EU - valet och folkpartiet.

Jan Björklund måste vara Sveriges stöste populistiska partiledare! Idag gick han klart och tydligt ut och kommenterade EU - valet och Ryssland - Ukraina konflikten med att vi måste ha en gemensam strategi i energifrågan inom EU för att minska beroendet av rysk gas och i nästa andetag - kärnkraftens viktighet..

Fan, vad korttänkt, trångsynt och småaktig denne man är. Finns fullt med andra vettigare alternativ som vi kan fortsätta att utveckla och forska på i stället för den gamla kärnkraften. Kärnkraften är förvisso en enormt säker energikälla i de svenska reaktorerna, men slutlagringen kan vi ínte säga att den är varken farlig eller säker. Vi vet att den är säker nu, men ingen kan spekulera i om hur den är om 50 000 år. Säker eller farlig då? Ja, den som lever får se.

Fortsätt den utstakade vägen efter folkomröstning som sa att vi skulle lägga ner kärnkraften och börja inte fingra på detta beslut. Då kommer ingen av de stora energibolagen att tro er nästa gång ni hotar. Men det är klart - statliga vattenfall är ju en bra mjölkko till statskassan och regeringen är väll rädd för att den skulle få kostnader till sin redan ansträngda budget.

Micke

Kommentarer
Postat av: Johan Simu

Fast man vet faktiskt med säkerhet hur en slutförvaring kommer vara om 50 000 år, 100 000 år eller en miljon år. Vi har redan sett en 1,7 miljarder!! år lång demonstration av geologisk slutförvarings säkerhet. För så länge sen var det naturen drev sina egna kärnreaktorer i Afrika vilka producerade avfall identiskt med det vi får från dagens reaktorer. Du kan läsa mer om det här.

http://gronarealisten.blogg.se/2008/february/oklo-vad-sager-den-naturliga-reaktorn-om-slutforva.html

2009-01-14 @ 13:30:50
URL: http://gronaliberaler.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0