Ganska intressant att man hänvisar till ett nummer till Eda Bostad AB som det är över 15 år sedan som Eda kommun hade. Hur kan det komma sig att denna skylt som står mitt i Centrum fortfarande står kvar efter alla dess år. Trots påpekanden vid ett flertalet tillfället både via telefon, muntligen till tjänstemännen på Eda bostad, via mail samt via en nättidning. Vid sökning i kommunens arkiv kan ingen räkning hittas med detta telefon nummer på vilket innebär att det är minst 10 år sedan detta nummer försvann i enlighet med bokföringslagen. Vid samtal med tjänstemän på kommunen med lång anställning har svaret blivit att det är minst 15 år sedan numret togs ur bruk.

Detta rimmar mycket illa i Eda kommuns strävan med att profilera sig som Expansiva Eda om man dessutom har ett sådant ointresse från sitt eget bostadsbolag att hålla ordning runt sina fastigheter.

Skuggbudget från HEL.

Ja, säga vad man vill om detta förslag. Jag har åsikter om både HELs förslag samt om förslaget från budgetberedningen. Men hur jag ställer mig till de både, ja det kan jag skriva lite senare om ni vill (kommentera här i sådana fall).

MEN, en sak tycker jag att jag ska skriva och det är att HEL i alla fall försöker att fungera som ett parti ska göra och det är bra. Tillskillnad från de gamla partierna i beredningen så kommer de med nya idéer på att lösa problemen som finns inom denna lilla kommun. Heder och pris åt dem för det. De gamla partierna kör på i sina gamla spår. Sen som sagt finns det garanterat bra delar att ta från båda leden som vanligt.

Micke

Littorin = Mannen utan samvete.

Sven-Otto Littorin sitter med lugnt samvete och påstår att alla ska få sina pengar i tid. Detta är ett ganska intressant påstående. Vi är många som har skrivit, på olika sätt, om hur fruktansvärt kränkande på många sätt och vis regeringens jobblinje är. Visst kan man konstatera att enormt många gick hemma och drygade sig och utnyttjade systemet, men det finns också en mängd personer som har det faktiska behovet att vårt socialförsäkrings system. Som vi, mängder av personer redan har skrivit om. Regeringens svar på frågan är att då får man gå till socialen om man inte kan få a-kassa.

Så, nu har det alltså vänt. Regeringen och arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin har alltså svängt i frågan och har nu konstaterat att det vi alla har sagt är ett faktum, men då ska man också tänka på varför de har gjort detta? Jo, mina vänner - detta kallas för VALFLÄSK då det är ett kommande val. Ja, där har vi alltså anledningen till att de svänger sig. Varför detta då? Jo, för att då får de kanske en röst till eller flera. De två stora blockan slåss om några få röster fram och tillbaks och småpartierna kan hamna i vägmästarställning.

Regeringen är ju egentligen SAF (Svensk Arbetsgivare Föreingen) politiska gren och vill ju fortsätta med att försämra för löntagarna runt om i Sverige. Visst, de har gett oss mera i plånboken så länge som vi arbetar, men när vi väl behöver hjälp ja då finns det inte mycket kvar av vår svenska modell med socialförsäkringssystem, ett system som är unikt för Sverige. När man är klar med denna del, vad vill regeringen ändra på till det sämre sen? Detta är en fråga som vi måste tänka på aktivt hela tiden. Sedan när LAS, socialförsäkringssystem, fackens utarmning, den kommunala verksamheten etc har raserats, ja då kan vi ju försöka komma någon vart i avtalsrörelser. Här har ni alltså regeringen Reinfeldts slutgiltiga mål.

Micke

Sanerar vidare idag.

Det är så jävla mycket att göra efter branden. Saneringen fortsätter. I väntan på ny lägenhet så ägnas första delen av dagen till att tvätta kläder och planera. Det tyngsta jobbet är ju kvar och det är att ta hand om den gamla lägenheten. Fy helvete vad timmar det kommer att bli.

Micke

LAS = Hinder eller möjlighet?

Regeringen försöker gång på annan sätta griller i skallen på oss att LAS skulle vara ett hinder på arbetsmarknaden, nu senast var det för invandrare, förra gången var det för ungdomar. Nu är det ju så att LAS inte är ett hinder på arbetsmarknaden, inte för oss ARBETARE LAS är ENBART ett hinder för ARBETSGIVARE. Och då är det ju föga förvånade att det borderliga regeringen gör allt för att påstå annat.

