Bonus systemet i Sverige.

Sluta skyll i från er. Ni vill ha bonusar och andra förmåner och roffar åt er så mycket ni bara kan utan att ni bryr er. Lite intressant är det att nu när journalisterna har fått upp ögonen för detta och pratar om det så får ni kalla fötter och betalar tillbaks pengarna till företaget som ni arbetar på.

Och ursäkten som ni kommer med nu det är - "Vi trodde inte att det skulle bli sådan uppståndelse" - vad fan tror ni egentligen när ni ska ha extra löner för allt inklusive dåligt arbete (jag har en årslön bestående av 12 månadslöner, jag har ingen bonus på extra månadslöner utan gör jag ett dåligt jobb får jag sparken). - "Jag ville egenligen inte ha pengarna" - jaså, inte det? Vad fan skrdv du då på anställningskontraktet för? - "Vi måste betala sådana löner för att få kompetent folk" - ja jävlar är väll den enda kommentar som man kan lägga till det.

Dags för den svenska politiska ledningen att införa en lag som gör dessa bonus system som gör dessa bonusavtal, fallskärmar etc förbjudna enligt lag. Dessutom så måste man sätta sig ner och införa ett gemensamt statligt system vid anställningar så att ingen generaldirektör kan gå bakvägar och anställa folk efter eget tycka - utan uppdagas sådant så ska detta omedelbart medföra till avsked av generaldirektören och den person som har blivit anställd utan ytterligare lön och andra förmåner.

Vi kan också titta på varför riksdagens ledamöter samt regeringes ledamöter till en majoritet, bara sitter så länge som de behöver för att senare lyfta pension från staten. Detta görs för en sak och de påstår att det är för att släppa fram nya förmågor, men egentligen så är det ju bara för att avgå och få pengar för att slippa att göra något mera.

Ni är och kommer samliga direktörer och andra ledare inom "maktens" Sverige bara ute efter att roffa åt er själva så mycket som ni bara kan och egentligen så skiter ni i hur ni gör ert jobb. Var så pass rakryggade och tala klartext, ni är ju genomskådade för länge sedan i alla fall och det är bara patetiskt att höra er stå och skylla ifrån er. Sedan om ni sitter i AMF, SEB, Swedbank, riksdagen eller på något annat ställe i maktens Sverige så spelar det ingen roll. Det spelar tyvärr inte heller någon roll vilket parti som styr Sverige - för tyvärr så är det samma skrot och korn i grunden.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0