Jävla kärring.

Den förra bosnienserbiska presidenten Biljana Plavsic, bad själv om att få antjäna sitt i Sverige och detta gjorde hon säkerligen för att vi är välkända för att ha en bra rättvisa och för att vi har ganska okej fängelse förhållanden. Hon är dömd av krigsförbrytartribunalen i Haag 2003 för brott mot mänkligheten och nu sitter hon och tycker synd om sig och säger att hon ljög ihop allt för att köpslå med åklagaren samt att hennes förhållande på fängelset är så fruktansvärda.
- Jag har det värre här på Hinseberg än vad nazisten Albert Speer hade det i Spandaufängelset, han hade åtminstone en egen trädgård, Hmm, vad hade kärringen förväntat sig?? Lyxhotell, champange och jordgubbar till frukost?

Låt henne sitta och skämmas, hon har säkert mycket bättre förhållanden än vad hon förtjänar.

Micke

Räntegapet i det svenska banksystemet.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article3839621.ab

Jag läste en mycket intressant artikel i aftonbladet (se ovan) om räntegapet i det svenska banksystemet. Jag har vid ett flertalet tillfällen här på denna blogg, samt på insändarsidan i den lokal pressen.

Det är inte regeringen som ska göra något mot det gigantiska ränteglappet som finns inom banksystemet, utan det är VI konsumenter som aktiv måste kolla runt och jämnföra priser, räntor, bonusar etc för att spela ut bankerna mot varandra. Det är inte förbjudet att ha så många bank konton som man vill utan det är bara att ha sina pengar där man får mest tillbaks samt ha sina lån där det är som billigast.

Konsumenten är mycket starkare än man tror.

Micke


Löner inom hjälporganisationer

Ja, detta var ju förvisso inte en direkt nyhet. De med redan feta plånböcker och aktier i massor är fan i mig med och skor sig överallt. Det var länge sedan som jag var med och lämnar in pengar till ändamål via någon så kallad hjälporganisation. Det har ju visat sig vid ett flertalet tillfällen att max 5 procent av det insamlade kapitalet bara kommer fram dit som de verkligen behövs. Men eftersom det är stora summor som samlas in så blir det ju trots allt en massa pengar över, men ändå..

Sedan så har vi tv4 som alltid ska vara med och visa upp sig när det är dessa galorna. De är egentligen bara intresserade av de reklamintäkter som de får under dessa galor - jag tycker att tv4 hädanefter ska vara med och skänka alla reklamintäkter som de får för reklaminslagen under galorna, men då är de säkerligen inte inresserade av att vara med.

Nej, skänk pengar till en lokal insamling i stället. Det finns mängder med små föreningar som säkerligen har någon vänort. Det har vi här i denna lilla håla som jag bor i. Här är det insamlingar till barnhem i ett land i gamla östeuropa. De enda pengar som används till annat än gåvor till barnen, det är för diesel till lastbilen och färjan över östersjön. Chaufför, lastbil och andra som är med lånas gratis av snälla företag som ställer upp. Detta gör att ca. 99 procent av alla medel som samlas in kommer dit som det verkligen behövs. ÄKTA solidaritet kvar med andra ord.

Micke

The strangers

En film som är som vanligt, i denna kategori, gjord för att skrämma sig. Jag tycker normalt inte om sådana här filmer, men denna gillade jag. Varför? Bygger på verkliga händelser, men man måste ha i åtanke att det är ju tillgjort för att passa tittaren. Slutet är som det brukar vara, upplagt för en tvåa, som allt som oftast blir lika bra som ettan - men jag gillade slutet i alla fall.

Filmen är hyrd på 61an i Åmotfors.

Betyg: ++++

Micke

Påven, - en kyrkans man?

Ja, det kan man verkligen ställa sig frågan och det är ju inte första gången som den frågan ställs.

Det är ju så att påven var med i Hitler Jugend, i och för sig inget konstigt med det med tanke på hur historien såg ut då. Det var ju inte Nazismen mot världen då utan det var Nazismen mot kommunismen och fan vet om Stalin var ett dugg bättre än Hitler. Tycker de var lika vidriga båda två.

Nu då kan man ställa sig frågan om SSPX har något inom kyrkan att göra. Hmm, ja påven har ju vid ett flertalet tillfällen framfört sina åsikter om att en människa inte har samma rättigheter som en annan utan det beror på mycket olika saker som kyrkan har bestämt. Saker som kön och sexuell läggning är ju saker som påven har tryckt ner på om man ska få gifta sig i kyrkan eller om man ska få bli präst så då är ju inte steget så långt tll att också hudfärg, hårfärg, ögonfärg eller annan fysisk förmåga skulle misspassa kyrkan.

Ja, visst är världen en knepig och framförallt kyrkan en konstig del av den. Står och stampar kvar i något gammalt och förlegat.

Det är inte ok att vara homosexuell och gifta sig i kyrkan. Det är inte ok att vara kvinna och präst. Men det är ok vad prästerna gjorde mot de stackars pojkarna (ja det är inte glömt och borta) för det tystade Vatikanen ner. Sjuka gamla stofiler i denna stat.

Micke

Gaza - Israel, fred?

eller vapenvila skulle jag vilja kalla det.

Så länge som respekten för andras mänskliga rättigheter tas till vara från båda parter som kommer det tyvärr aldrig att bli lugn och varaktig fred i denna del av världen.

Det gäller dock inte bara mellan Israel och Gaza utan det gäller synen på mänskliga rättigheter från alla ledare i länderna i mellanöstern. Det är bara att se på hur Saddam behandlade sina medborgare i norr eller hur alatojorna i Iran behandlar sin befolkning. Många andra länder har andra brokiga historier om hur de behandlar de sin under åren.

Mänkliga rättigheter - där har vi grunden till varför FN startades.

Micke

Behövs det mera pengar till vården?

Ja, visst behövs det det. Sveriges kommuner och landsting (nedan SKL) har gått ut med en rapport kallad "Välfärdsmysteriumet?) där man kollar hur mycket vård man fick för pengarna i början av 80 talet och vad man får idag och hur det har utvecklats fram tills idag. I dagens Arvika Nyheter (23/1) så har chefsredaktören valt att ta upp denna fråga och konstaterade att det inte är rätt väg att tillföra mera pengar via skattesedeln samt att det är rimligt att vi i större utsträckning bekostar vården själva. Ett mycket intressant förslag enligt min mening, beroende på vilket Sverige man vill ha. Inte mitt Sverige i alla fall.

Tittar man renodlat på en rapport som består av statestik så kan man lätt låta sig luras och tro på allt som står i denne, eftersom utgivaren jobbar för egen sak för att få mera pengar till sin egen organisation.

Det finns några viktiga avgörande skillnader sedan 80-talet och till dagens datum.

1. Lönerna har ökat inom vården.
2. Vårdkvalitén samt synen på en brukare, patient eller vårdtagare (vad man nu väljer att kalla dem) har förbättrats enormt.
3. Kostnaderna för de medicinska inköpen har ökat enormt
4. Införande av marknadskrafter inom vården (Hyrpersonal samt företagsdrivna vårdinrättningar) har belastat landstingens ekonomi svårt.

När jag jobbade inom vården så fick vi reda på att, en hyrläkare inom den psykiatriska vården inom värmlands läns landsting, kostade ca 300.000 i genomsnitt och den dyraste som hade varit på "vår" avdelning kostade 473.000. Dessa summor är per månad. Oj oj, vilken lönekostnad snitt på 300.000 blir alltså 3.6 miljoner/år, läkare och avdelning.

