Bildt på väg till Gaza.

Det är ju bra då denne politiker är den politiker som är den skickligaste politikern som Sverige har. Jag håller inte med honom i idiologin, men jag tänker på det fantastiska arbete denne man gjorde i gamla Jugoslavien. Tyvärr så tror jag däremot han går bet i detta området som han ska till nu. En konfilkt som är historisk och som tyvärr kommer att fortsätta i evigheter, tror jag.

Nu är det bara att vänta på att Syrien och Egyptien blandar sig in i denna konflikt samt att Libanon anfaller staten Israel från norr, allt för att hjälpa sina palestinska bröder. Tyvärr så kan det vara här som vi ser och har sett under en längre tid upptrappningen till ett tredje världskrig, men å andra sidan så kan man inte begära annat heller då de Israeliska folket under en längre mera tid har förtryckt palestinarna och sett dem som något mindre värda. Sen så kommer den amerikanska armén och ska hjälpa sina vänner i mellanöstern och då finns det ju än större anledning att tänka sig för, för det är ju synd att säga att detta lands befolkning är direkt omtyckta i mellanöstern.

Ja, vi får självklart hoppas på att det inte blir något nytt stort krig runt om i världen, men tecknen är ju ganska tydliga för något sådant. Vi kan ju kolla oss runt och se likheten med uppstarten på det andra världskriget.

1. En djup ekonomisk kris som skylldes på judarna bland annat av Hitler och som fick en hel nation av sluta tänka förnuftigt och det är ju så att vi ser en pågående lågkonjunktur som förväntas bli ännu värre än den redan är.

2. En eller snarare flera maktgalne världsledare som vill vara herre på täppan och bestämma över alla andra. Ja, vi hade ju Stalin, Hitler, Mao och i dagsläget så har vi Bush, Putin och lite andra knepiga ledare runt om i världen som ska vara med och dumma sig i en massa starka stater.

3. Sen så har vi ett FN som står med händerna bakbundna då dessa länderna som vill vara herre på täppan också har vetorätten i denna organisation.

4. Vi har även ett EU som är allt för kluvet i frågan och som kommer bara att bli ett slag i luften om något alls kommer att ske från denna organisation.

Nu får vi verkligen hoppas att denna liknelse inte slår in utan att vi har lärt oss något av historien. Jag tvivlar på att vi egentligen har lärt oss så mycket, men hoppas kan man ju alltid. Men, med tanke på att världens ledare efter andra världkriget sa att de skulle göra allt de kunde för att inte de hemska historien runt om jude utrotelsen och att koncentrationslägren aldrig mera skulle få återkomma....

Ja, de har sedan den dagen funnits lite överallt i världen utan att något har hänt och samma som styrde välden under  andra världskriget styr världen än idag - pengar och girighet.

Micke



Kommentarer
Postat av: bengan

Kul att du är tillbaka efter helgerna.

Jag är inte lika pessimistisk som du beträffande utvecklingen i mellersta östern men nog är det en farlig balansgång aktörerna gett sig in på. Israel kommer alltid att rätta sig efter vad USA säger men det landet är så djupt inblandat i konflikten att det närmast ska till ett under för att förmå den inhemska opinionen att svänga. Kunde USA lita fullt ut på Egypten skulle man inte längre behöva Israel som strategisk bas men Egypten är en mullrande vulkan där det muslimska brödraskapet dolt vinner över allt fler.

Mot Iran, med sina galna mullor, behöver både FN, EU och USA rida spärr.

Jävligt komplext!

2009-01-03 @ 20:47:57
Postat av: Micke

Nej, bengan.... Jag hoppas verkligen att detta inte slår in som jag skrev om i texten, men tyvärr så är det inte en otrolighet om det skulle ske. Området har varit en krutburk länge nu och det blir ju inte bättre av att parterna inte talar med varandra.



Det palestinska folket valde sina politiker och det blev Hammas. Men det israeliska regeringen godkänner inte detta.... Hmm, trodde varje land eller stat hade fria val jag eller är det så att Israel egentligen förespråkar diktatur i stället för mänskliga rättigheter och fria val?



Micke

2009-01-04 @ 20:19:21
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0