Svar till Marit Paulsson Insändare AN 090930

Jag håller delvis med dig Marit i det du skriver, men långt ifrån i allt.

Visst, jag tycker också att allinansregeringen vaknade långt mycket senare än det de borde för att hjälpa de svenska landstingen och kommunerna. Men hur snabbt aggerade kommunerna i denna fråga? Det är inte bara att stå och skrika efter mera pengar utan man måste genast reagera och dra åt alla svångremmar som bara går.

Med tanke på att Eda kommuns politiker inte gjort något annat än att spara de närmaste 10 åren så måste felet ligga på en kommunal nivå också. Vi sparar pengar inom vård, skola och omsorg, föreningslivet har fått kraftiga neddragningar och många andra har fått vara med och smaka på neddragningarna.

Men vi valde att betala en avgående kommunchef bara för att bli av med han. Vi lånade pengar till att bygga fjärrvärmeverkets nät i Åmotfors. Vi lånade ut pengar till vägverket tillsammans med Arvika och Kils kommuner för att bygga vägen förbi Åmotfors. Vad kostar detta Eda Kommun? Vi lade ner centralköken i Åmotfors, Koppom och Charlottenberg och köper nu in maten färdigtillagad utanför kommunen. Vad kostar denna standardsänkningen kommunen? De förlorade arbetstillfällena där kostar också pengar. Vi har de underbara affärer som Eda kommun försöker sig på - Villa området i Flogned är ett exempel som kostar oss enorma summor för stunden.

När ska vi slå ihop Arvika och Eda kommun för att på detta sätt spara pengar både på minskad kommunal administration samt på färre politiker som ska ha ersättningar hit och dit? När ska vi ta bort de politiska arvodena? Hur gör vi med friskolorna i Skillingmark och Adolfsfors? Ja, listan kan göras mycket längre kan jag tänka mig om vi tittar ännu djupare i siffrorna.

Micke

Låt oss göda de redan rika. - Mera Socialbidrag skall betalas ut!!!

Jag tycker att det är så underbart att vi delar ut en massa socialbidrag i Sverige. Speciellt till alla dessa bankers direktörer som sedan vi skattebetalare får skjuta till skattepengar för att bankerna ska överleva. Jag tycker att det känns så himla skönt att mina skattepengar går till så viktiga saker.

Konkursbanken är en av många aktörer på denna marknad. De är förövrigt den enda storbank som är med i den statliga garantin och konkursbanken verkar gå med en förlust på närmare 9 miljarder i år och har begärt in åtskilliga kronor från sina ägare i numemitioner och dessutom fått pengar från statskassan. Ingen ränta betalas ut till spararna i konkursbanken, men de ska ha avgifter för allting och sedan ska konkursbankens direktörer få dela på en bonus på 800 miljoner kronor. Fy satan vilket sjukt banksystem vi har i Sverige. Konkursbanken går för övrigt ut med reklamen - vi tänker som du och att de är folkets bank. Ja, jävlar snacka om falsk marknadsföring.

Finansminister Anders Borgh står och beklagar sig över att bonusar nu ska betalas ut, men gör han något aktivt? Ja, inte mycket - visst vi kan konstatera att Sverige har gått i spetsen och kallat till ett möte inom EU i denna fråga och vad kom det ut från det? Ja, ett aja baja ungefär. Som om direktörerna bryr sig. Ni sitter ju i stort sett samma skuta och ror.

Staten och kapitalet sitter i samma båt............ En alldeles förträfligt bra låt.

Micke

Flickan som lekte med elden

Baserad på en bok med samma titel av: Stieg Larsson.

Ja som vanligt så är denna film sämre än boken, men bara något litet. Filmen är jättebra. Dock lite dålig kvalité på inspelningen och filmen känns 80 tals aktig, men kan ju vara meningen att det ska vara så också, men det är mera än jag vet.
Hon fortsätter sitt korståg för att komma till rätsida med saker och ting i sitt liv som människor har gjort henne orätt.

Betyg: +++++

Filmen sedd på filmhuset Palladium i Arvika.

