Svar till Marit Paulsson Insändare AN 090930

Jag håller delvis med dig Marit i det du skriver, men långt ifrån i allt.

Visst, jag tycker också att allinansregeringen vaknade långt mycket senare än det de borde för att hjälpa de svenska landstingen och kommunerna. Men hur snabbt aggerade kommunerna i denna fråga? Det är inte bara att stå och skrika efter mera pengar utan man måste genast reagera och dra åt alla svångremmar som bara går.

Med tanke på att Eda kommuns politiker inte gjort något annat än att spara de närmaste 10 åren så måste felet ligga på en kommunal nivå också. Vi sparar pengar inom vård, skola och omsorg, föreningslivet har fått kraftiga neddragningar och många andra har fått vara med och smaka på neddragningarna.

Men vi valde att betala en avgående kommunchef bara för att bli av med han. Vi lånade pengar till att bygga fjärrvärmeverkets nät i Åmotfors. Vi lånade ut pengar till vägverket tillsammans med Arvika och Kils kommuner för att bygga vägen förbi Åmotfors. Vad kostar detta Eda Kommun? Vi lade ner centralköken i Åmotfors, Koppom och Charlottenberg och köper nu in maten färdigtillagad utanför kommunen. Vad kostar denna standardsänkningen kommunen? De förlorade arbetstillfällena där kostar också pengar. Vi har de underbara affärer som Eda kommun försöker sig på - Villa området i Flogned är ett exempel som kostar oss enorma summor för stunden.

När ska vi slå ihop Arvika och Eda kommun för att på detta sätt spara pengar både på minskad kommunal administration samt på färre politiker som ska ha ersättningar hit och dit? När ska vi ta bort de politiska arvodena? Hur gör vi med friskolorna i Skillingmark och Adolfsfors? Ja, listan kan göras mycket längre kan jag tänka mig om vi tittar ännu djupare i siffrorna.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0