Jag tycker att SKL borde ägna sin energi på att gemensamt stoppa ALL hyrd personal inom samtliga Sveriges kommuner och landsting för att stoppa marknaden. Här borde det finnas enorma summor att spara, sen kan vi prata om att bekosta vården själva.

Micke

Obama - håller vad han lovar?

Än så länge har den nya amerikanska presidenten gjort vad han lovat. Han ska stänga lägret på Kuba och han kräver att gränserna ska öppnas in till Gaza för olika hjälpsändningar. Men försvinner problemen för den sakens skull?

1. Han ska stänga lägret på Kuba. Men, problemet kvarstår, för han har inte sagt något om vad som ska hända med dessa fångar eller hur mycket som ska utredas över de övergrepp som skett där. Hela sanningen kommer aldrig att komma ut. Så problemet flyttas alltså från ett ställe till ett annat och en halvsanning kommer. Är detta den rätta vägen? Nej, ge alla en rättvis rättegång och ut med hela sanningen om vad som skett på detta ställe, det hade varit mycket mera rätryggat. Men det amerikanska folket är väll kanske inte ärliga nog för det.

2. Öppna gränserna in till Gaza för nöd och hjälpsändningar. Visst är det helt rätt. Men vart ligger det verkliga problemet? Oj oj, vilket historiskt helvete att börja nysta i. Ett enormt arbete att göra, men ett arbete som blir ett måste om man ska få till en dialog mellan dessa båda parter. För det är det enda sättet att få till en lång hållbar fred mellan Israel och det palestinska folket - samtal med varandra och lyssna på varandra och respektera varandras rättigheter så som människor och som stater.

Men, det ska tilläggas, än så länge så har president Obama visat sig vara en handlingens man med fastsatta beslut och som verkar ha ett stort intresse - rättvisa för de svaga runt om i världen samt upprättelse för det amerikanska folket. Hoppas och tror att han fortsätter på den inslagna vägen.

Micke

hehehe - JAG fick rätt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Regeringen har hela tiden sagt att de har ekonomin under kontroll och att inga mera paker för att stödja de svenska företagen behöver göras. Vad kom det i dag! Jo, ett paket för att hjälpa företagen och att de funderar på att komma med ett riktat stöd till kommunerna........ Jag har också nämnt det tidigare...... HAHAHA...   Vad kommer härnäst? Sänkt moms för att få till billigare varor samt en återgång till den "gamla" a-kassan för att underlätta för kommunerna som riskerar att få en gigantisk ökanda socialbidragsbörda?? Vänta och se..

Micke

Underbart gott............. Men skäms på er.

att inte Zlatan fick ett enda pris vid idrottsgalan...

Men däremot så tycker jag att det är konstigt att årets manliga, årets kvinnliga, årets prestation - varför är det aldrig någon handikappad nominerade i dessa kategorier? Kan inte de vara den största i dessa kategorier? Jo, självklart så kan de det och jag tycker nog att det är dax för svensk idrott att också visa att det tror på de handikappade i större grad än de gör idag. Men troligtvis så är det väll så att pengar också driver denna del av världen och att de "vanliga" idrottsutövarna inte vill dela med sig av kakan, eller snarare deras förbund vill inte.

Micke

USA, Ubama och förändringens tid?

Kommer denne man att klara av att återställa allt som hänt i detta enorma land den senaste tiden. Det mesta som den förre presidenten Bush gjorde var ju trots allt till det negativa. Både på det sociala, mänskliga och ekonomiska plan har det blivit en försämring och dessa saker är inte på små områden.

President Ubama har gigantiska statsskulder, budgetunderskott att ta hand om i en tid med finansiell oro redan.. Inte lätt att ta tag i, men ett måste för att hålla lågan uppe som supermakt och världsledare.

Krigsmakten måste ersättas med ordet och diplomatins makt - dessa är dessutom enormt mycket billigare i längden.

Respekten för mänskliga rättigheter. Både från USA's sida, men också från dess allierade.

Jaja, som sagt en hel del att ta tag i, men allt klarar denne man inte av att göra på en dag. Frågan är om han kommer att hinna med att göra det på en mandat period eller två. Men han hinner i alla fall låta bollen börja rulla för att få till en förändring på sikt.

Micke

ICA och LIDL

Dessa bolag har nu visat framfötterna och falskskyltar sina varor med andra ursprungsländer än det verkliga för att de är fega och inte vågar ta konflikten med sina kunder och varför dessa två företag har valt att ställa sig på Israels sida i detta krig, ett krig som visat sig bryta mot en massa internationella regler och lagar under krigföring.

Jag tycker att det är synd och skam att två så stora bolag bara tänker på sina egna bolags vinster och inte på det enorma mänskliga lidande som har utspelats på Gazaremsan.

Sedan så falskskyltar man i sina butiker för att kunderna inte ska se vart varorna kommer ifrån! Detta borde vara ett brott mot marknadsföringslagen och brott mot lagen om ursprungsmärkning som finns inom EU.

Denna feghet borde leda till Bojkott av Ica och Lidl från oss konsumenter, jag tänker då aldrig mera handla i dessa affärer.

Micke

Vapenvila mellan Hamas och Israel.

Hur länge kommer denna konflikt att pågå? Ja ni, käre läsare, ett tag till skulle jag vilja säga.

Kriget mellan det palestinska folket och den Israeliska staten är historisk och har pågått i enormt många år och vi ska inte tro att denna konflikt är över bara för att det tillfälliga har kommit till en vapenvila mellan dessa två stater. Heder och pris i alla fall att vapnen har tystnat för denna gång i alla fall och vi kan nu konstatera vilken enorm förstörelse och vilka fruktansvärda scener som måste ha uppspelats inne på Gazaremsan. Många brott mot de mänskliga rättigheterna och därmed brott mot Geneve kommisionen kan vi konstatera för länge sedan och nu är det dags att ställa de skyldiga till svars. Annars så ska vi ställa oss frågan om vi ska ha denna gemensamma lag emellan länder kvar.

En förutsättning, för en varaktig fred, är att den Israeliska staten slutar upp med att dumma sig med att inte vilja prata med de palestinska ledarna då det är "fel" parti som styr på Gazaremsan. Man stänger av vatten, el, mattransporter, andra transporter samt blockerar gränsövergångarna så att ingen ska få komma över och i tillägg till detta så vill de inte samtala med varandra. Vuxet? Moget? Ansvarfullt? Förutsättningar för fred? Svaret på dessa fyra sakerna är lika enkelt som självklart - Nej.

Kommer något att göras för att ställa krigsförbrytare till svars? Tyvärr inte, USA kommer inte att tillåta det utan protester.

Micke

Arbogarättegången avslutad?

Finns det egentligen några riktiga bevis på att tyskan har mördat barnen och försökt mörda barnens mamma i Arboga? Nej, inga konkreta bevis för detta finns, men det finns en hel del indicier som talar mot henne.

Finns det några bevis för att hon inte gjort det? Nej, det finns det inte heller och bara det är ju ganska konstigt. Hade man varit oskyldig så hade man kämpat för att lägga alla kort på borden för att få ett alibi - men tyskan "vill" inte ställa till det för sina nära och kära... Skulle nog kalla det, kan inte jag..

