Lönesäkning för att rädda jobben?

Är detta ok eller inte? Jag tycker då absolut inte det. Vad kommer härnäst? Icke utbetalad semesterersättning? Undermålig skyddsutrustning? Inga arbetskläder? Jobba gratis i en vecka?

Ja ni, varför skulle detta rädda jobben? Är det inte enklare och mera riktigt att företaget i det här tillfället stoppar bonusar, aktieutdelningar som stoppas, övriga bonusar och tjänsteförmåner som topparna har bör ju också stoppas. Jag är ganska säker (utan att ha granskat några siffror från Uddeholm tolling) så skulle detta rädda jobben och företagets kassa än mera än de få korvören som det blir från arbetstagarna.

Sen så är det ju så att av de 10% så förlorar man även semesterersättning, pensionsförmåner, sjukersättning etc etc och då kan dessa 10% bli jävligt dyra när man väl behöver dem.

Tycker att facket centralt gjorde helt rätt jag som stoppade denna uppgörelse.

Micke

Bröllopsyra i Sverige just nu.

Är det bara spekulationer eller inte? Ska de förlova sig? Har de bestämt datum? Är hon gravid? Skit samma tycker jag, jag tycker att det är enormt roligt om så skulle vara. Äntligen något som glädjer i det offentliga Sverige i dessa tider. Visserligen inte alla som gillar det, men vi är ju alla olika.

I alla fall så skulle det ju inte vara en omöjlighet att samlas till bröllop i sommar i Sverige då vi har ordförandeskapet inom EU. Alla toppar inom politiken är ju ändå här, det ska hit några till bara. Säkerheten kommer att vara enorm oavsett så varför inte? Kostnaden lika så, så en samordningsvinst kommer att finnas. Och möjligheten till allt detta finns också. Ja, helt enkelt kort och gott så vore det ett trevligt inslag i sommar. Visst skulle det vara lika trevligt nästa sommar också.

Hoppas det blir ett bröllop och att ni kommer att leva lyckliga i många år framöver - Viktoria och Daniel.Micke

Valfrihet inom vården

Visst är det aldrig fel med valfrihet på många sätt och vis, frågan är bara på vilken bekostnad som denna ska komma till.

Här i Värmland så hade vi privata vårdcentraler etc som den förra borgerliga landsingsledningen införde och som den nuvarande socialdemokratiska tog bort. Varför de tog bort dem? Jo, för att innan borgarna tog över så var budgeten i balans och efter att de införde "valfriheten" så grävde det ett hål i landstingets budget igen.

Vad för någon nytta gör denna valfrihet då? Ingen annan nytta än att det ska hamna ytterligare pengar i den privata företagarvärlden. Jag tycker personligen att inga skattefinansierade pengar ska hamna hos varken privata tandläkare, vårdcentraler, läkarmottagningar etc utan de ska gå skattebetalarna tillbaks i genom det offentliga. Man ska vara rädd om våra gemensamma små medel som vi har i detta lilla land.

Micke

Zeitgeist 2

Den historiska berättelsen fortsätter och jag kan ju lugnt säga att mina historiska kunskaper är allt för små för att någon direkt fackkunskap i frågan.

Men jag kan ju säga att det är jävligt intressant och definitivt sevärt.

Finns på piratebay.

Betyg: ++++

Micke

Då har moderaterna visat framfötterna igen.

Flera sådan här röstfiskeriförslag kommer att komma från de borgerliga leden, med Reinfeldt i spetsen. Allt för att tjäna ihop röster i nästa riksdagsval, man tar lite röster här och lite röster där och man försöker nu en desperat jakt på dessa med tanke på hur verklighetens Sverige ser ut idag efter alla förändringar som de gjort efter valet. Förändringar som de hade lovat göra förvisso, men som väljare valde att inte se då de såg andra saker som mera viktiga. Saker som enormt många ångrar idag när de ser hur det verkligen blev.

