Kommunal fjollor som lägger sig varje gång

Visst är det underbart att gång på annan läsa en artikel som denna här?!?!

Gång på annan ser vi våra underbara människor, som jobbar inom de olika grenarna inom vården, bli lovade att nu ska det ställas höga krav på arbetsgivarna (Landstingen och kommunerna). Sedan kommer de med ett förslag om löneökningar etc och man vet inte om man ska skratta eller gråta.

Sen har vi våra politiker som står och tävlar om att skrika i kapp och tävlar om de röstandes gunst om att de ska prioritera kvinnoyrkena. Det ska bli kraftigt höjd löner, heltider och mera personal. Det ska satsas på fortbildning och allt ska bli frid och fröjd.

Sen smyger det sig på en avtalsrörelse - landstingens och kommunernas direktörer går ut och skräner. "Får vi dessa löneökningar då måste vi säga upp folk. Vi kommer inte klara av dessa löneökningar. Heltider är en omöjlighet". Ja, vi har alla hört dessa saker så många gånger.

Kära förtroendevalda politker - sluta ljuga för ni är inte seriösa i er debatt.

Rättigheten till en heltid, ja det är inte arbetstagarens bekymmer om det inte passar er, men det är en rättighet att få det. Rätten till en lön det går att leva på - ta pengar till allt annat än från personalens välbefinnande. Våra löner styr enormt mycket av våra privata liv. Håll er till lagar - detta görs inte idag. När en vikarie närmar sig fast jobb i enlighet med LAS, då rings inte denne in. Allt för att slippa fast anställningar. Man hoppar alltså över erfarenheten. Sen gnäller man på de privata som gör likadant. Detta är vardagen för samtliga chefer inom de Svenska kommunerna och landstingen.

Ska vi göra listan längre angående det oseriösa i ert sammanhang?

Jag tycker att Kommunal ska vara allvarliga i sitt resonemang och konstatera att ni inte klarar av att sköta ert förtroende uppdrag. Arbetsgivarna hotar med att säga upp folk och ni springer iväg med svansen mellan benen. Kass förhandlingsstrategi måste jag säga. Stå för era medlemmars rättigheter om ett bra lön, bra anställningsvillkor och en trygg och rättvis anställning.

Micke

Kommentarer
Postat av: veronica

de va bra skreve....

2009-12-20 @ 16:07:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0