Jag tycker att min amatördiagnos, vid det tillfället som morden och mordförsöket skedde, stämmer in ganska bra än (psykotisk psykopat). En psykos går ju över förr eller senare, men grundsjukdomen (psykopat) kommer alltid att finnas där underliggande för henne och jag tycker att, i allt hon visar, så är hon en psykopat. Vilken normal person sätter i öronproppar och sätter sig för att läsa en bok under åklagarens slutplädering? Skulle nog kunna säga att de som gjort det är ganska lätträknade och kan nog räknas upp på ena handens fingrar bland alla åtalade i världen.

Vad kommer att hända nu då? Tyskan blir dömd till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning samt att advokaten kommer att överklaga domen i enlighet med hans jobb. Skydda sin klients intressen. De jag tycker mest synd om i denna förskräckliga historia är Max och Sagas föräldrar som får sitta och lyssna ännu en gång i en ny rättegång, om nu högsta domstolen väljer att ta upp fallet vill säga, självklart är det lika illa för de andra anhöriga också.

Micke

Den som tiger den samtycker?

Då var Göran Persson och Tomas Bodström anmälda till KU och så här i första anblicken så tycker jag att det är helt rätt att de är det också.

En sådan här fråga bör och ska det inte hållas tyst om utan det ska pratas och skrivas så mycket man bara kan om det. Nu är det ju så att jag tror att det knappast är första gången detta händer i vårt "demokratiska" land Sverige... Skulle ha varit roligt och intressant om man lyckades komma åt en sådan underbar historia i rättsskandaleri som jan Gulliou lyckades med i SÄPO registren över registrerade svenskar. Ni är väll inte så jävla dumma och tror att detta här är nästa skandal typ 30 år senare eller något sånt?

Det är självklart att statsministern har vetat om detta från första stund. Det SKA han veta om eftersom han ska leda landet och har det yttersta ansvaret över regeringens politik samt som jag skrev tidigare så ordnade Bodström det praktiska inom Sverige med att loggar och papper skulle försvinna.. Klantingt att det finns bevis kvar bara..

Nu så kan de inte prata om saker och ting hur som helst heller för det handlar om rikets säkerhet, men folket är den största och viktigaste delen av riket och demokration i Sverige så därför borde denna kidnappning (utvisning) aldrig ägt rum.

Micke

Göran Persson, Tomas Bodström, Anna Lindh - skandalen.

Det är väll knappast förundrande att denna skandal nu rullas upp.

Som stadsminister så är det självklart att Göran Persson visste om denna utvisning (kidnappning) av de två egyptierna via CIA så också justisieminister Tomas Bodström som högst ansvariga runt det juridiska i denna fråga. Dessa två herrar, tillsammans med SÄPO och den militära underrättelsetjänsten har säkerligen gjort allt de kan för att mörka alla bevis som de kan. Vem lämnar KU anmälan i frågan?? Någon kommer med all rätt att göra det och dessa två herrar kommer att fortsätta ljuga i frågan.

Kommer sanningen i frågan komma till ytan? Ja, jag hoppas det i alla fall, men jag tror inte att så kommer att bli fallet. Boken (Väninnan) ska jag i alla fall läsa, för det är ju ett måste.

Micke

Uppsägningar inom kommuner och landsting.

Regeringen står som vanligt fullkomligt handfallna inför den ekonomiska utvecklingen (eller ska vi kalla det avvecklingen) som sker så väl inom Sverige, men också i övriga världen. "Det är ingenting vi kan göra någonting åt." "Det är utanför vår kontroll." "Ingen regeringen har en egen sedelpress." Det är argument vi har hört den senaste tiden. Men, är det verkligen så? Ja, tyvärr så är det nog det, men samtliga regeringar kan försöka göra något för att begräna följderna av den avvecklingen som sker och man kan i alla fall försöka göra något, i alla fall inom de områden som stat, landsting och kommuner fortfarande kontrollerar.

Regeringen har sänkt arbetsgivaravgifterna och detta är mycket bra för både den offentliga som den privata sektorn. Men, tyvärr så är jag rädd för att det inte är nog utan ytterligare satsningar behövs inom det offentliga.

SOCIALDEMOKRATERNA (detta var det nya sättet att skriva det på enligt bestämmelser hehe) lade fram ett förslag om uppsägningsstopp inom kommuner och landsting och för att täcka detta så skulle statsbidragen öka. MODERATERNAs (hehe) svar på det hela är att SOCIALDEMOKRATERNAs förslag skulle vara ogenomtänkt och ofinanisierat. Skulle nog vilja säga, knappast i den frågan, inte ur ett socialdemokratiskt tanke sätt, där det är vårt gemensamma ansvar att sköta allas intresse men ur ett borgerligt öga där var och en får stå för sina försäkringar (och det är ju lätt med en fet plånbok).

SOCIALDEMOKRATERNAs politik med att införa ett uppsägningsstopp samt höjda statsbidrag betalas med att arbetslöshet kostar för det offentliga också samt att arbete ger ökade skatteintäkter till kommuner och landsting, så på detta sätt så kostar inte ett sådant förslag så stora utgiftsökningar, men ger så mycket mera till de behövande i form av ökat antal personer som tar hand om våra sjuka, gamla och barn. En ökad trygghet helt enkelt och det ska vi absolut inte tacka nej till då det krävs ökade resurser redan idag inom denna sektor.

Det är klart att ingen regering kan trycka egna pengar utan att man måste ta sitt ekonomiska ansvar och försöka göra något och inte som regeringen Reinfeldt gör idag. Likt en unge - ligga och sparka och slå i golvet och skrika "jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha", så måste man motivera marknaden och göra ett försök likt en mera uträknad unge hjälpa mamma och/eller pappa med något för att få sin vilja igenom.

Regeringen - gör något i stället för att göra som nu ge upp. Barnslig och intetsägande borgerlig politik.

Micke

Littorin lämnar riksdagen.

Är det okej att en svensk minister eller riksdagsman har så dålig kontroll på sitt temperament att han/hon blir så förbannad att han lämnar riksdagen? Nej, självklart inte. Alla politiker i alla debatter står ju och kastar skit på varandra och inte mycket vettigt blir sagt och detta gäller i största del också Littorin då han har en debatteknik som är ganska vidrig att lyssna på. Förlöjliga alla andra så mycket som möjligt går den ut på. Ganska fascinerande då att samme person blir förbannad om de kastar skit på han.

Kanske dags att växa till sig innan man blir minister, man ska inte behöva ta stesolid eller annat lugnande för att hålla sig lugn under en debatt.

Det är ju så att denne minister mestadels har stått och klagat och kastat skit på de arbetslösa i Sverige. Om hur värdelösa de är etc. Det var verkligen hög tid att denne minister fick smaka på sin egen medicin.

Synd bara att han har hunnit göra sig själv mycket rikare och de sjuka och arbeslösa ännu fattigare innan han visade sitt rätta jag.

Micke

Jag fick ett sms............

som jag tycker beskriver Sverige av idag, på ett ganska bra sätt..

Ursprunget vet jag inte..

"Sveriges nya skylt vid riksgränsen - dårhuset där man tillåter djursex, luciatåg med barn för intagna pedofiler, anser att mördare inte är psykiskt sjuka, ökar invandringen trots en ökande arbetslöshet, men fan ta dig om du laddar ner en film eller kör 3km/h för fort!!!! Enjoy your stay...."