1. Den borgerliga alliansen kommer att fortsätta rasera den svenska socialförsäkringssystemet ytterligare.
2. De kommer att flytta ytterligare pengar från arbetare till arbetsgivare
3. De kommer att lägga över ännu mera till kommunerna som tvingas ta pengar från annan verksamhet då det inte följer med penar till detta.
4. Styrning från ett värnpliktsförsvar till ett elitförsvar ytterligare för att passa in i NATO modellen ytterligare och därmed närma sig USA ytterligare
5. Kommer att övergå mer och mer till försäkringssystem i stället för skattefinansierat system inom vård, skola och omsorg

Finns säkerligen flera punkter som jag inte kommer på nu, men detta är absolut inget Sverige jag vill ha i alla fall. Men jag ville å andra sidan inte ha det Sverige som de skapat nu heller.

Micke

Laila Bagge

Över och visar rumpan inför lets dance.... och, säger jag bara...... In med en kommentar här alla ni som läser om du har sett en rumpa förr..... Jag har och hennes rumpa var varken snyggare eller finare än andras..

Micke

Saab - bevara eller inte?

Tycker inte att vi ska bevara det i alla fall inte via skattemedel. Jag tycker inte heller att vi ska rädda bankvärlden, andra företag, bönder (vid dåligt väder) etc. De är företag och ska klara av att stå på egna ben, för de betalar inte tillbaks en krona när det går bättre utan då stoppas allting i aktieägarnas fickor.

Visserligen så har staten nu gått in med pengar i den finansiella systemet, men det är mestadels för att trygga pengatillgången samt spararnas pengar samt ett försök till att stimulera arbetstillfällena i och med att man försöker att höja utlåningen så att folk kan koncumera mera - en liten annan sak än att det ska gå direkt in i kassorna i bolagen som sen betalar ut bonusar etc.

Trisst och tråkigt och synd om alla som blir arbetslösa - ja, det håller jag med om och beklagar.

Micke

Ska man våga??

Har sökt och varit på anställningsintervju till ett nytt jobb i dessa tider - värt att försöka i alla fall...... Tackade ja till det via mail häromdagen, men har tyvärr inte hört något mera, men jag håller tummarna än.

Micke

Zeitgeist

Sant eller inte? Se värt, ja som fan.

Finns på Piratebay.

Betyg:++++

Micke

Kärnkraftens utbyggnad

Ja, det kanske inte är så dumt ändå. Eller är det kanske jätte dumt?

Man kanske kunde ha gått med på att bygga ut denne för att klara av vår egen försörjning av el till företagen runt om i Sverige, men nu är det ju så att det ska dras en kabel söder ut som ska exportera strömmen till europa och då tycker jag inte att det är rätt att bygga ut den.

Fram med alternativ och pengar till forskning - för alternativen finns och följ sedan folkomröstningsresultatet.

Micke

Röd-Gröna röran, skulle den kunna fungera?

Med ganska stor häpenhet så kom denna sammanslagning till.. Men sen så ska de klara av att sammarbeta också. I ett sådant här första läge så är det ytterst viktigt att topparna från de samarbetande partierna är med och gemensamt förhandlar fram en strategi och plattform att stå på.

Vid den senaste samankomsten så var Mona Sahlin sjuk, Lars Ohly var här i Arvika och kollade till vår musikhögskola och miljöparitets språkrör - ja de var de enda som var på plats, precis som det bör sig. Ingen bra start på detta samarbete. Nu kommer de att påstå att de är parti med många duktiga som kan ta deras poster vid sådana möten, men då ska man tänka på Mona Sahlins kommentar - jag är partiledare och de tycker som jag..

Micke

Valkyria

Ja, vad ska man säga... Inte den bästa filmen man har sett.. Historiskt så är den väll ok att se, men inte underhållsmässigt.

Går just nu på Palladium i Arvika.

