Angående den svenska avundsjukan.

Här finns det en konstig insändare i dagens VF

Alltså, denna skibent är en som strävar efter återkomsten av den kommunistiska staten i samhället. Våra partirepresentanter ska kunna lyfta miljoner och företagsledningarna ska ha miniimalt - LÄNGE LEVE DET KOMMUNISTISKA SAMHÄLLET!!!!

Jag tycker nog tvärtom jag. Vi ska vara rädda om våra gemensamma skattekronor. Sen kommer vi aldrig att komma åt de storpamparna inom kapitalismen. De skiter nämligen fullständigt i andra folk än sig själv. Men vi kan ju alltid hoppas på att folk börjar tänka på vilken bank som de är kunder ii och avstår från skandalbanker som: Nordea, Swedbank, Handelsbanken etc. Kolla hur de delar ut till sina direktörer och kunderna får ingenting. Detta gäller tyvärr även småbanker som här jag bor som är anslutna till Swedbank. Här heter den Västra Värmlands Sparbank. Ger ingenting annat än sk. Närhet till sina kunder. Kunderna får ingenting annat än avgifter på en jävla massa och direktören och andra anställda plockar bonusar.

Här har vi något som vi måste prata om vid lunchborden för att gemensamt lära oss och dessutom komma fram till vilka krav vi ska ställa som konsumenter för att på detta sätt få lite makt över kapitalet. Vi kan tala om vad vi tycker, vi kan skrika och låta och framförallt se oss om vad som sker.

En annan sak vi kan göra aktivt är att leta Energibolag till våra hem. Tro inte att Fortum, Vattenfall, Eon är några billiga bolag utan det är precis tvärtom. Sen skickar de ut räkningarna flera månader innan de ska vara betalade. Gamla har en tendens att betala räkningarna med en gång de kommer. Och så lätt har man fått en bonus på sparräntan som bolag. Lätta pengar för dem.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0