Jag vet att jag gillade den texten i alla fall. Tänkvärt är det, men tyvärr så stämmer det in på dagens Sverige jävligt bra. Lägg gärna till andra saker i kommentarerna, frågan är hur lång denna text kan bli.. hehe

Micke

Kaffe - hehe

Ja, tänka sig... ytterligare en rapport som gör att jag kanske klarar mig.

Förr så hinkade jag i mig denna svarta dryck, men nu så smakar det inte lika bra som det gjorde förr i tiden så nu är konsumtionen mindre, men det blir nog de tre kopparna som det skrevs om i forskningsrapporten.

Jag klarar mig alltså - förhoppningsvis i alla fall.

Arbogarättegången igen - försvarsadvokatens halmstrå.

Ganska fascinerande är det att följa utvecklingen av denna rättegång.

Ena stunden så letar vi efter en okänd mördare som kan vara vem som helst och nästa stund så har vi en misstänkt gripen som senare blev dömd i Tingsrätten. Hon överklagade och nu så tar försvarsadvokaten det sista halmstråt som han har och kallar in 7 nya vittnen för att berätta om konstiga personer som de sett i området samma dag för att på detta sätt skydda sin klients intressen.

Ganska intressant att alla dessa nya vittnen bara har sett okända kvinnor som smugit runt....... Hmm, nej jag tror fortfarande att den tyska kvinnan som är dömd för två mord och ett mordförsök är den skyldiga även om det mesta bygger på indicier. Jag står också för min förra amatördiagnos som jag satt på denna kvinna vid just det aktuella tillfället.

Micke

Ska Judarna straffas för Israels krig mot Hamas?

Svaret på denna fråga är lika enkel som självklart - Nej.

Vi kan gärna de oss på staten Israel och dess politik, men den judiska religionens symboler ska vi låta vara. De har ingenting med denna konflikt att göra. Hur skulle det se ut om vi började klottra ner en massa kyrkor bara för att USA, som är ett kristet land, är ute och krigar.

Nej, blanda inte ihop relgion och detta krig så är ni snälla. Alla har vi rätt att utöva vår egna religösa tro.

De som ger sig på synagogor är bara idioter som, som vanligt, bara är ute för att förstöra och tar varje chans de kan för att få förstöra. Skitungar och barnrumpor är de.

Micke

Israel ber FN om ursäkt!!

Återigen så har den Israeliska strategin visat sig från sin rätta sida. Idag så har de bombat (misstag eller inte) en FN byggnad full i nödhjälp samt en byggnad för de utländska medierna och detta har den Israeliska regeringen mage att be FN om ursäkt för?
Hade det inte också hört hemma att man bad alla de oskyldiga civila offren om ursäkt för att ha förstört deras hjälp som låg där?

Jag tycker vi ska fortsätta vår blokad av Israeliska varor och jag hoppas att vi är många som gör det och att vi gör det länge efter det att detta krig har tagit slut. Ju flera vi blir ju större blir den ekonomiska känningen för Israel.

Micke

Kärnkraftsdebatt här... trevligt....

Tycker att det är jätteroligt att några har fått upp ögonen för min blogg......

Frågan ändras nu från Varför ska vi ta bort kärnkraften till vilken typ av försörjning av elektrisk energi vill vi ha i Sverige? Alternativ?

Skriv gärna i kommentarerna vad ni tycker.

Micke

Fick en bloggkommentar om kärnkraftens slutförvaring..

Först vill jag tacka för kommentaren och jag hoppas på att du fortsätter läsa min blogg och kommenterar. Jag följde länken och fattade inte så mycket av allt det som stod, men det beror väll på att den inte var skriven på vanlig amatör svenska som jag pratar utan på ett fackspråk som andra än jag förstår sig på.

Det som jag tyckte var så intressant är att man alltså nu kan sia in i framtiden i och med att man kan följa ett exempel tillbaks i tiden.. Det tycker jag är jättebra. Sen om det är sant eller inte det låter jag vara osagt. Men jag tycker att om vi ska satsa på kärnkraft i Sverige så ska vi också slutförvara den i Sverige, oavsett land så ska vi slutförvara det där. Ingen annan ska ta hand om kärnkraftens avfall än där själva kraftverket finns. Det tycker jag är ett bra miljösunpunkt nu när den nu är så himla säker så vi kan bygga ut den. Då kan vi minska transporterna av den också och slutföravara själva.

Tror fortfarande inte på att kärnkraften är det enda alternativen utan att vi kan tvinga fram ett bättre alternativ från de stora bolagen. Vi hade samma politiska diskution för många år sedan inom politiker Sverige där jag då själv deltog. Då kämpade vi för att vi skulle få till ett klorförbud vid tillverkning av vitt papper i Sverige. Alla de stora bolagen gormade och skrek att det inte går, olika förståsigpåare var också ute och gormade och skrek att det inte gick. Andra sa att det gick. Beslutet blev fattat och när slutdatumet kom, ja visst fan var pappret fortfarande vitt.

Micke

Årets första partiledaredebatt.

Med glädje kunde jag sätta mig ner på arbetsplatsen idag och följa årets första partiledardebatt. Det var det länge sen som jag kunde.

Jag kunde konstatera följande saker:

1. Lars Ohly har äntligen fått lite stake i sig och var helt underbar i talarstolen. Axelklaffar eller styrkesträning?
2. Peter Eriksson var fortfarande lika underbar att lyssna på
3. Mony Sahlin låter fortfarnade som en tantig förskolelärare.
4. Stadsminister Reinfeldt är en intet sägande person.
5. Maud Olofsson är den bäste talaren bland de borgerliga partiledarna
6. Och vad mespropparna inom folkpartiet och Kristdemokraterna pratade om det kommer jag inte ihåg - men när KD's ledare pratade så verkade stadsministern fått en allergisk reaktion för Oj vad han började gnida sin näsa.

Den borgerliga regeringen hävdar iderligen att de har en budget som ligger och att denne är stark nog för att möta den lågkonjuktur som vi drabbats och drabbas av dagligen. Ganska häftigt att de hela tiden hävdar det och sedan efter ett tag (typ max en månad) så kommer det ett stödpaket eller på annat stöd från staten. Vi har sett det om carnegiebank, fordonsindustrin och vad som komma näst, ja det kommer vi nog att märka, men det kommer väll ett stödpaket till kommuner och landsting samt ett infrastrukturpaket skulle jag tro.

Jaja, kul var det i alla fall att se denne teater över intet sägande politiker.

Micke

Per Skedinger - anställningstrygghetens fiende nr 1?

Denne man gömmer sig bakom sin titel..........docent i nationalekonomi............ för att framföra sina inte allt för vackra syn på den svenska anställningstryggheten, arbetsmarknaden samt vår rätt till kollektivavtal och annan lag- och avtalstadgade rättigheter.

Han hänvisar till en utredning som han gjort för den svenska statens räkning där han bland annat räknar upp skillnader mellan den svenska arbetsmarknaden och den ute i europa och han tycker att vi har för höga minimilöner i Sverige och att dessa skulle vara ett hinder för den svenska arbetsmarknaden då arbetskraften är billigare i andra länder.. Kanske ska vända på mynten - käre Per - och konstatera att de har ännu sämre villkor än vad vi har och de kanske ska höja sin standard till vår?

