Piratpartiet = fegt eller strategi?

Ja, det är en fråga som vi ska ställa oss. Partiets linje är at vi ska plocka europaparlamentet (avklarat redan) sedan ska vi ta riksdagen (hmm, hoppas på det). Men sen då. Fotfolket och närheten till folket? Hmm, bra fråga. Den officiella linjen är att det inte gagnar demokratin med tomma stolar om vi inte skulle ha nog många kandidater. Förvisso sant, men varje mynt har en baksida.

Det finns de kommuner där vi sitter i stugorna och funderar på olika saker och där vi finns som gemensamt stödjer PP, sedan är det tyvärr så att folk inte vågar träda fram och stå för sin åsikt då de tror att de är själva. Tyvärr en alldeles för vanlig åsikt.

Tänka sig det valet det kunde bli om PP tog över valet och hamnade i en vägmästarställning eller än bättre finge egen majoritet? Men tyvärr kommer vi inte att få uppleva detta då PP väljer att vi inte ska kandidera om vi inte har folk nog till platserna vi kan tänkas på i ett val. Hmm, hört talas om nyval liksom? Verkar tyvärr inte så. Men vi skulle ha en jävla chans att på detta sätt jobba med och för det politikerförakt som finns om bara partiledningen hade vågat, men det gör de inte.

De har en medveten upplagd strategi i att plocka de säkra fästena först för att på detta vis plocka ekonomisk ersättning från det offentliga i form av olika partistöd som finns, partiet drivs tyvärr enormt mycket som ett företag och inte som ett parti. Partiets grundsyn ÄLSKAR jag, men vi måste också vara medvetna om att det sättet saker och ting görs på, kan sätta kniven i ryggen för oss när vi ska komma fram till gemensam sak.

Lite skrämmande är det ju att partiledningen redan nu ser på att partiet ska drivas av ett företag och att vi igenom det företaget ska välja partiföretradare för att föra fram partiets åsikter. Hmm, parti eller lobby organisation kanske man ska ställa sig frågan då. Detta är en utveckling av ett bra parti som jag inte stödjer. Läget för PP att omvärdera detta ställningstagande?

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0