1. LAS är till för att skydda de som har långa anställningar på arbetsmarknaden och därmed tillhör den äldre generationen. Detta kan ses som ett hinder. Men det största problemet för en arbetsgivare är inte att den äldre generationen jobbar långsammare utan de kostar mera. Tackvare den yrkesskicklighet och erfarenhet som de har byggt upp under åren gör att de gör saker nästan lika snabbt som de yngre.

2. LAS är till för att skydda den anställde som ställer krav på sin arbetsgivare. Det är ju så att de som bevakar våra arbetsrättsliga frågor (lön, arbetstider, övertidsersättningar, OB ersättningar, semestrar, etc etc) ofta är av den äldre generationen samt att de har förtroende uppdrag inom den fackliga och politiska rörelsen. Därmed ger de merarbete för arbetsgivarna i form av att ordna fram vikarier etc och då blir de obekväma och kostsamma för arbetsgivarna.

3. LAS är till för att ge oss rätt att komma tillbaks till arbetet efter att man har varit sjuk eller föräldraledig. Ingen arbetsgivare ser med glädje fram till en föräldraledig och skulle vi inte ha LAS skulle vi med andra ord få en mängd föräldrar som inte skulle ha ett jobb att gå tillbaks till utan arbetsgivarna skulle då kunna säga - visst, ta föräldraledigt men då har du inget jobb att gå tillbaks till.

4. Blir du obekväm på din arbetsplats och kräver tex att det ska vara en avtalsstiftad lön så kan du utan LAS få sparken om arbetsgivaren hittar en person som jobbar för en billigare peng och utan krångel, ett slavliknande förhållande med andra ord.

Se inte LAS som ett problem utan som ett skydd och en möjlighet. Den skyddar oss mycket mera än det skadar oss. LAS vattnades ur för många år sedan när strejkrätten försvann från kollektivavtalen. Hade vi haft denna rättighet kvar, hade LAS varit enormt mycket starkare än det är idag. Jag tycker att det är läge för ett SERIÖST tänkande från fackföreningsrörelsen om att åter få rätten till att strejka för att på detta sättet ta tilbaks makten från arbetsgivarna till arbetarna. Jag kommer då att väga detta som ett ENORMT starkt skäl att rösta på ett parti som skulle våga ta denna fråga till sin.

Micke

Katrin Zytomierska

Detta måste vara en av Sveriges mes trångsynta personer. Men det är klart. Utan uttalande och reklam av nyhetsmedia så hade ju ingen vetat vem hon är.

Bara en av dessa brudar som tror de är något, men epoken med dessa personer är snart över skulle jag anta.

Hur normalt är det att inte vilja ha barn/barnfamiljer/barnvagnar på ett fik? Ja, mig gör det inget. Bättre det än en parfymstinkande person som osar apa runt sig.

Micke

STOFILER

Oj vad många gamlingar det sitter och styr i Sverige. Tycker inte reklamen från Arvikafestivalen är något värst illa. Vad tycker ni?

Micke

Durka Slöja eller Nicab OK?

Ja, visst fan är det ok med det på jobbet. Vem bryr sig om det? Det vikitgaste är ju att personen i fråga tar väl hand om våra barn på skola, förskola eller dagis.

Tycker att denna debatt som just nu pågår på tv är så gammal och förlegad. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och får i och med det också acceptera andras sätt att vara.

Skolborgarerådet i Stockholm måste vara en av de korkade personerna just nu i Sverige.

Vem är det som sätter gränserna i samhället? Vem är det sätter hindren? Vem är det som ser möjligheterna? Jo, svaret på dessa frågor är lika enkelt som självklar: Det är vi som gör det som ett kollektiv. Precis på samma sätt som vi fördömer alla människor som är tjocka, psykiskt sjuka, arbetslösa eller på något annat sätt lite "annorlunda" än idealet som är - Silikon, plastikoperationer, butox och en massa annat som inte gör något vettigt.

Våga vara dig själv, var stolt över dig själv, var som du är.

Micke

Jag erkänner.....

1. Min avgiftningstid är nog över nu. Har åkt runt i min taxi idag och konstaterat att det ser faktiskt väldigt fint ut, men saknar snön. Men det är ju inte mycket vi kan göra åt vädret.