Du vill rasera en modell som hyllas i Europa och andra länder för att de har det sämre än oss. Det borde ju du som docent i Nationalekonomi förstå att då ska man jobba för att de har en chans att få det lika bra som oss i stället för att vi ska få det lika dåligt som dem.

Men det är ju klart - du jobbar ju för en borgerlig styrd regering - så vem kunde ha förväntat sig något annat.

Micke

Gangster

En mycket bra film där Mikael Persbrant skilldrar en annan sida än den man är van att se honom i. Mycket bra skådespel från många håll i denna film. En omöjlighet eller inte i dagens Sverige?? Verkligheten kanske redan är så..

Betyg: +++

Går på tv1000 just nu.

Micke

Georg Riedel - den enda...

Den enda av den svenska kändiseliten som vann på Guldbagge galan som aktivt vågade ta ställning mot kriget i Gaza. Fy fan vad dåligt att ingen annan gjorde det. Jag hade faktiskt förväntat mig en man, som Micke Persbrant, skulle våga tycka illa om detta krig med tanke på hans reklam inslag om att man ska bli fadder, men icke så.. Hade högre föreställningar om denne man än så.
Men, bra skådespelare är han fortfarande och han förtjänade baggen.

Micke

Maud Olofsson och regeringens trovärdighet - i bott.

Först kom bank krisen - Anders Borg kommenterade: våra svenska banker har ett bra system och det kommer inte att drabba oss.

Hur gick det sen? Carnegie Bank tvångsförvaltas av den svenska staten efter skandalaffärer och nu på senaste tiden så visar det sig att Handelsbanken har lånat ut enorma summor till samme man.... Hmm, tryckt banksystem vi har?? och Finansinspektionen är ute och säger att bankerna strax behöver kapitaltillskott.. Hmm..

Sen kom finanskrisen - Anders Borg ute i medierna igen och talar om hur trygga finanser det är i Sverige. Hmm, ja kanske det, om inte annat så blir det nu när de flyttar kostnaderna från statskassan och över till kommunerna. Tanken var en annan, men ack så fel det blev. Men, finanserna är ju tryggade för staten.

Sen kom krisen inom Fordonsindustrin - nu rycker Maud Olofsson (näringsminister) ut och skryter så fint om att den svenska staten minsann ska se till att inga pengar kommer till USA i form av stöd till företagen Volvo och SAAB, inga lånegarantier eller någonting skulle de få. Vad gör de nu? Jo, de sitter och förhandlar med bilbolagen i fråga - ja så länge höll det löftet.

Ja, det är bara ett tecken på att den nuvarande Svenska regeringen lovar runt och håller tunt. De kunde gå till val på en gemensam plattform som de hade gjort upp tillsammans, men så fort en fråga kommer utanför denna valplattform så stuper det för dem.

Dåligt och inkompetent ledarskap kallas det och ingenting annat.

Micke

EU - valet och folkpartiet.

Jan Björklund måste vara Sveriges stöste populistiska partiledare! Idag gick han klart och tydligt ut och kommenterade EU - valet och Ryssland - Ukraina konflikten med att vi måste ha en gemensam strategi i energifrågan inom EU för att minska beroendet av rysk gas och i nästa andetag - kärnkraftens viktighet..

Fan, vad korttänkt, trångsynt och småaktig denne man är. Finns fullt med andra vettigare alternativ som vi kan fortsätta att utveckla och forska på i stället för den gamla kärnkraften. Kärnkraften är förvisso en enormt säker energikälla i de svenska reaktorerna, men slutlagringen kan vi ínte säga att den är varken farlig eller säker. Vi vet att den är säker nu, men ingen kan spekulera i om hur den är om 50 000 år. Säker eller farlig då? Ja, den som lever får se.

Fortsätt den utstakade vägen efter folkomröstning som sa att vi skulle lägga ner kärnkraften och börja inte fingra på detta beslut. Då kommer ingen av de stora energibolagen att tro er nästa gång ni hotar. Men det är klart - statliga vattenfall är ju en bra mjölkko till statskassan och regeringen är väll rädd för att den skulle få kostnader till sin redan ansträngda budget.

Micke

Alexander Erwik - en fighter.

En gammal klasskompis till mig och min dåvarande bäste vän är en riktig fighter och det har han varit sedan skolgången. En bestämdhet och en vilja av stål. När han har satt ett mål att nå så gör han allt han kan för att nå det målet och det är ju inte en dålig sak att göra för han klarar som regel att nå dit han vill.

Hans länk finns på denna sida som länk - ni måste in och läsa. Jag läser varje dag.

Micke

7 Miljarder i vinst inte nog!!!

Visst ska man aggera i tid om man märker att det börjar på att gå sämre för ett företag. Men vart går gränsen för när det börjar på att bli dax att göra något? Ja, enligt TeliaSonera så går gränsen när vinsten alltså är 7 miljarder.. Hmm, är inte detta en hel del pengar som borde räcka ett tag?
Jo då, men då ska man också ha i åtanke att TeliaSonera är ett enormt stort företag som har många anställda runt om i världen och som måste aggera i tid. Men, denna reaktion verkar vara lite väl överspänd. Kanske är så att man kan spara pengar på andra saker. Få tag i ännu flera kunder etc..

Jaja, skrämmande är det i alla fall att de, som alla andra stora företag, skiter i sina anställda och bara ser till aktieägarnas plånböcker som tyvärr blir ännu fetare.

Micke

Israelisk förtryck - Tiden gör dem till vinnare.

Allt eftersom kriget får dortgå och dagarna går så riskerar det att bli ett "glömt" krig då nyhetsvärdet minskar dag för dag och då nyhetsredaktioner inte rapporterar lika mycket så risker detta övergrepp att glömmas bort och det är precis det som den Israeliska regeringen vill.

Men det är just därför så viktigt att vi fortsätter att prata, skriva, blogga och på annat sätt visa att vi inte glömmer. Vi måste fortsätta att INTE handla israeliska varor, varken nu eller vid ett senare tillfälle.

Många är de ledare, journalister, skribenter och andra tyckare som kritiserar Israel i detta krig, jag själv är en av dem. Men, de som verkligen kan sätta tryck på den Israeliska regeringen, världens ledare gör tyvärr ingenting annat än att bara prata. Ingenting på grund av en rädsla att bli straffade tillbaks av bland USA. Jag menar import/export tullar på varor till och från detta land.

Ja ni vänner ute i världen - fortsätta skriv, fortsätt tyck, fortsätt aggera och framförallt fortsätt BOJKOTTEN av Israeliska varor.

Micke

Israel - FN

Nu så kan vi tyvärr konstatera att det har blivit som denne skribent vid ett flertalet tillfällen har skrivit om - den Israeliska staten bryter de mänskliga rättigheterna, begår krigsbrott samt ignorerar FN resolutioner. Varför? Jo, för skulle det visa sig att de hittar bevis för dessa anklagelser så kommer storebror USA att lämna in sitt veto och då står omvärlden där med bakbundna händer och kan inte göra något större mera åt saken. Detta löfte är säkerligen redan givet av USA men inte offentligt.

Länge leva USA's omvärlds diktatur.

Micke

Förskolor för regnbågsbarn..

Trodde vi skulle se detta som ett naturligt inslag i den civilicerade värld som vi lever i idag. Varför behövs det då egna förskolor till regnbågsbarn? Barn är barn oavsett och personalen har ett jobb att sköta - ta hand om barnen oavsett föräldrarnas (rättelse efter kommentar, tack) sexuella läggning.