Betyg: +

Micke

Sekten

Skriven av Peter Pohl

Står på framsidan: en sann historia

Ja, detta är ju åter igen som att det kan vara en sann historia eller den kan vara baserad på en skildring av något. Boken är oavsett jätte bra och tänk värd och mycket bra skriven. Den lämnar mycket frågor som vi själva får tänka vidare på.

Betyg: ++++

Micke

Röd-Gröna samarbetet....

Kommer detta verkligen att fungera? Ja, man kan ju alltid hoppas, även om jag är en tvivlare efter Mona Sahlins uttalande. "Hennes eventuella ministrar tycker som jag - för jag är partiledare". Vilket jävla sätt att uttrycka sin åsikt.

När jag var medlem av det socialdemokratiska partiet så skulle vi se oss själva som ett parti med högt till tak och där allas åsikter var värda att lyssna på, vi skulle vara ett demokratiskt parti med stark lokal förankring - ja denna inställning verkar ju tyvärr inte vara rådande längre inom den svenska socialdemokratiska rörelsen.

Frågan för min del blir då - vart lägger jag min röst? Ja - inte fan blir det på den borgerliga alliansen i alla fall - det har jag aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Läser man deras åsikter så ser man precis det som håller på att hända i Sverige idag - en demontering av det svenska välfärds och trygghetssystemet.

Pirat partiet, socialdemokraterna, vänsterpartiet, junilistan är de som är aktuella just nu för mig i nästkommande val och jag har aldrig varit tvivlar i tron förr....

Micke

Prinsessan Madeleine

rökare, ja varför inte....... Visst är det tråkigt att hon också har blivit drabbad av denna last, precis som jag... Men det är ju så att äpplet inte faller långt ifrån trädet..... I mitt fall från mamma och i prinsessans fall så är det från konungen.

Micke

Polisens uttalande i Rosengård

Frågan är om dessa åsikter är så farliga i alla fall? Det är visserligen en onödig kommentar att fälla, men den fälldes inne i en polisbil utan att direkt ha kontakt med den berörda parten. Hur många av oss har inte själva fällt sådana åsikter och generalicerat utan att för den hysa misstycke mot alla därifrån?

Ta tex en hockeymatch mellan något lag samt Djurgården eller AIK och så kommentaren "jävla Stockholmare" trots att långt ifrån alla är sådana från vårt lands huvudstad.

Eller " jävla dumma blondiner" hur många av oss har inte sagt det?

Jag tänkte själv "jävla hulliganer" "förbannade utlänningar" när några få förstörde så mycket för enormt många i Rosengård, detta gör inte mig till rasist för det.,

Men poliserna kanske ska tänka sig för om de har valt rätt yrke. Deras åsikter ska absolut inte påverka deras sätt att utföra sitt arbete, ett arbete som de ska utföra utan personliga åsikter inblandade.

Micke

Viktigast??

Tänka sig att en svensk 6 åring i dag inte ska få belöning för sitt deltagande på en friluftsdag på skolan utan att det redan i 6 års åldern ska behöva vara ett elit tänkande på allt som sker..  Detta är allt annat än en bra lösning som barnen i Åmotfors blir drabbadet av.

På denna nivå så ska allting inom idrotten vara en lek och inget blodigt alltvar så att man ska glömmas bort för att man inte är så duktig som en del andra. Man ska ses och bli respekterad för den man är och man ska ha rätten att vara ett barn, vuxenvärlden kommer fort nog i alla fall.

Fy satan för denna orättvisa som våra kära små blir utsatta för.

Micke

Hyrpersonal inom kommuner och landsting.

Denna marknad började komma, efter att den förra borgerliga regeringen ändrade lagen och gjorde detta möjligt. Under dessa, strax över 10 år, så har denna markad exploderat och för varje år som går så urholkas landstingens och kommunernas budgetar mer och mer, alla står och river sig i skallen och funderar på vart pengarna tar vägen. Är detta så svårt att förstå? Kan man inte som ekonom lägga ihop ett och ett och se konsekvenserna?