Micke

Gruppen för särskilda insatser - Johan Falk

Ytterligare en film av denne svenske supersnut. Vet inte hur många det är i serien, men jag tror det är 3 (rätta mig i en kommentar om jag har fel). Denna polis är smart, snabbtänkt, duktig med vapen men har den mest omyndigt mesiga polisröst jag har hört i en film eller i verkligheten, Han låter mera som en psykiatriker som försöker få en patient till rätta i sina tankar än en myndighetsutövande specialutbildad polis. Men däremot så skulle hans röst nog passa till en förhandlare åt polisen.

Filmen köpt på OK i Arvika.

Betyg: +++

Micke

Sandor/slash/Ida

Två skiljda världar möts. Ett omöjligt möte? Nej då, inte alls. Två skiljda världar kan ha samma tanke/känsla och mötas - leder detta till något bra? Ja, självklart, det gör det alltid i filmens värld.

Filmen lånad av Anna

Betyg: +++

Micke

Ja

Vad har jag hört i natt?

Jag är älskad av två - Ja, den ena tror jag på, men inte den andra.

Det är naturligt att fisa, rapa och bajsa även för tjejer - jo tack konstigt vore det väll annars.

Hur kan jag ha ett sånt jobb som jag har och bara ha med fulla idioter som mig? - Dessa som tror så har inte kört taxi och märkt vilket underbart jobb jag har.

Micke

Ministermordet

av: Gretelise Holm

Ja, med tanke på upplösningen av denna bok så skulle man kunna tro att den handlade om mig och min exhustru, förutom på några punkter. Ett, hon är ingen hora och 2 ingen av oss är mördare.

Denna bok är ingen omöjlighet den heller utan saker och ting kan ske som det sker i denna bok. Mördaren är som vanligt ganska uppenbar, men just i denna är det ett spännnande polis arbete som vi får följa och livet runt om det som sker.

Makten, girigheten och viljan.

Betyg: +++

Boken lånad på statsbiblioteket i Arvika.

Micke

Evolution

av Ivan Reitman

Ja, för en gångs skull är inte den amerikanska militären lösningen på de mest otroliga problem som detta jättelandet USA blir drabbat av. Även den lilla människan har lösning på de stora problem som kan drabba mänskligheten.

Betyg: ++

Filmen låna av mina gode vän Jana S.

Micke

Cellisten

Baserad på en historia av Henning Mankell.

Dessa filmer blir bara bättre och bättre för varje film och det är fel att jämföra dem med Beck filmerna. De kompletterar varandra på något sätt.

Detta är en film som följer det traditionella mönstret. Onda mot det goda där de goda vinner. Saker och ting sker av mycket konstiga saker och man blir inte riktigt klok på varför de gör det trots att anledningen finns i filmen, så är det för mig otroligt.

Betyg: +++

Filmen hyrd på nöjesbutiken i Arvika.

Micke

One Eyed Monster

av: Ron Jeremy.

Ja, vad ska man säga om denna film. Jag har ingen aning om denna porrskådis har gjort fler "vanliga" filmer än detta, men det här var nog något av det sämsta jag har sett i modern tid.

Betyg: ---

Filmen hyr på Nöjesbutiken i Arvika

Hon som tittade in

av: Karin Wahlberg

Saker och ting händer som gör att var och en kan göra oväntade saker. Avundsjuka och svartsjuka är två mycket hemska saker som kan drabba oss alla.

Detta är en mycket spännande svensk polis bok. Spännande, intressant och med händelser som inte är otroliga.

Betyg: ++++

Boken lånad i ljudboksform på Arvika Statsbibliotek.

Micke

Eda kommuns invånare - VAKNA

Läst i Arvika Nyheter den 18 september 2009: Vårs politiker var så trötta efter en lång dags förhandlingar så de röstade fel i frågan.... Sagt av Ordförande i barn och bildningsnämnden Överby. Då är det läge att reagera som invånare i kommunen. Våra förtroendevalda politiker är så gamla och trötta så de vet inte hur de röstar i de olika frågorna. Demokrati? Ja, en sovande sådan i alla fall.

Nu är det dags att reagera och få in nytt blod i politiken i Eda kommun. Låt dessa gamlingar gå i pension och engagera dig själv i det parti där DU tycker att DU hör hemma. Låt de gamla få vara hemma, nu när de är så trötta så att de inte klarar av att hålla skärpan uppe ett helt möte. JAG har tagit ställning för Eda kommuns framtid och valt att engagera mig och hoppas att DU också väljer att göra så.