Micke

Lämna fortum

Nu är det hög tid att en gång för alla lämna fortum som kund. Man kan tyvärr inte lämna dem som nätägare, men man behöver inte köpa strömmen från detta sviniga bolag.

Läs mera på http://stockholm.expressen.se/ekonomi/1.1421979/fortums-direktorer-mangmiljonarer-pa-birka-energi

Micke

Margot Wallström

Då var det då dags att återigen visa upp att det är verkliga socialdemokrater som avgår i maktens korridorer. Eller vad ska man kalla dessa elitpolitiker som är med och styr.

Jag tycker att det är synd och skamm att ha sådana företrädare för ett arbetarparti som socialdemokraterna har. Många är det som avgått under åren och som idag lever ett underbart liv med FETA avgångsvederlag för sitt arbete. Jag tycker att det svenska politiska systemet har blivit så genomruttet och sen så kan de inte förstå varför folk inte vill gå och rösta eller engagera sig inom politiken.

Ja, enklaste sättet att tjäna storkovan i Sverige måste ju vara att bli topp politiker inom något parti, jobba några år och sedan bara lapa sol och må underbart under tiden som pengarna rullar in. Moderater eller socialdemokrater, det spelar ingen roll... Samma skrot och korn.

Sjukt

Micke

Öppet brev till Handelsbanken.

Kan jag också få låna pengar av er trots dåliga villkor, eller är det bara några få inom den svenska eliten som får vara lånekunder hos er?

Jag har betalningsanmärkningar och skulder hos fogden, men farliga affärer är ni väll inte rädda för? Ni är ju vana att göra dem.

Micke

Polisen och åtal

Är det så konstigt att en massa anmälningar kommer på de svenska poliserna? Nej, de bekämpar ju brottslingar hela dagen och dessa är ju så förbannat synd om hela tiden.

Men sedan så finns det ju oskyldiga som blir drabbade av några som inte ska vara poliser, men tyvärr så är det ju så att dessa hålls om ryggen av sina kollegor. Precis som jag håller mina kollegor bakom ryggen i så många situationer som jag kan. Rätt eller fel, det låter jag vara osagt.

Jag tycker däremot att det behövs flera poliser som är som Gunvald i Beck filmerna, men denne ger sig bara på drägget och det seriöst. De oskyldiga klarar sig ifrån hans vrede. En snut med stake.

Micke

Ryssland - Ukraina

Tänka sig hur mycket som kan lösas bara man pratar med varandra!

Varför inte ha ett samtal i förväg för att lindra det civila lidandet?

Ryssland är och kommer alltid att vara en supermakt som måste visa sig hela tiden och lyssnar man inte så blir det synd om den staten. Psykopatiskt maktmissbruk? Diktatur kallas det.

Micke

FN stoppar efter attack av Israel under vapenvila?

Är detta också något som Israelerna ska beskylla Hamas för? Troligtvis och USA kommer som vanligt att skydda sin broder i mellanöstern. Varför? Jo, för utan Israel så kommer inte den amerikanska armén att ha någon riktig allierad i området.

Vart är de mänskliga rättigheterna? Vem kommer att stå på de svagas sidor?

För en gångs skull, så håller jag med Carl Bidlt i en sak fråga och det är att det är den Israeliska armén och staten Israel med dess ledare som bär det yttersta ansvaret i denna konflikt och att det är därför som de måste ta sitt ansvar. Beskjuta en vit FN lastbil, med UN målad på sidoorna, med personal i med blå basker, som kommer från Israel i kolon som är kontrollerad under en tre timmar lång vapenvila. Hur jävla dum får man bli?

Micke

Båda parter skyller på varandra..

vilken sida ska man tro på?

Jag tror på den sida som kan anses mest neutral och den sidan är Röda korset och olika FN organisationer samt läkare utan gränser som befinner sig nere på Gaza och som med egna ögon har sett.

Nu för tiden så är det, runt ett krig, också ett propagandakrig i olika medier som finns. Alla skyller på alla och då finns det bara de internationella organisationerna kvar.

Nu så har de två norska läkarna lämnat Gaza enligt den norska organisationen som de jobbade för. Jag hoppas att det är för att de är slitna och inte för att de var tvungna att fly, Det är illa nog i alla fall, även om situationen verkar förvärras. Tyvärr så har det Israeliska soldaterna (vid upprepade tillfällen) visat att de inte bryr sig om de internationella reglerna om att inte angripa sjukvårdspersonal eller dess fordon. Så det är ju inte så långsökt att tänka sig att de nu angripit sjukhus också för att förstöra så mycket som möjligt. Och det är ju inte lov med vapen enligt Genevekommissionen inne på sjukhus heller.

Tyvärr så kommer det inte att leda någon vart att anmäla dem till krigsförbrytartribunalen i Haag för då kommer säkerligen USA att sätta käppar i hjulen för rättvisan igen och detta ska kallas för demokratiskt system? Skitprat.

MIcke

Försäkringskassan - Förseningskassan - Förvånad, NEJ

Att den borgerliga alliansen skulle göra en förändring inom bidragssystemet som skulle leda till en förbättring är ju lika långsökt som att man skulle klara av att fånga regnbågen eller plocka ner månen.

De vill ju ha ett Sverige där vi lever utan bidrag och inga skatter och där allting kostar, precis som det är i USA. Traditionell borgerlig politik helt enkelt.

Klarar du dig inte så får du bo på gatan och hämta allmosor eller matkuponger..

Micke

Libanon in i kriget? - Möjligt eller omöjligt?

Är hämnden ljuv? Är detta en omöjlighet?

Precis som jag har spekulerat i tidigare så har det nuj skjutits raketer från Libanon in i Israel. Varför var inte detta så svårt att förutspå? Israel, med stöd av amerikanska regeringen, har under en lång tid bråkat med olika länder. Länder som i sin tur också har intressen inom Israels gränser. Intressen som gäller religion och då ingen är villig att prata med den andra parten så står tyvärr bara en väg kvar. Krig. Löser det konflikten? Nej, det skjuter bara problemet på framtiden.

Hur kommer då Israel att svara på detta angrepp från Libanon?

Ja, som vanligt så kommer de väll att anfalla med 10 gånger mer än vad som de blev anfallna med. Men vad händer då?

Egypten har en gräns mot Gaza och Israel och ingen omöjlighet att trupp kommer att gå in denna väg för att hjälpa sin muslimska bröder och systrar. Libanon har gräns mot Israel i norr. Både Libanon och Egypten har historiskt sett konflikter med Israel som inte är glömda och som därför är det farligt att dessa kommer upp till ytan igen. Syrien har gräns mot Israel i öster och dessa har också religösa och historiska konflikter med Israel. Skulle den israeliska armén orka med krig på tre fronter? Knappast, men med lite hjälp av storebror (USA) så skulle de klara av det bättre. Trupper kommer alltså att användas till detta, trupper som flygs in från Afganistan och Irak. De Irakiska trupperna kommer att köra på land också in i Israel för att hjälpa till. Detta kommer att göra det andra stora landet, som USA har intressen i, Irak väldigt sårbart för anfall. Irak är dessutom ett land med stora egna motsättningar, detta kommer att lämna vägen öppen för en annan riktigt stor supermakt som finns i området och som är riktigt farligt, Iran, att inta Irak då det finns enormt stor naturresurser i Irak som världen är mycket intresserad av - OLJA.

