Vapenvila mellan Hamas och Israel.

Hur länge kommer denna konflikt att pågå? Ja ni, käre läsare, ett tag till skulle jag vilja säga.

Kriget mellan det palestinska folket och den Israeliska staten är historisk och har pågått i enormt många år och vi ska inte tro att denna konflikt är över bara för att det tillfälliga har kommit till en vapenvila mellan dessa två stater. Heder och pris i alla fall att vapnen har tystnat för denna gång i alla fall och vi kan nu konstatera vilken enorm förstörelse och vilka fruktansvärda scener som måste ha uppspelats inne på Gazaremsan. Många brott mot de mänskliga rättigheterna och därmed brott mot Geneve kommisionen kan vi konstatera för länge sedan och nu är det dags att ställa de skyldiga till svars. Annars så ska vi ställa oss frågan om vi ska ha denna gemensamma lag emellan länder kvar.

En förutsättning, för en varaktig fred, är att den Israeliska staten slutar upp med att dumma sig med att inte vilja prata med de palestinska ledarna då det är "fel" parti som styr på Gazaremsan. Man stänger av vatten, el, mattransporter, andra transporter samt blockerar gränsövergångarna så att ingen ska få komma över och i tillägg till detta så vill de inte samtala med varandra. Vuxet? Moget? Ansvarfullt? Förutsättningar för fred? Svaret på dessa fyra sakerna är lika enkelt som självklart - Nej.

Kommer något att göras för att ställa krigsförbrytare till svars? Tyvärr inte, USA kommer inte att tillåta det utan protester.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0