Micke

Ångende besparningar inom Eda kommun

Eda kommun ska stänga ner än det ena än det andra. Vi ska inte få behålla vår musikskola, vi ska inte få behålla en rektor och på en massa andra sätt ska det sparas pengar inom kommunen. Mycket tänkbart är det att vi inte ska kunna skjutsa våra barn till någon av de tre tätorterna som finns när de ska till skolan utan det ska finnas bygdeskolor lite här och där beroende av vilken förälder som skriker högst för stunden, men det lilla barnet som ska skjutsas inom kommunen för att komma till ett dagis där det finns plats, det är det ingen förälder som tänker på eller verkar bry sig om. Det är faktiskt så att dessa småskolor försvagar budgeten så att vi inte har råd att ha tex en dagmamma på en liten ort i kommunen så att våra små 1 - 5 ska slippa och åks 4 mil om dagen för att få barnomsorg.

Sen så tycker jag också att det är väldigt intressant att INGEN politiker lägger förslaget om att ta bort sina egna arvoden. Detta skulle ge en basparning åt kommunen på 1.44 miljoner (enligt den egna ekonomiavdelningen på Eda kommun). Kan ordförande i budgetberedningen ge en förklaring på varför detta förslag inte lyfts? Rädd om den egna plånboken? Ointresserad av medborgarna? Här finns de ju faktiskt pengar till en musikskola eller annan viktig kommunal verksamhet.

Micke

Hyrläkarsystemet återigen

http://www.nwt.se/asikter/debatt/article581832.ece

Inte helt oväntat går nu Henrik Bäckström (Förbundsdirektör för branch- och arbetsgivarorganisationen Bemanningsföretagen inom Almega) in i debatten och försvarar hela systemet som om det vore något bra (se länk ovan). Han bemöter kritiken med att kostnaden för denne inte alls är så stor som landstingens egen kostnad etc. Allt detta kan ni läsa om i länken ovan.

MEN - vad denne man inte berättar är att en klar majoritet av de läkare som är ute och jobbar via bemanningsföretagen redan har en grundanställning hos något landsting och har tjänstledigt från detta. Visserligen utan lön, men vilka tror ni löser denna bemanning? Jo, en annan hyrläkare och i och med detta så är detta ett system som håller sig självt under armarna. Varför blir man då hyrläkare? ja, inte kan det vara för någon annan anledning än att man ser till att få så mycket pengar för sina tjänster, precis som jag skulle ha gjort om jag hade den möjligheten till det.

Med detta system så ger man inte landstingen något annan alternativ än att man måste ha det igång och fler och fler kommer att jobba med detta system och en onödig kostnadsökning på 689 miljoner kronor (enligt artikeln ovan) fastän jag tvivlar starkt på sannhetsgraden i denna siffra så jag vet vad min gamla arbetsplats (avd 2, Arvika sjukhus) betalade i genomsnitt för våra hyrläkare och den siffran för oss var då för 2 år sedan (300.000 kronor/månad; 3.600.000/år/läkare). Så denna siffra betvivlar jag med andra ord enormt starkt. Och vi hade alltid hyrläkare på den tiden.

Men det är klart att den Förbundsdirektör måste säga annat, denne bevakar ju bara sina intressen, sin arbetsgivare och sitt jobb - vem vill orsaka sin egen arbetslöshet?

Micke


Reinfeldt tar ansvar?

Ja, nu har vi återigen fått höra att vår regering tar ansvar och vår skicklige statsminister var tvungen att säga att regeringen har tagit sitt ansvar vid flertalet tillfällen. Ja, det är ju en vanlig strategi när man försöker att intala någon att man är bättre än man är, När man försöker tala om att man gör sitt jobb, fastän man inte gör det. Det kallas för att man försöker INTALA någon om att man är kompetent, duktig och skicklig utan att man är det. En ledar strategi som man tidigt får lära sig inom de olika leden i svensk politik oavsett politisk färg.
Så om man nu gör som jag och tror på denna teori så kan man nu se att den politik som regeringen för är enormt misslyckad och inte ett dugg stödjer de svaga i samhället, som regeringen hävdar utan den politik som förs i Sverige av regeringen idag stödjer de rika och starka i samhället. Klyftorna ökar, antalet utstötta, utförsäkrade och socialt otrygga i samhället ökar och de rika blir allt rikare.