Oj, vad fort det blir många länder indragna i en sådan konflikt, måtte detta inte inträffa för då har vi verkligen enorma problem att ta hand om.

Micke

Israel krisen

Ja, kriget fortsätter och Israel visar upp sin storsinthet med att införa ett stopp i anfallandet för att humanitära hjälpsändningar ska få komma in och för att skadade ska få fraktas ut. Ja, det är ju storsint av dem, så hinner även de stridande fylla på sina förråd och vila upp sig lite också..

Det var behövligt att detta skedde, men det är ett större behov av att båda parter visar sig vuxna och sätter sig ner för att prata med varandra, undrar när detta ska ske.

Jag tycker att Venezuellas president är den som klart och tydligast har markerat sitt ställningstagande i denna konfilkt i och med att han utvisade personal från den Israeliska ambassaden. Men å andra sidan så drabbar ju detta också den Israeliska befolkningen som befinner sig i landet. Men å andra sidan så är de i alla fall inte direkt hotade till livet, bättre än folket på Gaza i alla fall och i Israel också för den delen som väntar på nästa raket från Hamas.

Micke

Livet går vidare..

Ska försöka komma tillbaks till vardagen.

Det gick bra på jobbet igår, även om minnen finns. Var ju inte någon större glädje i jobbet, men man måste..

Micke

Orkar inte..

För många tankar och minnen som cirkulerar...

Så mycket man skulle vilja ha sagt och få gjort och ogjort....

Mår skit, men vardagen måste återkomma....

Micke

Jobbigt...

RIP fabror Roland  - kommer att sakna dig trots allt...

Micke

Nödrop från Norsk läkare på Gaza

"Dette sterke ropet kommer fra Mads Gilbert, den norske legen som hjelper til ved et sykehus i Gaza: De bombet det sentrale grönnsakmarkedet i Gaza by for to timer siden. 80 skadde, 20 drept, alt kom hit til Shifa. Hades! Vi vasser i doed. blod og amputater. Masse barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri oppleve noe så fryktelig. Nå hörer vi tanks. Fortell videre, send videre. rop det videre. Alt. GJOER NOE! GJOER MER! Vi lever i historieboka nå, alle! Mads G,”

Denna text är enligt källa (aftonbladet.se) skriven av en norsk läkare som för tillfället befinner sig på Gaza.

Micke

Barnens rätt till båda föräldrarna.

Nu så har det socialdemokratiska rådslaget tänkt till och de vill nu dela föräldraförsäkringen i tre delar i stället för som idag två. Detta kan man ju tycka vad man vill om, men min personliga åsikt är att förslaget i grunden är bra.

Det som varje politiskt parti glömmer bort i denna fråga är ersättningsnivån i föräldraförsäkringen.

80 % av lönen och efter en tid 180 kronor om dagen (denna kan självklart tas ut tidigare än i slutet också) och självklart ska staten ha skatt också.

Vem fan överlever på 180 kronor om dagen minus skatt? Jag gör det då inte. Jag vet även som småbarnsförälder att den första tiden är dyr samt ju äldre barnen blir så blir de också dyrare i drift. Men jag vet också om den glädje som våra små skänker oss.

Fram med en riktig ersättningsnivå till båfa föräldrarna och ge dem minst 80 % av lönen hela tiden de är hemma. Om det inte finns någon lön att basera ersättningen på så är det ju bra om ersättningen baseras på något och då är ju fortfarande 180 kronor om dagen ett hån.

Dax att de över detta gamla och förlegade system. Höj ersättningen till minst 80 % av lönen och höj grundnivån till 400 om dagen och all ersättning ska självklart vara beskattad.

Micke

Hamas vägrar släppa in nödhjälp?

Hmm, vad kan detta bero på? Kan det vara så att de känner en osäkerhet över vad denna hjälp kan tänkas innehålla? Kan det vara så att de misstänker något fuffens med hjälpen?

Säkerligen är det så att en hel del obesvarade frågor i denna sak finns. Jag tror att den palestinska ledningen säger nej till hjälpen eftersom det är bara delar av all hjälp som skickats till Gaza som får komma in och att det är för att Israel har bestämt vad som ska få lov att komma igenom. Men å andra sidan så borde man vara intresserad av att få in all möjlig hjälp eftersom det enligt nyhetsflödet är brist på det mesta i detta område.

Sedan så kan det vara så att de inte vill hjälpa sin egen befolkning då det skulle vara ett tecken på egen svaghet i och med att hjälpen kommer utifrån. Precis som andra länder med ledare som gör allt de kan för att försvara sina positioner så som Nordkorea, Indonesien och säkerligen andra också. Det är ju ett ypperligt sätt att behålla kontrollen över makten.

Sen så får man heller inte glömma möjligheten att detta också kan vara något som Israel påstår också. En del av propagandakriget så att säga för att vinna omvärldens opinion.

Ja, alternativen är många och det är svårt att sia om vad som verkligen är sant och frågan är om vi någonsin kommer att få reda på sanningen.

En sak kan vi dock enkelt konstatera och det är: de civilia, på båda sidor gränsen, är det jävligt synd om.

Micke

Fick en kommentar på Facebook.

Som väckte mitt intresse.. Personen i fråga ifrågasatte min blockad av Israeliska produkter och gav mig en länk om bilderberggruppen.. Efter att ha synat den länken och funnit skribenten och vad denne har skrivit och gjort så har jag dragit slutsatsen att denna länk och denne skribent bara sprider ren Nazistisk propaganda och ingenting annat. Skribentens namn är Lars Adelskogh.

Jag håller på intet sätt med denna skribent men jag älskar politik och älskar att bevaka min motståndare. Denna typ av kampanj är det värsta jag vet och läser det jag kommer över för att få mera kött på benen om dem så länka gärna om ni vet om mera ställen där man kan finna dessa sjuka saker.

Micke

Ond aning.

Sorg, dep, manisk, psykotisk eller normal reaktion.. Ja, säg det, men en bra film är det om vad livet kan ha att erbjuda.

Betyg: +++

Finns att hyra på Nöjesbutiken i Arvika.

Micke

Blockad av Israeliska varor.

Jag tänker härmed bojkotta varor som kommer från Israel på grund av deras terror mot den Palestinska befolkningen. Har dessvärre bara hittat gamla listor över varor, men bättre än ingenting. Adressen till listan finner du härunder, skriv ut och ta del av.

http://www.proletaren.se/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=49

samt så kan man kolla på EAN koden - om den börjar på 729 så är varan från Israel.

Hoppas vi blir många som kommer att göra vår röst hörd.

Micke


Politiska uttalanden och fördömmanden.

Många pressmedelanden och andra uttalande har kommit under dagen där olika politiker uttrycker sin oro över Israels invasion av Gaza. Storbrittaniens premiärminister är en av många som uttryckt sin oro för vad som sker. Socialdemokraterna, vänsterpartiets och miljöpartiets ledare är också några som har uttryckt sin oro på lite olika sätt och kommit med förslag.FN's generalsekreterare och EU's ordförande är andra som uttrycker sin oro och ställer önskemål och krav på den Israeliska regeringen. FN kan dock inte göra ett skit eftersom USA har lämnat in sitt veto och satt käpparna i hjulen för en starkare gemensam slag i sak för att få denne mänskliga katastrof som händer i Gaza just nu.

