Hamas vägrar släppa in nödhjälp?

Hmm, vad kan detta bero på? Kan det vara så att de känner en osäkerhet över vad denna hjälp kan tänkas innehålla? Kan det vara så att de misstänker något fuffens med hjälpen?

Säkerligen är det så att en hel del obesvarade frågor i denna sak finns. Jag tror att den palestinska ledningen säger nej till hjälpen eftersom det är bara delar av all hjälp som skickats till Gaza som får komma in och att det är för att Israel har bestämt vad som ska få lov att komma igenom. Men å andra sidan så borde man vara intresserad av att få in all möjlig hjälp eftersom det enligt nyhetsflödet är brist på det mesta i detta område.

Sedan så kan det vara så att de inte vill hjälpa sin egen befolkning då det skulle vara ett tecken på egen svaghet i och med att hjälpen kommer utifrån. Precis som andra länder med ledare som gör allt de kan för att försvara sina positioner så som Nordkorea, Indonesien och säkerligen andra också. Det är ju ett ypperligt sätt att behålla kontrollen över makten.

Sen så får man heller inte glömma möjligheten att detta också kan vara något som Israel påstår också. En del av propagandakriget så att säga för att vinna omvärldens opinion.

Ja, alternativen är många och det är svårt att sia om vad som verkligen är sant och frågan är om vi någonsin kommer att få reda på sanningen.

En sak kan vi dock enkelt konstatera och det är: de civilia, på båda sidor gränsen, är det jävligt synd om.

Micke

Kommentarer
Postat av: vibbe

Bra skrivet. Sant att det är jävligt synd om de civila som blir drabbade , men så är det ju nästan i alla krig och bråk i de flesta länder att det är de civila som råkar mest illa ut.



vibbe

2009-01-05 @ 17:24:00
URL: http://nikegirl.blogg.se/
Postat av: Micke

Käre Vibbe.



Kul att du läser och kommenterar mina inlägg.



Du skriver i din kommentar att i nästan alla krig så är det de civila som lider mest. Jag skulle nog vilja säga att det gäller i alla krig jag.



Frågan som vi nu måste ställa oss är vad är rätt och riktigt och vad kan vi göra. Man kan alltid göra något, även som privatperson och oavsett vilket land som anfaller vem. Man behöver inte sitta tyst och bara se på utan man kan göra något.



Koz Micke

2009-01-05 @ 17:27:45
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0