2. Många är på g med att sätta barn till världen. Visst jag fortfarande fundersam på om jag verkligen skulle vilja ha en skrikande, skitande och spyende unge igen - Men tankarna om det fina börjar komma igen. Något jag inte trodde för sex år sen när jag tog operation.

3. Jag vill byta jobb. Visst så trivs jag med mitt jobb, mina kollegor samt min chef. Men detta är något som kommer över mig ibland så, jag kommer nog att söka runt. Men ska man våga byta bort en heltid mot detta? Tål att tänkas på.

4. jag är en missbrukare. Av vad tänker jag inte skriva här. Lite privat liv vill jag ha kvar. Men det är ett missbruk av flera saker.

5. Jag är alldeles för dålig att höra av mig till mina kamrater. vänner och släktingar. Saknar er i massor och tänker på er ofta, även om jag är dålig att höra av mig.

Nu får ni inte veta mera denna gång.

Kommentera gärna.

Micke

Hur orkar ni??!!

Hur orkar ni sitta och läsa Kenzas och Fokis bloggar? Visst snygga brudar, men inte mycket annat vettigt på dessa bloggar. Men uppenbart ska man vara en snygg brud i 18 års åldern och utan några seriösa åsikter för att ligga på första och andra plats bland bloggarna på blogg.se.

Hmm.. Jag kanske också ska skriva om hur duktig jag är när jag lagar mat, vilka kläder jag har, oj vad bakfull jag är, eller något annat oviktigt som dessa bimbos skriver om.

Micke

Socialismen är död!

Tyvärr så är det så. Allt för många människor bryr sig bara om sig själva och på att tjäna så mycket pengar till sig självt så att vi glömmer bort alla andra människor runt om oss som kan behöva vårt stöd i vardagen. Men bryr vi oss? Nej, egentligen inte, tyvärr. Men alla heder åt samtliga som inte har gjömt bort medmänniskorna.

När kommer då socialisten inom oss fram? Jo, vid alla galor där vi ska skänka pengar och på tex postkodlotteriet. Då ska vi passa på och visa framfötterna. Men i den enkla vardagen, ja då är det inte allt för vanligt, tyvärr. När hjälpte du aktivt en medmänniska som inte är din släkting antingen praktiskt eller ekonomiskt??

Micke

Det svenska folket.....

Är det någon mera än mig:

som är trött på att se de rika utnyttja oss arbetare? Som är trött på att bli utnyttjad av alla som kan? Som är trött på att lönen inte räcker en hel månad? Som är trött på att alltid bli sparkad på? Som är trött på den svenska orättvisan? Som är trött att försöka kämpa för sin överlevnad?

Jag vill ha hjälp med att stå på barrikaden. Det är fruktansvärt jobbigt att stå där själv. Varför står ni med knuten hand i fickan och svär över hur jävligt illa allt är? Gör något! Res på dig! Ställ dig och tala om vad ni tycker!

Vi börjar bli många som skriker i dessa frågor i bloggvärlden.

Tillsammans står vi starka.

Micke

Ja, fan trodde de!!!!!!!

Artikel

Trodde de verkligen att vi skulle sluta pga en jävla lag. Dumskaft!!

Micke

Anna Anka = korkad BIMBO!

Vem är denna människa som helt plötsligt har blivit så känd? Jag har försökt mig på att se något vettigt i människan och inte hittat en enda sak - ja det är ju klart hon gifte sig ju men en man med pengar.

Men handen på hjärtat. För mig är Arne Anka och Kalle Anka mycket mera kända än Paul och Anna Anka.

Tycker bara trean är så tragiska som ger henne en julkalender.

Micke

Låt de svaga i samhället betala!