Som vanligt så står den svenska alliansen (M,C,FP och Kd) med byxorna nere och gör inte ett dugg. Visserligen så är Carl Bildt just nu ute på uppdrag tillsammans med EU för att förhindra en än värre katastrof än den som redan pågår, men det är ju fortfarande på ett EU mandat och inte på uppdraget av den svenska regeringen.

Här vi alltså en enorm nackdel med en alliansregering som har USA och Israel vänliga moderaterna med i ledningen samt en stadsminister från detta parti. En annan nackdel med en alliansregering oavsett färg är, att om man inte har uppställda mandat att få yttre sig i sakfrågor, från början så blir den lika flat och intetsägande som den svenska regeringen är idag.

Kära svenska regering och käre statsminister - VÅGA ÖPPNA KÄFTEN OCH BÖRJA AGGERA I TID NÅGON JÄVLA GÅNG.

Micke

Bildt på väg till Gaza.

Det är ju bra då denne politiker är den politiker som är den skickligaste politikern som Sverige har. Jag håller inte med honom i idiologin, men jag tänker på det fantastiska arbete denne man gjorde i gamla Jugoslavien. Tyvärr så tror jag däremot han går bet i detta området som han ska till nu. En konfilkt som är historisk och som tyvärr kommer att fortsätta i evigheter, tror jag.

Nu är det bara att vänta på att Syrien och Egyptien blandar sig in i denna konflikt samt att Libanon anfaller staten Israel från norr, allt för att hjälpa sina palestinska bröder. Tyvärr så kan det vara här som vi ser och har sett under en längre tid upptrappningen till ett tredje världskrig, men å andra sidan så kan man inte begära annat heller då de Israeliska folket under en längre mera tid har förtryckt palestinarna och sett dem som något mindre värda. Sen så kommer den amerikanska armén och ska hjälpa sina vänner i mellanöstern och då finns det ju än större anledning att tänka sig för, för det är ju synd att säga att detta lands befolkning är direkt omtyckta i mellanöstern.

Ja, vi får självklart hoppas på att det inte blir något nytt stort krig runt om i världen, men tecknen är ju ganska tydliga för något sådant. Vi kan ju kolla oss runt och se likheten med uppstarten på det andra världskriget.

1. En djup ekonomisk kris som skylldes på judarna bland annat av Hitler och som fick en hel nation av sluta tänka förnuftigt och det är ju så att vi ser en pågående lågkonjunktur som förväntas bli ännu värre än den redan är.

2. En eller snarare flera maktgalne världsledare som vill vara herre på täppan och bestämma över alla andra. Ja, vi hade ju Stalin, Hitler, Mao och i dagsläget så har vi Bush, Putin och lite andra knepiga ledare runt om i världen som ska vara med och dumma sig i en massa starka stater.

3. Sen så har vi ett FN som står med händerna bakbundna då dessa länderna som vill vara herre på täppan också har vetorätten i denna organisation.

4. Vi har även ett EU som är allt för kluvet i frågan och som kommer bara att bli ett slag i luften om något alls kommer att ske från denna organisation.

Nu får vi verkligen hoppas att denna liknelse inte slår in utan att vi har lärt oss något av historien. Jag tvivlar på att vi egentligen har lärt oss så mycket, men hoppas kan man ju alltid. Men, med tanke på att världens ledare efter andra världkriget sa att de skulle göra allt de kunde för att inte de hemska historien runt om jude utrotelsen och att koncentrationslägren aldrig mera skulle få återkomma....

Ja, de har sedan den dagen funnits lite överallt i världen utan att något har hänt och samma som styrde välden under  andra världskriget styr världen än idag - pengar och girighet.

MickeAustralia

En mycket bra film från andra världkrigets Australien. En film om kärlek, vänskap, falskhet, förtryck, krig... Ja, denna filmen har det mesta.

Betyg: ++++

Gör just nu på Palladium i Arvika och säkerligen på andra sf ställen.

Micke

Niklas Wikegård

Borde denne människa få jobba som kommentator till ishockeyn? Det enda han påstår hela tiden är ju att Djurgården är så himla bra hela tiden, trotts att de ligger i den nedre halvan av elitserien. Mer eller mindre bra är alla lag som är med i elitserien, men han ska inte påstå att de är bäst.

En kommentator ska vara opartisk och tyvärr så är det få som är det inom tvsporten både på 4an och på svt.

Micke

Hoppas..

Med dessa två bilder så hoppas jag att i alla fall någon kan få upp ögonen därute i cybervärlden och konstatera att det finns hopp, men inte utan kamp samt att utseende inte är allt.

Micke

2 januari 2009Ja, behöver man säga någonting annat än att livet är lättare och roligare att leva??

Micke

30 november 2002185 kilo micke, känner att det är dags att göra något.... Livet är jobbigt att leva och ingenting är roligt.. Tackvare många nära och kära så fattas ett beslut och tack vare min läkare så fick jag operationen.. Gastric Bypass som räddade mitt liv.. Mitt liv precis som den har räddat många andras som har fått den. Vet att operationen inte är en liten operation och den är farlig, men för min egen del var det värt det.

Micke

Bombad moské - kampen mot terrorismen?

Israel stänger gränserna återigen in till Gaza, och förväntar sig reaktioner och protester både på Västbanken och Gazaremsan. Är det så konstigt, när man stänger av ett område så varken mat, vatten, el, bensin etc inte kommer in. Saker som får livet att gå mycket lättare. Krigsprovokation från Israel sida? Ja, det är väll det minsta man kan kalla det. Eller tror de verkligen på det som biblen säger: om någon slår dig på ena kinden, vänd då den andra till?

Inte lätt denna konflikt och den blir inte bättre eller lättare i och med att USA och övriga länder inom FN i stort sett bara har sagt fy fy. Dåligt och svagt aggerande av samtliga länders ledare..

Micke

Nytt år, nya bekymmer..

Nu så har vi påbörjat ytterligare ett nytt år, ett år av många, men blir livet något annorlunda för det?? Tycker inte det händer något egentligen jag mera än att man hankar sig fram i livet med nära och kära och bekymmer som finns där och som adrig verkar ta någon ända.

Efter att ha left med en kvinna under lång tid så bestämde jag mig för att det fick vara nog och valde att bryta upp det förhållandet som var. Ett förhållande som förvisso mynnade ut i tre underbara ungar, giftermål och en hel del ljusa och trevliga minnen. Men, känner man det som så att det är dags att gå vidare så är det dags. Visserligen fanns det stunder som man ångrat sitt beslut och tiden läkte såren till sist och jag lever idag lyckligare än någonsin med en ny kvinna i mitt liv.

En del bekymmer finns kvar att ta hand om och däri ligger min fruktansvärt dåliga ekonomi. Jag är så trött på att leva som jag gör idag och tyvärr så verkar det som att det aldrig kommer till något slut på detta ekonomiska elände. Förvisso har jag äntligen lyckats få till ett litet månatligt sparande, spelar med i postkodlotteriet samt har statliga premieobligationer. Tyvärr så kommer aldrig det några större mera vinster från varken postkodlotteriet eller från premieobligationerna. Tänk om det ändå bara kunde komma in 240000 på mitt bank konto så att jag finge göra mig helt skuldfri samt laga mina tänder som värker ständigt. Tyvärr kommer detta aldrig att hända, även fastän jag nu har blivit 102000 mindre i totalskuld. Suck, eländet tar aldrig slut.

Micke

RSS 2.0