AMF-pension, Vanja Lundby Wedin

Hur kan man skylla på att man blivit förd bakom ljuset på det sätt som Vanja påstår sig ha blivit i denna fråga? Det är ju så att styrelsen har det yttersta ansvaret för verksamheten och man har möten som blir protokollförda. På mötena så tas diverce frågor upp och man får som styrelseledamot alla hanlingar i förväg så att man i lugn och ro kan läsa in sig på de saker som kommer upp på mötet. Då är det ytterst viktigt att man läser dem och inte bara antar att allt är i sin ordning. Sen så i slutet av året så får man en årsberättelse som man går igenom de viktigaste händelserna och en av dessa händelser som ska tas upp enligt lag är de olika pensionsavtal som slutits och vad dessa också innebär. Dessa ska godkännas av årsmötet och i och med det så läggs årsberättelsen till handlingarna och sen så beviljas styrelsen ansvarsfrihet eller inte och i de allra flesta fall så får den det också och då ska allting vara i frid och fröjd. Men nu så verkar det som att några personer i maktens ledning har fått lite kalla fötter, då vi gräsrötter börjar få nog av alla dessa avtal som sluts av dessa toppar i Sverige och man vill nu släta över det mesta.

Jag skulle vilja ha lite svar från någon i LO Värmland i följande frågor till att börja med:

1. Vanja tycker att fd. AMF basen ska betala tillbaks 20 miljoner kronor. Hur mycket får han behålla och är det LOs gemensamma syn att denna restsumma är skälig?

2. Om nu Vanja avgår från sitt förtroende uppdrag som LOs ordförande - Vad har hon i antalspension från LO samt andra förtroendeuppdrag som hon har?

3. Vanja självt har fått bära ett hundhuvud för denna händelse, ett hundhuvud som hon ska bära gemensamt med övriga styrelseledamöter inom AMF. Vad har de andra i AMFs styrelse för pensionsavtal den dagen de avgår?

4. Tycker ni, inom LOs ledning att samtliga pensionsavtal som finns inom riksdag, regering, stat, kommun och inom de "egna" leden är skäliga, då det knappt finns pengar över till oss "vanliga arbetare" och som knappt har en möjlighet att påverka våra löner i och med att strejkrätten i stort sett försvann för många år sen.

Vi kan ju börja i denna ända i alla fall.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0