Regeringen städar efter förra socialdemokratiska regeringen?

Är det verkligen så att man som minister som Sven Otto Littorin är kan ha så lite att tänka med så att man inte inser att man här har begått ett fruktansvärt misstag. Ja, det verkar inte bättre än så. Denna fråga kommer att bli den jobbigaste valfrågan som regeringen kommer att få tampas med igenom hela valrörelsen. Just nu har man varenda en som går att uppbringa ute för att försöka sig på att släta till sitt enorma misstag i denna fråga.

Det är annars inte ett normalt drag att Statminister, arbetsmarknadsminister, socialförsäkringsministern och till och med finansministern är ute och försvarar denna sakfråga. För det är faktiskt det som det är, en enkild sakfråga som ligger på socialförsäkringsministerns ansvarsområde. Men när de försöker att väva runt i denna fråga kommer de fram till att det är den gamla regeringens fel och måste koppla in flera olika steg, när det som de egentligen vill är att kraftigt förstöra eller snarare avskaffa det svenska socialförsäkringssystemet. Det är ju ingen hemlighet att MODERATERNA i många år har velat avskaffa vårt svenska system och tittat på det amerikanska. Ett system där allt som går att köpas är ok. I stället för att vi ska ha som vi har det här att vi tillsammans delar på kakan.

MEN - då ska man också ha i åtanke att en av huvudfrågorna som president Obama vann valet på var just att vi ska ha ett gemensamt skattefinansierat sjukvårdssystem. En fråga som han vann i stort sett alla i den fattiga delen av USAs röster på. Så visst, vill vi ha ett fattig Sverige mot ett Rikemans Sverige så ska vi behålla vår regering med Maud, Sven-Otto. Fredrik och de andra. Jag vill inte ha ett sådant Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0