Så hur kan man då kalla sig för ett arbetarparti? Ja, det beror väll på hur man ser på sina medmänniskor. Ser man de sjuka, gamla, arbetslösa och andra svaga grupper i samhället som lägre stående och utnyttjare av samhällets trygghets system så ser man inte denna grupp som behövande individer utan som parasiter. Ser man sig själv som skattebetalare som arbetare och ju mera man tjänar så ju bättre arbetare är man - ja då stämmer regeringens syn på vad ett arbetarparti mycket väl in i deras syn. Men ser man ryggraden i samhället som arbetare (personal inom vård, skola och omsorg, personal inom transportsektorn och inom serviceområdet) - ja då stämmer inte denna regeringens åsikt om att de är ett arbetarparti ett dugg.

Regeringen vill att vi går från ett demokratiskt samhälle med människans behov, möjligheter och kunskaper i centrum till ett samhälle som styrs av polisiär kontroll på Internet och på gatorna. De vill att vi ska jobba mera och längre för att de ska få mera ut av våra liv och vi mindre av det. Ja, välkommen till den fejkade demokratin Sverige som mer och mer kommer att gå till överstatligkontrollerande staten Sverige och EU.

Micke

Patrick Swayze - en ikon.

In underbar skådespelare har tyvärr avlidit efter att ha lidit av sjukdom en tid. Denne man har enligt många gjort sion bästa roll i filmen Dirty Dancing, visst jag älskar den filmen jag också, men det finns för mig en film som är ännu bättre och som har hjälpt mig i mitt jobb i utelivet och det är filmen Road House.

Enligt mig en kultrulle som handlar om respekt, ordningsvaktslivet, livet i övrigt, våld, ja en film som har det mesta.

Betyg: ++++

Micke

Röd - Grönt? Alliansen? Lila? SD?

Ja, det sistnämnda faller med en gång för min del Nazister har aldrig varit något för mig. Visst de får ha sina åsikter och jag möter dem gärna i en debatt, men jag kommer aldrig att alliera mig med dem på något sätt och vis.

Så vart kommer jag då att alliera mig efter valet (om det nu blir någon kandidatur till fullmäktige i Eda)? Jag kommer att alliera mig till den sidan som ger mig mesta tillbaks från den politik jag har skrivit om här tidigare. Men man måste också ha i åtanke om de saker som sker i dagsläget i Eda kommun med alla svekdebatter, avhopp och om man ska tro det som sägs, svikna löften.

Svårt läge att driva en aktiv valrörelse på när det mesta som händer är ett farligt och många gånger korkat spel bakom kulliserna.

Micke

Så har vit

Ja, visst bor vi i ett grant län här i Värmland.

Vi har sjöera, vi har skogera, vi har dalera berga möltera, å vi har öss själve. Kan dä bli bättre? Nä, dä tror jä itte.

Vi hart sö gött här sö vi kan itte klage över nöe egentligen, eller kan vi?

Vi går här å smiler å njuter tå live å logne som bara kan fås här. Vesst, vi kan shoppe dä vi behövver om vi vill å vi kan bare tat lognt om vi vill dä og. Vi har nog allt som en lutter ha å vi har itte danne stressen som di har på andre ställe. Tett på höss dä ser ut om en kommer te storstan, ja di kan ju itte ens stå stille i e rulltrappe. Sönn om dassa fölka som bor så å lutter jäkte hele dagene. Å ska di ha dä longt å gött, ja hört åker di? Jo ut på lanne. Branäs å Sälen ä sånna ställe. dit åker di för å må gött i backene, vi har dä så stött här vi, gött.

Ja, dä ä klart att hellt nögde dä kan vi itte väre, vi lutter ju gnälle å klage på väre eller nöe ane som vi itte kan gäre nöe öt egentligen, men dä ä nog bara för att vi har dä så gött här som vi hart.

Presidentens val

av: Anne Holt

Ja, man måste välja och hur man väljer kan ställa till det för en på olika sätt i livet. Folket av USA väljer sin president och visst vad som helst kan hända. Men en sådan historia som denne i Norden betvivlar jag, men bra ändå.

Betyg: +++

Boken lånad i ljudboksformat på Statsbiblioteket i Arvika.

