Libanon in i kriget? - Möjligt eller omöjligt?

Är hämnden ljuv? Är detta en omöjlighet?

Precis som jag har spekulerat i tidigare så har det nuj skjutits raketer från Libanon in i Israel. Varför var inte detta så svårt att förutspå? Israel, med stöd av amerikanska regeringen, har under en lång tid bråkat med olika länder. Länder som i sin tur också har intressen inom Israels gränser. Intressen som gäller religion och då ingen är villig att prata med den andra parten så står tyvärr bara en väg kvar. Krig. Löser det konflikten? Nej, det skjuter bara problemet på framtiden.

Hur kommer då Israel att svara på detta angrepp från Libanon?

Ja, som vanligt så kommer de väll att anfalla med 10 gånger mer än vad som de blev anfallna med. Men vad händer då?

Egypten har en gräns mot Gaza och Israel och ingen omöjlighet att trupp kommer att gå in denna väg för att hjälpa sin muslimska bröder och systrar. Libanon har gräns mot Israel i norr. Både Libanon och Egypten har historiskt sett konflikter med Israel som inte är glömda och som därför är det farligt att dessa kommer upp till ytan igen. Syrien har gräns mot Israel i öster och dessa har också religösa och historiska konflikter med Israel. Skulle den israeliska armén orka med krig på tre fronter? Knappast, men med lite hjälp av storebror (USA) så skulle de klara av det bättre. Trupper kommer alltså att användas till detta, trupper som flygs in från Afganistan och Irak. De Irakiska trupperna kommer att köra på land också in i Israel för att hjälpa till. Detta kommer att göra det andra stora landet, som USA har intressen i, Irak väldigt sårbart för anfall. Irak är dessutom ett land med stora egna motsättningar, detta kommer att lämna vägen öppen för en annan riktigt stor supermakt som finns i området och som är riktigt farligt, Iran, att inta Irak då det finns enormt stor naturresurser i Irak som världen är mycket intresserad av - OLJA.

Oj, vad fort det blir många länder indragna i en sådan konflikt, måtte detta inte inträffa för då har vi verkligen enorma problem att ta hand om.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0