Det är fan i mig inte mera än rätt att svaga individer i samhället är med och bidrar till vårt gemensamma samhället och ger sig i kast med arbetsmarknaden. Varför ska de gå hemma och leva på oss andra som jobbar och sliter? Det är ju för fan bara att jobba det, finns alltid något för alla. Det ska för helvete löna sig att jobba - de lata jävlarna som inte orkar skaffa sig ett jobb utan bara går hemma och drar benen efter och lyfter bidrag de ska fan i mig också betala skatt för det. Mera skatt då de utnyttjar systemet mera, det är inte mera än rätt!
Sen har vi alla dessa som ska ha sjukersättning för än det ena än det andra. Av vilken anledning liksom. Fastän man är sjuk så finns det som sagt var alltid något att göra för alla. Väljer man att bli gravid så ska ingen sjukpeng utbetalas tex. Det är ingen sjukdom utan något man väljer att bli själv. Annars får man väll hålla ihop knäna om man inte har råd att betala för ungen man sätter till världen.
Vi ska dessutom införa ett register där allas DNA sparas för framtiden. Här ska polisen kunna söka vid olika brott som begås. När man lämnar olika prover på sjukhusen, skaffar man barn så samlar man samtidigt från mamman och den nyfödde. Allt för att underlätta framtida polisutredningar. Det tar inte så många år förrän en klar majoritet av befolkningen finns i registren.
Sen har vi alla dessa klantarslen som gör än det ena än det andra på arbetet eller på vägen dit eller hem. Vad fan ska arbetsgivarna behöva betala för dessa? Nej, stå på benen och håll käften. Orkar du inte med ditt jobb så byt då väll.. Något duger du allt till din mes.
Då har vi en kontroll från staten som vi alla önskar. Vi har sett till att de svaga är ute och arbetar med något i stället för att gå hemma och drar benen efter sig som de gör idag. Samhällsparasiter är vad de är.

Här har ni en trolig utveckling av den politik som regeringen önskar, de jobbar efter denna linje idag och det gjorde också den socialdemokratiska förra regeringen. Är detta ett samhälle du vill ha? Det vill inte jag.

Svinet som slår barn - 38 åringen

Ja, vad ska man säga om denna person? Inte mycket mera än att han behöver ha hjälp, är sjuk samt förtjänar sitt straff.

Vad jag tycker är så jävla synd är att INGEN fan skriver om hur synd det är om det stackars barnet som har behövt utstå allt detta och om Mamman som stannar i detta helvete som hon har levt i. Detta är en tragedi som helt saknar ord för att beskrivas. HUR kan man stanna i ett sådant helvete? Varför stannar man? Ja, många frågor som bara hon kan svara på. Tyvärr är hon inte den första kvinnan som blivit utsatt för denna fruktansvärda behandling och tyvärr är inte sonen den sista som blir det heller.

Men rikta er energi och tankar till dessa två personer i stället för att jaga svinet som har gjort det. Han kommer att få sitt och när han kommer ut så ska vi samtliga vara bölder i arslet på han och varna alla för han. Jag har gjort det förr mot kvinnomisshandlare (ni som känner mig vet vem jag menar och jag kommer inte att vara tyst om denne heller).

VI måste som ett gemensamt samlas och stå starka för att stärka våra band i samhället så att tryggheten kan få komma tillbaks till våra knutar. Även den lille växer upp och kommer då att komma ihåg kärleken eller vreden som den visas. Jag vill visa de små kärleken i samhället. Vad det innebär att växa upp i en lugn miljö och i ett tryggt samhälle - Vad vill DU?

Fejkade bimbos som saknar hjärnor!!

Varför sitter ni och läser bloggar av alla dessa fejkade, stylade, butoxanvändande, silikon pumpade bimbos som sitter och bajsar på allt och alla? De saknar klass stil och har bara en rutten insida? Kolla kissis, blodbella och alla andra av dem. Säg EN enda anledning snälla. Det är ju bara losers hela bunden utan hjärnor!

Socialdemokraterna - Moderaterna - Fram med mera svartjobb

Jag har sagt det förr. Är det någon skillnad i praktiskt aggerande? Nej. Artikel

Tyvärr måste jag nog tillägga. Jag hade höga tankar om Socialdemokraterna för ett tag sedan. Men det har jag tyvärr inte nu längre. Deras representanter visar gång på annan att de är lika giriga som regeringens representanter när det väl kommer till kritan. Vad beror detta på? Ja, handen på hjärtat - OM jag skulle ha den möjligheten till att sko mig på ett system som dessa herrar och kvinnor har, ja då skulle jag ta den.

Men påstå sen inte att det kallas för socialism.

Patetiskt är vad det är och ingenting annat. Skönt att det finns svartjobb så att vi vanliga människor också kan tjäna lite pengar vid sidan av. Fram för mera svartjobb.

Micke

RSS 2.0