Micke


Israel - USA - EU

Återigen så visar Israel sin förakt för de mänskliga rättigheterna i och med att de beviljar byggnadstillstånd på ockuperad mark i Palestina. USA och EU uttrycker sig negativt om detta, och jag hade inte trott något annat heller då det från dessa två stormakter bara är ett spel för galleriet då de i grunden håller Israel om ryggen.

Vi ser det framförallt i att det inte kommer några skrivelser från FN mot den Israeliska maktens maktmissbruk mot det palestinska folket, för USA lägger ALLTID in sitt veto mot sådana skrivelser. Sedan så har vi dessutom den möjligheten till Import och Export straff tullar på varor och tjänster från och till Israel, men det kommer heller inte från varken USA eller EU.
Varför inte? Jo, svaret på den frågan är lika enkel som självklar. USA är ju Israels allierad i allt och i stort sett den enda samarbetspartnern i mellanöstern och i och med det så läggs inget sådant från dem och skulle EU göra det så kommer samma sak också att drabba EU från USA och i och med det så blir det nervöst i leden.

Frågar man de ledande politikerna i denna fråga så tycker de att samtal är den rätta vägen att gå i frågan i stället. Ja, visst är det viktigast att prata med varandra. Men vad spelar samtalen för någon roll om den andra sidan skiter i vad man tycker och bara har ett spel för medierna?

Fegt att låta ekonomin vinna över kampen för att bevara de mänskliga rättigheterna.

Micke

Karlstadbuss - hmm

Ja, tänka sig vilken genial idé. Trycka upp egen valuta för att minska rånrisken. Tycker egentligen att hela den idéen är löjlig, fjantig och patetisk. Vilken värld lever de i?

Detta borde kosta mycket pengar för att jaga in 12 kronor på varje resa. Pengar att trycka upp dessa pengar och pengar för att administrera dem.

Minskar rånrisken? Nej, inte i den grad som man önskar sig i alla fall. Tyvärr så rånas folk idag på några ynka hundra lappar och dessutom så tycker dessa individer att de är tuffa som förstör människoliv på detta sätt som man gör när man utsätter en människa för detta.

Karlstadbuss 12 krona kan ju faktiskt användas vidare eller säljas för en billigare peng och i och med det så finns just rånrisken kvar då det finns en marknad för detta stöldgods.

En mycket bättre lösning på detta samhällsproblem är att införa helt gratis kollektivtrafik. Visst problemet med att de tycker att de är tuffa finns kvar, men marknaden försvinner för stöldgods i alla fall. Denna marknad är trots allt det största anledningen till att någon rånar, misshandlar eller på annat sätt förstör en annan människas liv. Ett sätt att få till detta skulle kunna vara ett EU projekt som gör detta möjligt. Jag tror dessutom att det i långa loppet skulle spara enormt stora pengar för Karlstad och Sverige i sig och i och med det också EU.

Minskad administration, Inga biljettmaskiner som ska köpas in och servas, mindre antal bilar som sliter på vägar och behöver parkeringsplatser och i och med det minskat miljöutsläpp. Ja, med andra ord en hel del att tjäna på detta förslag. Tänka sig att sedan bygga ut detta i hela Sverige och hela Europa. Möjlighet eller utopi? Vet ej, men ett steg in i framtiden - en grön framtid och en hållbar framtid.

Micke


Trögskallen Björklund (fp) har äntligen fattat! VALFLÄSK!!!

Detta är ett utklipp från aftonbladet.se:

Regeringen tänker sätta igång ett utredningsarbete för att ändra spelreglerna för den kommunala ekonomin, enligt utbildningsminister Jan Björklund (FP).

– Det finns ett konstruktionsfel i reglerna för den kommunala ekonomin. När staten försöker dämpa konjunktursvängningarna så förstärker den kommunala ekonomin i stället dem. Kommunerna tvingas betala ut socialbidrag i sämre tider samtidigt som man har balanskrav i ekonomin. Det leder till att man tvingas dra ned kraftigt och krisen blir ännu värre, sade Björklund på en presskonferens.

Slut på Utklippet från aftonbladet.se.

