Uppsägningar inom kommuner och landsting.

Regeringen står som vanligt fullkomligt handfallna inför den ekonomiska utvecklingen (eller ska vi kalla det avvecklingen) som sker så väl inom Sverige, men också i övriga världen. "Det är ingenting vi kan göra någonting åt." "Det är utanför vår kontroll." "Ingen regeringen har en egen sedelpress." Det är argument vi har hört den senaste tiden. Men, är det verkligen så? Ja, tyvärr så är det nog det, men samtliga regeringar kan försöka göra något för att begräna följderna av den avvecklingen som sker och man kan i alla fall försöka göra något, i alla fall inom de områden som stat, landsting och kommuner fortfarande kontrollerar.

Regeringen har sänkt arbetsgivaravgifterna och detta är mycket bra för både den offentliga som den privata sektorn. Men, tyvärr så är jag rädd för att det inte är nog utan ytterligare satsningar behövs inom det offentliga.

SOCIALDEMOKRATERNA (detta var det nya sättet att skriva det på enligt bestämmelser hehe) lade fram ett förslag om uppsägningsstopp inom kommuner och landsting och för att täcka detta så skulle statsbidragen öka. MODERATERNAs (hehe) svar på det hela är att SOCIALDEMOKRATERNAs förslag skulle vara ogenomtänkt och ofinanisierat. Skulle nog vilja säga, knappast i den frågan, inte ur ett socialdemokratiskt tanke sätt, där det är vårt gemensamma ansvar att sköta allas intresse men ur ett borgerligt öga där var och en får stå för sina försäkringar (och det är ju lätt med en fet plånbok).

SOCIALDEMOKRATERNAs politik med att införa ett uppsägningsstopp samt höjda statsbidrag betalas med att arbetslöshet kostar för det offentliga också samt att arbete ger ökade skatteintäkter till kommuner och landsting, så på detta sätt så kostar inte ett sådant förslag så stora utgiftsökningar, men ger så mycket mera till de behövande i form av ökat antal personer som tar hand om våra sjuka, gamla och barn. En ökad trygghet helt enkelt och det ska vi absolut inte tacka nej till då det krävs ökade resurser redan idag inom denna sektor.

Det är klart att ingen regering kan trycka egna pengar utan att man måste ta sitt ekonomiska ansvar och försöka göra något och inte som regeringen Reinfeldt gör idag. Likt en unge - ligga och sparka och slå i golvet och skrika "jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha", så måste man motivera marknaden och göra ett försök likt en mera uträknad unge hjälpa mamma och/eller pappa med något för att få sin vilja igenom.

Regeringen - gör något i stället för att göra som nu ge upp. Barnslig och intetsägande borgerlig politik.

Micke

Kommentarer
Postat av: vibbe

tyvärr så tror jag inte det hade varit så stor skillnad vilken regering vi än hade haft. Tycker det bara är mest prat och ingen handling vad det än är som styr.. Tyvärr så har det varit så väldigt länge här i sverige .. Men hoppas det kan man ju i alla fall att det ska bli bättre här i sverige.

Vibbe

2009-01-19 @ 09:32:38
URL: http://nikegirl.blogg.se/
Postat av: Micke

Det är klart att det skulle inte påverka i massor, men om arbetslösheten blir ca 10.000 färre (för det är så många som riskerar att bli av med jobben inom kommuner och landsting) så är det en stor skillnad på kostnader, personligt lidande, trycket på arbetsförmedlingar och a-kassor, färre som konkurrerar om jobbet.



Det måste du väll ändå kunna hålla med om?



Micke

2009-01-19 @ 09:50:15
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/
Postat av: vibbe

det är sant. Men det funkar väll inte så här i sverige. Allt ska bara gynna dom som tjänar massor av pengar redan. Vi fattiga blir bara ännu fattigare ändå. Det är ju inte bara kommuner och landsting som är drabbade inom det området... Sen för en som jobbar inom industri har ju ändå inge annat att söka på eftersom det är kris överallt. Men det ligger nått i det du skriver i af.

Vibbe

2009-01-19 @ 10:01:49
URL: http://nikegirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0