Svensk kultur?

Fick en intressant förfrågan om varför jag inte har skrivit någom om veteranbilar och kultur här. Nu gör jag det.

Den svenska raggarkulturen är nog något av det äldsta kulturinslaget som finns i Sverige idag. Visst att den ändrar sig lite, men det som ändras är marginellt.

En massa pengar går ut till olika kulturella projekt i Sverige varje år. Det är självklart att de motorklubbar som vi har också får en del pengar från det offentliga i form av föreningsstöd. Men vi kanske ska hjälpa dem lite till?? Förslaget jag fick var att vi skulle införa gratis drivmedel till veteranbilar. Ja, varför inte egentligen? Eller i alla fall ett visst antal liter som är gratis varje år? Ja, tanken kan man ju i alla fall väcka och egentligen så ser jag inga hinder till detta. De hinder som skulle kunna finnas kan vi säkerligen övervinna på något sätt. Problem är till för att lösas, så är det inga problem längre. Kostnaden för denna insats är säkerligen inte så stor heller, detta kan ju vara något att satsa på.

Micke

Kommentarer
Postat av: Mariann

Jepp, detta satt jag å Johnny å pratade om igår. Tycker det är ett rätt bra förslag, som sagt kulturen är gammal å kommer leva vidare i all evighet. Så varför inte hjälpa till med något sådant. Ingenting är omöjligt bara man lägger manken till.

2009-11-28 @ 16:50:41
URL: http://ceszan.bloggie.se/
Postat av: Lars-olov

Finns en grupp på facebook startad av en kompis.

"Fri bensin åt raggare" Öppet för alla att gå med. Idag så är det ca 900 medlemmar men det behövs många fler.Såg gärna att det bleve lite mer yngre folk som köpte jänk och snurrade lite, men då bränslet är så dyrt är det nog tyvärr en kultur på utdöende om inget görs.

2009-11-28 @ 21:35:33
Postat av: Mikael Ensson

http://www.facebook.com/group.php?gid=94473004895&ref=search&sid=624831664.1722477050..1&v=info

2009-11-28 @ 21:37:43
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/
Postat av: Johnny

det skulle vara ännu mer intressant om kommunen kunde donera lite bensin. och göra en crusing för de äldre eller skolutflykt som hur allting startade just den kulturen, eller för utländska turister att dom betalar kanske typ ungefär taxi pengar men får åka en gammal härlig v8 bil och man e privat chafför. som kan rekommendera olika butiker och olika ställen i västra värmland så dom får en smak av hur en kultur startade :) det kanske skulle få eda och arvikas kommun att blomstra mera ekonomiskt. och det kan även ge jobb som har körkort men inget jobb, även kommuner kunde lotta ut ett fullt betald intensivkurs i sunne, men i såna fall anser jag dom som är över 25 år gammal och inte haft råd att ta körkort!

2009-11-30 @ 10:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0