Ja jävlar, äntligen han herr Björklund fattat det vi alla har pratat om i evigheter. När det kommer en lågkonjuktur så kommer det att bli mycket svårare för kommunerna då nuvarande regering gjort allt de kan för att rasera välfärden för oss alla med att förstöra så mycket de kan i och med den kraftiga försämringen som regeringen har gjort i a-kassan och de mycket höjda avgifterna till denna. Dessutom förstört socialförsäkrings systemet så att enormt många riskerar att utförsäkras det kommande året.

Vi har alla hört från regeringen att detta inte kommer att hända, men vi har sagt tvärt om vad de har gjort och vi fick rätt.

Detta är hederligt valfläsk och ingenting annat från regeringen för att ytterligare försöka sitta kvar en mandat period till - LÅT DETTA INTE HÄNDA!

Micke


Ett år till val

Ett år till val och nu så kommer samtliga riksdagspartier att stå och lova guld och gröna skogar och därmed ljuga för oss väljare, precis som vanligt. Livrädda att dela med sig av makten som när deras kassor, både privat och partiens. De tär på det offentliga så som parasiter gör på sina värdar.

De står och säger samma år för år och funderar på varför förtroendet för de folkvalda minskar i och med minskat antal personer som är med och väljer att lägga sin röst i enlighet med de demokratiska rättigheterna som vi har. Ja, det kanske inte är så konstigt, med tanke på att det enda partierna är intresserade av (de som sitter i riksdagen idag) är att sko sig själva och strunta i småfolket.

Så konkret - VAD vill de svenska partierna göra. HUR ska detta göras genom AKTIV politik. Ja frågar man dem så får man till svar.. Vi vill värna jobben.. Vi vill sänka skatten.. Vi vill vi vill vi vill..

Ja, men detta är ju ingen aktiv politik utan det är bara en massa svammel, precis som det brukar vara. Jag har här på denna blogg vid ett flertalet tillfällen skrivit om vad jag vill göra inom politiken, när det kan göras det vet jag inte, men jag hoppas på det första mandatåret.

Micke

Piratpartiet.

Så hur ser jag på Piratpartiet?

Jag ser ett nyfött parti som ses av de andra partierna som en lobby organisation (fick höra det av en socialdemokratisk riksdagskvinna från Värmland under valrörelsen till Europaparlamentet 2010).

Ett parti som är fullt av starka individer med starka viljor.

Ett parti som växer fram mot de många orättvisorna som finns i samhället, skapat av både socialdemokrater och borgare.

Ett parti som låter politiken formas så nära väljarna som möjligt och där inga "partipiskor" råder.

Ett parti som kommer att nå långt i framtiden.

Ett parti för framtiden

Micke

Fallskärmar, bonus och höga löner.

Som ni säkert har förstått när ni har läst mina tidigare inlägg på denna blogg, har jag inte speciellt högt förtroende för den Svenska nuvarande regeringen och inte heller för de Svenska bankerna och dess direktörers som visar hur man behandlar sina kunder och hur man ser på sin egen roll i den negativa ekonomiska spiral som finns i dagens läge.

Nu så kallar den Svenska regeringen in EUs ledning till ett extra toppmöte där de ska diskutera denna fråga för att försöka få till enn gemensam syn på denna fråga inom EU. Så vad vill då regeringen med detta? Ja, visa att man försöker bry sig, eller snarare spela ett spel om att man bryr sig skulle jag vilja säga. Om den svenska regeringen verkligen hade tyckt illa om detta typ av system, då kan de också göra något åt de system som de själva lever under. Enormt höga löner i jämförelse med den vanliga arbetaren och speciellt för de grupper som alla partier försöker hämta röster ifrån (kvinnoyrkena). Sedan så har de dessutom ett pension system som gynnar våra förtroendevalda något enormt och som ger dem en pension efter att ha suttit i riksdagen i 8 år och resten av livet. Denna inkomstgaranti (pension) gäller tills man går i verklig pension. Detta är ju verkligen en fallskärm som är till duga måste jag säga. Vad har regeringen tänkt sig att göra åt detta system?

Så länge som våra förtroende valda tänker göra något åt sitt eget löne- och pensions system så tycker jag inte att de ska gå och yttra sig om bankvärldens bonus system heller. Detta tycker jag fastän jag föraktar båda systemen.

Jobba och få er en lön som ni förtjänar, efter att ni har avslutat er tjänst eller om det går bra för företaget så ska ni inte ha något extra för det.

RSS 2.0