Jag tycker att det är hög tid för Anders Knape (M) att reagera och genom sin organisation, som han är ordförande för, Sveriges kommuner och landsting (hädanefter kallat för SKL) utarbeta en gemensam handlingsplan och trots sin politiska övertygelse få bukt med detta blödande system som utarmar våra gemensamma medel som ska till vården och inte till bemanningsföretagens vinster, så att pengarna kan få gå till våra sjuka i stället.

Micke

Pengar till kommunerna, enligt expressen.se

- Undrar om Anders Borgh läser min blogg - det verkar ju nästan så, men han glömde landstingen.. hehe

Micke

Dödsfall inom psykiatrin.

Den svenska journalistkåren löper amok och jagar syndabockar för att två personer har avlidit inom den svenska psykvården och detta för att någon/några har tagit ett förbjudet grepp och eventuellt orsakat dödsfallen. Dödsfallen är i och för sig tragiska oavsett vad som var orsaken till det hela och jag vet att kollegorna gör allt de kan i varje situation för att undvika skador på patienten, andra patienter, sig själva och kollegor.

Den stora frågan är kanske - vad ska vi göra med den svenska psykiatrivården? Behövs den förändras överhuvudtaget? Varje år så är det alltid någon som får en allergisk reaktion av något läkemedel runt om i Sverige, men inte fan slutar vi använda dem för det.

Den svenska psykiatrivården är svår och komplex på många sätt och vis. Det är viktigt att det tänks på detta på många sätt och vis och inte bara när det händer tragiska saker som kanske kunde ha lösts på ett annat sätt, kanske inte.

Det är viktigt att i ett sådant läge skapa en så snabb och lugn situation som möjligt inne på en avdelning/mottagning för att inte oroa andra patienter så att de blir sjukare i sin sjukdom dessutom så måste man skydda andra patienter för den oroliga patienten samtidigt som man måste skydda patienten själv så att den inte skadar sig själv med tillhyggen eller andra saker. Enormt många och snabba beslut som ska fattas i en redan svår och besvärlig situation. Jag vet att ingen kan föreställa sig hur det är att vara intagen på en avdelning inom psykiatrin som inte förr har varit det och ingen kan heller föreställa sig hur det är att jobba där som inte gjort det hittills och med det så har den skrikande journalisten ett ansvar att ta reda på fakta innan han/hon skriver om detta.

Med detta inte sagt att dödsfallen inte är tragiska eller att de kanske kunde ha undgåtts, men visst vi kan gärna demokstrera hur det kan se ut om ni vill, vågar och kan, men det kommer att göra ont - för det som personalen inom det svenska psykvården utsätts för är ibland inte vad ni kan tänka er.

Gudskelov att långt ifrån alla patienter är våldsamma utan vi pratar nu om några få fall varje år.

Micke

De oskuldsfulla

Skriven av:

Kristina Jones
Celeste Jones
Juliana Buhring

"Tre systrars berättelse om sin uppväxt i den religösa sekten Familjen och om deras flykt från detta liv".

Vet inte vad jag ska skriva om denna bok. Det som de berättar är fruktansvärt, vidrigt och hemskt och jag tror att jag har svårt att fatta hur fruktansvärt barnen haft det i denna sekt. Dessa tre har, gud ske lov, tagit sig ifrån denna sekt som idag heter Familjen och som förr hette Guds barn. Det är fruktansvärt att denna sekt fortfarande finns aktiv på olika ställen i världen.

Starkt jobbat av er att berätta om era fruktansvärda minnen, lycka till vidare i livet.

Betyg: +++++       (jag hade enormt svårt att läsa en del saker, men gjorde det ändå och tankarna jag fick av texten finns än)

Micke

RSS 2.0