Piratpartiet

Intressant är det att se om PIRATPARTIET kommer in i Sveriges riksdag med det enkla budskap som vi har. Att vi har klar och enkel strategi om att de som röstar med oss i våra tre kärnfrågor, ja då röstar vi med dem i resten så länge som det inte bryter mot våra grundprinciper. Men, detta är ett risktagande på enorm nivå och jag vet med mig själv en massa frågor som jag inte skulle kunna rösta på det ena eller andra sättet på, beroende på vem vi har sålt vår röst till och då faller ju hela strategin. Detta blir klarare och klarare ju närmare folket man kommer i de olika folkvalda församlingarna som finns.

Det är lätt att sitta och köra denna strategi i Bryssel, där är den hållbar. Men frågan är om den är det i riksdagen och den är absolut inte det på Lansting och Kommun nivå. Det blir för nära folket och man måste ta ett helt annat ansvar för den politik man bedriver. Att sätta målet att komma in i Europaparlamentet utan politik - ja det är ingen större mer fara då knappt någon går och röstar. Men att tro att man kan komma in i Riksdag, Landsting och Kommun, nej det är nog ganska dött. Men utifrån den fastlagda strategin så kommer inte PIRAPARTIET att ändra sin ståndpunkt heller då det egentliga intresset inte ligger de nationella församlingarna inte från centralt håll inom partiet utan det kravet om de nationella samlingarna har kommit från medlemmarna inom partiet. Jo, kanske att riksdagen var planerad men tyvärr inte resten.

PIRATPARTIET skulle kunna vara ett parti där man bygger en politik där vi gemensamt tar tillbaks makten från kapitalet och börserna till folket. En gammal hederlig Robin Hood politik eller om man så vill en PIRATpolitik. Gå till val tex på att vi ska häva de förtroendevaldas "pensioner" efter några år i riksdagen, eller avskaffandet av hyrpersonal inom vården för att åter få pengar till vårdplatser, eller avskaffande av tjänstemannastyret inom landstingen och kommunerna, avskaffa monopolet av undervisningsmaterial..... Vi kan säkerligen fortsätta ett bra tag till... Men detta ligger ju inte i den linje som PIRATPARTIET har just nu, men det kanske är något för framtiden. Sen är det självklart så att en person inte kan få igenom alla sina egna förslag utan man får komma överens och gemensamt jobba mot ett gemensamt mål.

Politik är levande, våga vara med och forma den.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0